Helicamp 2008 Estonia eelinfo

Arutelu helikopteritest ja teistest "liikuva tiivaga" mudelitest

Moderator: Kristjan

Post Reply
ints

Helicamp 2008 Estonia eelinfo

Post by ints »

Päris kindlalt veel midagi lukku ei paneks, aga alustavalt pakuks selle aasta Helicampi toimumisajaks nädalat xxxxxxx

Kas see kuupäev jääb lõpuni paika ja mis nädalapäeval tegelikult alustame saab paika millalgi hiljem.. ;)

Hetkel võiks aga kuupäeva sobivuse/mittesobivuse kohta märku anda...

I.
Last edited by ints on Mon Feb 11, 2008 13:51, edited 1 time in total.
AndrusT

Post by AndrusT »

Tänase päeva seisuga pakutud nädal sobib ja oleks ürituse toimumisel osaleja.
Kristjan

Post by Kristjan »

Mina hääletan Juuli kuu kasuks, siis on soe ja vaba aeg.

Juunis mulle üldse ei sobi, kui siis ainult laupäev või äärmisel juhul ka pühapäev 8) .

K.
AndrusT

Post by AndrusT »

Kui juulist rääkida siis minul on kindlalt kinni juuli esimene ja teine nädal sh. nädalavahetused. Juulis on planeerimata aega mul alates 14-st juulist.
ints

Post by ints »

Vastu tulles rahva tungivale nõudmisele ja hotellikohtade saadavusele Männimajas ->

uus aeg oleks 15..20 JUULI 2008.

Kas sobib või ööbime telkides?

--> OK, lukus siis 15..20 JUULI...

I.

PS. Lisan ka listi läinud info:

Uudis nr. 1: Helicamp 2008 Estonia toimub siiski
15..20 JUULI, 2008, Viljandis. Majutus Männimäel -> meile on reserveeritud praegu 20 kohta. Systeem ma arvan suht sama mis eelmine aasta, aga majutuse reserveeringutega on KIIRE -> Juuni on näiteks puupysti täis ja isegi esmaspäeva õhtud on neil seal arvel... Kahjuks muul ajal polnud majutust ja osadele meie omadele poleks sobinud...

Uudis nr. 2: Samas tõi see uudis ka kohese tagasilöögi:

>F3C:n vuoden EM kisat ovat 5-12.7. Ranskassa. Näin ollen
>varmaan se porukka joka siellä on kaksi viikkoa koptereiden
>kanssa touhunnut jää Viron reissusta pois. Aina tahtoo olla
>pieni unohtamis kausi koptereista noiden reissujen jälkeen....
>Anssi

Seda ma kartsingi :-( Samas, kuna me oleme seekord täpselt EMi ja 3DMastersi vahel... Hmm...

Teisalt, Jani on lubanud vähemalt osaleda... Vaatame, mis seekord saab rootslaste, lätlaste, leedukate ja teistega..

PS. Veebi veel [uuendatud] pole ja oleks jube hea saada kiirelt uus bänner ;-)

http://www.helicamp.eu

I.
Last edited by ints on Wed Jan 30, 2008 22:00, edited 5 times in total.
vallojoe

Post by vallojoe »

mul on see aeg täitsa puhkus planeeritud, nii, et sobib.
Igaks juhuks sai ka juuni nädal reserveeritud.
Kristjan

Post by Kristjan »

Absoluutselt parim aeg.

Tekitan siia listi pilootidest, mida täiendada võiks (ntx. mitu pereliiget või tuttavat kaasa tuleb):

1. Indrek Hiie
2. Lauri Laidna
3. Vallo Jõeorg
4. Andrus Tamboom
5. Kristjan Tiimus
6. Tõnu Vaher
7. ...
...
...

Indrek võiks nüüd kõigile üles lugeda lahendust vajavad probleemid. Endal on see aasta vaba aega piisavalt ja aitan platsi ettevalmistamisel (niitmine, märgistamine) võin kohale tuua toole, grilli (kui kellelgi on) jne. Vallo on tegelenud filmimise ja pildistamisega, äkki see aasta ka. Lauril on võib-olla võimalik kohale tulla ka vähekene professionaalsema varustusega aga sellest räägib ta ise 8).

