Kollase teine rada, Vol 3. - !!! TULE AITA KAASA !!!

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

ints

Post by ints »

Probleem pole mitte rahas, vaid selles, et platsi korrastamiseks on vaja reaalset tööjõudu :-( Ehk teisisõnu, selle rahaga pole s*** peale hakata, kui keegi ei viitsi ennast liigutada. Liigutamise vorm pole selles osas oluline - kivi korjata, niita jms. Seda pidaski vana ERANDI all silmas.

Lisaks ei ole see koht, kus saaks väita, et las need tiblad kes midagi paremat teha ei oska - las liigutavad... Ma arvan, et seal platsil on teinud tööd väga erineva tunnisissetulekuga inimesed. Ja väga erineva hõivatuse astmega inimesed. Huvitav, kuidas nemad on aega leidnud ja klubitegevuses suutnud osaleda? Väidan, et asi on tahtmises.

PS. Ma usun, et varahoidja kannab Sulle hea meelega papi tagasi. Kuigi seda ei korjatud mitte piletiraha, vaid sihtotstarbelise annetusena. Kuigi mina ntx. olen kollast hetkel päris palju kasutanud ei sobi selle asukoht mulle karvavõrdki ja tegelikult on plaan otsida kusagil Jüri kandis alternatiiv. Kui ma peaks selle leidma ei kavatse ma Kollase platsi annetust tagasi küsida.

PS. Kui kellegil jäi arusaamatuks - kollase platsi korrastamine nõuab talguid ka tulevikus. See aasta, järgmine aasta, ülejärgmine jne. Mitte mingil juhul ei pidanud ma silmas juba toimunud ettevõtmiseid, vaid "ühiskondlikult kasulikku" tegevust minevikus ja tulevikus - kollase platsi opereerimise hüvanguks.

I.
ak

Post by ak »

Ma millegipärast arvan, et tulevik on sellistel lennuklubidel, mis
1. kas omavad või rendivad maad pikaajalise lepingu alusel
2. Vajaminevad tööd tehakse professionaalide poolt hea kvaliteediga ja konkurentsivõimelise hinnaga, hind jagatakse liikmemaksude peale laiali (nagu korteriühistud parandavad oma majade katuseid või trepikodasid - talgud ei ole ainus viis kuidas asju teha)
3. Platsil lennutavad kas külalised päevapileti alusel või klubi liikmed aastamaksu tasumise alusel. Kui mõni klubiliige saab millegi heaga hakkama, siis võimalik et ta vabastatakse aastamaksust.

Ma usun, et on ainult ajaküsimus millal sellised klubid tekivad, niikaua me räägime pigem asjaosaliste eralõbust ja kui siia tuleb piir tõmmata, siis olgu nii, aga olgu see piir siis ka mõlemapoolne.
vana

Post by vana »

Hei hea AK.
Oleme Sinuga paar korda koos lennutanud, tunnen Sind ainult heast küljest. Ainult seetõttu diskuteerin Sinuga.
loodan, et asjaosalistel on piisavalt aumehelikkust, et kanda tagasi vastav toetussumma nendele, keda lennata ei lubata
Siin on tegemist eksitusega. Me pole raha tagasimaksmisest sõnakestki rääkinud, seetõttu on see pea võimatu
asi selge, talgutel ei käinud ja Kollasel platsil enam ka ei lennuta
Jälle eksid kulla mees. Nn. talgud oli kõigest kahel päeval, talgulisi oli sisuliselt ülearu, mistõttu kannatas tootlikus. Osa töid jäi sellegipoolest tegemata. Peale Sinu on nii mõnelgi veel tööd teha, seda saab palja hea tahte olemasolul teha veel pikalt. Ja kokkuleppel väga pikalt.
Intsu tsiteeritud ERANDID all mõtlesin kolleege-mudellendureid, kes ei saa näit. oma tervisliku olukorra tõttu tööst osa võtta.
Me rendimegi pikaajalise lepingu alusel, lausa tähtajatu lepingu alusel.
Kui aga me plats jääb ette 2012 aastal ehitama hakatavale utoopilisele Tallinn- Keila autobaanile ei aita kahjuks midagi, isegi kui oled kõik selle maa omanik. Ei aita, maksame kümme-, sadatuhat või miljoni aastas.
Sama lugu oleks ka kui seda maad himustaksid kinnisvaraarendajad. Selge ju, et me ei jõuaks nii suurt tükki linnalähiümbruse maad hoida.
“Vajaminevad tööd tehakse professionaalide poolt hea kvaliteediga ja konkurentsivõimelise hinnaga”
See ole kahjuks reaalne. Kui tutvud “konkurentsivõimeliste hindadega”, näed, et koguda tuleb mitte 300.- vaid kümned tuhanded.
Külaliste lennutamistasude administreerimine ai tasu ennast ära. Oleme ikka niipalju HÄRRAD, et külalistele, võimalik ka võistlustele “teeme välja”.
Jutt sai kole pikk, loodan, et ei pea oma 300 krooni pärast kahetsema.

