Nii ongi. Algus 10.00, lõpp on tavaliselt 16.00 kandis olnud. Ilm tundub ilus tulevat.
Arne
Liivimaa F3K teine etapp - 31.05 Võnnus (Cesis)
Noh, tegelt oli see mulle ikka kole õppetund. Põhimõtteliselt tegin ma enamvähem kõik vead mida teha sai. Kõigepealt oli see neljas kord üldse sel aastal lennutada - trenni peab tegema, trenni. Lennuk oli mingis perversses trimmis - õhk oli ka väga turbulentne - hästi kõvad termikad aga ma ei saanudki lennukit normaalselt lendama. Kaks ööd napilt magatud ja glükogeenidepood olid kah tühjad - esimestes ringides viskasin kõigist kõrgemale aga lõpus olin täiesti toss. Mingites voorudes hakkasin teisi vahtima - oma lendu tuleb lennata. Ja DON'T PANIC. Kokkuvõttes hea et niigi läits. Proovin kahe nädala pärast uuesti, siis on leedukad ka kohal ja need on väga kõvad vennad. Trenni mõttes oleks see väga vajalik.
Kui suurematel võistlustel midagi teha tahta, siis on hädavajalik stabiilne partner leida - abiline, kes jagaks matsu ja oskaks teiste lendu vaadata ja sellest õigeid järeldusi teha. Ise seda lihtsalt ei jõua teha. Ummisjalu teistega samasse kohta lennata pole mõtet aga mitu korda ei pannud ma tähele, et selja taga oli päästev mull.
Kui kaaslane kah lennata tahab (mis oleks igati mõistlik), siis peaks muidugi veel suurem kamp olema.
Kusjuures seoses koolilõpueksamitega ja juuniorite klassi kokkukuivamisega (kasvavad suureks) oli ilge häda abiliste-ajavõtjatega. Vanasti oli kohapeal vaba tööjõudu küll aga nüüd peab igamees ajavõtja või kaks kaasa lohistama. Vahepeal oli lausa plaan lennata kahes grupis (mis oleks üsna tobe olnud osalejate väikest arvu arvestades).
Kas 14-15 juuni Nakotne Cupi ajal oleks keegi F3J-tikatest valmis pikemaks jääma ja oma pühapäeva mulle aega ja pilvi lugedes tuksi panema?
Arne
Kui suurematel võistlustel midagi teha tahta, siis on hädavajalik stabiilne partner leida - abiline, kes jagaks matsu ja oskaks teiste lendu vaadata ja sellest õigeid järeldusi teha. Ise seda lihtsalt ei jõua teha. Ummisjalu teistega samasse kohta lennata pole mõtet aga mitu korda ei pannud ma tähele, et selja taga oli päästev mull.
Kui kaaslane kah lennata tahab (mis oleks igati mõistlik), siis peaks muidugi veel suurem kamp olema.
Kusjuures seoses koolilõpueksamitega ja juuniorite klassi kokkukuivamisega (kasvavad suureks) oli ilge häda abiliste-ajavõtjatega. Vanasti oli kohapeal vaba tööjõudu küll aga nüüd peab igamees ajavõtja või kaks kaasa lohistama. Vahepeal oli lausa plaan lennata kahes grupis (mis oleks üsna tobe olnud osalejate väikest arvu arvestades).
Kas 14-15 juuni Nakotne Cupi ajal oleks keegi F3J-tikatest valmis pikemaks jääma ja oma pühapäeva mulle aega ja pilvi lugedes tuksi panema?
Arne
Kindlasti teeks. Kusjuures - vähemalt esimesel korral polegi tähtis, et kuidas sa täpselt teed, see kui sa võistlusel kaasa lööd ja lõpuni välja lendad on päris suur elamus. Võistlusel ja niisama lennutamisel on ikka väga suur vahe sees.
Pmst, kui sa tahad siis ma võin 14-15 transat pakkuda. Küll vist ainult tagasisuunal. Mul on 14 Otepääl üks üritus, ma stardin varahommikul sealtkandist. Kui sa mõne F3J mehega kohale saaks, siis tagasi saaks minuga.
Arne
Pmst, kui sa tahad siis ma võin 14-15 transat pakkuda. Küll vist ainult tagasisuunal. Mul on 14 Otepääl üks üritus, ma stardin varahommikul sealtkandist. Kui sa mõne F3J mehega kohale saaks, siis tagasi saaks minuga.
Arne
Nonii. Käidud. Osavõtjaid oli 21 - minu jaoks seni suuruselt teine võistlus. Natuke läks lennukeid katki ka, aga mitte liiga palju.
