Odav Spektrumi vastuvõtja koopia
Odav Spektrumi vastuvõtja koopia
Nägin HobbyCity-s sellist väikest asjakest: http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=11965. Väidetavalt on ta sama mis AR6100 kuid 15 dollarise hinnalipikuga. Huvitav kui kvaliteetne see ka on ja millal nad siis AR6200 valmis nikerdavad(millalgi pidi FASST süsteemiga ühilduv vastuvõtja ka neile tulema)
Horizon Hobby seisukoht selle asja kohta
http://www.spektrumrc.com/Articles/Arti ... cleID=2162
Lühikokkuvõte Eesti keeles:
Need on võltsitud koopiad, mis ei ole toodetud Spektrum'i poolt ega ei sisalda Spektrum'i poolt ette nähtud komponente.
Horizon Hobby ega Spektrum ei ole andnud ühelegi teisele firmale õigust toota Spektrum DSM2 tehnoloogiaga ühilduvaid tooteid.
Soovitatakse olla väga ettevaatlik internetipoodidest Spektrum'i toodete tellimisega, kuna osad koopiad näevad välja originaalide sarnaselt ja on ka originaali sarnaselt pakendatud. Soovitatakse osta ainult oma kohalikust mudelipoest, mida te usaldate.
Lõpetuseks öeldakse et Horizon Hobby ega Spektrum ei võta nende võltsitud vastuvõtjate kasutamisest tulenevate tagajärgede eest mitte mingisugust vastutust, ühesõnaga kasutate neid omal vastutusel.
http://www.spektrumrc.com/Articles/Arti ... cleID=2162
Lühikokkuvõte Eesti keeles:
Need on võltsitud koopiad, mis ei ole toodetud Spektrum'i poolt ega ei sisalda Spektrum'i poolt ette nähtud komponente.
Horizon Hobby ega Spektrum ei ole andnud ühelegi teisele firmale õigust toota Spektrum DSM2 tehnoloogiaga ühilduvaid tooteid.
Soovitatakse olla väga ettevaatlik internetipoodidest Spektrum'i toodete tellimisega, kuna osad koopiad näevad välja originaalide sarnaselt ja on ka originaali sarnaselt pakendatud. Soovitatakse osta ainult oma kohalikust mudelipoest, mida te usaldate.
Lõpetuseks öeldakse et Horizon Hobby ega Spektrum ei võta nende võltsitud vastuvõtjate kasutamisest tulenevate tagajärgede eest mitte mingisugust vastutust, ühesõnaga kasutate neid omal vastutusel.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Võtsin selle riski ja tellisin endale ühe sellise vastuvõtja: http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=12586. Kui kohale jõuab siis saab teada millise kvaliteediga aparaat on. Kõigepealt testin natuke maa peal, kui on piisavalt usaldusväärne siis ehk lähen ka taevalaotustesse, eks annan siingi tulemustest teada
Väike imevigur jõudis lõpuks kohale. Tundub olevat AR6100 kloon. Pakendist välja võttes ilmnes, et vastuvõtjal polnud mingisugust ümbrist, ei mingit korpust ega termorüüd(Kullost oli sobiv alles otsa saanud, nii et ei saanud ise millegagi katta). Käitumiselt ja ehituskvaliteedilt tundub olevat igati korralik. Tegin range check'i(siseruumis, pikas koridoris, USA võimsusseadinguga, sama lennuk, sama paiknemine): AR6200 võttis signaali vasu 42 sammu pealt, KLOON6100-le oli 15 sammu piiriks
Kusagilt lugesin, et neil pole üldse Failsafe funktsiooni nagu spektrumi vastuvõtjatel.Kiku wrote:Väike imevigur jõudis lõpuks kohale. Tundub olevat AR6100 kloon. Pakendist välja võttes ilmnes, et vastuvõtjal polnud mingisugust ümbrist, ei mingit korpust ega termorüüd(Kullost oli sobiv alles otsa saanud, nii et ei saanud ise millegagi katta). Käitumiselt ja ehituskvaliteedilt tundub olevat igati korralik. Tegin range check'i(siseruumis, pikas koridoris, USA võimsusseadinguga, sama lennuk, sama paiknemine): AR6200 võttis signaali vasu 42 sammu pealt, KLOON6100-le oli 15 sammu piiriks
- hommiku kohvi
Hei,
hakkab tekkima ka Futabaga ühilduvaid vastuvõtjaid: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=14300
Hind hetkel $39.9, aga kui pikalt lehel peatud, siis pakutakse ka $29.9 ja rägitakse, et hind võib veelgi alla mina.
