Millest alustada

Arutelu mudelisimulaatoritest
Post Reply
simpanzzz
Posts: 2
Joined: Mon Nov 03, 2014 20:41

Millest alustada

Post by simpanzzz »

Isa ja poeg soovivad mudelismimaailmaga tutvust teha. Esmalt prooviks just simulaatorite peal kätt, et mitte kohe lõhkuma hakata.
Oodatud on juhised-soovitused-pakkumised selles osas. Mida ja milleks soetada tuleks? Palju on eelarve? Rahaga priisata ei ole, aga jama osta ei taha.
User avatar
kyylik
Posts: 1181
Joined: Sun Feb 20, 2011 21:53
Location: Rakvere

Post by kyylik »

Mis kandi huvilised?
User avatar
cuprum
Posts: 1548
Joined: Fri Mar 09, 2007 22:16
Location: EEKE

Re: Millest alustada

Post by cuprum »

Sõltub kujutlusvõimest ;)
Mõne vabavaralise simu saab kätte paarikümne euriga (*puldi* hind). Teine ots kõlgub seal kuskil saja-paarisaja euri vahepeal.
Üks on kindel - pult tuleb muretseda. Klaviatuur, mida mõne simuga kasutada õnnestub, jätab siukese kaugõppe teel poksi õppimise tunde.
Miks ma kujutlusvõimest alustasin? Sellepärast, et kui ressurssi vähe, aga tahtmist ja ka kujutlusvõimet palju, siis alustada vabavaralisest. Pilt pole kõige kaunim, füüsika kah võibolla mitte kõige perfektsem, aga kõige olulisema, ehk juhtkangide "nihke" mudeli erinevate asendite korral saab selgeks.

Samas, kui noored tegijad kah majas, siis võibolla see kõige odavam varjant ei ole kõige jätkusuutlikum. Mis puutub aga kallima otsa soovitamisse, siis ei hakka siinkohal miskit soovitama (nagunii läheb kakluseks karvade lendamiseni). Ütlen ainult, et kellele ema, kellele tütar, ning et kodanik Cuprum heidab hoopistükkis RealFlightile silma.

PS. Kui seesamune RealFlight peaks huvi pakkuma, siis seda võiksin Kuressaare ümbruskonnas, ning teinekord ka Tlnas näidata. Ehk teiste simude omanikud teistes kohtades äkki kah nii lahked - saaksid ennem korra näpuga torkida, silmaga kiigata.
MellK
Posts: 298
Joined: Wed Jul 16, 2014 20:57
Location: Tartu
Contact:

Post by MellK »

Küsin ka lisaks millise mudelismi alaga soovitakse tegelema hakata? Eelarve oleneb kõik sellest, kui tõsiselt hobiga tegeleda soovitakse.Ise tegelen kopteritega. Pisikesed lihtsamad kopteri mudelid koos puldiga proovimiseks saab ka 50-60 euroga kätte. Soovitaksin just helikopterite puhul nendest pihta hakata enne "vingete" kopterite peale minekut. Simulaatorite hindu ja juhtimispultide hindu saab küsida ka foorumi kasutaja FPVmarko käest.
User avatar
särts
Posts: 679
Joined: Sat Nov 08, 2008 14:26

simu

Post by särts »

Simulaatorit võiks jah FPVmarko käest küsida,näiteks 12in1 või sarnast.Toimivad enamjaolt hästi ja alustamiseks piisab.Mingi surnud raadiokanaliga puldihakatise leiab ka,kasvõi 4 kanalit esialgu,et "maitse" suhu saada.
User avatar
Riff
Posts: 1439
Joined: Mon May 03, 2010 10:12
Location: Rakvere

Post by Riff »

Liitun Särts soovitusega. Päris mudelitega oota veel natuke. Kasutan ise RealFlight simu, millega lennutame ja kakleme, järjekorra osas, 4a pojaga kordamooda.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne :) ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
User avatar
särts
Posts: 679
Joined: Sat Nov 08, 2008 14:26

simu

Post by särts »

Lisaks esmasele tutvusele "nuiade väänamiseset" saab samas Realflightis seada ka väljakutseid kõikvõimalike rikete ja puhangulise tuule näol.Ootamatus olukorras toimetulek säästab kenasti raha.
MellK
Posts: 298
Joined: Wed Jul 16, 2014 20:57
Location: Tartu
Contact:

Post by MellK »

Lisaks RealFlight simulaatorile on ka olemas veel PhoenixRC. Ka väga hea ja realistlik simulaator. Rikked ja puhangulised tuuled samuti olemas.
User avatar
FPVmarko
Posts: 449
Joined: Tue Jul 12, 2011 2:42
Location: Võru _________ tel 5345I682
Contact:

Post by FPVmarko »

Uue kraami puhul soodsam muidugi ise kaugeltmaalt tellida kui aega oodata on ja oskused-vahendid olemas.
Pikemalt foorumit jälgides võib ka hea kasutatud puldi pakkumise otsa komistada.
Tuleb teha valik kas piisab lihtsast 4-6 kanaliga puldist või oleks parem poole kallim ekraaniga 6-8 kanalit millest jätkub aastateks ja sobib ka 1 peatiivikuga tavakopterile.
Lennukid ja lihtsa ajuga multikopterid lendavad ka lihtsa puldiga. GPS ajuga multirootor aga tahaks juba seadistusvõimalusega (ekraaniga) pulti ja rohkem lüliteid.

Omadest varudest soovitan vinget pulka kus kõik need ülalmainitud hea graafika ja sisuga simud kaasas, 15€ http://images60.fotki.com/v361/photos/7 ... imu-vi.jpg
Realflight 7 ja Phoenix 5 on ikka päris kuumad uued simud.
Hinna järgi tundub hiina piraatlus aga tegelikult kõik ametlik, täisversioonid, oma sn numbritega ja onlines uuendatav.

Juurde vaja pulti.
Pakun hetkel selliseid, kõik ekraaniga ja kanaleid 6+:
http://public.fotki.com/markoklubi/rcraadio/hiskyh6/
http://public.fotki.com/markoklubi/rcraadio/fst6/
http://public.fotki.com/markoklubi/rcraadio/turnigiy9x/
http://public.fotki.com/markoklubi/rcraadio/9xr/
simpanzzz
Posts: 2
Joined: Mon Nov 03, 2014 20:41

Post by simpanzzz »

Suur aitäh kõigile! Varem või hilljem saab käe valgeks.
Post Reply