Tartu lennupäevad ja huvilennud Ridalis!!! (UUENDATUD!)

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

titan

Post by titan »

Tead mees, see video pole veerandit ka seda, mis tegelikus on! Olen ise kogenud.
Ja see teadmine, et Kati kõike seda kontrollib on vaid lennunaudingu pant!
Tule ja sa ei kahetse!
Kevadel üks mees meie seast tuli lennust ja kilkas, et jalgpall on parem, kui sex, aga lennata tahaks veel ja veel!
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
Andu

Post by Andu »

Olen kohal (kui maha ei jäeta), kaasas pult ja elektroonilised lennukid. Lendude kohta ei julge öelda, sest ei ole kindel, et lennukisse mahun :) ja minu jaoks pole majanduskriisil ei otsa ega äärt.
prosper

Post by prosper »

Küsimus selle keerise kohta? Kas on nii et ühelpool maakera keerab päripäeva ja teiselpool vastupäeva :) Kui tihe võib olla keere ja kui pikalt seda teha võib? Küsin nagu mingi poldi treial :? Vabandan ette. :)
Tiit ma ju kuulsin ja nägin kui Sa keeru sisse sattusid. Mehine ohe oli kaugele kuulda nagu udu pasun. Soovitan järgmine kord kaamera ette sättida et neid kujukaid ilmeid hiljem näha. Oleks tahtnud ennastki kõrvalt näha.
Marek

Post by Marek »

Tegu siiski pöörisega ja piloodi valitud suund (üldjuhul :) ) - ei ole tegu tsükloniga või kraanikausist allavoolava veesambaga, mille pöörlemise suund sõltub kummal pool ekvaatorit ta on :) Keeris on midagi muud - vaata F3A kava ja juhendit :). Tulge õppige purilenduriks ja saate teha nii pöörist, keerist, sõlme jne, selleks on Ridalis sportlikud Jantarid täitsa olemas.
http://www.youtube.com/watch?v=aS7y2B9sgBgv
titan

Post by titan »

Tiit ma ju kuulsin ja nägin kui Sa keeru sisse sattusid. Mehine ohe oli kaugele kuulda nagu udu pasun.
Mis jutt see nüüd on?
ainuke, kes mu ohet kuulda võis istus mu selja taga :wink:
aga hirm oli nii suur, et suust ei tulnud piuksugi :lol: nii, et vaevalt temagi kuulda võis :P
prosper

Post by prosper »

Ozza vaatasin seda Mareki üles pandud videot :? Mootoriga vigurlendurid jäävad minu silmis teiseks sest seal saad alati kaasa aidata kui vaja. Siin on lõpuni vaja teada palju sul veel kiirust on. Eriti kohutav oli siis kui tagurpidi lennuvälja kohal lendas. Super piloot. Eestis seda ala ei harrastata oletan.
titan

Post by titan »

Kui Ridalis meestelt Wilga laenuks saaks, siis me võiks end kahekesi Mardi juurde F3A väistlustele küll kirja panna ja lennuvälja murule võiks Wilga sabaga tiba joonistada ka :twisted:
Marek

Post by Marek »

Tehakse ikka vigurlendu plaaneriga Eestis. Näeb seda nt homme Tartu lennumuuseumis - kui ilm soosib. Õhtul Ridalis näeb suht kindlalt.
Ervin2

Post by Ervin2 »

Mis kellast laekumine ridalisse algab ja milliseid tuttavaid nägusi kohata võib seal,ise asun teele ca 14.00 paiku hiljemalt.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Marek

Post by Marek »

Arvatavasti suurem laekumine on laupäeval peale Tartu lennupäeva. Ma ise lähen mingi 16 ajal showlt Ridalisse ära. Öö ja terve pühap Ridalis. Äkki jõuab F3A viimase etapi juba laup õhtul ära teha. Vaatab kuidas ajaga on ja mis teised arvavad, siis jääks huvilendudeks pühap rohkem aega.
Hilisõhtul võib vaadata kuidas Mart raadioamatööride võistlusel võistleb Ridalis. Võime talle kõik abiks olla antennide kruttimisel :)
Õhtul grill ja tšhill ja sauna saab ka kindlasti. Magada saab majas (kes mahub), telgis (kel kaasas), mudelistide majas või Tilsis asuvas külalistemajas "Põdramaja".
mart63

