Nõu palun pildi edastamisega, kaamera -> raadioside ->

Post Reply
User avatar
Riff
Posts: 1439
Joined: Mon May 03, 2010 10:12
Location: Rakvere

Nõu palun pildi edastamisega, kaamera -> raadioside ->

Post by Riff »

Hei,

Millised võimalused on saada, FPV tehnikat kasutades, pilt arvutisse lives?

Tava FPV kaamera - > videosaatja -> video vastuvõtja -> PC (win)

Olen igasugu imevidinaid netist otsinud, kuid sellist ei ole veel leidnud, millega saaks signaali arvutisse sarnaselt veebikaamerale.

Raimo
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne :) ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
atsa1
Posts: 32
Joined: Sun Aug 17, 2014 21:06
Location: Pärnu

Post by atsa1 »

Kui video vastvõtjast tuleb välja RCA juhe, siis iga suvaline USB Video Grabber sobib. Näiteks: see
Traxxas E-Maxx (Brushless upgrade)
Piper J3 Cub Blue 955mm
Bixler 2
Wing Wing Z84
LeFish mootoriga
Tarantula X6
HK Color 250frame/KingKong Force 200 power set.
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 278
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Post by ulmeKulgur »

Soovitaks kah TV-kaarti ja analoog-videovoo salvestamist/esitamist. Kui on vaja salvestuse kvaliteeti maksimeerida, tuleks see teha mudeli/drooni pardal mälukaardile, samal ajal videovoogu maa peale edastades, kus seda aga ei salvestata, vaid ainult vaadatakse. Kõik mis analoog kujul maa peale edastatakse, on piiratud resolutsiooniga (reeglina PAL/NTSC ja max. 520 rida) ja sisaldab vältimatult omajagu müra.

Saab teadagi ka ilma mürata... digitaalselt, ja olen kasutanud (maismaa robotitel) kohati võrgukaameraid, WiFi ühendusi ja kaamera külge VLC-ga ühendunud. RTSP protokolliga. Olen kuulnud, et inimesed striimivad madala viivega videot ka RTP protokolliga.

Aga, WiFi võrgu ja digitaalsete protokollidega kaasneb kaks võimalikku kurja vastast: viive ja ühenduse katkemine. Nende riski pärast ei ole ma säärast asja kordagi lennukil ega kopteril pruukinud. Ainult õhulaeval.

- Viive on kurjast, kui sa käsitsi puldi taga oled ja lendav objekt veidikene ärksam kui plaaner. Kui sa näed kolme sekundi vanust pilti, on see juba päris paha.

- Ühenduse katkemise vastu tasub 10 korda testida ja seadistada kõik nii, et soft otsekohe ja automaatselt (ja praktikas edukalt) ühenduse uuesti looks. Mingi hiirega mässamine kui droonile juba Vennaskond hukatusest ja hüperboloidist laulab, on väga väga paha. :D

Mõlema vastu aitab (teatud määral, lõpuks peab ikka võrguühendus paksust rauast olema) hoolikas häälestamine ja testimine, ning VÄGA soovitatavalt UDP kasutamine kandeprotokollina TCP asemel.

UDP on "stateless", ilma olekuta protokoll. Saatja viskab paketi teele ja teda "ei koti, kui see vahelt kaotsi läheb". Mis kadunud, see kadunud. TCP on seevastu "stateful" (olekuga, ehk protokolli pinu üritab rakenduse heaks sõnumeid järjestada ja katkematuks vooks ühendada, mille tagamiseks korraldab sõnumite uuesti saatmisi ja muud nalja). Reaalajas video edastamiseks on kõik TCP põhised kandeprotokollid Halb Idee (TM). Sel ajal kui tema järjestab ja uuesti saadab, jõuab Asju Juhtuda (TM).
Post Reply