Helicam

Uued ja juba vastuse leidnud küsimused algajatele
Post Reply
recall
Posts: 3
Joined: Wed Nov 11, 2009 19:47
Location: Võru

Helicam

Post by recall »

Tere,

Olen tegelend ~6 aastat fotograafiaga ja nüüd tahaks asjale läheneda uutest kõrgustest.
Silma jäi helicam ning tekkis mitmeid küsimusi.

Alguses päris peegelkaamerat kopteri külge riputada ei julge, endal pole lennukogemusi ja ei tea kui usaldusväärsed kopterid ka on.
Mõttlesin soetada JVC Picsio GC-FM1 videokaamera mis ühtlasi ka tee pilte, heades valgustingimustes on asi üpriski reaalne ning saab pildid ka ära tehtud.
See kaamera kaalub 95g.

Ideaalis näeksin, et kopterist jõuaks pilt live's ka sülearvutisse. Et kas selleks on olemas sobilik transmitter kaamera jaoks või peaks muu süsteemi külge aretama? Kunagi jäi endal silma pisike spiooni kaamera ja transmitter, sellega saaks ka arvatavasti vajaduse ära rahuldada, aga ehk on mingi parem lahendus selleks, näiteks otse kaamerast nagu eelpool mainisin.

Soovikski mõnd kopterisoovitust mis selle raskuse suudaks õhku vedada, ning mis selle kopteri hinnaks võiks kujuneda. Masin ise ei peaks olema uus, kui kellelgi on midagi korralikku kasutatud pakkuda siis võiks ka midagi mõelda :)

Tänades,
Deivid
User avatar
prosper
Posts: 1621
Joined: Mon May 11, 2009 18:22
Location: Hiiumaa
Contact:

see et

Post by prosper »

Vaata teemat Aerofotograafia.Näiteks Härra [J] annab head soovitused lihtsamateks võimalusteks ja Kristjani lahendused on juba keerulisemad ja see vajab juba kogemusi ja teadmisi.Kui Sa pole ennem lennundusega kokku puutunud siis ehk soovitan seda et otsi siit foorumist omale elukoha järgselt piloot kes Sinu kaamera õhku tõstab.Nii õpite koos -üks lendama ja teine pildistama ja filmima ,ja kui koostöö sujub siis ehk jääbki nii et teist saab hea tiim.Ega seda filmimist perfektselt üksi vist ära ei teegi.Nii ongi vaja head pilooti ning head operaatorit. :)
recall
Posts: 3
Joined: Wed Nov 11, 2009 19:47
Location: Võru

Post by recall »

Koostöö oleks kindlasti odavam ja lihtsam viis, kuid olen rohkem üksi asjataja. Kuna olen üldiselt suur tehnikahuviline siis kopteri lennutamine ja kopteri seadete timmimine huvitaks mind ilma kaamerata ka, mõte oli üks olemas olev hobi võibolla tulevase hobiga ühendada, mis täiustaksid teineteist. :)
User avatar
prosper
Posts: 1621
Joined: Mon May 11, 2009 18:22
Location: Hiiumaa
Contact:

Post by prosper »

Kirjutasin just soovituse ühele ostusoovile vastuseks : Küsi JaZZi käest.Võtsin omale klubisse sellise komlekti Spektrum DX6i,Blade mcx300 ja simulaator Phoenix.Nii saad harjutada ja proovida ka lennukeid ja keerulisemaid koptereid ning pult võimaldab Sul edasi minna ilma et peaksid iga järgmise kopteri või lennukiga kaasa ostma eraldi puldi(niiöelda RTF komplekti)Antud pult sobib nii simus kui reaalis.
Ehk aitab see ka sinu soove täita. :)
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Kui raadioteel kopterid huvi pakuvad, siis tulekski sealt alustada. Alusta hobiga ja "unusta" foto/video teema ära, sest 100-grammise kaamera/fotoka koos raadiosaatjaga kannatab sisuliselt igale vähegi suuremale kopterile peale panna! Räägime siis nö 450 suurusest ja ülespoole.

