kas tasub?

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
alvar
Posts: 32
Joined: Sat Apr 14, 2007 6:00
Location: põlva

kas tasub?

Post by alvar »

kas tasub osta?
kas seda võib eestis kasutada?

https://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOB ... oduct=6429
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Võib kasutada ja tolliga probleeme ei teki, kui saatjal ja vastuvõtjal CE-märge. Vastasel juhul ei tohi kasutada ning suure tõenäosusega ei saa tollist ka kätte. 35MHz on õige sagedusala ise-enesest jah.
Lauri Laidna - www.pistik.com
laurikaks
Posts: 4
Joined: Sun Jan 28, 2007 0:15
Location: Tartu

Post by laurikaks »

Tellisin selle eelmise aasta lõpus. CE-märke kohta ei oska öelda, praegu vaadata ka ei saa. Tolliga probleeme ei olnud, kogu pakk (raadio + muud vidinad) tulid kohale ~15 päevaga. Poe lehel on kirjas 'fully FCC and CE compliant.'
Töötab hästi ja saatja on tugeva konstruktsiooniga - ei nagise ega logise.
Kaasasolevad servod on väga nõrgad. Mul on kaks servot juba katki (ilmselt seesmised hammasrattad - servo uriseb aga ei liigu). Isetehtud väikese (~750mm) vahulennuki küljes on need kasutuses, niiet suuri jõude seal tegelikult ei tohiks väänamas-vastupanemas olla.
Komplektis olev akulaadija on 110 v jaoks ja kohalikele oludele mittesobiva pistikuga. Laadimiseks sobib tavaline 8purgi nimh laadija.
Arvutiga ühendub hästi, kaasasolev juhe ainult on kole lühike (~50cm). Saatjasse käib tavaline 3.5mm (keskmise suurusega kõrvaklappide) isase stereopistukuga juhe. Arvuti poole ots sõltub helikaardist. Simus lendamise ajaks saab kristalli välja võtta, nii püsib aku tunduvalt kauem töövõimelisena. Ilmselt raadioosa on siis kinni?
Kiirusekontroller on harjadega mootori oma. Kasutanud ei ole, kommeteerida ei oska.
Juhend on väga kehva. Keel on vigane, mõned asjad on arusaamatud. Saatja ise on mode1, juhised algajale lendajale on mode2 järgim niiet uskuda toda eriti ei maksa. Ise peab kõik järele proovima - üle kontrollima.
Ausaltöeldes kõikide 'advanced' funktsioonidega pole ma veel koduseks saanud. Seal nuppe ja lüliteid on igavene hunnik pandud peale.
User avatar
Oehh
Posts: 1196
Joined: Thu Jul 12, 2007 1:23
Location: Tallinn

Post by Oehh »

Kas sel saatjal Eksponetsiaal või dual rate ka on?
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Lauri Laidna - www.pistik.com
Post Reply