8, 9 või 10 augustil Kollasele (kopteriga)

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

ak

Post by ak »

Hei,

Kollasele on võimalus sattuda reede õhtul, loodetavasti on selleks ajaks Maxie taas lennukorras. Kaasas on arvatavasti ka Lama kopter, T-Rex 450S ootab endiselt varuosi....

Igal juhul, plaanis on jätta saatja mäe otsa ning minna ja jalutada lennukiga liinide all. Vastuvõtja peaks iseenesest olema päris hea, topelt konversiooniga Futaba R168DF, aga ju siis dualkonversiooni fakt üksi ei näita midagi. Hea oleks teada, millest seal häired tulevad ning kas ja kuidas neid vältida saab, vastasel juhul pole nagu Kollasele eriti asja, suurt plaanerit peaks saama ikkagi ka kõrgel&kaugel lennutada.

Andrus
lauri
Administrator

Post by lauri »

Võiks siis juba kambaga häire-testi teha... mitu saatjat kõrvuti tööle ja sinna kõrgepingeliinide juurde mudelitega (või vastuvõtja+aku+servoga). Siis tuleb rohkem andmeid ja väga realistlik olukorra simulatsioon!
Lauri Laidna - www.pistik.com
lauri
Administrator

Post by lauri »

Marek ja palus siin märku anda, et täna tuleb suurem kogunemine :!: Kollasel
Lauri Laidna - www.pistik.com
Marek

Post by Marek »

Jep, huhh, sain ka veel netti, nii. Ma ise juba 1800st seal.

Kohtumiseni!
tola555

Post by tola555 »

ak wrote:Vastuvõtja peaks iseenesest olema päris hea, topelt konversiooniga Futaba R168DF, aga ju siis dualkonversiooni fakt üksi ei näita midagi. Hea oleks teada, millest seal häired tulevad ning kas ja kuidas neid vältida saab, vastasel juhul pole nagu Kollasele eriti asja, suurt plaanerit peaks saama ikkagi ka kõrgel&kaugel lennutada.

Andrus
Mul sama vastuvõtja ja häired on just madalal. Üle 10m on häired läinud. Eriti on häired maja juures oleva kivihunniku ümber. Kivihunniku tagant paistab vana elektriliin.
Põhja poole jäävate liinide ääres olen lennanud ja seal oli OK.
Testisin 2.6m Multiplex Cularis plaaneriga
mart63

Post by mart63 »

Kui homme keegi mustamäelt või mustamäe kaudu kollasele läheb, siis kas oleks ruumi ühele inimesele ja shockflyerile? :)
Marek

Post by Marek »

Hei

Kõigepealt õnnitlused Tartu tulevikulootuse eduka soololennu puhul 1.8 m Piperiga.

Kahe päevaga on võimalik algaja kenasti lendama õpetada. Homme 10:30 üritan noormehega pisikese praktikaeksami läbi teha. Ehk siis soololend sektoris ja 3 järjestiku maandumist 75*15 m alasse. Kui ta sellega hakkama saab siis võiks selline asi tulevikus standard olla - pakun mina :)

Täna oli asi täitsa juba nagu päris, kõik kasutasid kvartsipuud, lendasid enamus ajast ohutus kauguses laagrist ja vist jäid ka kõik terveks. Kahjuks pidin juba 20:15 lahkuma trenni tõttu ja päris viimaseid uudiseid ei tea.

Oli ka väikseid ekstsesse, nt Piperil kadus levi ära, olin ka muidugi ikka jälle elektriliinide taga ja päris kaugel, õnneks kõrgust oli ja maa poole kihutava Piperi päästsin veidi lennuki poole joostes ja saatja kõrgele kätekohale tõstes....huhhh.

Täna katsetasin oma mx 12 ja R700ga seda kõrgepinge liinide kanti. Saatja oli lennutamise kohas ja ise liikusin lennukiga liinide poole, pugesin isegi kahe liini alt läbi kuid ühendus ei katkenud. Servod küll veidi surisesid ja korraks väheke jõnksutasid kuid tüürid toimisid täies ulatuses. Vahemaaks oli sel hetkel juba üle 200 m. Sama tegid servod ka vaba taeva all. Saatja oli teise piloodi käes.
Võibolla mõjutab elektriliin hoopis enda kohal vastuvõtjat rohkem? Igal juhul ei soovita ma nende suunas eriti lennata. PS! JA tegelt on nad väga lähedal, me arvame küll, et ei lenda välja nendeni aga see on silmapete.

Reede on super ilm, mina igaljuhul lendan juba 11 ajal + õhtul ka. Ühinege!
Marek

Post by Marek »

Viimati Kollasel

Image
Kuno

Post by Kuno »

Ma arvan,et seal el.liinide juures ei ole võimalik mingeid sagedusi leida.Probleem võib olla selles,et võimas väli,mis ümber kõrgepinge liinide on,ilmselt varjestab ära kõik sagedused (kas mul nüüd füüsikute vaatenurgast päris õigus nüüd on,ei tea,aga igaljuhul peab kõrgepingeliinide läheduses lendamist igati vältima).
arne

Post by arne »

Mitte päris. Kõrgepingeliinide probleem on ülelöögid. Kui mingi säde kuskilt hüppab ja eriti niiske ilmaga teevad nad seda pidevalt, siis põhimõtteliselt puristatakse kogu eeter täis.

Tänapäeval on tekkinud veel teine nuhtlus - elektrijuhtmete kaudu leviv internet. Eestis vist veel mitte liiga levinud - olgu CDMA meile armuline. See kiirgab mehiselt üsna laias sagedusalas.

Arne
mart63

Post by mart63 »

Varsti tuleb üldse majja sisse kaks juhet mida kaudu tuleb elekter, internet, telefoni ühendus ja kaabel tv :lol:
Kristoka

Post by Kristoka »

mart63 wrote:Varsti tuleb üldse majja sisse kaks juhet mida kaudu tuleb elekter, internet, telefoni ühendus ja kaabel tv :lol:
Milleks , kõik levib varsti õhu kaudu 8) .
Kristo
mart63

Post by mart63 »

Elekter nagunii ei hakka läbi õhu levima, seega on lihtsam kõik samast juhtmest tuua. Odavam enivei. Aga aitab offtopicust. :roll:
Ropka

Post by Ropka »

mart63 wrote:Varsti tuleb üldse majja sisse kaks juhet mida kaudu tuleb elekter, internet, telefoni ühendus ja kaabel tv :lol:
selline asi juba tegelikult toimib, aga ainult suurte majade siseselt

suuremas mastaabis (10kV alajaamade võrk) jääb asi ära, kuna alajaamade ümberehitus läheks ülikalliks, mis EE-le ei tasu ära kuidagi
kogun vanu vene lennukimootoreid
Kristoka

Post by Kristoka »

mart63 wrote:Elekter nagunii ei hakka läbi õhu levima, seega on lihtsam kõik samast juhtmest tuua. Odavam enivei. Aga aitab offtopicust. :roll:
Tean et väga vana teema ja lööge või maha aga ma lihtsalt pean : http://www.tarbija24.ee/150108/esileht/ ... t-elektrit
Aitab juhtmetest :D
Kristo
Post Reply