Täna oli Kollasel vähemalt 20 autot, sealhulgas mitu uustulnukat.

Terv.
mart63

Post by mart63 »

Täna oli Kollasel vähemalt 20 autot, sealhulgas mitu uustulnukat.
Kell 4 polnud seal ühtegi hingelist igatahes.. :shock:
Kuno

Post by Kuno »

Lahkusin täna kollaselt kell 1530 paiku,siis jäi plats tõesti tühjaks,aga enne seda oli piisavalt seltskonda.
See plats on antud hetkel parim,mida üldse tahta võib,teemat tuleb arendada kõikvõimalike vahenditega.Selge see,et rahalised annetused ei ole ainumõeldavad,kuna oma väikese seltskonnaga ei suuda me ni ehk naa normaalset teenindust kinni maksta.
2. Vajaminevad tööd tehakse professionaalide poolt hea kvaliteediga ja konkurentsivõimelise hinnaga, hind jagatakse liikmemaksude peale laiali (nagu korteriühistud parandavad oma majade katuseid või trepikodasid - talgud ei ole ainus viis kuidas asju teha)
3. Platsil lennutavad kas külalised päevapileti alusel või klubi liikmed aastamaksu tasumise alusel. Kui mõni klubiliige saab millegi heaga hakkama, siis võimalik et ta vabastatakse aastamaksust.
tegelikult on loetletud tingimustele vastavad kohad täiesti olemas - Viljandi,Ridali,Torupilli talu ja ehk mõni koht veel-probleem vaid selles,et nad asuvad tänase päeva mõistes tallinna inimeste jaoks liialt kaugel.Eks tulevikus nähtavasti lendame kõik kuskil staadionil mingi tobeda parkflyeriga ja korra või kaks aastas sõidame Viljandi vmt.taolisse kohta "päris" mudellennukiga lendama.Praegu püüame aga nautida meile avanenud võimalust max.kaua ja teeme kõik,et see hea koht võimalikult tasemel oleks.
Ervin2

Post by Ervin2 »

Kollane on minu poolt siiani lennatud platsidest kahtlemata numero uno !
Aga mul algab varsti suvehooaeg ja ilmselt siirdun natuke teistele jahimaadele - Kolga-Aabla metsik plats jääb vist mulle harjutamiseks.
Samas kutsun sinna julgelt ka kõiki teisi,kes plaanerdavad või lendavad elektri jõul - juhul kui ei pea kaugeks Tallinnast ikkagi 60km.
Mootrlennukutel ilmselt maandumisprobleemid - ise teate poolmetsik heinamaa.
Võimalus peale lennutamise maitsta ka rannamõnusid ja Lahemaa rahvuspargi kaunist loodust,isegi ööbimine on täiesti võimalik,seda minu juures kodus ja ka loomulikult telkimine koos privaatse lõkkeplatsiga.
Aga mis ma pikalt ikka jahun - mõned pildid ja väike filmijupp ka.

http://www.youtube.com/watch?v=jxmM3JGE-PU

Pildike kevadisest liivarannast,mis asub lennutamisplatsi vastas.

Image

Pildike lõkkeplatsist,lennutamisplatsist ca 500m.
Pildil lõbus naabrimees kes alati on nõus kambajõmmiks olema.

