T Rex 450 klooni ehitamine
Moderator: Kristjan
Seda minagi vaatama jäin, aga ega sellel T-Rex 450 ta nii kaua ei tiirlegi kui tema suurematel vendadel. Aga igaks juhuks tasuks üle vaadata küll. Põhjus võib vabalt liiga pingul rihm olla.ziilike wrote:Rootor jäi küll väga kahtlaselt kiiresti seisma. Mingi mehhaaniline takistus vaevab seda kopterit praegu. :twisted:
ttr: Mitte paha pärast, aga Su postitusest jäi mulje, et Sa ise ka alles algaja ja plaanid alles kopterit osta, nii et äkki jätaks sellised soovitused sinna aega kus sa tead ka millest Sa räägid.
Rihm ei pea kindlasti mitte nii pingul olema, et kokku ei jõua vajutada. Rihma seadistamine on suht tunde küsimus ja õiget seadistust on suht keeruline foorumis kirjeldada. Rihma kokku lükkates peaks ta umbes poolele teele teise rihma pooleni minema suht kergelt aga samas ei tohiks olla nii lõtv et päris teise poole vastu läheks.
Ja kopterit siiski peaks mingil määral kartma, see pole mänguasi.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
H2rra Jazz,
viletsalt v2ljendasin end j2relikult. Tahtsin 6elda enamv2hem sama mida sinagi. Soovitan t2pselt seda mida ise kogenud.
Kopterite lennutamises olen jah n6 algaja aga seda paraku mitte mehhaanikaosas
Ja selle kompoti vastu tekkis huvi seep2rast, et tahaks teada mis asja sellise kopika eest k2tte saab
viletsalt v2ljendasin end j2relikult. Tahtsin 6elda enamv2hem sama mida sinagi. Soovitan t2pselt seda mida ise kogenud.
Kopterite lennutamises olen jah n6 algaja aga seda paraku mitte mehhaanikaosas
Ja selle kompoti vastu tekkis huvi seep2rast, et tahaks teada mis asja sellise kopika eest k2tte saab
Nonii, milles on probleemi. Võtke püksid jalast ära, ei-ei mitte teie. Sealt kus teie vaatate on hardcore, mina näen asja softi poole pealt.
Rootor käib nagu küll ilma takistuseta aga finless bobi videos räägiti et uuel kopteril käibki alguses jäigemalt!? ma ei tea kui tugevalt see mootor oma hammakaga seal suures plasthammakas istuma peab aga ma nagu jätsin selle täpselt nii et mingit takistust tunda poleks aga et ikka ilusti hambas istuks!
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
ttr: Mind pole vaja härraks nimetada ja vabanda kui mulle vale mulje jäi või Su postitusest valesti aru sain. Mina lugesin sealt välja, et peab nii pingul olema, et kokku ei vajuta. PS Minu eesmärk ei olnud kedagi solvata vms.
Mis sellesse komplekti puutub, siis mina väga ei usu sellesse. Kardan et lennurõõmu jääb väheks ja nikerdamist liialt palju. Aga kui just seda otsidki, siis on hea variant.
mrtn: Mina olen pannud nii et pinioni ja main geari vahele jääb minimaalne loks kui main geari õrnalt "loksutad"
Mis sellesse komplekti puutub, siis mina väga ei usu sellesse. Kardan et lennurõõmu jääb väheks ja nikerdamist liialt palju. Aga kui just seda otsidki, siis on hea variant.
mrtn: Mina olen pannud nii et pinioni ja main geari vahele jääb minimaalne loks kui main geari õrnalt "loksutad"
vaatan selle üle jah! Nii ma selle umbes sättisin ka!
Täna tahaks siis minna õue selle pilliga! Teen kindlasti video ka! lõppu kirjutan mis katki lendasid
Eile õhtul proovisin kodus parketil ilma harjavarreta ka niisama libistada ja kõik tundus toimivat! Gyro ka toimis kenasti! Eile tegin pool tundi simu ka Eks nalja hakkab saama!
