Kollase uue stardi- ja maandumisraja rajamine

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

vana

Post by vana »

Õige Ropka,
Kivid tuleb meil endal ära koristada. Kindlasti tuleb alustada sel sügisel, kevadel enne murukülvi veel teist korda.
Sobivam oleks tõesti mõni kuivem äripäeva õhtu. Tegelikult mida varem, seda parem. Ilm paremaks ei lähe.
Oleks kena, kui esimesel korral tuleks 4 -5 inimest. Eks siis paistab, kui palju jõuame...
vallojoe

Post by vallojoe »

Ma olen kahjuks perekondlikel põhjustel out. :( Vähemalt sellel sügise küll. Loodaks kevadeks paremat.
Leho

Post by Leho »

Toetan ka üritust.
Tervitused
tarvo

Post by tarvo »

Tegin ka ülekande.

Tarvo
Kuno

Post by Kuno »

Täna heietasime Vanaga mõtteid kollasel platsil kivikoristamisest.Kerkisid mällu pildid lapsepõlvest,kus sai kõnnitud traktori plaadi järel ja kive sinna peale loobitud.Tegelikult on küsimus suunatud eelkõige Tolale-kas meil on võimalik kasutada traktorit koos plaadiga-tööviljakus oleks oluliselt kõrgem ja kivid saaks kohe toimetada platsilt kaugemale.Kui traktor on võimalik,tuleks organiseerida üks laupäevak ja asi ära teha.
tola555

Post by tola555 »

Kuno wrote:Täna heietasime Vanaga mõtteid kollasel platsil kivikoristamisest.Kerkisid mällu pildid lapsepõlvest,kus sai kõnnitud traktori plaadi järel ja kive sinna peale loobitud.Tegelikult on küsimus suunatud eelkõige Tolale-kas meil on võimalik kasutada traktorit koos plaadiga-tööviljakus oleks oluliselt kõrgem ja kivid saaks kohe toimetada platsilt kaugemale.Kui traktor on võimalik,tuleks organiseerida üks laupäevak ja asi ära teha.
Traktor ja plaat on mõlemad olemas.
Probleem on aja leidmisega. Kui mina olen töölt vaba, siis on ka mu isa ja ta kipub siis masinaid kasutama. Sobivat hetke on päris raske planeerida.

Ja üldse on kivide korjamise efekt väga kahtlane praegusel ajal. Tööd on alles pooleli ja keegi ei tea veel millised kivid jäävad lõpuks pinnale. Kui on enamvähem siledam maa, siis juba teaks.

Teine asi on see, et künnivagude peal võib jalad murda :P

Ma teeks nii, et korjaks kevadel kui maa on sile, siis saaks ühe korjamisega hakkama. Kui praegu korjaks, siis kevadel korjaks ju nagunii. Ei tasu karta, et kevadel ei jõua vms, kevadel on masinaid lihtsam saada kui praegu - sügisel ilm teeb saagikoristused närviliseks jne.

Millal üldse plaan on tööga alustada ja kui põhjalikult korjata?
vana

Post by vana »

Kivide korjamisega pole mõtet viivitada. Maa pööramist pole enam ette näha, kuigi uusi kive on kevadeks tulemas.
Kevadel on meil töid väga palju ja oleks kena kui kas või pooled kivid on koristatud. Me peame oma tööd aprillis lõpetama.
Käisin täna põldu vaatamas, et näha mis seisus on muld kaks päeva pele rasket vihma. Polnud viga – jalanõude külge ei kleepunud.
3 - 4 kuiva päeva ja saab alustada.
Kui traktoriga on raskusi, võiks korjata ka kuhugi põllu äärde hunnikutesse. Käsitsi, ämbriga.
Kui aga antakse lootust traktorit saada, võib veel oodata…
tarts

Post by tarts »

tegin ka paar päeva tagasi ülekande
ints

Post by ints »

Done...St, ylekanne.
cuprum

Post by cuprum »

vana wrote:Kivide korjamisega pole mõtet viivitada.
Hoi, kuis sellega siis on? Vast pääseb praegalt veel enam-vähem puhta jalaga põllule.

