dellll wrote:
Ja olen ka sellega nõus et maksab rohkem ja saan seda hiljem kasutada.
KÜSSA? Kas tehniga tuleb lennugile osta või ???? ise arvan et ikka lennukile.
Saatja ja vastuvõtja võiks olla siis 6 kanaliga.Saatja võiks olla selline et saab teise saatjaga ühendada.
Servod ise tean et on olemas Futaba,HPI.
Ja esimene asi on vist saatja ja vastuvõtja mille ostan nii et võite soovitusi anda.
Ise plaanin 16-17 piibele minna kui on ilma.
Od, mida mõtled kui küsid, et tehnika tuleb lennukile osta ?
Tüüpiliselt jah müüakse mudeleid
ilma tehnikata, kuid alati on erandeid (Combod, ReadyToFly, ...) Sedasama tehnikat saad kasutada ka teistel lennukitel. Erinevalt mudeli(te)st võib see ümbertõstmine olla lihtsam või keerulisem. OK, lihtsuse mõttes eeldan, et kasutad sama kaaluklassi mudeleid ning servodele esitatavad nõuded ei ole liiga erinevad.
Mis servodesse puutub, siis tüüpilise traineri korral ära eriti pead vaeva. Sinna kipuvad minema "tavalised" servod - küll müüija teab. Kui võrgust ostad, siis pead jah servo karbi mõõtude kohapealt vaatama. Tavatrainerile pole kõige kallimaid servosid loomulikult vaja.
Saatja/vastuvõtja korral mina soovitaks kaaluda/piiluda pigem 7-kanalist. Hinnavahe suht väike, kvalitatiivne hüpe aga peris pirakas järgmiste mudelite korral, eriti veel, kui plaanerit peaksid kah kiikama.
Saatja margi kohta soovitaksin sama, mis Su õpetajal - ehk siis sama tüüpi, millega plaanitsed teda "paaritama" hakata treeneri korral.
16-17 Piibel kardetavasti miskit erilist ei toimu. Praeguse WindGuru järgi laupa ilus aga kuratlikult külm (-7). Pühapäev pisut soojem, aga tugevalt tuuline (väikese keskpäevase põõrdeaknaga). Kui tõesti peaks ilm lennatavaks minema, siis pühapäeval võibolla ka mina viitsin oma paksu tagumiku sinna lohistada, aga ei ole ilmateate kohaselt eriline optimist hetkel.