lipo paraleene ühendamine

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
User avatar
rosoft
Posts: 49
Joined: Mon Jan 28, 2008 0:48
Location: Pärnu

lipo paraleene ühendamine

Post by rosoft »

Asi ei puuduta mudelismi aga äkki on mõni targem kes oskaks asja kommenteerida.kas paraleelselt ühendatud lipode laadimine ,või üleültse selline ühendamine on ohtlik. https://www.youtube.com/watch?v=3brRpxrV-C8
User avatar
cuprum
Posts: 1548
Joined: Fri Mar 09, 2007 22:16
Location: EEKE

Re: lipo paraleene ühendamine

Post by cuprum »

rosoft wrote:Asi ei puuduta mudelismi aga äkki on mõni targem kes oskaks asja kommenteerida.kas paraleelselt ühendatud lipode laadimine ,või üleültse selline ühendamine on ohtlik. https://www.youtube.com/watch?v=3brRpxrV-C8
Kas ma sain õieti aru, et tegu oli 3P ühendusega?
Kui niimoodi, siis minu isikliku elukogemuse põhjal olid tollel hirmul seal videos suured silmad ja väike kusepõis ;) Antud juhtumi korral võid seda kolmest pakki vaadata kui lihtlabast ühest pakki, millel on mahutavus lihtsalt kolm korda suurem. Balansseerijast pole sellisel juhul tegelikult juttugi. Paralleelühendus balansseerib erinevate purkide pinged automaatselt.

Lihtlabase maapoisiloogika järgi... Aku koosneb kahest plaadist, mis on omavahel "miski mõginaga" eraldatud. Iga plaatide pindalaühik annab mingisuguse mahutavuse. Mida suurem on plaatide pindala, seda suurem mahutavus. Kui nüüd ühendada juba olemasolevale plaadipaarile teine plaadipaar paralleeli, siis saame lihtlabaselt kaks korda suurema "pindalaga" aku ;)



NB! Ohtlikuks võib asi minna *ainult* *siis* kui paralleelühendust üritatakse kokku panna väga erinevalt laetud purke kasutades. Ainult siis võivad pingeerinevusest tekkida suured voolud, mis üritavad purke(plaate) balansseerida, kuid tegelikkuses rikuvad "keemiat".
User avatar
felch
Posts: 1462
Joined: Wed Apr 22, 2009 16:48
Location: Tallinn, Nõmme
Contact:

Post by felch »

Lisaks veel, et ka balansseerijaga saab paralleelitud pakke laadida kui nende balansseerimispistikud samuti paralleli ühendatud.
Tegelikult võiks minu meelest nii ka lennata (ja olen seda ka teinud). Mõte selles, et siis tühjenevad akud ühtlasemalt.
Nagu Curpum juba mainis, ei tohi täis ja tühja akut paralleeli ühendada. Samuti võiksid akud olla täpselt samast partiist.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
User avatar
rosoft
Posts: 49
Joined: Mon Jan 28, 2008 0:48
Location: Pärnu

Post by rosoft »

See asi siis nüüd selge. Tänud
Post Reply