Vaja abi ;)

Autod mis kihutavad kruusal, liival ja muda sees
Post Reply
MetraG.
Posts: 4
Joined: Sun Apr 25, 2010 19:35
Location: Tartu.

Vaja abi ;)

Post by MetraG. »

Tervist, kuna olen uus siin foorumis, siis ütlen kohe ära et ei leidnud sobivamat teemat kui see, ja kui seegi ei sobi siis paluks ümber tõsta või hoiatada :) Probleem siis selline et mõni aasta tagasi alustasin ma projektiga mis tollal pooleli jäi kahjuks. Projektiks oli siis muruniiduki mootor raamile vahele istutada ja kuidagiviisi puldist sõitma saada.
Kuna tollased joonised on kadunud siis on mul praegu paberile midagi tehtud aga kuna skännerit ei ole siis lähiajal need ei jõua rahvani. Materjali sai ostetud 15 meetrit metalltoru, diameetrit kes enam mäletab.
Mootoriks ise oli 49cc ja 3.5 hp mootor mida ma ise olen vaikselt järele aidanud ning sellest on saanud rohkem kui 4 loodetavasti.
Seega vajan abi, kes tark oskaks aidata projekteerimisel 4wd off-road masinal ? Kõik teadmised mis olid varem kogunenud on kadunud nagi tina tuhka. Oleksin väga tänulik kui rahvas selgitavaid pilte ja kommentaare siia jätab. Uurisin foorumi ja taolist teemat ei leidnud või jäi see kahe silma vahele.
Tervitades, MetraG.
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Selle probleemiga soovitan foorum.hpi.ee poole pööruda :lol:
Lauri Laidna - www.pistik.com
MetraG.
Posts: 4
Joined: Sun Apr 25, 2010 19:35
Location: Tartu.

Post by MetraG. »

Tegin teema ka hpi foorumi, kuid kui kellegil kogemusi ehk saadate PS-i.
Oleksin väga tänulik :)
User avatar
särts
Posts: 679
Joined: Sat Nov 08, 2008 14:26

Post by särts »

Kui pead silmas klassikalist "käru" niidukit,siis asi suht kasutu.Seda mootorit ei kannata küljele keerata,tuim tükk ja vähe pöördeid.Mina soovitaks sae mootorit,proovitud asi.Ergas,sidur olemas,karbuss sobib ka ja keera kuda tahad.Peaülekande saad teha jalgratta ketiga.Kompaktsem ja vingem igas mõttes.Raami jaoks hangi alu torusid ehituspoest.Aga edu siiski!
MetraG.
Posts: 4
Joined: Sun Apr 25, 2010 19:35
Location: Tartu.

Post by MetraG. »

Okei, täna koolis tekkis väike mõte et ehk osta mõni automaat käigukastiga 350 ja rohkem kuubikut mootor ja selline sinna aiste vahele aretada, aga rahavas võiks olla abis ja pakkuda ka ise mida sinna vahele panna et saada liikuv 4wd masin. Ehk saaks selle raha eest mis peaks välja käima mõne venemootori eest osta juba tänapäevase spetsiaalse mootori ?
Jooniste, infoga ja muude tarkustega võite ikka abis olla :)
Tervitades, MetraG.
User avatar
hommiku kohvi
Posts: 399
Joined: Thu May 28, 2009 14:14
Location: tallinn

Post by hommiku kohvi »

-------------
"Helicopters don't fly as much as they beat the air into submission"
-------------
Pakun 3D printimise teenust
User avatar
ak
Posts: 552
Joined: Fri Jul 20, 2007 17:16
Location: Tallinn
Contact:

Post by ak »

Hei,

selline 350cc mootor veab sind ennastki juba täitsa ok'lt, milleks seal veel raadiosüsteemiga jamada?

Üldiselt aga, sul on asi natuke liiga laialt ees. 2WD difrita karti pole ehk probleem teha, selle saab tõesti torudest kokku keevitada, kuigi 350cc mootoriga ma istuks ise pigem sinna sisse mitte ei näeks vaeva võimsate ja kallite servode muretsemisega. 4WD süsteemi aga päris põlve otsas kokku ei keevita, see tuleb keeruline ja kallis.

Raadio teel juhitav 4wd nitro asi võiks olla näiteks selline: http://www.fasthobbies.eu/savage-24ghz-p-3071.html

See on küll valmis ehitatud, aga sa saad seda ju üritada paremaks teha või siis selle baasil suurema koopia ehitada.

Ehk siis, kui sa tahad rahvalt ideid, siis minu idee oleks: osta. Raha võtab see niikuinii, aga toimivat süsteemi ostes ei viska sa raha päris maha, vaid saad midagi vastu kah (peale tarkuste, et kuidas EI saa asju ajada). Ise tee 4wd auto siis, kui omad ligipääsu metallitöökotta ja sul pole probleemi koonilisi hammasrattaid kõvasulamist välja freesida.

AndrusK
MetraG.
Posts: 4
Joined: Sun Apr 25, 2010 19:35
Location: Tartu.

Post by MetraG. »

Ikkagi plaan panna miski suurem mootor sinna ja asja vaikselt ajama hakata ehk alguses mootor paras otsida, miski mõnisada kuubikut :)
Niikaua aga võite ikka projekteerimise poolepealt aidata.
Post Reply