Tase oli päris kõrge. Leedukaid oli palju. Leedukad olid ostnud 40 Blaster 2-e ja neid ka Lätti levitanud, seega valdav enamus lennukeid olid Blaster 2-d, sekka Sergei Aspirin ja paar isetehtut/hübriidi nagu ka minu oma. Minu lennuk käib neljandat aastat ja tiib kolmandat. Natuke väsinud juba.
Eelmise korra vigadest õppisin. Glükogeenidepood olid täis :) Lendasin oma lendu. Üle ei pingutanud (v.a. üks vise kus lennuk liiga kauaks näppu jäi). Aga kuna vahepeal trenni polnud teinud ja eelmisel päeval oli firmasisene seiklusspordiüritus (7 tundi joostes metsas, kanuul ja rattal), siis väga head tulemust ei lootnud. Samas, rämedaid vigu nagu polnud, oli paar õpetlikku pisiapsakat.
Ilm oli mõnus - tuul oli üsna tugev, samas termikaid oli, näiteks viimase lennu raundis lendas enamus 5 minutit täis ja alla tuldi aerobaatikat tehes. Samas oli ka raunde kus ainult vajus. Ühesõnaga, põnev.
Korraldus oli väga hea - arvuti luges stardiaegu, jms. Jamasid polnudki.
Kokkuvõttes tulin meeldiva üllatusena kolmandaks. Ettepoole jäid kaks leedukat. Sergei jäi viiendaks.
Arne
Tase oli päris kõrge. Leedukaid oli palju. Leedukad olid ostnud 40 Blaster 2-e ja neid ka Lätti levitanud, seega valdav enamus lennukeid olid Blaster 2-d, sekka Sergei Aspirin ja paar isetehtut/hübriidi nagu ka minu oma. Minu lennuk käib neljandat aastat ja tiib kolmandat. Natuke väsinud juba.
Eelmise korra vigadest õppisin. Glükogeenidepood olid täis :) Lendasin oma lendu. Üle ei pingutanud (v.a. üks vise kus lennuk liiga kauaks näppu jäi). Aga kuna vahepeal trenni polnud teinud ja eelmisel päeval oli firmasisene seiklusspordiüritus (7 tundi joostes metsas, kanuul ja rattal), siis väga head tulemust ei lootnud. Samas, rämedaid vigu nagu polnud, oli paar õpetlikku pisiapsakat.
Ilm oli mõnus - tuul oli üsna tugev, samas termikaid oli, näiteks viimase lennu raundis lendas enamus 5 minutit täis ja alla tuldi aerobaatikat tehes. Samas oli ka raunde kus ainult vajus. Ühesõnaga, põnev.
Korraldus oli väga hea - arvuti luges stardiaegu, jms. Jamasid polnudki.
Kokkuvõttes tulin meeldiva üllatusena kolmandaks. Ettepoole jäid kaks leedukat. Sergei jäi viiendaks.
Arne
Last edited by arne on Tue Jun 17, 2008 9:12, edited 1 time in total.
Õnnitlused!

Samas toimus ka F3J plaanerite võistlus.
Tulemuste tabel:
http://www.nakotne.com/request.php?438

Samas toimus ka F3J plaanerite võistlus.
Tulemuste tabel:
http://www.nakotne.com/request.php?438
Last edited by [J] on Tue Jun 17, 2008 9:17, edited 1 time in total.
Blaster 2 müügil ja saabuks umbes nädalaga:
http://www.hyperflight.co.uk/products.a ... LASTER%2D2
Kas Blasterid on vahepeal kõvasti arenenud? Heal piloodil jätkuks sellisest aastateks ja tuleks odavam kui 10-ne "nässaka" muretsemine. Kas leedukate Blasteri hind ka teada on?
http://www.hyperflight.co.uk/products.a ... LASTER%2D2
Kas Blasterid on vahepeal kõvasti arenenud? Heal piloodil jätkuks sellisest aastateks ja tuleks odavam kui 10-ne "nässaka" muretsemine. Kas leedukate Blasteri hind ka teada on?
Aerodünaamiliselt on Blaster 2 kindlasti edasiminek aga tugevuselt tagasiminek. Blaster 1l oli kereks kevlarist monokok - kere oli seetõttu raskem kui optimaalne (10-15gr võiks vähem olla). Aga kohutavalt tugev. Selle nelja aasta jooksul on mul ikka väga palju väga järske maandumisi olnud ja kere on kõik nad ilusti vastu pidanud. Blaster 2 on täiesti teistsuguse ideega. Elektroonikale on küll väga hea juurdepääs aga ninaosa on õrn. Lisaks veel eksootiline tiivakinnitus, mis tegelikult kohe tugevdamist vajab.
Arne
Arne