Image

Ja Lahemaa kaunis loodus,metas asuvats vaatetornist.

Image

Video on ka pistikus üleval,avama peaks Nero Show Time või miskit sarnast.
http://gallery.pistik.com/albums/mootor ... _I_001.mov
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
SASS160

Post by SASS160 »

Kui keegi Pärnus lennutamise platsi otsib, siis võib ka kontakteeruda :)
Enamvähem kruusatee on keskel, olenevalt hetkest võib vahepeal isegi peegelsile olla :P
ints

Post by ints »

ak wrote:Ma millegipärast arvan, et tulevik on sellistel lennuklubidel, mis

Ma usun, et on ainult ajaküsimus millal sellised klubid tekivad, niikaua me räägime pigem asjaosaliste eralõbust ja kui siia tuleb piir tõmmata, siis olgu nii, aga olgu see piir siis ka mõlemapoolne.
1. Ai kuidas see mulle meeldiks... Maa suhtes võiks ehk olla realistlik (kunagi tulevikus?) omavalitsuselt tasuta saada 100aastaks rendile, kui meil oleks moes veidi teine suhtumine (ehk tekib?)... Või alternatriiv - ei tea mis praegu 300x600m maatükk ka Tallinna lähedal maksaks? Mingi 180,000m2 ei saa ju palju maksta? ;-)

2. Teeme vigase, aga seeeest kiire rehkenduse ;=)

Vana küsitud pakkumine 20kr m2 x 100x100m = 200,000 eek maksaks ainult platsi 1kordne ettevalmistus.

Lisame _vähemalt_ samapalju aiapiirde valmistamiseks, mida selline eraklubi kindlasti vajaks. Lisame opereerimiskulud jms, ehk hindaks min. 50,000 eek aastas juurde. Kuigi, kommertsklubi võiks ju muru ka kasta ja investeerida golfimurulõikurisse ;) Brr, dream off... Aga normaalne oleks siiski WC ja pisike riietusruum.
Seega, reaalselt korrutaks pigem 2..3ga.

Aga ok, võtame konservatiivselt - 5 aasta peale mingi 650,000 eek investeeringuid ehk ca 130,000 eek aastas. Seda nii raha hinda kui ka tulevikuväärtust/praegust puhasväärtust jms. aspekte arvestamata. Sobib.

Keskmisel klubil on ehk 50 tegevliiget (Eestis tõsi küll nii suurt klubi pole). Liikmemaksu "platsile kuluv osa" oleks ju vaid 2000 eek aastas. Pole paha. Lisame kohustusliku kindlustuse jm kulud - 2500..3000 eek oleks vast reaalne.

Tõsi, Eestis on ehk 10kond pilooti, kes on nõus 2000 eek aastas platsi eest maksma. Ehk siis, oletame olude sunnil siis, et me leiame 25 vana kes on nõus maksma aastas sellise platsi eest ca 5200 eek. Ahjah, siis ikka 5 aasta raha kohe osakuna, st. 26000 eek kohe ette. Teeme ära?

UPS. Maamaks!?
UPS2. Siiski, siiski... Maa hind?!

3. Tore. Nii see toimub jah klubides, ainult et klubilised käivad ka talgutel.

Moraal:
- ma juhtumisi ei tea vähemalt skandinaavias ühtegi sellist kohta mida kommertsalusel opereeritaks. Võimalik, et pole ette tulnud. Jah, USAs on ka selliseid. Samas on USAs lihtsalt siledat ja pragulist maad jalaga segada. Isegi puud pole probleemiks - neid tihtipeale lihtsalt pole (reas osariikides). Traataed ümber ja läheb. Ntx. Orlandos on selline. Palju USAs võiks mudelliste olla?

- minu jaoks on mudelism eralõbu tõesti

- ma saan aru, et inimpõlv sotslialismi on Eestis hävitanud arusaama, et eralõbu eest on normaalne eriti kallist hinda maksta. See kallis hind on oma aja pühendamine ala hüvanguks. Aga vaatame korraks meedetuletuseks siis kasvõi Soome - ka pereliikmed on seal tihti mudelismiklubi liikmed (kuigi ei lennuta), osalevad talgutel, tulevad võistlustele vorste grillima jms... On loomulik, et keegi (tipp-hambaarst) veab oma vabast ajast klubi, keegi (tippadvokaat) niidab muru jms. Huvitav, miks? Soovitan veidi mõtiskleda selle üle.