Täna tahaks siis minna õue selle pilliga! Teen kindlasti video ka! lõppu kirjutan mis katki lendasid
Eile õhtul proovisin kodus parketil ilma harjavarreta ka niisama libistada ja kõik tundus toimivat! Gyro ka toimis kenasti! Eile tegin pool tundi simu ka Eks nalja hakkab saama!
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
JazZ wrote: mrtn: Mina olen pannud nii et pinioni ja main geari vahele jääb minimaalne loks kui main geari õrnalt "loksutad"
Koostamisel lõikan PostIt paberist hammaka laiuse riba ja surun mootori täiega vastu, keeran mootori kinni ja kontrollin pärast paberi eemaldamist, et kõik kenasti liiguks. Siiamaani perfektolt toiminud lahendus.
52 79802
Hot Bodies D4 Cyclone.
Robitronic Mantis x 2, Protos ,Caster Fusion EX-1.
X-Ray XB8 EC Electric
T-Rex 500CF
Kyosho Caliber Hybrid!
Cessna 185
Lama v4
Hot Bodies D4 Cyclone.
X-Ray XB8 EC Electric
T-Rex 500CF
Kyosho Caliber Hybrid!
Cessna 185
Lama v4
Nii...etendus oli selline!
OLEN ISE MEGARAHUL!!! Nagu mäletate planeerisin 4 -5 sekundislist lendu ja seejärel teile listi saata mis katki on! Asi aga kujunes nii ,et kopter rebis ilusti õhku ja selle käsitlemine ei olnud üldse nii keeruline kui olin kartnud! Peale paari korda tunnetuse saamiseks asfalti mööda libistamist sõitsin juba nii- http://www.youtube.com/watch?v=QsH3qp8Gh2U
ja siin teile siis ka katkiste asjade list mille põhjustas see- http://www.youtube.com/watch?v=TdzGFcfDEfE
Katki siis :
tiiviku laba
taga poom kõver
taga stab tiib puruks
rootori peas nii mõnigi hoob pooleks ja pea ülevalt pooleks
hammakal mõned hambad kergelt maas!!
Stabika varras kõver!
Pilt kopterist : http://picasaweb.google.com/lh/photo/iw ... directlink
OLEN ISE MEGARAHUL!!! Nagu mäletate planeerisin 4 -5 sekundislist lendu ja seejärel teile listi saata mis katki on! Asi aga kujunes nii ,et kopter rebis ilusti õhku ja selle käsitlemine ei olnud üldse nii keeruline kui olin kartnud! Peale paari korda tunnetuse saamiseks asfalti mööda libistamist sõitsin juba nii- http://www.youtube.com/watch?v=QsH3qp8Gh2U
ja siin teile siis ka katkiste asjade list mille põhjustas see- http://www.youtube.com/watch?v=TdzGFcfDEfE
Katki siis :
tiiviku laba
taga poom kõver
taga stab tiib puruks
Stabika varras kõver!
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
aga no ma tõesti jube rahul ja no nüüd sain maigu suhu! Eile tõesti 30 minutit kokku möllasin simuga ja omasilmaga polnud siiani isegi mitte näinud kuidas seda tüüpi kopter lendab! Ainult coaxialiga olen lennanud jõuludest saati (toas)
Aku kestis ka üllatavalt hästi ,kokku hoverdasin seal ikka 10-13 minutit enne kui laks käis ja sinnani näitas batterymeter ainult rohelist tuld!
Ei tea kas hammakal kui natuke on maas hambad siis lasen kergelt viiliga üle ehk hakkab toimima?? Aaa ja poom on vaevumärgatavalt kõver kas selle jätan puutumata või tuleb ikka kindlalt uus panna?
Siis stabika varras kõver ,et kas seda kannatab painutada v kindlalt uus?
Escile panin eile arvuti protsessori ja täna ei läinud üldse kuumaks!
Oi mul meel hea , et kõik nii uskumatult hästi toimis! Ja no laks oleks tulnud varem või hiljem kuna olin nii vaimustuses oma sõiduoskustest et hakkasin juba julgeks minema ja proovisin kui võimsalt kõrgust võtab siis aga tuli kälgtuul ja puu tuli ette ja väike paanika nuppudega
Aku kestis ka üllatavalt hästi ,kokku hoverdasin seal ikka 10-13 minutit enne kui laks käis ja sinnani näitas batterymeter ainult rohelist tuld!