PS. Kui orgkom minu väikeste valgete käekeste tööjõust huvitatud on, siis tuleks Püha Üritus(tm) organiseerida lähema kahe päeva sees.
vana

Post by vana »

Täiesti hea aeg alustamiseks. Äripäeva õhtul võiks küll alustada. Tööd saaks teha umbes 18.20-ni?
Paljudele äripäeva õhtu siiski ei sobi, kuid on tulemas kuiv nädalavahetus.
Need tööd on soovitav meil endil ära teha, teenustööna maksab näit. kivikoristus 250.- /tund.
Ise saaks tulla täna või homme, kella 5-est.
Ootame arvamusi...
Last edited by vana on Thu Oct 25, 2007 14:30, edited 1 time in total.
Ropka

Post by Ropka »

võiks proovida jah miskit ära teha, siis saab näha kaua see asi tegelikult aega võtab ja kui palju tegelasi vaja appi saada...
mulle sobiks pigem täna õhtu kui homme, nädalavahetusel olen ära.
kogun vanu vene lennukimootoreid
vana

Post by vana »

Täna õhtuks on kolm tulijat? Tasub proovida.
Vaja läheks igal mehel midagi korvi või ämbri taolist.
Mis kell saate?
mart63

Post by mart63 »

Ma oleks ka ürituse toetaja kui kõik juba konkreetne; summad ja plaanid paigas.
vana

Post by vana »

Teen mart63 otsustamise lihtsamaks.
Kui soovid tuleval aastal kollasel lennutada, siis toetad. Kui ei, siis ei.
mart63

Post by mart63 »

Ei ei, toetan igaljuhul!
Andke teada kui palju,kellele ja mille eest ja saab tehtud! :)
Kristjan

Post by Kristjan »

Tehtud. 8)
mart63

Post by mart63 »

Palju siis kanda tuleb õpilasel? Ei ole vist veel kindlaks tehtud?
vana

Post by vana »

Palju siis kanda tuleb õpilasel? Ei ole vist veel kindlaks tehtud?
On tehtud kindlaks. Püüdsin arandada diskussiooni teemal, et kas õpilastele võiks teha hinnaalandust. Avaldati arvamust, et summa on väike ja pole mõtet.
Võimalik, et raha tuleb puudu ja siis kevadel saab õpilastele vastu tulla (tarts, mart63)???
Marek

Post by Marek »

Tegin kahh lõpuks makse, loodame siis parimat.
vana

Post by vana »

Hei Marek, mida siin loota. Kui Sinu sugused kõvad vennad osalevad on meie suur asi, 90x90m pingpogi lauda sama hea kui: TEHTUD.
Ropka

Post by Ropka »

just nimelt....
lennutusplatsiga on tegemist meeskonnatööga, st. siis tööd tuleb kambaga teha, mitte loota, et ma nüüd maksin natuke teile ja kevadeks olgu vägev golfiplas olemas :?

siiamaani on jäänud rohkem nagu vana või mõne teise üleskutseks midagi ära teha...ja siis asi vaibub ära kohe (tehakse töö ära paari inimesega), teised viilivad kuhugi ära

eriti ei tekigi arutelu, et kes, mida, kui palju ja kuidas jne...
kogun vanu vene lennukimootoreid
ahtik

Post by ahtik »

Ülekanne tehtud!

Pole küll kordagi kollasele jõudnud, aga eks see ole ettemaksuna, et võibolla järgmine suvi jõuan :) Sama mõte oli ka sel suvel, kui kellelegi niitmise 100 sai kantud, aga.. kunagi ikka jõuan. kollase puhul tegemist igati toreda ettevõtmisega!

PS. kohapeal töö tegemiseks tõesti lähikuudel aega ei ole, sry!
Post Reply