PS. Ametikohad meelevaldsed. Samahästi võid leida kõrvalt klubi, kus tegevjuht on päriselus pizzapoiss vms.

I.
ak

Post by ak »

Hei,

ma usun, et kui tõesti klubi luua, siis oleks rataslennukite maandumisrajaks asfalt või midagi sinnapoole, golfimuru just vaja poleks. Lisaks helikopterite platsid, katusealused meisterdamiseks, autoparkla (asfalt, koos juurdesõiduteega), mingid lukustatavad hoidlad, kui kellelgi on suur lennuk mida ei viitsi edasi tagasi vedada ja ainult platsil lennutab. Klubihoone teadagi ja nagu kuskil eespool sai mainitud, ultralightide maandumisrada! (looduslik pinnas) ja angaar nende hoidmiseks. Maa hind teadagi on märkimisväärne ja maamaks samuti, aga maa ja rajatised oleks minu nägemuses klubi(omanike) omad, klubi aastamaks sisaldaks põhiliselt maamaksu, muruniitmist, jooksvat remoni ja värvimist ja muid selliseid asju.

Ma olen natuke vaadanud maatükke Tallinna läheduses (puhtalt enda huvides), mis maksaks mitte üle 2 miljoni ja oleks samas vähemalt 10 ha suurusega ja neid ikka on, 15km Tallinnast on valik täitsa olemas - aga tegelikult tahaks ju lähemale ja kaunisse kohta, on nii. Kui saaks kokku mitu sellist inimest, kellel põhivajadused juba rahuldatud (majalaenud makstud, maakeral tiir peal, head autod olemas ja raha pangas jälle koguneb), kes on valmis sellise asja peale peale investeerima ja ei oleks kadedad tegemast põhiliselt enda jaoks loodud tingimusi kättesaadavaks teistele, siis oleks valikut juba kindlasti rohkem. Kuni aga paarkümmend tuhat krooni üle mõistuse suur summa tundub, siis ilmselt on vaja veel natuke oodata sellega. Ma ei ole talgute vastu, aga talgutel osalejad (või teised, kes midagi head teevad, ehitavad mingi varikatuse vms) võiks saada pigem maksusoodustusi, mitte see ei oleks kohustuslik.

AndrusK
SASS160

Post by SASS160 »

rajatised oleks minu nägemuses klubi(omanike) omad
Kui te juba nii suurtest summadest räägite, siis võib ju teha ka aktsiaseltsi.
Ja kui keegi tahab klubisse kuuluda, peab ta ostma ühe aksja.
Nt. Üks osak maksab 10000 ja aastamaks on 1000kr.
Sellega ostetakse endale pm osake sellest platsist.
Muidugi oleks ka külastajale piletihind.

Otsuste eest vastutaks nõukogu.

Sai kunagi uuritud erinevaid võimalusi golfiklubi rajamiseks.
Niitvälja golfiklubis oli selline süsteem kasutusel.
Sellel ajal maksis osak ca 47t.
Muidugi on golfi mängijaid tunduvalt rohkem, aga ka kulutused suuremad.
Küsimus vist pigem selles, palju keegi on nõus sellise teenuse eest maksma.
tola555

Post by tola555 »

asi kipub ikka sinnapoole minema kuhu ei tahetud. Teeme platsi ise, sest nii on soodsam. Kui eespool kõnelejad tahavad nii väga "klubi" eest 10 000 eek aastas maksta, siis makske mulle ja teen 2.5h tööd selle eest. Teile on antud võimalus see töö ise ära teha ja jätta endale need $$$.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Isegi kui ma leiaks aega lähiajal, mida tõenäoliselt ei juhtu, tulla platsile mingit tööd tegema, siis ei teaks ma kust pihta hakata. Teema väga kirju ja info ära hajunud. Mis hetkel tegemist ootab ja kuidas saaks inimtöötundidega kaasa aidata? Võiksite selle siia paksult ja punaselt välja tuua või uue teema teha - vol 4.

