Aces High 3: WW2 lahingu ja lennusimulaator

Teemast mööda vestlus... ehk kõik mis pole seotud mudelismiga!
Post Reply
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Aces High 3: WW2 lahingu ja lennusimulaator

Post by tikka »

Lisaks igasugu muudele tegevustele olen ka õhuvõitluse simulaatorite fänn ja mõtlesin et kirjutan vähe ühest oma ägedaimast ja kreisimast kogemusest arvutimängude vallas. Mänguks on Aces high 3, mis on minu eelistatud online WW2 simu ja mida olen vahelduva aktiivsusega nüüdseks ca 10 aastat mänginud (eelnevad versioonid kaasa arvatud). 19 augustil toimus 12 tunnine online sündmus, kus jäljendati ühte päeva sellisest konfliktist nagu Lahing Inglismaa pärast. Ise lendasin Hurricane`i eskadrilli koosseisus ning peaülesandeks oli pommitajate ja Stukade alla laskmine, kuigi hävitajatega sai ka omajagu "mürada". Kreisiks kogemuseks nimetasin seda enda jaoks seepärast, et nagu ka mõni muu osavõtja, olin kohal terve ürituse ehk ca 12 tundi. Sai kogeda päris palju erinevaid lahingu situatsioone. Lõpuks olin suht väsinud, aga see oli epic.

Sündmuse ülesehitusest rohkem juttu: http://www.ahevents.net/index.php/event ... -18th-1940

Logi tegevusest on saadaval: http://www.ahevents.net/index.php/event-logs
Select a Scenario Event to Display Logs for. ---> The Hardest Day - August 18th, 1940---> Get scenario logs

Paar klippi ühe vastaspoole lenduri poolt: https://www.youtube.com/watch?v=V3d8i7QKSE0 Youtube`ist võib veel leida erinevaid videosid.

Arvuti on mul suht vana Athlon X2 3,0 GHz CPU ja GTX 960 videokaardiga. Lisaseadmetest on joystick, eraldi gaasihoob koos mõningate nuppudega ja pedaalid.
Last edited by tikka on Sat Nov 25, 2017 13:26, edited 1 time in total.
Erki.K
Posts: 274
Joined: Sat Feb 15, 2014 1:03
Location: Saare mk

Post by Erki.K »

Kindlasti ei teeks ka paha kui lennukiga oleks ühenduses selline süsteem:

http://www.fs-center.com/altri-comandi/ ... ystem.html
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Post by tikka »

Erki.K wrote:Kindlasti ei teeks ka paha kui lennukiga oleks ühenduses selline süsteem:l
Suht ebapraktiline IMHO, Thrustmaster TWCS vms tundub palju mugavam.
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Post by tikka »

Võtsin jälle osa ühest üritusest, seekord ka video:

https://www.youtube.com/watch?v=x4q6l7uFHig

Teemaks Rabaul, aga mitte 100% ajalooliselt korrektne. Lendasin Ki-61 eskadrilli koosseisus ja põhiülesandeks oli vastase pommitajate ründamine. Mul capture cardi ei ole, seega õigeid kaabiini vaateid, heli ja mängijate vahelist "raadiosidet" ka pole. Üritus oli muidu eelregistreerimisega, aga niisama liitujad olid lubatud. Mu esimene sellist tüüpi video. Suht palju graafika detaile läks salvestamisel, konverteerimisel, kokkupakkimisel ja töötlemisel kaduma ning mingid anomaaliad tulid siise (vibreeriv taimestik, imelik veepind jne). Tundub, et teiste mängijate masinate detailset sisustust mängu enda salvestus ei salvesta. Kuna mu arvuti on suht vana, mängin tavaliselt peaaegu miinimum graafika sätetega, aga AH3 Film Viewer programmi jaoks katsetasin hiljem erinevaid seadistusi. Lennukite värviskeemid olid mul ka ainult default.

Shotcutis lisasin hiljem mõnedele klippidele filtreid ka juurde (technicolor, vana filmi efektid jms). Siiani kasutasin ainult Youtube`i enda videotöötlust, aga see pole enam saadaval. Ehk siis ma ei tea videotöötlusest suurt midagi ja eksperimenteerisin erinevate klippidega päris palju. Mulle meeldib vaadata vanu sõjafilme ja salvestusi lahingutegevusest, seega üritasin kombineerida omavahel erinevaid stiile. Kabiinisisesed vaated on mul joysticki hat nupuga juhitavad ja olen selles osas suht tõmblev. Mängu ajal olid hävitajatel lennu ajal saadaval ainult kabiinisisesed vaated (õiged vaatenurgad on paremad, kui videos näha, nagu enne mainisin). Mängija ikoonid olid kasutuses, aga lülitasin need hiljem mõnede klippide jaoks välja. 60 FPS oleks sujuvam, aga mu arvutil oli juba praegu video töötlemisega raskusi.

Üks inspiratsiooni allikas päriselust:
https://www.youtube.com/watch?v=sSp4RAlm2rc
Last edited by tikka on Mon Mar 19, 2018 0:14, edited 1 time in total.
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Post by tikka »

Järgmine episood ajaloost:

https://www.youtube.com/watch?v=CoqnEbM98_M

Teemaks Kubani kohal peetud õhusõda. Lennukite värviskeemid jms pole 100% ajalooliselt korrektne. Lendasin La-5FN eskadrilli koosseisus ja põhiülesandeks oli vastase hävitajate alla tulistamine. Enamik kaadreid on seega liitlaste poolelt vaadatuna. Mul capture cardi ei ole, seega õigeid kaabiini vaateid, heli ja mängijate vahelist "raadiosidet" ka pole. Üritus oli muidu eelregistreerimisega, aga niisama liitujad olid lubatud. Suht palju graafika detaile läks salvestamisel, konverteerimisel, kokkupakkimisel ja töötlemisel kaduma ning mingid anomaaliad tulid siise). Kuna mu arvuti on suht vana, mängin tavaliselt peaaegu miinimum graafika sätetega, aga AH3 Film Viewer programmi jaoks katsetasin hiljem erinevaid seadistusi.

Kabiinisisesed vaated on mul joysticki hat nupuga juhitavad ja olen selles osas suht tõmblev. Mängu ajal olid hävitajatel lennu ajal saadaval ainult kabiinisisesed vaated (õiged vaatenurgad on paremad, kui videos näha). Mängija ikoonid olid kasutuses, aga lülitasin need hiljem mõnede klippide jaoks välja. 60 FPS oleks sujuvam, aga mu arvutil oli juba praegu video töötlemisega raskusi.
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Post by tikka »

Vaja kõvakettale järgmise online ürituse materjali jaoks ruumi teha, siin üks väike episood juunikuisest Fjord Fury lahingust. Teemaks oli futuristlikum "mis oleks kui" tüüpi 2MS konflikt Norra fjordide ümbruses ja merel.

https://youtu.be/sK8urhn39BQ

Odav arvuti, miinimum graafika seaded ja hea mäng (kõik on muidugi suhteline ja igal ühel oma maitse) on endiselt minu eelistatud simulaatori kogemus. Video on salvestatud EZCAP 285S abil, mis on ühendatud arvutiga läbi HDMI kaabli. Kuna emaplaat on vana, siis ei leidnud või ei saanud HDMI heli draivereid tööle. Seega ühendasin Y-kaabli arvuti kõrvaklappide väljundisse ja vedasin sealt juhtme EZCAP mänguri kommentaaride tegemise mikrofoni pesasse. See tähendab, et minu "raadiosidet" pole kuulda (mis ei pruugi olla üldse halb asi. :oops:)
Post Reply