NOTE* This is not a Futaba receiver, nor is it a copy of a Futaba Receiver.
Futaba and FASST are trademarks of Futaba Co (JP).
Kui see töötab ka, siis võib vast loobuda kahe saatjasüsteemi omamisest. Hetkel on T12FG+R6014FS, R608FS kaliimate/keerulisemate asjade jaoks ja Corona 2.4G süsteem odavamate jaoks, see odav vastuvõtja kaotaks vajaduse Corona süsteemi järele.
AndrusK
hakkab tekkima ka Futabaga ühilduvaid vastuvõtjaid: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=14300
Hind hetkel $39.9, aga kui pikalt lehel peatud, siis pakutakse ka $29.9 ja rägitakse, et hind võib veelgi alla mina.
NOTE* This is not a Futaba receiver, nor is it a copy of a Futaba Receiver.
Futaba and FASST are trademarks of Futaba Co (JP).
Kui see töötab ka, siis võib vast loobuda kahe saatjasüsteemi omamisest. Hetkel on T12FG+R6014FS, R608FS kaliimate/keerulisemate asjade jaoks ja Corona 2.4G süsteem odavamate jaoks, see odav vastuvõtja kaotaks vajaduse Corona süsteemi järele.
AndrusK
Juhtunud on selline asi et mul on 6 kanalise vastuvõtja asemel nüüd 4 kanaline, õnneks enne veast aru saamist ei hakanud lennukit lahti lammutama, et viga leida. Võib-olla see probleem kaob kui uuesti bindida aga kuna 1 antenn läks jootekohast transpordi käigus katki siis selle teooriaga peab veel veidi ootama
See teema on praeguseks juba edasi arenenud, nüüd pakutakse juba võltsitud Spektrum DX6i'sid. Pildi peal näevad need välja täiesti originaalid, aga vestluses Horizon Hobby'ga kinnitasid nad et need ei ole seda kohe mitte:
Seega olge ettevaatlikud kust ja mida te ostate:None of the products are authentic Spektrum goods; they are counterfeits
Ühesõnaga HH on probleemist teadlik ja on juba ka astunud samme selle probleemi lahendamiseks.The only way to ensure the sale and use of authentic Spektrum products is to purchase those components from Horizon Hobby or from our authorized distributors or retailers.
Lisades teemale juurde,et vastuvõtu ja saateaparatuur on küll viimane koht mille pealt kokku hoida,isegi spektrumi vanemate originaalidega (mis kasutasid küll veel DSM tehnoloogiat) on levi ja ka muid probleeme olnud.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Saatjate osas ei oska sõna võtta, aga vähemalt HK ja odavate vastuvõtjate osas tundub asi aus olema. Lehel allservas (ja ei ole väikese fondiga) järgmine tekst:JazZ wrote:See teema on praeguseks juba edasi arenenud, nüüd pakutakse juba võltsitud Spektrum DX6i'sid. Pildi peal näevad need välja täiesti originaalid, aga vestluses Horizon Hobby'ga kinnitasid nad et need ei ole seda kohe mitte:
Kusjuures, mõttega lugedes tundub, et isegi need tegelased ei ole "piraatidest" kõikse paremal arvamusel. Nemad teevad ausalt oma asja (see, kas patendi all oleva?!? DSM2 protokolli lahti muukimine on aus tegevus siinkohal vaatluse alla ei kuulu).NOTE
i) This is not a Spektrum receiver, nor is it a copy of a Spektrum Receiver.