Minul kahjuks pole viimasel ajal ja ka lähinädalail vaba aega üle ja pole sinna miskit parata. Sellist juttu on muidugi kurb lugeda, et kui talgutel ei käi, siis lennutama pole ka asja. Sellist juttu tegelikult ei saa ajada, sest selline juht keelaks ka kõigil uutel harrastajatel Kollasel platsil lennutamise - nemad ju ka talgutel ei osalenud.
Lauri Laidna - www.pistik.com
tola555

Post by tola555 »

lauri wrote:Isegi kui ma leiaks aega lähiajal, mida tõenäoliselt ei juhtu, tulla platsile mingit tööd tegema, siis ei teaks ma kust pihta hakata. Teema väga kirju ja info ära hajunud. Mis hetkel tegemist ootab ja kuidas saaks inimtöötundidega kaasa aidata? Võiksite selle siia paksult ja punaselt välja tuua või uue teema teha - vol 4.

Minul kahjuks pole viimasel ajal ja ka lähinädalail vaba aega üle ja pole sinna miskit parata. Sellist juttu on muidugi kurb lugeda, et kui talgutel ei käi, siis lennutama pole ka asja. Sellist juttu tegelikult ei saa ajada, sest selline juht keelaks ka kõigil uutel harrastajatel Kollasel platsil lennutamise - nemad ju ka talgutel ei osalenud.
Platsi hooldamisest saab ka tulevikus osa võtta muru niitmise näol. Võib "eramaa" silte organiseerida ja paigaldada ( http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t=1996 )

*) Rullimata aladel tuleb kivid ära korjata. Tuleks visata hunnikutesse ja pärast viime kasvõi traktori käruga ära. Ämbriga ei ole mõtet tassida, see on orjatöö. Hunnikud teha kiviviske kaugusele. 5..15m võiks olla koristatud ala raadius kivihunniku ümber.
*) järelkäruga kivihunnikute ära viimine platsi äärest.
*) siltide paigaldamine

Tulevikus
*) muru niitmine
*) rulli organiseerimine ja rullimine

Ja kui aega ei ole, siis ei tohiks üldse probleemi olla. Väga lihtne loogika: aega ei ole -> ei ole aega lennutamiseks -> platsi pole vaja. :D
[J]

Post by [J] »

Skisoks pole tõesti mõtet asja ajada. Olen seal platsil käinud umbes 1992. aastast.
Head protsessi juhid koondavad ja innustavad huvilisi, mitte ei hakka füüreriteks ja maadejagajateks.
Plaanerimeestel pole seda muruplatsi tõesti kõige vähematki tarvis ja ega teistelegi see muru enne sügist sinna ei teki.
Kanalite kasutuses peab kord majas olema ja minu 300 on sellele teenistuse ja toreda ettevõtmise toeks.
Kui maadejagamine jätkub, palun defineerida selle keelatud platsi mõõt ja asukoht täpselt.
vana

Post by vana »

Paar korduma kippuvat vastuväidet "suurejoonelisele" projektidele
1. Sellises heas asukohas, nagu Kollane ei suudaks me seda maad pidada.
2. Jutt oli muru rajamise hindadest. Mõtleme ka hoolduse hindadele. Näit. tärkamisfaasis vajab muruplats päevas vähemalt kord kastmist. Minimaalne kogus 10 mm. 0.01x10000= 100 kuupmeetrit.
See kogus tuleb tärkavaid taimi tallamata pinnal 100x100m ühtlaselt laiali laotada. (Ha ha haaa) Ei ole nali.
Siin rääkis keegi aksiatest. Meie algosak on kõigile teada. Kui aga plats haljendama lööb, tõuseb ka aksia hind. Loogiline

Selle nädala paari õhtupooliku tööd.
Arutsime siin asjaosalistega (v.a ints, kes pole Eestis), et nn. kivihunnikud on mätastega segi ja seetõttu on selle laadimine meie selskonnale ülejõukäiv. Kivihunnikute koristamiseks kasutame "firma" abi.