Surfi siin foorumis ringi, algajate kopteriteemat on korduvalt käsitletud. Hobiga tutvumine käib umbes nii:
1. Simulaatoriga trenn
2. Kopteri ja tehnika soetamine, samal ajal trenn simulaatoriga
3. Kruvid kopteri kokku, timmid ja trimmid ise ära, siis saab asja selgeks ja ei pea iga kord külapeal käima ;)
4. Simulaatoriga trenn
5. Päris lennus kopteriga

Edasi sõltub areng juba sellest, kui palju riskida julged. Omast käest tean, et kuna remontida ei viitsinud, siis ka lennutasin ettevaatlikult. Areng oli tagasihoidlikum kui paljudel teistel, kes rohkem riskisid (ja ka lappisid ;)).

Kui simutrenni on palju tehtud, siis võib lihtsa-odava kaamera kopteri peale juba 5-10 lennu ajal kruvida ja sealt edasi kõik juba enda teha.

Eks eesmärk võiks olla ju Live-view võimalusega DSLR kaamera kopteri külge sokutamine. Kristjanilt saad Made in Tabasalu kaameramounti. Suvalise digipeegli suvalise objektiiviga saab ju lausa 2-4 tuhandega kätte - sama mis ühe suurema kopteri cyclic-servod maksta võiksid ;)
Lauri Laidna - www.pistik.com
recall
Posts: 3
Joined: Wed Nov 11, 2009 19:47
Location: Võru

Post by recall »

Jah, algul ei olekski võimalik kaamerat külge kruttida, pole hetkel vastavat kaamerat veel soetand mida julgeks lennutada, ning pole endal veel seda lennukogemust.
Suvalise digipeegli ostus ei näe ka mõtet, lennutama mingi tormise ilmaga ei roni, pimedate ilmadega teeks nö kuiva trenni ja ilusate ilmadega pildistaks/filmiks. Kuna nö seebikad teevad heades tingimustes peeglitega suhteliselt sarnaseid pilte siis ei näeks mõtet ohverdada kaalu pea kilo rohkem. Jääks lennukile rohkem lennuaega akude näolgi, vähemalt selline on minu arusaam.

Peamine küsimus ongi lihtsalt see, et mis mul võiks täiskomplekt maksma minna? Foorumis kolades ja siit leitud poelinke vaadates on mulje jäänd, puhtaid KIT komplekte väga ei leia, enamus ikka selline Do It Yourself teema, et vali endale sobiv ja kuna ma asjaga kursis pole siis mõttlesingi uurida komplekti maksuvust siit, et teaks vastavat summat kõrvale panna (masu teeb oma tööd) :)
Eks ma kolan siin foorumis ringi veel huviga jah, ja otsin oma küsimustele vastuseid...
User avatar
prosper
Posts: 1621
Joined: Mon May 11, 2009 18:22
Location: Hiiumaa
Contact:

Post by prosper »

aga tegelikult ongi ise kokkupanna huvitavam ja kasulikum ka ,sest ega need kopterid ikka alguses õhus püsigi kui mõne punkti Lauri loetud punktides vahele jätad.Mõnel juhtub see 5 sekundiga mõnel minutiga.Ja kui oled selle ise kokku kruvinud saad aru kuidas parandada.Ma arvan et oleks parem sellise kopteri heaks otsustada millele on siin Eestis ka juppe kohe saada sest oodates teiseltpoolt maakera midagi mis ei pruugigi kohe kohale jõuda(pole märgistust CE või hoopis Eesti post nöögib)kaobki huvi.Ja MASU ajal ongi simulaatoriga parim alustada. :)
Kristjan
Posts: 577
Joined: Thu Aug 24, 2006 17:45
Location: Tallinn
Contact:

Post by Kristjan »

Hangi omale T-Rex 500 8) .

Praegusel hetkel minuarust parim investeering. Kui uut ei taha siis www.ebay.de või www.ebay.co.uk kirjuta sisse t-rex 500 ja saad väga hea hinnaga kasutatud täiskomplekti või mis iganes vähegi soovid.

T-Rex 500 suudab lennutada väikseid filmivaid seebikaid lausa kinnisilmi (loe: mängleva kerglusega) ja sellise kaameraaluse installeerimine või eemaldamine võtab aega ca. 2-3minutit (et siis kas soovid niisama 3D lennata või pilti teha).

Image
Post Reply