The Spektrum brand is a trademark of Horizon Hobbies USA.
ii) Price of this receiver may fluctuate (up or down) due to cost of electronic components.
iii) This is not an underground manufactured fake Spektrum receiver. OrangeRx quality is guaranteed.
Mismoodi ei kuulu? Seadusest tulenevalt ei tohi nad seda DSM2 kasutada ka siis mitte kui toode ei näe Spektrum originaal toote moodi välja. Ja ilma selle DSM2 kasutamiseta need seadmed Spektrum'i originaal toodetega ei ühilduks. Muidugi see pole meie vaielda, HH juba tegeleb oma õiguste kaitsmisega.cuprum wrote:see, kas patendi all oleva?!? DSM2 protokolli lahti muukimine on aus tegevus siinkohal vaatluse alla ei kuulu.
Neid võlts DX6i'sid toodab sama firma kes neid võlts vastuvõtjaidki, vähemalt nii oli kirjas mis ma HH'st sain. Kirjas oli ka et see firma kasutab mingit vanemat Spektrum'i vastuvõtja koodi oma vastuvõtjates, see tähendab et see on lihtsalt varastatud. Siin ei ole minu meelest millegi üle vaielda.
Kusjuures see fakt et see hobbyking müüb seda võlts vastuvõtjat tekitab minu jaoks küsimuse kas nende DX6i'd on ikka originaalid? Isegi kui on, siis nad ei tohiks neid saada ametlikke kanaleid pidi (mis tähendab et garantii ei kehti), sest kirjas mis mina sain, ei suhtutud ka nende võltsingute müüjatesse just kuigi hästi.
Eks lõpuks otsustab ikkagi igaüks ise kust ja mida tema ostab, minu asi oli ainult teada anda, et sellised võtsingud on müügil, nüüd saab igaüks ise teadlikult otsustada kas ta tahab osta originaali või koopia.
Tunnistan ausalt, et ei viitsi sel teemal pikalt vaieldaJazZ wrote: Mismoodi ei kuulu? Seadusest tulenevalt ei tohi nad seda DSM2 kasutada ka siis mitte kui toode ei näe Spektrum originaal toote moodi välja.

Eelmises postituses ma jätsin "formaadi patendid" justnimelt selle tõttu välja, ning keskendusin "ausa klooni" põhimõttele. Teine asi, miks ma hetkel eriti vaidlemiseks põhjust ei näe, on see, et tundub, nagu oleksid meie informeerituse tasemed pisut erinevad - Sinul on tunduvalt rohkem ametlikku infot, ning teatava muigega võiks ka vist õelda, et "kallutatud" infot

Aga oki, nüüd siis lühidalt ka minu arvamus formaatide patentidest.
Esiteks, minu teada ei eksisteeri sellist asja, nagu ülemaailmne patent. Teiseks, formaadi kui niisuguse eksklusiivne patentimine EI OLE kasulik mitte kellelegi muule, kui ainult patendi omanikule. Ülejäänud maailmale on ta otseselt kahjulik. Kasvõi näiteks juhtumil, kui patendi omanikuga peaks midagi juhtuma (otsustab näiteks pillid kotti panna). Mis saaks siis just äsja omale uue (ja tegelikult suurepärase) saatja/vastuvõtja hankinud "lenduri" järgmistest mudelitest? Ok, tegelikult on lahendus selles, et toodetakse "litsensi alusel". Maailm teab väga palju selliseid näiteid ( DVD; VHS; DVB vist kõikse tuntumad). Ja tegelikult ma justnimelt loodangi, et selline monopolismi puu raputamine loob varsti ka täiesti ametlikud ning litsenseeritud DSM2 alternatiivtootjad. Seniks las juristid teenivad megapappi, vaieldes kui palju peab "DSM2 ühilduv" jublakas erinema DSM2(r) jublakast.
PS. Loodan, et ülevalpool esitatud arvamus omistatakse ainult minule isiklikult. Samuti loodan, et seda ei loeta mitte "piraatluse ja intellektuaalse omandi kaaperdamise õigustamisena" - Püüdsin nimelt vaadata probleemi ka teiselt poolt.
