Laagrid, seibid jms - kust saab?
Laagrid, seibid jms - kust saab?
Ehk on Eestis mõni tubli väike firma, mille olemasolust mina ei tea ja kust saaks igasugu kuullaagreid, seibe jms.
Eriti huvitaks just, kas on mõni koht, kus oleks saada väikesed kuul-laagreid - 10x5x4 näiteks ja veidi väiksemad ning suuremad.
Eile tekkis veel vajadus vasklaagrite järgi: umbes 9x6x8mm ja 6x4x4mm (või on nad üldse toll-mõõdus, ei teagi) aga neid Eestist saada on vist suht lootusetu.
Kruvisid ja polte ja seibe olen Baltic Bolt'ist saanud (http://www.balticbolt.ee )- septsiifilisemaid asju kohapeal ei ole ja ei olda eriti valmis tellima ka, kui 10-20tk tahad miskit. Siiski tihtipeale on vajalik asi olemas.
Eriti huvitaks just, kas on mõni koht, kus oleks saada väikesed kuul-laagreid - 10x5x4 näiteks ja veidi väiksemad ning suuremad.
Eile tekkis veel vajadus vasklaagrite järgi: umbes 9x6x8mm ja 6x4x4mm (või on nad üldse toll-mõõdus, ei teagi) aga neid Eestist saada on vist suht lootusetu.
Kruvisid ja polte ja seibe olen Baltic Bolt'ist saanud (http://www.balticbolt.ee )- septsiifilisemaid asju kohapeal ei ole ja ei olda eriti valmis tellima ka, kui 10-20tk tahad miskit. Siiski tihtipeale on vajalik asi olemas.
Lauri Laidna - www.pistik.com
Muideks isegi pakuvad. Letihind küll räige ~100kr tükk aga kui nii 10 või siis veidi rohkem kui paar tükki võtta, siis tuleb kohe hind vähemalt poole võrra alla.
Vaata ka www.rsestonia.com Ühe tüki hind oli odavam, valikut uuri ise. Kohale toovad paari päevaga.
Arne
Arne
No väljaspoolt Eestit on mul häid kohti, kust saab hea hinnaga, aga siis peaks vähemalt 1000-2000kr eest neid tellima. Mida võibolla ka teen, sest siin müüakse süht ulme hindadega või siis pole valikut, valikut pole tegelikult nagunii - kui tahad ühe laagri kummitihendiga ja teise metallist, siis tegelikult võid saada vastupidi ainult.
Ahjaa - see www.rsestonia.com on tegelikult Eesti asi. YE (vana A-kaabel) esindab RS-i Eestis ja kätte saab kauba YE poest Sõpruse puiesteel.
Arne
Arne
Pisikesed kuullaagrid on väikestes kogustes Eestist ostes kallimad, kui välismaalt. 3-4mm avaga laagrid on kohapealt tellides hinnaga umbes 60-80kr/tk. Tartus olen odavamalt saanud Servemeti metallikauplusest http://www.serve.ee/index.php?pageId=5 . Laagrid saabuvad sinna otse tehasest kord kuus.
Saksamaalt saab kiiresti ja odavalt firmast http://www.cnc-modellsport.de/index.php?cPath=35_60. Saatekulu ~2euri.
Laagrite mõõte esitatakse süsteemis siseläbimõõt x välisläbimõõt x mõõt piki telge. ZZ numbri taga tähendab kahepoolset kontaktivaba metallvarjet, 2RS tähendab pehmet kontaktiga katet. Näiteks 5x10x4 (dxDxB) - mark MR105ZZ - võll Ø5, pesa Ø10, laius 4mm, metallvarjed kahel pool.
Puksidega on asi keerulisem, kui asja täpselt ei tunne, on lihtsam nad lasta kogenud treialil teha. Treial otsib ka materjali.
Saksamaalt saab kiiresti ja odavalt firmast http://www.cnc-modellsport.de/index.php?cPath=35_60. Saatekulu ~2euri.