Post by mart63 »

Oh issand jumal. :lol:
ArdiK

Post by ArdiK »

Minu lootus lennutama tulla ridalisse kadus jällegi. Pakk aku ja laadijaga istub tollis ja jõuab ilmselt siis alles järgmise nädala alguses minuni. Kahju :cry:
Matsa

Post by Matsa »

Mulle meeldib Mareki mõte teha F3A etapp juba Laupäeva õhtul ära! Nii saab ju õhtul kohe ka Meistritiitlit tähistada.

Ma Tartusse ei tule, kuid laupäeva kella 17.00 paiku olen ridalis olemas.
ik

Post by ik »

ArdiK wrote:Minu lootus lennutama tulla ridalisse kadus jällegi. Pakk aku ja laadijaga istub tollis ja jõuab ilmselt siis alles järgmise nädala alguses minuni. Kahju :cry:
no ma arvan,et üheks päevaks leiame sulle mingi laetud aku, kui just mingi 6S tegu pole..
ArdiK

Post by ArdiK »

ik wrote:
ArdiK wrote:Minu lootus lennutama tulla ridalisse kadus jällegi. Pakk aku ja laadijaga istub tollis ja jõuab ilmselt siis alles järgmise nädala alguses minuni. Kahju :cry:
no ma arvan,et üheks päevaks leiame sulle mingi laetud aku, kui just mingi 6S tegu pole..
Kõigest 3S....Ja kui sa arvad et leiab miskit siis ma tulen ikka homme kohale...isegi kui lennata ei õnnestu siis huvitavat vaatamist on ikka :wink:
ussimuna

Post by ussimuna »

3s akusid on ka minul mitut sorti kaasas
ik

Post by ik »

võtan ka ühe 3Sx2600 kaasa, tõsi see on kasutamata turnigy ja mingi vähelevinud otsikuga.
Kiku

Post by Kiku »

Kas keegi saaks mind hommikul Tartu linnast peale võtta? Tagasi saan ise. Tel 55596780 - helistage kui saate peale võtta, helistamise kellaaeg pole oluline!
ik

Post by ik »

huvitav, kas 11 paiku ka autoga on lootust sisse saada? võtaks ka mõne lennuki kaasa..
Marek

Post by Marek »

Lennukitega peaks ikka sisse saama, võta turbiin, laseb rahvale kasvõi häält :d
aviaator

Käidud nähtud

Post by aviaator »

Väga tore päev oli, rahvast oli hullult ja ka väljapanek oli suurenenud, tundub et inimesi ikka lennukid, kopterid külmaks ei jäta.

Loodan väga et edasi läheb ainult paremaks, kuna poisid väsisid ära olin sunnitud lahkuma kahetsedes et reaktiivide ülelend jääb nägemata, kuid kirss tordile saabus hetkel kui olin jõudmas maanteel oma autoni, nimelt kuulsin taevas salapärast sahinat ja sealt ta tuligi, minu asukoht maanteel klappis lennuki ülelennu kohaga ja niimoodi 4 või 5 korda, mõistate isegi milline elamus see on inimesele kes on veel huvitatud lennundusest :)

Jõudu kõigile kes osa said võtta ja kordaminekuid Ridali võistlustel :wink:

Aivar
andi

Post by andi »

Ma kollitasin natuke Cuprumit, kes mind ilmselgelt ära ei tundnud. :shock: Jah, kes esimese päeva maha magasid, siis homme on ilmselt sama vinge päev tulemas, ainult Russide asemel on lätlased. Täna rikkus madal pilv ka natuke asju, eks näis, kuidas homme.