Minu eesmärk ei olnud siin vaielda selle üle kas midagi tohib või mitte, andsin lihtsalt infot, et inimesed oleksid teadlikud ja saaksid selle põhjal oma otsuseid teha. Kui keegi tahab teadlikult osta võlts toodet, siis teda ei saa mina küll keelata.
Jah, mul on rohkem infot. Aga see kiri saadeti nimeliselt mulle ja ma ei ole kindel kas see kõik seal avalik info on, seega ma seda foorumisse igaks juhuks ülesse panema ei hakka.
Loomulikult on patentimine kasulik ainult selle omanikule, üldjuhul oli tema ka see kes selle toote arendusse investeeris, seega mina selles probleemi nagu ei näe. Minu meelest see selle asja mõte ongi.
Sinu probleemi teisest küljest ma saan muidugi aru, aga see ei muuda seda et keegi on investeerinud mingi toote välja töötamisse ja keegi kolmas on selle lihtsalt nö pihta pannud. Sinu arvates võiks siis piraat mängud ja heliteosed ka vabalt müüki lasta, peale seda kui nende tootja on sussid püsti visanud? Või siis juba varem, et äkki viskab sussid püsti?
Kusjuures ei saa öelda et Spektrum ei ole kellelgi lubanud oma DSM2 kasutada, nii palju kui mina tean, kasutab JR oma toodetes DSM2 täiesti legaalselt.
Kas Spektrum peab andma oma DSM2 kasutada igaühele kes küsib? Mina küll nii ei arva, mismoodi siis nende toodete kvaliteet ja ühilduvus tagatakse?
Aga üldiselt läheb see teema metsa ja minu meelest ei anna see meie vaidlemine mitte midagi, lõppkokkuvõttes meie ju ei otsusta kas neid järgi tehtud asju tohib müüa või mitte. Või noh kui täpne olla, siis mina juba otsustasin, et minu ettevõte ei müü neid (jah, neid on mulle isegi pakutud).
Jah, mul on rohkem infot. Aga see kiri saadeti nimeliselt mulle ja ma ei ole kindel kas see kõik seal avalik info on, seega ma seda foorumisse igaks juhuks ülesse panema ei hakka.
Loomulikult on patentimine kasulik ainult selle omanikule, üldjuhul oli tema ka see kes selle toote arendusse investeeris, seega mina selles probleemi nagu ei näe. Minu meelest see selle asja mõte ongi.
Sinu probleemi teisest küljest ma saan muidugi aru, aga see ei muuda seda et keegi on investeerinud mingi toote välja töötamisse ja keegi kolmas on selle lihtsalt nö pihta pannud. Sinu arvates võiks siis piraat mängud ja heliteosed ka vabalt müüki lasta, peale seda kui nende tootja on sussid püsti visanud? Või siis juba varem, et äkki viskab sussid püsti?
Kusjuures ei saa öelda et Spektrum ei ole kellelgi lubanud oma DSM2 kasutada, nii palju kui mina tean, kasutab JR oma toodetes DSM2 täiesti legaalselt.
Kas Spektrum peab andma oma DSM2 kasutada igaühele kes küsib? Mina küll nii ei arva, mismoodi siis nende toodete kvaliteet ja ühilduvus tagatakse?
Aga üldiselt läheb see teema metsa ja minu meelest ei anna see meie vaidlemine mitte midagi, lõppkokkuvõttes meie ju ei otsusta kas neid järgi tehtud asju tohib müüa või mitte. Või noh kui täpne olla, siis mina juba otsustasin, et minu ettevõte ei müü neid (jah, neid on mulle isegi pakutud).
Ei taha vaielda, lihtsalt järelemõtlemiseks....
IBM tegi kunagi oma PS/2 seeria arvuteid. Oli suletud arhitektuur, kole kallid ja lisavarustust vähe saada või samuti eriti kallina.
Ega ei levinud küll, välja surid. Arvutid hakkasid arenema alles siis kui ilmus avatud PC "arhitektuur". Ilma selleta istuksime võib-olla ikka veel 640 kB mälu otsas suurima rahuga...