Laagrite mõõte esitatakse süsteemis siseläbimõõt x välisläbimõõt x mõõt piki telge. ZZ numbri taga tähendab kahepoolset kontaktivaba metallvarjet, 2RS tähendab pehmet kontaktiga katet. Näiteks 5x10x4 (dxDxB) - mark MR105ZZ - võll Ø5, pesa Ø10, laius 4mm, metallvarjed kahel pool.
Puksidega on asi keerulisem, kui asja täpselt ei tunne, on lihtsam nad lasta kogenud treialil teha. Treial otsib ka materjali.
See cnc-modellsport tundub päris ok hindade ja saatmiskulu poolest. Peab uurima, kuidas laagrite kvaliteet ka on...
Poldid, mutrid, seidbid, igasugu klambrid, kinnitused, tööriistad ja kõik selline. www.balticbolt.ee
Asub forelli tänaval paarsada meetrit kullost.
Asub forelli tänaval paarsada meetrit kullost.
vallojoe wrote:ja kui lähed oma pisikesi pudinaid tahtma - vaadatakse sind kui ufonauti. Isiklikult kogetud paar korda.
Üldse sealne teendinduskultuur kipub lonkama.

Olen seal aastaid käinud, ja väikeste koguste pärast küll imelikult ei vaadata.
Minu arust teenindus täiesti pädev, ainult tööpäeviti pikad järjekorrad.
Baltic Boldist tõin täna täpselt seda, mida Vallo kirjeldab. Seibe nii 5-6 erinevat 10tk igaüht kokku 50krooni eest
Pooled ostavad sealt väikeses koguses midagi spetsiifilist. Täna oli järjekord, niiet oli aega ringi vaadata, mis neil sortimendis on - suht kõike on või peaks olema poldi ja seibi teemal.

2.5mm on vast ka väikseim suurus ja näiteks 5+ cm pikkust pole lootagi saada. 2mm polti ei ole mina sealt saanud. Seibid olid isegi vast 3mm minimaalselt. Pole ikka päris väiksete asjade pood. 3mm keermelatt oli küll norm hinnaga (~20 eek) aga 2mm oli juba midagi 50 eek kanti.mart63 wrote:Heh, pole see asi nii hull ühti.
Olen küllalt 2.5 ja 3 mm polte, mutreid ja seibe ostnud pole keegi midagi öelnud et poleks.Vahel pole lihtsalt kõiki pikkuseid.
Üldiselt ei anna kiita väikeste pudinate laoseisu.
BB-l on lihtsalt suht standardiseeritud kaubavalik. Kõik, mis on vähegi sellest kaugemal on puudu. Näiteks, DIN912 8.8/12.9 poldid on enamasti pikkuses vaid 5mm sammuga. St., näiteks M3x22 polti pole sealt kunagi saanud... 20 ja 25 on seal aga kindlasti suvalisel hetkel olemas.
M2 ja M2,6 (nb!, mitte M2,5) osas pole ma sealt kyll kunagi DIN912 asju või nylocke vms. saanud. Kui keegi sai, siis on kas vahepeal valik paranenud, oli tegemist juhusega või ei räägi me samadest asjadest...
Muide, laagrite kvaliteedist: mille järgi hindate? Enamuses mitte-firmaesinduse myyjatest ei oma ise tolerantsidest, materjalidest, määrde tüübist jms. halli aimugi?!
M2 ja M2,6 (nb!, mitte M2,5) osas pole ma sealt kyll kunagi DIN912 asju või nylocke vms. saanud. Kui keegi sai, siis on kas vahepeal valik paranenud, oli tegemist juhusega või ei räägi me samadest asjadest...
Muide, laagrite kvaliteedist: mille järgi hindate? Enamuses mitte-firmaesinduse myyjatest ei oma ise tolerantsidest, materjalidest, määrde tüübist jms. halli aimugi?!