Vaja on kahelt ruudult:
1. korjata suuremad kivid,
2. plats üle riisuda,
3. soovi korral seemet lisada,
4. rullida olemasoleva rulliga, sinna ca 100kg liiva lisades
Kui ints on tagasi, võib väiksemaid muudatusi ette tulla.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Traditsiooniline eestlaslik värk läks jälle käima... ikka ja alati suudetakse või pea-aegu suudetakse riidu minna. Selline "kui ei tee, siis ära tule" mentaliteet panebki inimesi mitte tegema ja mitte tulema. Midagi positiivset sellisest suhtumisest välja ei tule - tõsiselt! Alati on mingi punt mehi, kes on aktiivsemad ja kellel on aega ning teine (suurem) punt, kes on laisemad ja/või kellel on vähem aega.

Minul hetkel pole isegi ühtegi ratastega mootorlennukit lennuvalmis, niiet ausaltöeldes hetkel tõepoolest ma isegi ei vaja taolist platsi. Kuid mitte seda ei tahtnud ma öelda... vaid pole hetkel aega isegi lennuki hankimiseks, rääkimata platsi ettevalmistusest.

ak välja pakutu ehk rahaline kompensatsioon töö asemel oleks seega kõigile parim lahendus. Jah - töökäsi on vaja ja raha seda otseselt ei kompenseeri, kuid see oleks parim variant. Teine variant on riidu minna, keelama hakata ja üksteise tuju ja motivatsiooni kalllale minna.

Ehk siis minu küsimus. Maksin 300kr ära. Platsi korrastustöödele enne puhkust 95% ei jõua, puhkuse aeg on ehk kuskil suvel. Enne pole plaanis ka mootorlennukit lennutada. Kas suvel mind platsile lennutama lubatakse ja mis tingimustel? Umbes sama küsimus peaks paarikümnel mehel õhus olema, kes korrastustöödele pole jõudnud. Vahepeal käiksin ehk kopterit lennutamas ja siis võin ka "keelatud" platsi serval tiirutada :lol:
vana

Post by vana »

Hei Lauri.
Vastan ekstra Sinule, kuna küsimus peaks ammu klaar olema.
Ratasteta mudelisti norm on ÜKS kord kohapeal tööd teha. Saame Sinule, kui teeneid omavale (kas või seesamane foorum) erandi teha. Oled lubanud oma puhkuse ajal tulla ja kena on.
Ka [J]le soovitan soojalt tulla üks vaba õhtu paar tundi ilusat ilma ja linnulaulu nautima. Oleks kõik mured korraga murtud...
Nimetatud "repressioonid" poleks ÜKSIKJUHTUMITE puhul üldse vajalikud.
Kahjuks on asjast mitte aru saanuid liigagi palju
[J]

Post by [J] »

Ratasteta mudelisti norm on ÜKS kord kohapeal tööd teha.
Kes sellise otsustamise volitused andis?
See plats paistab olema nii koormatud, et mul on nagunii mõttekas mujal käia.
dellll

Post by dellll »

Asi põleb siin isegi ilma leegita. :lol: :lol:
ilma ma ei tea, kuid plaanin 26.04.vaba aega sisustada.

Kas on kedagi ,kes plaanib Kollasele seltsi tulla.
Kopteri valik super! Kui ainult rahakott kannatab.
AndrusT

Post by AndrusT »

Kui saaks kokku mitu sellist inimest, kellel põhivajadused juba rahuldatud (majalaenud makstud, maakeral tiir peal, head autod olemas ....
hmm, mida kosta, ühelt poolt arvasin, et põhivajaduste hulka kuulub ka üks korralik merekaater ja suvila üksikul saarel . . . teiselt poolt loen välja, et peaks mudelismi nurka viskama ja asuma põhvajaduste rahuldamise juurde . . . tiir maakerale veel tegemata ja autot ka ei ole :(
ints

Post by ints »

Paar asja jäi kripeldama seoses viimaste sõnumitega siin alamteemas - kuigi lootsin juba sügavalt ja siiralt, et olen teema enda/teiste jaoks ammendanud.

1. Tundes veidi keskkonda kardan, et "golfiklubi"-aktsiaselts-tüüpi-platsi idee hetkel eriti ei müü. Pragmaatiliselt meie keskkonda hinnates. Ideaalis ja unenägudes unistan edasi. Kui keegi suudab proof-of-concepti teha mõtlen rõõmuga ringi.

