Ettevõttest www.hpi.ee (RC Pro)

Tegutsemise lõpetanud mudelipoodide teemad koos.

Moderators: asterix, tomkar

Post Reply
tomkar
Posts: 5
Joined: Mon Jan 15, 2007 12:12

Ettevõttest www.hpi.ee (RC Pro)

Post by tomkar »

HPI ja tema tütar kaubamärkide (HB ja Edit) praeguse Eesti esindaja ajalugu algab 2004 aasta lõpust kui Antero Haljand ja Toomas Kärner üks õhtul mõtlesid, et väga lahe oleks tegeleda hobina RC autodega. Sai surfatud kõvasti netis ja otsustatud, et tegu peab olema Nitro Off-Road masinatega. Palju sai kaalutud Buggy ja MT vahel kuid lõpuks "lendas katus" Anterol ära ja ta tellis netikulleri kaudu endale Savate 25 RTR'i. Masin jõudis tal kohale nibin-nabin enne jõule.

Antero Savage 25 RTR

Siis läks natuke aega, Toomas käis vaatas ühe võistluse Kullo keskuse juures ära (katus lendas ära), läks koju ja ladus toweri tellimuse kokku. Masin saabus 2005 aasta märtsi alguses.

Toomase Savage 25 RTR

Märtsi alguses purunes Antero Savage 25'l aga "Spur Gear" ja peale otsimist selgus, et Eestis aktiivselt HPI'ga keegi ei tegele ja kõik soovitavad oma jupid ameerikast tellida. Kuna ühe hammasratta tellimine on aga transpordi mõttes suhteliselt kallis ja ooteaeg pea 1 kuu :(.
28. Märts 2005 Sai ühendust võetud HPI Euroopa esindusega sooviga hakata nende kaupa Eestisse tooma. Selle tarvis loodi Missioon OÜ'sse eraldi osakond, Antero ja Toomas investeerisid sinna osakonda, kauba ostuks oma palgaraha ja esimene tellimus sai kokku pandud. Siis sai muidugi EU esindusele tugevasti selgitustööd tehtud, miks tellimuse suurus nii väike on :P. Igatahes lõppes see meile positiivselt ja meie tellimus aksepteeriti.
21. Aprill 2005 jõudis esimene tellimus kohale. Suurus: 2 kasti, kogukaaluga 35,4Kg. Sisaldas ta endas 2 Evo3'e, 2 Savage25'te ja hunniku varuosi. Esimeseks kliendiks oli Jazz, kes ostis Evo3'e ja esimene Savage läks M&M'ile (endine MadDog).

Esimesed spur gearid

Juunis 2005 sai käivitatud www.hpi.ee ja foorum.hpi.ee. Käivitamise kõige olulisemaks tõukeks oli vast see, et eelnev mudelismi foorum suleti.
Praeguseks on sellest möödunud pea 2 aastat. Meie senise aja rekord tellimuse kaal on olnud üle 300kg ja jooksvalt on hetkel laos ligi 1000 ühikut erinevat kaupa.
2007 aasta algusest on meie tegevuses üks juriidiline muudatus. Enam pole me Missioon OÜ osakond vaid kogu tegevus on üle viidud RC Pro OÜ'le, mis sai asutatud Antero ja Toomase poolt 2006 aasta suvel.
Lisaks HPI ja tema tütarettevõtete kaubamärkidele on lisandunud ka sellised kaubamärgid nagu LRP, Futaba.
Tänu kõigile senistele klientidele, kes olid harjunud saama arveid Missioon OÜ nimeliselt ettevõttelt. Edaspidi hakkavad need samad arved tulema RC Pro nimeliselt ettevõttelt.
Muus osas on tegevuse põhiväärtused ja eesmärgid ikkagi endised: Esindada ja toetada oma kaubamärke, pakkuda rahvusvaheliselt konkurentsivõimelist ja kliendisõbralikku hinda, edendada Eestis RC hobindust.

Toomas Kärner
User avatar
asterix
Posts: 61
Joined: Mon Jan 15, 2007 12:16
Contact:

Post by asterix »

Aeg on edasi läinud, RC PRO suuremaks kasvanud ja seoses sellega kolime nüüd jälle Seekord linnale lähemale ja suurtematesse ruumidesse.
Samuti muutuvad ka lahtioleku ajad, avatud oleme alates 19 mai teisipäev ja neljapäev kella 15:00 kuni 20:00

Info siit : http://www.hpi.ee/?lang=&news=54
Align Trex500 | Futaba 7C
Post Reply