Veel on piisavalt aega tellida meeneid - tüüpiline oleks aastaarvuga tass ning ainult logoga müts ja särk. Kui on piisavalt palju huvilisi (20 ja rohkem) siis saaks mõistliku hinnaga nänni kätte. Variant on kohe ära otsustada, et võtta ainult 50-100 tassi ja siis neid soovijatele müüa meeneks või mälestuseks.

Individuaalselt arvan, et 4 ööd telgis ööbida ei tahaks ja sellepärast olen Männimäe poolt.

K.
lauri
Administrator

Post by lauri »

4 ööd telgis on päris karm. Viljandi lennuvälja puhul on ju täiesti ok ööbimiskoht ka see lennujuhtimishoone. Seal 1-2 ööd on väga ok - ongi hea mugav kohe platsi kõrval. Aprillis oli seal KÜLM ööbida aga suvel väga mõnus.

2007 HeliCamp puhul sai küll Männimäele tuba reserveeritud alles samal päeval, kuskil lõuna ajal helistasin. Huvitav, et nüüd järsku selline tung? Ma vast ise paneks L-P jaoks kämpingu koha ja eelmine/eelmised ööd lennuväljal ööbida. Minust nagunii 4 päeva kohal olijat pole :lol:

HeliCamp on ikka üks tubli ettevõtmine, tegin vist oma 2007 lendudest umbes pooled seal :oops: ehk siis lennutasin väga vähe eelmine aasta :(
Lauri Laidna - www.pistik.com
vallojoe

Post by vallojoe »

Kui nüüd selle filmitud materjaliga veel midagi teha ka jõuaks :P
Arvutisse sain, aga edasisega on ajaprobleeme.
Aga püüame.

Indrek, kas bänneriga rullime veel samal teemal edasi? Kui jah, siis küsin kas Virko saab aastaarvu ära vahetada.
ints

Post by ints »

Noh, võib ka uue teha... Minimaalselt tuleb aastaarv vahetada... Uuri, kuidas tal viitisimist on...

Tegelt on sellega väheke juba (jälle) kiire, hiljemalt järgmine nädal peaks midagi veebi panema hakkama...

I.

PS. Meil on ikka tõsiselt hea ajastus ;( :
Dear Indrek,

Thank you for your email and invitation. Looks like you will have another nice event this year.

While someday I would be interested to come to Estonia, it seems this year I will not be able to attend. It happens that this week will be the USA F3C Nationals which I will be competing in.

Thank you for extending the invitation. I will probably see you in the near future at some events perhaps! Best regards,
Scott
Mark Ryder (st. Mr. RunRyder) jõudis muidugi tegelt täpselt samasuguse põhjusega (hea põhjusega) avalduse teha nädalapäevad varem...

Tõsi, teisalt pole me seni oma piire testinud - kas pooled maailma pilootidest kes oleks kaasa tulnud oleks kuhugi ka lennutama mahtunud...
ints

Post by ints »

Virko?
vallojoe

Post by vallojoe »

Rääkisin teemast, aga tegudeni pole jõudnud :(
AndrusT

Post by AndrusT »

Kuidas on, kas üritus toimub?
ints

Post by ints »

Pole mahti saanud yle kontrollida, aga vähemalt teoreetiliselt peaks kõik olema endiselt jonksus. Kui 100% aus olla, siis kontrollmailid läksid juba teele, aga vastuseid veel pole. Lühidalt: mul on olnud ropult kiire ja saab olema veel kiirem kuni Helicampi esimese päevani.

Anyway: vähemalt mina kavatsen kohale minna... Juttu on olnud ka sommide tiimiga (kes pyhalikult lubasid suure kambaga kohal olla), aga otsest regimisinfot pole neilt seekord kysinud, ise pole nad ka saatnud. Kui enne neid ei näe, siis vahetult enne HeliCampi Euroopa Meistrivõistlustel, kuhu me vaatlema läheme.

Seega, http://www.helicamp.eu/ on endiselt yleval kõige uuem informatsioon ;)

Nagu eelminegi aasta on mul suvel hästi kiire ja plaan on lennukilt maha astuda alles tolle nädala alguses. Seega, ilmselt on reaalne kohal olla kolmapäeva hommikul või õhtul. Neljapäev, reede, laupäev igal juhul eeldaks täisaktsioneerumist. Igal juhul soovitaks mulle oma nimega mail saata lisades kohal olemise päevad ja samas ise Männimajas, kuniks seal veel ruumi on, tuba ära bronneerida.