IBM tegi kunagi oma PS/2 seeria arvuteid. Oli suletud arhitektuur, kole kallid ja lisavarustust vähe saada või samuti eriti kallina.
Ega ei levinud küll, välja surid. Arvutid hakkasid arenema alles siis kui ilmus avatud PC "arhitektuur". Ilma selleta istuksime võib-olla ikka veel 640 kB mälu otsas suurima rahuga...
Pole midagi paremat halvast ilmast !
Eino ma saan aru et vabad asjad on lahedad ja igati toredad, aga Spektrum'i DSM2 ei ole vaba, nii kurb kui see ka ei ole. Seega ma ikkagi ei saa aru mille üle me vaidleme?
Kas oleks palju paluda selle info avaldamiseks luba küsida ja seda siis siin ka avaldada - või siis miskit ametlikku pressiteadet. Khmm, mis saaks kompaniil olla "oma tõe" kuulutamise vastuJazZ wrote: Jah, mul on rohkem infot. Aga see kiri saadeti nimeliselt mulle ja ma ei ole kindel kas see kõik seal avalik info on, seega ma seda foorumisse igaks juhuks ülesse panema ei hakka.

Ülejäänud osale Sinu postitusest vastasin siin NB! Nõrganärvilistele ei soovita, suled võivad hakata lendama

Pressiteade tuli ju nende vastuvõtjate kohta, usun et mingi hetk tuleb ka saatjate kohta.
Ma arvan, et Jazz teeb väga õigesti kui müüb ainult originaaltoodangut! On 100% kindel koht ja 100% kindlustunne et saad õige asja. Odavad hiinakad võivad küll sama kirevad välja näha ja isegi kuidagi töötada aga keegi ei garanteeri nende kvaliteeti ja pole ka kellelegi nõudimisi esitada (häh, said ju odavalt, mis sa ikka tahad...). Keegi siin vist testis ka odavat vastuvõtjast - leviulatus oli väiksem. Ja igaüks teab, et manuaale pole mõtetki oodata. Ja siis tuleb vahest välja, et igati loogiline oletus mõne funktsiooni kohta ei olnudki koodiväänaja meelest loogiline...
(Tehnoloogia) arengu seisukohalt on aga asi hoopis teine (vt. lugu IBM-st). Sama on tegelikult ka muusika ja filmidega: ega ikka ei ostakski üldse kui müüdaks meeletult kallilt. Tulemus - muusik (firma) jääb ikkagi oma rahast ilma. Praeguse aja muusikud näikse sellest aru saavat ja publitseerivad tihti otse netti. Tuntus garanteritud aga plaadifirmad jms on tigedad.
(Tehnoloogia) arengu seisukohalt on aga asi hoopis teine (vt. lugu IBM-st). Sama on tegelikult ka muusika ja filmidega: ega ikka ei ostakski üldse kui müüdaks meeletult kallilt. Tulemus - muusik (firma) jääb ikkagi oma rahast ilma. Praeguse aja muusikud näikse sellest aru saavat ja publitseerivad tihti otse netti. Tuntus garanteritud aga plaadifirmad jms on tigedad.
Olles pool elu muusikaga tegelenud, täpsustan siinkohal. Maailmas on küll asjad vähe teistmoodi, aga näiteks Eesti mastaabis teenivad muusikud ja autorid plaadimüügist ikkagi üsna väikse osa oma sissetulekust. Peamine tuleb ikka esinemise honorarist. Ses suhtes toimib tasuta salvestiste jagamine internetis positiivselt: rohkem levikut, rohkem tuntust, rohkem kontserdikülastajaid.felch wrote:(Tehnoloogia) arengu seisukohalt on aga asi hoopis teine (vt. lugu IBM-st). Sama on tegelikult ka muusika ja filmidega: ega ikka ei ostakski üldse kui müüdaks meeletult kallilt. Tulemus - muusik (firma) jääb ikkagi oma rahast ilma. Praeguse aja muusikud näikse sellest aru saavat ja publitseerivad tihti otse netti. Tuntus garanteritud aga plaadifirmad jms on tigedad.
