Õhuvõitluse lint ja lindi lõikamise tööriist

Õhuvõitlus - Aircombat igal kujul
Post Reply
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Õhuvõitluse lint ja lindi lõikamise tööriist

Post by tikka »

Olen pikka aega otsinud, kust saaks sama linti, mida võistlustel kasutatakse. Võistlustel saab seda küll kohapeal, aga harjutamiseks võiks endalgi olla. Viimasel etapil sain lõpuks teada. Tegemist on siis metsanduses kasutatava märkelindiga. Seda müüakse 75m rullina, mille laius on 2cm. Reeglite järgi on minimaalne lindi laius 1cm ja pikkus ca 12m, seega saab ühest rullist lõigata 12 linti. Omadustelt on see piisavalt sitke, et niisama puru ei läheks ja tundub, et niiskus ei mõjuta selle tugevust. Vees leotades läheb see raskemaks, aga erinevalt näiteks krepp-paberist, ei kaota lint oma tugevusomadusi.

Linti saab osta metsatehnika poodidest. Ma leidsin näiteks Rakverest sellisest poest http://saed.ee/index.php?option=com_contact&Itemid=3, aga peaks olema mujalgi. Hinna suurusjärk on ligikaudu 1,6 eur ning värvitoonidest on saada näiteks punane, sinine või oranž. Punane või oranž peaks olema vast kõige paremini nähtav.

Linti oleks käsitsi suhteliselt tüütu pooleks lõigata, seepärast on välja mõeldud vastav tööriist. Selle joonised leiab siit (pole ise veel avada proovinud):
http://www.aircombat.eu/plaene.htm
Seadme ehituskirjelduse leiab 2012a. õhuvõitluse uudiskirja märtsikuu numbrist:
http://aircombat.modelarji.com/viewtopic.php?f=81&t=759
Punane märkelint:
Image
Võistlustel tehtud pildid kohalike poolt kasutusel olnud tööriistast:
Image

Image
Post Reply