2. [J] - minu jaoks on vana platsi ainukene haldaja ja täievoliline otsustaja, sest ainult tema omab platsi omanikuga sõlmitud lepingut platsi kasutamiseks. Ülla idee nimel, mis on suutnud saavutada eesti mudelismi ajaloos suhteliselt enneolematu mõõduga rahvaürituse mõõdu [sellised talgud olid antud alal minu teada esimesed, vähemalt peale okupatsiooni lõppu] vaatan mõnuga positiivseid arenguid ja jõudumööda osalen platsi opereerimisel... Vägev värk, ja vanale jõudu!

3. Kodanikel, kes kasutavad platsi [st., eriti platsi teistele eromanikele kuuluvaid osasid] omavoliliselt ja omanikuga kooskõlastamata oleks mul pisike palve teha seda kusagil mujal (kui üldse), sest muidu lähevad teie patud legaalsete kasutajate kaela ja lõpptulemusena ei saa keegi seal lennutada. Teatavasti on vastavaid konflikte juba toimunud. Ehk siis, palun leppige samalaadselt nagu vana platsi omanikuga kokku ja tegutsege vastavalt kokkuleppele.

4. tähelepanelikule lugejale ei jäänud märkamatuks, et korduvalt on räägitud võimalusest ise talgutest pääseda ISE orgunnides kohale enda osa/jao töö ärategemiseks abilisi, sh. ntx. mõne firma - kokkuleppel vanaga. Lihtsalt, võtke seda kui suhteliselt hõivatud inimeste statementi, et meie oleme oma osa andnud ja iga platsil lennutaja moraalne kohustus on lisada sinna oma osa. Mitte keegi pole rääkinud, et enne oma osa andmist ei tohi kordagi lennutada. Tegelt pole vahet kuna Sa oma osa annad - moraalne võlg tuleb tasuda. Ja pole mõtet rahakotiga vehkida ja teha osa enda osalusest (orgunn raha tööks vahetamisel) kellegi teise mureks. [ja meiegi anname endast rõõmuga ka tulevikus parima;)]

Ehk siis lõpetaks antud teema ära. Suhtuks üksteise ponnistustesse ühise ürituse nimel lugupidamisega ja lepiks kokku, et kõik kes leiavad, et kohal käinud on väärt mõningast tänu "tasuvad" selle omapoolse tööpanusega - kas siis isiklikult käsi määrides või vastava töö ära tehtuks orgunnides - ükskõik kas isikliku empaatiavõime, paksu rahakoti või mõne muu legaalse vahendi abil. Sellise lõpliku ajaperioodi jooksul mida isiklik ajabilans ja südametunnistus lubavad. Usun, et hooaja jooksul peaks kõik oma talguringid tehtud saama...

Kõik kes sellega nõus pole otsivad lepivad kokku mõne teise maaomanikuga ja teevad teise platsi ja vajadusel/soovil teised tingimused. Oleks normaalne, et Tallinna ümbruskonnas oleks vähemalt 3 sellist platsi!!!

Ehk siis tagasi algusesse - as easy as it gets.

Tervitades,
I.

PS. Dellll - suht paljud on Soomes Model Expol tol päeval. Soovitan suhelda otse Tola555 (traktor/käru!) ja vanaga - plaanis on teatavasti nii mõndagi ja muidugi oleks tore kui asi edeneks..;-)
ak

Post by ak »

Hei,

tõmbaks veel natuke teemasid kokku:
1. sai tehtud natuke arvutusi, palju võiks maksta töö Kollasel.
EDIT: kalkulatsioon palgaandmetega kustutatud.... 10k on õiglane. Minu arust päris rõve ressursi raiskamine, aga õiglane küll. Võib-olla korjaks mõni kohalik pensionär selle summa eest terve kuu kive, iga päev tunnikese, ei tea.

2. Ma ei saanud aru, keda Ints siin veenab, et hambaarst võib ka muru niita või kujundaja klubi vedada - loomulikult võib, kui ta tahab ja oskab, ei saa aru et mis tema amet siia puutub, äkki ta on hoopis pensionär.

