Panen täiega puusse.

Suured ja väikesed õnnetused mudelitega...
inimene.

Post by inimene. »

Ronima küll ei hakka, ladvast nii peen, et kukuks alla sealt aga kui nii julgeid leidub kes sinna otsa roniks andke teade :D . Tuul pole siiamaani lennukit alla toonud, mille peale mina lootsin alguses :( . Huvitav oli see, et kui puu otsa lendasin, siis oli lennuk teisel pool latva aga tuulega läks teisele poole. Õnneks elektroonika ,mis peal on, suhtselt kõige odavam.
HK 450; Kyosho Piper Cub 1,8 ; Inferno St ; Lama V3 : Cessna 182 1,4
Image
[J]

Post by [J] »

Äkki saab nii?
Pane spinningu otsa raskus mis kinni ei jää ja viska tamiil üle ladva. Siis võta spinning ühte kätte ja raskus tamiiliga teise ja kõiguta seda peent latva?
Kui ma aastaid tagasi hobikalamees olin, suutsin küll väga täpselt visata ja see pole spinningule miski kaugus!
juksrace

Post by juksrace »

Kuidas me ise ei suutnud seda pakkuda?? :P

Aga vaata et sa selle raskusega otse läbi lennuki ei põruta
lauri
Administrator

Post by lauri »

Vanarahvas teab rääkida, et parem auk lennukis, kui lennuk ladvas!
Lauri Laidna - www.pistik.com
pipercub

Post by pipercub »

Ma kaalungi 100+ mõni kg.
Pildil on inimene kes ronis poolde puusse ja lennuki alla raputas.
Ma jäin pildistamisega hiljaks, lennuk on juba maas(kollane piper all vasakul) ja toimub allaronimine.
Variant on, et ronida nii kõrgele, kui võimalik ja pikk köis raputamiseks kinnitada.

Korra olen 15m kase maha maha võtnud, aga see toimus eramaal linnapiirist eemal.
Väljaspool bürokraatide võimu ja eemal koputajate silmadest.
Nali oli, et lennuk kukkus ise mõni sekund enne puu langemist ise alla.
Last edited by pipercub on Thu Apr 08, 2010 1:04, edited 1 time in total.
imm

Post by imm »

no näed siis! ma tulen kampa ja sikutame paarisaja kiloga selle männi pikali... :wink:
kusjuures kuu tagasi käisin ma mingi saare ladvas 2,3 meetrist plaanerit alla võlumas. kusjuures oli elektroonika kala, et ta sinna sattus... ausalt :oops:
inimene.

Post by inimene. »

Asja sai prrovitud ka plastik torudega, ühe toru pikkus ~3 m ja läks 6 toru redeli pealt, et tipuni jõuda ehk puu kõrgus on kuskil ~20m. See tulemust ei andnud, kuna lennukile pihta saamine torudega oli ka üks trikk. Korra sain kuskile saba vastu aga palju ei liikunud. Vist peab minema puu kukutamisele või proovima spinninguga.
Image Image
Image
[J]

Post by [J] »

Kui on võtta, spinninguga tamiil õigest kohast üle ja edasi kasutatud ja testitud võtet:
Mart wrote:Kui peenemal nööril tugevusest puudu jääb, siis saab selle abil tugevama köie sobilikku kohta tömmata.
Sellist tehnikat kasutades on mitmeid mudeleid edukalt ka körgete puude latvadest alla saadud.
Puid tasub veidi karta küll, sest Saksa teadusemehed-aerodünaamikud lausa tõestasid, et puule hästi lähedal on temperatuuride vahe tõttu puu otsa "imev" mõju reaalselt olemas. Väite allikat ei oska hetkel pakkuda, nii, et jäägu momendil "külajutuks".
hommiku kohvi

Post by hommiku kohvi »

phh .. see pole midagi ju ronida?? puu kõrval on ju teine puu, millel paistab olevat rohkem "ronitavaid" oksi. ehk annab seda puud mööra lennukile lähemale ronida ja siis mingi roikaga togida ... ehk liigub!
pildilt paistab isegi, et puud on nii lähestikku, et ronitavad oksad lausa ristuvad ...
-------------
"Helicopters don't fly as much as they beat the air into submission"
-------------
Pakun 3D printimise teenust
mart

Post by mart »

Veel ka vöimalus....kutsuda tuletörjujad.
Neil aeg-ajalt vaja teha trenni ja .... nüüd läheks see päris täkkesse.
aretaja

Post by aretaja »

mart wrote:Veel ka vöimalus....kutsuda tuletörjujad.
Neil aeg-ajalt vaja teha trenni ja .... nüüd läheks see päris täkkesse.
suurema veesurvega puuotsa sihtida ja olemas ongi. helistamine ka tasuta:D
inimene.

Post by inimene. »

Lennuk puu otsast alla tulnud ja imekombel kõik (esc, mootor, servod, väike kaamera :D ) elektroonika terve, peale aku, mis on surnud. Ega (lipo 1300mah 11,1v 20C) akut kuidagi elustada ei saa? Lennuk kukkus ninali alla, kere ilma "kriimudeta" alla tulnud.
Image
juksrace

Post by juksrace »

Võid proovida NIxx modes laadida paarkümmend sekundit, võimalik, et see annab talle piisavalt algpinget, et laadja ta siis ära tunneks ja LIpo modes täis laadida laseb. Aga neid katsetusi ära kuskil töölaua peal paberite vahel proovi :P
Keks

Post by Keks »

Ma olen selliseid 3 purgiseid 11,1v akusid korduvalt elustand tavalise 12v plii aku laadijaga. Paned lipole otse 12v jõuga peale nii umbes 5 sekundiks, siis proovid kas li-po laadimis reziim tunneb aku ära, kui ei, siis uuest jõuga 12v peale 5 sekundiks jne, niikaua kuni li-po laadimis reziim aku ära tunneb.
Iva on selles, et kui li-po liiga tühi, siis laadija ei tunne akut ära, tuleb talle vähehaaval sisse purtsutada jõuga (mis on ohtlik) niikaua kuni on purkides saavutatud miinimum pinge et laadija ta ära tunneks.

Kindlasti mitte teha seda toas laual paberite vahel nagu siin eelpool mainitud, vaid kuskil garaazis või veel parem väljas. Nii kui midagi hakkab kahtlast tunduma aku juures, mõni purkidest hakkab imelikku kuju võtma või paisuma, koheselt lõpetada kogu protseduur ja akuga võib jätta hüvasti.
YAK 54
T-REX 700
kanal: 2,4G

Maksim Keks 5228035
inimene.

Post by inimene. »

Aku oli korralikult tühi ja lasin nicd modes 2.2A, umbes 5 x 12sek ennem kui ära tundis. Niiet kõik mis lennuki sees elektroonika oli ja kere ise ka jäi terveks, peale 2-3 nädalast ligunemist puu otsas.
Image
cuprum

Post by cuprum »

Nu seda, kas kogu elektroonika terveks jäi, võid otsustada vast aastakese pärast... Kui kuskil midagi oksüdeeruma kukkus, siis see ei tarvitse kohe näha olla.
Post Reply