Ridalisse kahjuks ei jõudnud, kuigi veel autos istudes kahtlesin, kas käin Karksist või Ridalist läbi. Karksi ürituse lõpuks jõudsin kohale. Võrreldes Tartuga oli seal suht külasimman, aga selliseid üritusi võiks muidugi igas maakonnas üks suve jooksul olla.
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
prosper

Post by prosper »

Olin kohal ja nägin 8) . Väga palju rahvast samuti.
Meie raskekahurvägi F3A näol Marek ,Kuno ,Tarmo ajasid pöördesse rahvast oma osavate trikkidega. Hea oli vaadata ja silm puhkas. Kuigi süda jättis lööke vahele sest rahvas oli liiga lähedal ning kindlasti paljud ei adunud sellisel lennul esinevaid ohte. Planeeritav lennumuuseumi lennurada selle rohelise aia taga muudab tulevikus olukorra. Väga suure elamuse pakkusid hävitajad.Lahe ,Super !
Kahjuks endal ebaõnnestus selle Lõuna Eesti sõidu põhieesmärk-sõit purilennukiga.Selleks perekondlikud põhjused kus peab kahjuks arvestama määramatude jõududega. Ervin ma saan nüüd aru miks Sa nautisid omaette olekut.
Õnneks ja väga positiivne see et Ridali lennuklubi eksisteerib edasi :) ning Marek kutsub meid ka teistel aegadel ehk lendama.
Hea ja kordaläinud päev oli. :)
Marek

Post by Marek »

Jah, kuigi alguses oli laupäeva hommik nutuse ilmaga, siis iga tunniga see paranes. Tarmo esinemine oli ikka üle kõige. Sai suurema aplausi kui L-39 trup. Oli ka põhjust.
Kella 17ks tulime Ridalisse ja siin melu jätkus. Kõigil kange lennukihk, mis ka rahuldatud sai. 6 kanget said kõike mida soovisid ja tegid igaüks mitu pöörist - mida isegi L-39d ei teinud :)
Siis jätkus lennutamine, grill, lõke, jutud, laulud, saun ja täiskuu. Idülli täiendas veel tähesadu.

Täna püüame siis F3A viimase etapi ära pidada.

Edu!
Ropka

Post by Ropka »

kogun vanu vene lennukimootoreid
Marek

Post by Marek »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=55692878

http://www.tartupostimees.ee/529656/gal ... spaevadel/

Tundub, et enam ise ei peagi fotokat kaasas kandma :)

Väga lahe nädalavahetus oli. Täna sai veel Mardi isa ka lendama. Ja lõpuks lendas ka meie turbiin. Mitu edukat lendu, mõned sõlmed ja keerised jmt. Kahjuks jäi F3A tehniliste viperuste tõttu ära aga suvi veel ees ja saab seegi tehtud.

Järgmise korrani!
ik

Post by ik »

Marek wrote:
Tundub, et enam ise ei peagi fotokat kaasas kandma :)

!
Ma proovisin - fotoka unustasin koju ja kaamera bussi laadima ja siis saatsin bussi laadale .. :) Fotokas oleks ikka ära kulunud küll, niiet kui kellegil pilte pühapäevast on, siis pange aga välja :)
Andu

Post by Andu »

Üllitis lennust purilennukiga, käsi värises vist + kaamera ei olnud kõige parem:
http://www.youtube.com/watch?v=q7fAv3Bw1xw
andi

Post by andi »

Kui aega saan, siis panen veel klippe üles. Esialgu siis selline: http://www.youtube.com/watch?v=OG7SoSzKrxU
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
Bluesmell

Post by Bluesmell »

Tore üritus oli taaskord.
Ka minul oli rõõm Ridalis ise kange hoida ja pöörisesse langeda :)

Image
Image T-Rex 700N DFC, 600N 3GX, 600EFL PRO SK720, 500EFL PRO DFC, 450Pro & SAB Goblin 630 & 500, Blade nano, 130, Blade mCX, Sebart Sukhoi 29S 30E, DX18, RF G6.5
Image
Post Reply