T Rex 450 klooni ehitamine
Moderator: Kristjan
Mootor sobib,regu ka võibolla(pole kogemusi). Ma arvan, et 13 pini sobib samuti sinna. Sellel mootoril on suht vähe pöördeid. Kui tellid, siis telli 12, 13, 14 pinid, et tulevikus oleks rohkem võimalusi. Kui Eestist tahad osta, siis küsi Kullost,võib ka mujalt küsida, aga kahtlen, et neid kohapeal üldse olemas on. Sa võid ka kellegilt laenata pini.
T-Rex 600; T-rex 700;
Futaba T10 CHG 2,4 G
Futaba T10 CHG 2,4 G
Siis joodad lahti. Kui mootori puhul pole eraldi öeldud, et EI tohi pistikuid ära võtta ja jootma hakata, siis jooda! Antud juhul pole muret, kuna mootori juhtmetel pole pistikuid küljes. Paigutad regu kenasti ära, lõikad juhtmed parajaks, joodad kokku ja valmis.
Lauri Laidna - www.pistik.com
Mul on poes kastitäis Align'i kaupa mida pole jõudnud üle lugeda... ehk tuleb sealt kastist mõni välja, annan teada kui leian.Wreckie wrote:Tänud vastuste eest.
Mõtlesin, et äkki on kellelgil siit pinion üle? Eesti poodides ka hetkel ei leidu.. Eelistatud oleks 12-13T, oleksin nõus ostma.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Ok tänud.JazZ wrote:Mul on poes kastitäis Align'i kaupa mida pole jõudnud üle lugeda... ehk tuleb sealt kastist mõni välja, annan teada kui leian.Wreckie wrote:Tänud vastuste eest.
Mõtlesin, et äkki on kellelgil siit pinion üle? Eesti poodides ka hetkel ei leidu.. Eelistatud oleks 12-13T, oleksin nõus ostma.
Kas nii võib ka olla, et osad tooted, mis Fasthobbies lehel näitab, et pole laos, võib tegelikult olemas olla? Ehk on veel tooteid, mida võiks vaja minna
Hetkel veel üks asi puudu , ega kellelgil http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... pcs/bag%29 sellist ühendust üle pole?
Mul on kullatud pulk pistikuid kohapeal olemas, 2 ja 4mm. (mingil põhjusel pole neid veel internetipoes näha).Wreckie wrote:Just ongi vaja aku ja regu ühendamiseks, peab vist jah eBaysse vaatama, aga enne küsiks ära, et ega siin kellelgil pole? Saaks vähe kiiremini..
Ise kasutasin neid kopteril.
Ehk saad mõne pildi anda, et milline ta täpsemalt välja näeb?JazZ wrote:Mul on kullatud pulk pistikuid kohapeal olemas, 2 ja 4mm. (mingil põhjusel pole neid veel internetipoes näha).Wreckie wrote:Just ongi vaja aku ja regu ühendamiseks, peab vist jah eBaysse vaatama, aga enne küsiks ära, et ega siin kellelgil pole? Saaks vähe kiiremini..
http://www.fasthobbies.eu/%C3%83%C5%93h ... -2644.htmlWreckie wrote:Ehk saad mõne pildi anda, et milline ta täpsemalt välja näeb?JazZ wrote:Mul on kullatud pulk pistikuid kohapeal olemas, 2 ja 4mm. (mingil põhjusel pole neid veel internetipoes näha).Wreckie wrote:Just ongi vaja aku ja regu ühendamiseks, peab vist jah eBaysse vaatama, aga enne küsiks ära, et ega siin kellelgil pole? Saaks vähe kiiremini..
http://www.fasthobbies.eu/%C3%83%C5%93h ... -2643.html
Kui Sul ikka tüüpiline harjadeta mootor, siis pane täiesti suvaliseltWreckie wrote:Nii, nüüd vaja mootor ja regu kokku panna,
regul on peal 3 juhet:
A
B
C, mootoril on +, - ning keskmine(sinine) juhe. Kuidas ma need ühendama peaksin?
Kusjuures täiesti tõsiselt. Ma loodan, et Sa neid "pluss" ja "miinus" sümboleid kuskilt mujalt peale värvide (punane, must) välja ei lugenud.
Juhul, kui mootor tagurpidi ringi käima hakkab, siis lihtsalt vahetad kaks suvalist juhtmeotsa omavahel ära.
Keskmine?!Wreckie wrote:Ongi päris nii, et midagi ei saa läbi minna? Põhiline, et keskmine oleks paigas?
Kui me räägime tüüpilisest outrunner tüüpi mootorist ja tüüpiliselst "väliskommutaatorist" (ESC), siis sellisel juhul on mootori sees kolm mähist (reaalsuses on tõenäoliselt paralleeli ühendatud rohkem pooluseid, et saada sujuvamat käiku). Need mähised on omavahel ühendatud "kolmnurka", ning igast kolmnurga tipust on välja toodud juhe. Mingit "keskmist", kui niisugust seal ei ole. Pinge/vool antakse kahe otsa vahele, seejärel "kuulatakse" vabaks jäänud otsa pealt õiget ümberlülitamise hetke, ning kui see käes, siis ühendatakse "jõud" järgmise paari peale. Täiesti K-vaba
Ma ju rääkisin...Wreckie wrote:Aga mootoril on ikka kolm juhet, ühendan kõik siis täiesti suvaliselt ?
Ühendad suvaliselt, siis vaatad, kumba pidi mootor ringi käima hakkab. Kui tahad põõrlemissuunda muuta, siis vahetad kaks suvalist juhet omavahel ära (mõnedel ESC-idel ka võimalus suunda programeerida).
Swashi menüüst tuleb ühele numbrile miinus ette panna: http://helifreak.com/showthread.php?t=170512
Pole midagi paremat halvast ilmast !