ESC vahetus ja mootori probleem

Arutelu helikopteritest ja teistest "liikuva tiivaga" mudelitest

Moderator: Kristjan

Post Reply
geen
Posts: 3
Joined: Sun Jun 02, 2013 15:39

ESC vahetus ja mootori probleem

Post by geen »

Sai eSky Belt CPXil vahetatud ESC Hobbywing pentium 40A vastu. Kuna sai seda esmakordselt tehtud siis jäi esialgu regu kalibreerimata, mille tulemusena õnnesus mootorist 2 korda kerget suitsuvinet kätte saada, kuna mootor ei läinud pöördesse ja hakkas kohapeal tõmblema.

Peale kalibreerimist asi toimib, kuid mootori pöörded ei ole enam endised. Kopter tõuseb küll õhku, kuid puudub teravus ja jõud. Kas nüüd siis õnnestus ikkagi mootorile viga teha või on probleem ESCs või kuskilt mõned asjad sättimata?
User avatar
särts
Posts: 679
Joined: Sat Nov 08, 2008 14:26

Mootor

Post by särts »

Hei!Kui mootorist juba suitsu tuli,kuitahes vähe siis suht kindel et mähises lühiskeerud.Aja küsimus millal väljub viimane tööks vajalik suits+võimalus et ka regu lahkub koos mootoriga on suht suur.Samas ei saa aru kuidas regu settingud saavad mootori tõmblema panna.Selline tunne et regul oli vigane transike sees ja anidis saba,ehk siis ei sega enam töötamist.Võimalus ka et mingi tinatilk plaadil mis ära sulas.Igaksjuhuks oleks vast mõistlik regul termo maha katkuda ja soolikad üle vaadata.Kontrollida odavam kui kopterit lappida.
geen
Posts: 3
Joined: Sun Jun 02, 2013 15:39

Post by geen »

Kuna regu oli kalibreerimata, siis mingil kummalisel põhjusel see nii oli. Mootor läks suht kuumaks ka. Kalibreerimiseks tuli lihtsalt puldil gaas peale panna, kopterile vool taha ja puldikang alla tõmmata.

Ühesõnaga, vaja uut mootorit?
User avatar
särts
Posts: 679
Joined: Sat Nov 08, 2008 14:26

Mootor

Post by särts »

Hea oleks wattmeetriga mootori/regu koplekt üle käia ja ossiga faase piiluda.Näeks mis sees toimub.Ehk mõni tuttav ligemalt aitaks kui endal võimalus puudub?
Post Reply