Ilmselt pole lihtne DSM2 või ükskõik mis muu tehnoloogia piraatlust või tasuta jagamist ärihuvide ette rakedada. Mingi võimalus on, et pärast odavat hiinakat ostetakse kallis originaal, aga see pole eriti point. Samamoodi võiks ju kohe originaali osta.

Teine jutt on võrdlus IBMiga ja tehnoloogilise arenguga. Tehnikaajalugu teab ohtralt näiteid, kuidas monopolid on tehnika arengut pidurdanud. Mõtlemiseks kasvõi autonduse algaastad Suurbritannias , mida raudteemonopol torpedeeris ja sel ajal, kui muu Euroopa ja Ameerika olid tugevalt kanda kinnitanud autode arenduses ja tootmises, käis brittidel transport raudteejaamast raudteejaama. Ehk isegi parem näide on Tesla ja Edisoni konkurents Ameerikas, kus Edison mõjutas otsustajate kaudu turgu ja nii mõnigi geniaalne idee (vahelduvvoolu kasutamine ülekandeliinides ja elektrimootorite toites) pidi ootama pikki aastaid, enne kui eluõiguse sai. Millalgi kirjutas sel teemal TM ka.
Kui DSM ja DSM2 oleks vabad, aga kvaliteedi üle kontroll, siis tuleks tulevikus DSM3 ja DSM4 kindlasti märksa varem, kui tehnoloogiat ühe firma käes hoides. Väike offtopic veel: mul oli '90 algupoole raske uskuda, kui üks suure lugemusega koolivend rääkis CD-formaadist, kui teadlikult kohitsetud tehnoloogiast. Algsed patendi omanikud olid vist Philips ja Sony. Sel ajal oli CD-plaat Eestimaal väga uudne. Mõned aastad hiljem, kui DVD tehnoloogia levima hakkas, avanes mulle aastatetagune koolivenna jutu sisu. Üllatus-üllatus, DVD loojad olid samad firmad, kes kümmekond aastat varem CD-d turustasid. Tehnoloogia oli olemas juba '80-ndatel, aga ootas oma aega, et poolikut tehnoloogiat enne kalli hinnaga müüa.
Point: igal kepil on kaks otsa. (Hiina vanasõna)
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
2,4GHz DSM2/DSMX
Pisut jauramist lisaks ka siia, kuna avatuse teema jookseb siin rohkem sisse......
Leidsin võrgus ringi kolades Spektrum -> USB konverteri. Kui nüüd lähemalt hakata asja uurima, siis on asi tegelikult "multiservo", mis istub Spektrumi originaalvastuvõtja külge nigut jõehobu konna tagumiku külge.
Nu krt, kui oleks minu kujutluste ideaalmaailm, siis mina küll sellist pornot ei toodaks, vaid läheksin Spektrumi onude juurde ja telliksin neilt piisava hunniku vastuvõtjakive - või siis võtaksin litsensi ise tootmiseks omale sobiva kivi täienduseks.
Kusjuures selles minu ideaalmaailmas võidaksid ka Spektrumi poisid (peale litsensitasude) - nimelt kui oleks valmis ja tihedalt integreeritud seade, siis vaevalt kellelegi tekkiks hullumeelset mõtet hakata pesa tinutades sellele apastraadile hoopis FASST vastuvõtjat külge aretama
Leidsin võrgus ringi kolades Spektrum -> USB konverteri. Kui nüüd lähemalt hakata asja uurima, siis on asi tegelikult "multiservo", mis istub Spektrumi originaalvastuvõtja külge nigut jõehobu konna tagumiku külge.
Nu krt, kui oleks minu kujutluste ideaalmaailm, siis mina küll sellist pornot ei toodaks, vaid läheksin Spektrumi onude juurde ja telliksin neilt piisava hunniku vastuvõtjakive - või siis võtaksin litsensi ise tootmiseks omale sobiva kivi täienduseks.
