UAV juhtelektroonika - isetegemise rõõm - MIDA ?

User avatar
ak
Posts: 552
Joined: Fri Jul 20, 2007 17:16
Location: Tallinn
Contact:

Post by ak »

Hei,

update: midagi eriti toimunud pole vahepeal minu autopiloodiga. infoks aga, et 16-bitistele PIC'idele on vabalt saada Microchipi enda C kompilaator:
http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en535363

MPLAB C Student Edition

The Compiler Student Edition is free! It is full-featured for the first 60 days. After 60 days only optimization level 1 can be enabled in the compiler. The compiler will continue to function after 60 days, but code size may increase. There are no restrictions on the use of this C compiler (see license text for details).

Ma proovisin teda ning vaatasin, et mis koodi ta teeb - kui optimeerimine täitsa väljas, siis on see kood võrdlemisi pikk ja loll, aga juba -O1 teeb vähemalt samahea koodi kui ma ise oskaksin ja on täiesti kasutatav. Soovitan soojalt. C's praktiliselt puuduvad bitioperatsioonid, aga õnneks saab kompilaator aru enamlevinud bitimanipuleerimiskonstruktsioonidest ja teeb assemblerisse ikkagi õige käsu.

Ma kirjutasin prooviks mõned alamprotseduurid C'sse ümber ja täiesti toimib. Arvatavasti ma edaspidi kirjutan koodi C's, ainult interruptid on plaan esialgu assemblerisse jätta.

häid pühi soovides,
Andrus Kangro
User avatar
cuprum
Posts: 1548
Joined: Fri Mar 09, 2007 22:16
Location: EEKE

Post by cuprum »

ak wrote: C's praktiliselt puuduvad bitioperatsioonid, aga õnneks saab kompilaator aru enamlevinud bitimanipuleerimiskonstruktsioonidest ja teeb assemblerisse ikkagi õige käsu.
Sõltub muidugi realisatsioonist, aga kui inlinet kasutada ning operatsioonidest
'<<' '>>' '&' '|' ja muu kompanii kasutusele võtta siis... hmm, ainus ASM-i mugavus, mida ma kohe laksust C-sse ei oska kantida, on ülekande/täitumise lipu järgi suundumine (vahetult peale bittide nihutust teinekord väga levinud kombinatsioon)
Post Reply