Minikopteri lennukõrgus

Arutelu helikopteritest ja teistest "liikuva tiivaga" mudelitest

Moderator: Kristjan

Post Reply
tonis12
Posts: 35
Joined: Wed Jan 02, 2008 13:59
Location: Tartu

Minikopteri lennukõrgus

Post by tonis12 »

Oman Mini Fairy kopterit.Eks ta mänguasi ole muidugi aga aja viitmiseks sobib.Kodus nelja seina vahel on jama lennata,pööramine on suht uimane ja seinad kipuvad vastu tulema.Aga lennata õues on päris fun.Seal probleemiks naabri aiad ja katused.Olen õhtuti ,kui hämaramaks läheb,lennanud kusagil suuremal parkimisplatsil,sest päikesega eriti ei saa lennata,juhtimine on päikese tõttu pea olematu.Infrapuna,mis teha...Aga lendab teine päris kõrgele.Aga naljakas on see,millest nagu aru ei saa-ta ei lenda lõputult kõrgele vaid jääb teatud kõrguse juures püsima lõpuks.Puldiga on juba side katkenud,ei kuuletu enam aga kõrgemale enam ei tõuse ka.Kui aku nõrgemaks jääb,siis hakkab tasapidi madalamale tulema ja saab puldisignaali kätte.Kuidas seda seletada? Ja kuna ta lennuaeg on suht lühike,vaid mingi 4 minutit,kas samasuguse lisaaku juurde lisamine ei aitaks seda tõsta.Eelmine kopter,mis mul oli,ei töötanud miskipärast üldse ja sellest jäi aku üle ja mõtlesin,et võiks juurde tinutada tolle aku.
RandoM
Posts: 64
Joined: Mon Sep 25, 2006 16:16
Contact:

Post by RandoM »

Puldiks on tal infrapuna saatja, mis juba oma tööpõhimõtte tõttu ei saa levida kaugemale kui 15-20 meetrit. 4 minutit lennuaega tähendab juba suhteliselt surnud akut, tema tõstevõimes julgen ma kahelda, ent pole võimatu et ta kaks paralleeli ühendatud akut ära tõstab, iseasi on muidugi selle projekti mõistlikus.

Time to upgrade?
Näiteks midagi sellist: http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t=2049
Hea tuju ametlik maaletooja

HOBIzone
randomvideo.eu
tonis12
Posts: 35
Joined: Wed Jan 02, 2008 13:59
Location: Tartu

Post by tonis12 »

see 4 minutit tähendab seda,et kopter on võimeline laskuma ja kõrgust juurde koguma.Sellest alates enam kõrgust ei kogu vaid lendab üha madalamalt.Tiivik võib pöörelda ka 6 minuti juures aga see pole enam mingi lendamine,pigem agoonia. Seda tüüpi kopteritele lubatakse 20- 30 minuti laadimise juures 5-6 minutit lennuaega aga see,mis pakil kirjas,on äärmisel juhul ideaalvariant.Tavaliselt kipub see ikka allapoole jääma.
Post Reply