Kusjuures selles minu ideaalmaailmas võidaksid ka Spektrumi poisid (peale litsensitasude) - nimelt kui oleks valmis ja tihedalt integreeritud seade, siis vaevalt kellelegi tekkiks hullumeelset mõtet hakata pesa tinutades sellele apastraadile hoopis FASST vastuvõtjat külge aretama

Kas sain valesti aru või mis aga tundub, et tegu on lohtsalt vastuvõtja taha käiva kanalite summaatoriga (saab teha kasvõi dioodidel) pluss USB konverter nagu neid iga LAMA-ga kaasa müüakse.
Kuna vastuvõtjas on nagunii prose sees, saaks ta tõesti ka otse selle softi sisse progeda kuigi seda vist tavaliselt ei tehta.
Võimalik küll, et kivil ei ole USB rauda küljes...aga siis võtku šnitti AVRil tehtud USB adapterist. Hetkel ei leia enam linki aga tegu oli tavalise kuigi ületaktitud kiviga. USB oli softiline ja toimis üliedukalt.
Kuna vastuvõtjas on nagunii prose sees, saaks ta tõesti ka otse selle softi sisse progeda kuigi seda vist tavaliselt ei tehta.
Võimalik küll, et kivil ei ole USB rauda küljes...aga siis võtku šnitti AVRil tehtud USB adapterist. Hetkel ei leia enam linki aga tegu oli tavalise kuigi ületaktitud kiviga. USB oli softiline ja toimis üliedukalt.
Piisava huvi korral hackitakse tänapäeval enamik tehnikat lahti. iPhone, Windows Phone, Android telefonid, interneti ruuterid, digiboxid ja mis iganes. Uue Xbox Kinect'i hackimiseks kulus vist paar päeva? Niiet igati loogiline, et ka mistahes DSM-id ja FASST-id suudetakse "lahti muukida".
Microsoft juba oskab sellega arvestada. Tegi pressiteate stiilis ""õenäoliselt Windows Phone hackitakse varsti lahti, aga me tõsiselt soovitame siiski originaal hackimata tarkvara kasutada"
Microsoft juba oskab sellega arvestada. Tegi pressiteate stiilis ""õenäoliselt Windows Phone hackitakse varsti lahti, aga me tõsiselt soovitame siiski originaal hackimata tarkvara kasutada"
Lauri Laidna - www.pistik.com
Eks ka "Canon" fotokate populaarsust ole lisanud avalik ja lihtne häkkimisvõimalus:
http://mighty-hoernsche.de/
Aerofoto tegijaile väga kasulik lugu ja ei imesta kui firmad meelega häkkimist soosivad.

http://mighty-hoernsche.de/
Aerofoto tegijaile väga kasulik lugu ja ei imesta kui firmad meelega häkkimist soosivad.

Kas on juba ka proovitud,millised on esmamuljed.Kiku wrote:Võtsin selle riski ja tellisin endale ühe sellise vastuvõtja: http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=12586. Kui kohale jõuab siis saab teada millise kvaliteediga aparaat on. Kõigepealt testin natuke maa peal, kui on piisavalt usaldusväärne siis ehk lähen ka taevalaotustesse, eks annan siingi tulemustest teada
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
See isend on neil juba mingi uus variant, selle kohta ei oska rääkida kuid see eelmine oli küll natuke kahtlane(see mida nad praegu pakuvad on AR6110 kloon aga mul on AR6100 kloon). Kõige kehvem oli see, et ühel hetkel kadusid 2 kanalit ära(gear ja AUX1 õnneks). Levi oli tal ka üsna kehvake ja kõikuva jõudlusega, u 200m peal kadus side ära kuigi vahepeal sai käidud kaugemalgi(enne tehtud range check'i järgi vaadates oleks pidanud kaugemalegi saama minna kuid see on ikkagi parkflyer vastuvõtja nii et liialt ei tahtnud piire kompida), lõpuks lennuk pikeeris u 70m ja kukkus alla väga lähedale kuhu olin alles paar nädalat enne seda lennuki kaotanud. Nüüd kasutan ma seda vastuvõtjat vaid maapeal testimiseks, võibolla panen kunagi mõne depronist siseka peale kuid see on tulevik