Ei tea kas hammakal kui natuke on maas hambad siis lasen kergelt viiliga üle ehk hakkab toimima?? Aaa ja poom on vaevumärgatavalt kõver kas selle jätan puutumata või tuleb ikka kindlalt uus panna?
Siis stabika varras kõver ,et kas seda kannatab painutada v kindlalt uus?
Escile panin eile arvuti protsessori ja täna ei läinud üldse kuumaks!
Oi mul meel hea , et kõik nii uskumatult hästi toimis! Ja no laks oleks tulnud varem või hiljem kuna olin nii vaimustuses oma sõiduoskustest et hakkasin juba julgeks minema ja proovisin kui võimsalt kõrgust võtab siis aga tuli kälgtuul ja puu tuli ette ja väike paanika nuppudega
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
Flybar, main shaft ja labahoidjate spindel ka ilmselt kõverad, silmaga ei pruugi näha, kuid hiljem tekitab vastikut vibra (oma kogemus)
Pearootori laagrid tuleb ka ilmselt välja vahetada, soovitatakse enamus laagrid tegelikult ära vahetada peale crashe..
Võta alguses vähe suurem plats ja lenda natuke rahulikumalt, ple hullu midagi!
Pearootori laagrid tuleb ka ilmselt välja vahetada, soovitatakse enamus laagrid tegelikult ära vahetada peale crashe..
Võta alguses vähe suurem plats ja lenda natuke rahulikumalt, ple hullu midagi!
Einohh! Simu on kindlasti saadanast!mrtn wrote:Nii...etendus oli selline!
Katki siis :
tiiviku laba
taga poom kõver
taga stab tiib puruks
Stabika varras kõver!
Sealt see saadanas kallale kindlasti tuligi!
52 79802
Hot Bodies D4 Cyclone.
X-Ray XB8 EC Electric
T-Rex 500CF
Kyosho Caliber Hybrid!
Cessna 185
Lama v4
Hot Bodies D4 Cyclone.
X-Ray XB8 EC Electric
T-Rex 500CF
Kyosho Caliber Hybrid!
Cessna 185
Lama v4
hk 450 on tüüpviga kus tagarihma vedava hammakal hakkab met. võllil olev plast hammakas libisema! See tuleks parandada rohelise loctitega??!! kas seda rohelist loctitet või analoogi saab ka väikses koguses kuskilt osta ja normaalse hinnaga või saan ka superliimi vms seal kasutada?
siin video sellest kuidas seda soovitATAKSE LOCTITEGA remontida.
http://www.youtube.com/watch?v=HJtdtneDCSU
siin video sellest kuidas seda soovitATAKSE LOCTITEGA remontida.
http://www.youtube.com/watch?v=HJtdtneDCSU
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
Sisuliselt saad tilga odava superliimiga ka l2biaetud kui ettevaatlikult liimiga ymber k2id ja laagritesse seda ei vala. Saa2stumarketis olevad on head kyll, pole liiga vedelad need liimid. Eelnevalt v6lli peene liivapaberiga karestada. Siis kindel mats, et kuskile libisema ei hakka ja yhendus korralik saab olema.
Nonii, milles on probleemi. Võtke püksid jalast ära, ei-ei mitte teie. Sealt kus teie vaatate on hardcore, mina näen asja softi poole pealt.
Selline lahendus peab max paar lendu. Osta aligni varuosa, metallist rihmaratas ja surutud korralikele nuutidele võllil. www.aircraft-world.com, seal postikulu 2.50taala ja tuleb nädalaga Tallinasse (Jaapanist).
Mart63,
ma vaidlen natuke vastu. Olen analoogset lahendust proovinud, t6si mitte konkreetselt kopteriga vaid teises mehhaanikas6lmes kus oli piisavalt suur j6ud taga. Pidama ta j2i. Arvestades seda, et plastiku ja metallimolekulid s66vad kyllaltki tugevalt ennast kokku Ca koostoimega.
V6tmes6naks on siin see eelnev pinna karestamine.
