Tore idee ja loodetavasti kannab ka vilju.
Mina alustasin Helicampi korraldamist aastal 2003. Ja kuigi asi on läbinud mõõne ja tõuse on just teekond ise see, mis hiljem tagasi vaadates täidab südame mõnusa kordaminekusurinaga. Kuigi siiani pole ükski Helicamp realiseerunud veel algelt loodetud suuruses ja esinduslikkuses! Aga unitused peavadki veidi reaalsusest ees olema... Ja isegi kui Helicamp pole sellele grammigi kaasa aidanud siis mingil põhjusel on ometi Eestis hetkel kopteripiloote vaata et rohkemgi kui lennukipiloote
Ehk siis: ära võta seda kui ühe nädala projekti, vaid aasta(kümnete) pikkust ponnistamist ühise asja nimel - ühe ponnistusena paljude seast. Võimalik, et seejuures ainukese mõttetu ponnistusena ;-(
Ma olen vist korduvalt maininud, et nõukogude okupatsioonist on meile endiselt jäänud vähemalt kaks selgelt nähtavat armi. Üks on see, et klubilisest tegevusest ei tea enamus "elanikkonnast" midagi (ja see asjaolu teeb meie, eriti aga Sinu konkreetse ülesande erakorraliselt raskeks). Ja teine on OT ehk see, et oleme "mereriik", kus paatide arv on pea olematu. Ja ilmselt kumbki neist "armidest" ei kao lähima sajandi jooksul.
Konkreetseid soovitusi mis mulle endale esimesena pähe kargasid, ja millest nii mõndagi ka eelnevalt juba soovitada jõuti:
- teised koolid on ju läbi käimata? Äkki nende direktori on veidi rohkem oma tegevusse pühendunud? Või ebaõnnestus asja selgitamine ehk "müügitöö"?
- keegi juba mainis, et tööõpetuse klassi pole esialgu vajagi. Tõesti, ilmselt sobikski paremini pigem tavaline klass ja aula. Ära tee seda viga mida tehti minuga nõuka ajal Kullos (saadeti südatalvel põllule kõrsi korjama). Pigem korja enne talve saabumist kõrred valmis ja liimi ostmiseks võta oma toiduratsioonist "kümnist". Esimese aasta kulud on seega kaetud - ok, kuidas seda mikrofilmi tehtigi

- otsi sõpru ja kaasamõtlejaid. Keegi juba pakkus suurepärast ideed tööõpetuse õpetaja kampa võtta. Ma ei usu, et tal teematunni vastu midagi oleks... Ja nii IGAS Elva ja lähikonna koolis. Äkki õnnestub tööõpetaja mudelistiks "nakatada" ?! Veel parem, KÕIK nad ?
Mina ei annaks ka raha "tühja jutu peale", a la et kui oleks pappi, küll ikka teeks. Kui ring on aasta toimetanud, siis küll ka raha saab - vähemalt on seda oluliselt lihtsam (ja moraalsem) küsida.
Kõige paremini "müüb" ringi see, kui osalejad ise uusi huvilisi juure toovad. Kuidas? Kindlasti on siin kaks väga olulist nüanssi:
- huviliste perekonnad tuleb kuidagi kampa saada
- veteran-harrastajad tuleb appi kutsuda. Sul on endal ka kergem, kui on tekitatud traditsioon, et Elva mudelistid saavad reede õhtu saunas vms. kokku... Ega nad kõik pea tingimata ringi tegevuses vahetult kaasa lööma - aga nõu ja jõuga aitavad ikka - ja ka lippu kõrgel hoida!
Tagasi algusesse... Sorry mainimast, aga vaata igaks juhuks korra ka peeglisse: kui Sa ideed kooli direktorile maha müüa ei suutnud, oled Sa kindel, et lastele suudad? Lapsed on tavaliselt nõudlikumad... Harjuta peegli ees ;0 ja proovi uuesti, kuni toimib. Jõudu!
PS. Kuna Antu ja Prosper on ajaliselt Sulle kõige lähedasemad täpselt sama asja ajajad, on nende kogemus ilmselt hindamatu väärtusega
Terv,
I.