3. Kollase ümber on tekkinud arvestatav ühiskondlik liikumine, aga paluks natuke ka mõelda, et miks see nii on. Mina kah toetasin seda, kuna eeldasin, et see on ühiskondlik initsiatiiv ja kõigi jaoks läheb asi paremaks - tekib kvartsipuu, lennuväli ratastega lennukitele jne. Kui selgus nüüd, et tegelikult on see pigem vana eralõbu ja inimeste lennutamist Kollasel hakatakse piirama kui nad määratud normtunde ei tee, siis vähemalt mina tunnen ennast petetuna. Vabatahtlikust kaasaaitamisest sai hoopis kohustus koos sanktsioonidega - on see ikka see idee, mis laia kõlapinda sai ja mille ümber rahvas koondus? Minu arust ei ole ja seetõttu ma ka tola555 arvenumbrit ei küsi, kuigi ma aktsepteerin tema pakkumist kui lahendusvarianti.

AndrusK
Last edited by ak on Tue Apr 22, 2008 22:20, edited 1 time in total.
Aleksandr

Post by Aleksandr »

Laupäeval ja pühapäeval olen valmis tööks peale 16:00, Maksim lubas ka tulla.
Kes ei saa tulla - ärge kirjutage oma seletuskirjad foorumis. Meie teeme seda enda jaoks kõigepealt. Siis kui plats on valmis, siis anname teile teada - äkki siis leiate aega tulla. Äkki saame koos lennata, meie ei ole selle vastu ja häbi meile kah ei ole.
Tulen - ei tule, lendan - ei lenda, rattastega -ilma, .... lasteaed.
vana

Post by vana »

AK!
Sinu poodniku jutt hambaarsti, IT keskastme juhi või IT tippspetsialisti palgast võtab pehmelt öeldes okse silmast välja.
Last edited by vana on Tue Apr 22, 2008 22:27, edited 1 time in total.
mart63

Post by mart63 »

Aleksandr wrote:Laupäeval ja pühapäeval olen valmis tööks peale 16:00, Maksim lubas ka tulla.
Kes ei saa tulla - ärge kirjutage oma seletuskirjad foorumis. Meie teeme seda enda jaoks kõigepealt. Siis kui plats on valmis, siis anname teile teada - äkki siis leiate aega tulla. Äkki saame koos lennata, meie ei ole selle vastu ja häbi meile kah ei ole.
Tulen - ei tule, lendan - ei lenda, rattastega -ilma, .... lasteaed.
Sekundeeriks.. :roll:
lauri
Administrator

Post by lauri »

Tegelikult läks mul päeval täiesti tuju ära mingit mootorlennukit teha ja sinna Kollasele üldse tulla :? Mulle EI meeldi sellised "kohustused" tulla korrastama, ehitama, lennutama, niitma, mida iganes. Minu joaks on mudellend ikkagi hobi. Kui on aega, tegelen, kui ei ole, siis ei ole. Ka platsi tööd toimuvad vaba tahte alusel, on toiminud ja toimuvad ka edaspidi. Kutsutakse üles ja inimesed ilmuvad kohale. Tuleb palju, on tore, tuleb vähe, on kahju aga mis sa teed. Kedagi kohustada millekski - rikub tuju ja ajab isu ära. Ok, minu isiklik probleem, aga nii see on.

Asi algas kõik kenasti, aga järsku hõisati juba välja kohustus tulla kive tassima ja mida kõike tegema. Kui teil ei jagu inimtöötunde, siis võtke asi väiksemalt ette nii, et kohale tulevatest inimestest jagub. Tobe on võtta üle jõu käiv ettevõtmine käsile ja siis hakata niigi väheseid

Üritaks nüüd edaspidi neid Kollase platsi TALGUID nii korraldada, et see pole kohustus, vaid ühine ettevõtmine õilsa eesmärgi nimel.

Panen selle teema lukku, siia on palju negatiivset möla tekkinud, ka minu poolt. Kollase platsi TALGUTE eestvedajad võiksid tekitada uue teema puhtalt lehelt ja asju veidi iisimalt võtta...
Locked