K6ikgelollikindlam on 0.x diaga auk hammakast ja v6llist l2bi puurida ning tift l2bi lyya
Kui juba siis juba. Muretse metallist ratas ja korralik v6ll. Eelnevad lahendused on v2lja pakutud lihtsalt kiire n2lja kustutamiseks.
Aga noh, eks igayhe endal6bu kuidas teeb.
ma vaidlen natuke vastu. Olen analoogset lahendust proovinud, t6si mitte konkreetselt kopteriga vaid teises mehhaanikas6lmes kus oli piisavalt suur j6ud taga. Pidama ta j2i. Arvestades seda, et plastiku ja metallimolekulid s66vad kyllaltki tugevalt ennast kokku Ca koostoimega.
V6tmes6naks on siin see eelnev pinna karestamine.
K6ikgelollikindlam on 0.x diaga auk hammakast ja v6llist l2bi puurida ning tift l2bi lyya
Kui juba siis juba. Muretse metallist ratas ja korralik v6ll. Eelnevad lahendused on v2lja pakutud lihtsalt kiire n2lja kustutamiseks.
Aga noh, eks igayhe endal6bu kuidas teeb.
Mina sellise parandusega õhtu tõusta ei julgeks. Ilma sabata on mats kindel ning kindlasti mitte väike. Keegi liimis kunagi trex600 miski hoova rootoripeas ca'ga, samuti nälja leevenduseks, aga siis jäigi. Ehk 20 lendu kestis,aga siis üks hetk kopter silmapilkselt laperdab maa poole, üks labahoidja tõenäoliselt pääses vabaks ja laba pääses laperdama omasoodu..
Kopter pole nalja asi, osta korralik varuosa ja ongi olemas. Arvestades, et muid juppe ka läks, siis tellid koos ja ongi olemas..
Kopter pole nalja asi, osta korralik varuosa ja ongi olemas. Arvestades, et muid juppe ka läks, siis tellid koos ja ongi olemas..
No seal selline asi ,et see hammakas ikka väga tihkelt seal varda ümber st. ta tagant ära ei tule kuid lihtsalt libiseb seal kergelt! Lisaks selle jaoks green loctite täpselt ongi ! Ehk ikka teeb oma töö! Ja no see ongi 35 dollarilise kopteri rõõmuks ,et igat asja hullult tuunima ei hakka vaid teed käepäraste asjadega korda ja kiamad edasi. Ehk siis eksperiment superglue läks käiku ja uus jupp ka tellitud! Siis mitte juppi ei tellinud vaid kokku lüües varuosade hinna ,tellisin hoopis kogu uue kopteri !! Ehk siis doonorkopteri! tuli sama hind kui ainult katkised jupid eraldi tellida! HK-450 rõõmud!
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
Üldiselt saab seda seadistada kas gyro enda pealt või saatjast.
Samast kohast kus sa ka headinghold´i sisse lülitad... minu saatjal on see sedasi ,et 0-50% on normal ja 50-100% on HH. ja tunlikust saab panna sedasi ,et 51on min ja 100 on max. normalil on 0max ja 50min
Samast kohast kus sa ka headinghold´i sisse lülitad... minu saatjal on see sedasi ,et 0-50% on normal ja 50-100% on HH. ja tunlikust saab panna sedasi ,et 51on min ja 100 on max. normalil on 0max ja 50min
Hirobo EVO 50//T-rex 600FBL //T-rex 450SE //Gaui EP550* // Honey bee king II*//Lama V4*
Tavaliselt ikka -100%-0% on normal ning 0%-100% on heading hold.tuhkur wrote:Üldiselt saab seda seadistada kas gyro enda pealt või saatjast.
Kas 0%'ga mõtled (kujuteldava) kangi alumist asendit ehk kanali üht äärmust? Tavaliselt kasutatakse 0% ikka neutraalasendi kirjeldamiseks.
Selgitaks selle ära, muidu üks räägib ühte, teine teist moodi.
Oleneb saatjast.
Küsijal oli vist Futaba 7C, nii et tal on üldse A ja N :)
Kumb kumb on, sõltub kas kanal on õiget pidi.
Küsijal oli vist Futaba 7C, nii et tal on üldse A ja N :)
Kumb kumb on, sõltub kas kanal on õiget pidi.