Aga üldiselt saab ürituse ikka märksa parema ja suurema vaid siis, kui keegi suudaks orgunnimisel kaasa lüüa.

Terv,
I.
ints

Post by ints »

1. Indrek Hiie (+1) hotellis, K?-P
2. Lauri Laidna
3. Vallo Jõeorg
4. Andrus Tamboom, R-L
5. Kristjan Tiimus
6. Tõnu Vaher
7. ...
...
...
7. Märten Heinloo-ööbimine olemas, R-P
8. Aivar Ilumets-ööbimine olemas, R-P

Kas see ongi kõik?
Last edited by ints on Thu Jul 03, 2008 0:06, edited 4 times in total.
AndrusT

Post by AndrusT »

Ma pole kindlasti käpp osalema kogu aja. Tuleks hea meelega kohale 1-2 päevaks. Parimalt sobib praegu reede tulla ja laupäeval minna. Enda ootus ürituse suhtes on saada nõuande ja arengusuuna impulss suvi-sügis perioodiks.

Kas on kedagi kellega saaks kopereeruda transpordi osas?
PeepK

Post by PeepK »

üks tulija lisaks:

Peep Krusberg, nelj-pühap, ööbiks lennuvälja hoones (eelmine aasta oli täiesti ok)

AndrusT: stardin neljap tööpäeva lõpu poole, kui keerad oma kopteri lahti siis mahume vast minu kökatsisse ära.

PeepK
vallojoe

Post by vallojoe »

Mina hetkel küsimärgi all. :(
Kristjan

Post by Kristjan »

Edastan hilinenud info: kes männimäel tahab ööbida, siis viimane aeg sinna helistada ja tuba ära broneerida.

K.
ints

Post by ints »

Nii. Olen tagasi.

Ja tundub, et konfirmeerun kolmapäeval kohale jõudma.. Homme peab veel veidi väljasõiduks valmistuma, sh. kopterit ehitama ;-)
Märten

Post by Märten »

Oli väga tore üritus. Soome kuttidelt sai palju kasuliku know-howd.
Kahju et niivähe osavõtjaid oli.
Kohtume järgmisel aastal uuesti.
ints

Post by ints »

Jep, tore oli kõiki - eriti uusi nägusi - näha! Kahju, et osad vanad olijad kohale ei jõudnud. Loodame, et järgmine aasta on meid rohkem.

Samas muidugi - mida vähem piloote, seda rohkem aega lennutada ;) Suurem rahvaarv tähendaks aga suuremat huvi välismaiste osalejate poolt ning võimalike sponsorite huvi (st. auhinnafondi!) samuti.

----

Minu meelest peaks aga mõtlema juba järgmise aasta kontekstis veel ühele aspektile. Nimelt, õhtuks võiks rahva suuta kokku jätta/ajada. St., majutus võiks toimuda ühes kohas nagu Haapsalus oli. Kui põhjanaabreid on palju külas on see iseenesest seni nii ka välja kujunenud - asjaolu mis ei ole kyll paraku seganud paljudel kohalikel ikkagi eraldumast:( -, aga kui on vaid kohalikud, kaob rahvas õhtuks täiesti. See aga võtab pool ürituse mõnust ära. Samas on Viljandi väga sõbralik koht, eriti lennuvälja toredaid haldajaid silmas pidades. Ehk siis peaks järgmine aasta majutuse küsimuse tõsiselt ette võtma. Kuna mina ei julge enda aega vägapalju rohkem lubada oleks seejuures ülitore, kui selle teemaga tegeleks keegi vabatahtlik ;-)

---

Järgmise aasta kontekstis on erinevate vanadega nii EMi kui 3DMastersi üritustel juttu olnud ja tegelikult seisab meie orgunnitahtmise taga see, kas teeme 2009 Eestis mõne tõeliselt rahvusvahelise kopterivõitluse. Ükskõik siis, kas HeliCamp-i raamides või eraldi. St., tugevat huvi siia tulla on ülesse näidanud näiteks üks maailmatasemega (sakslasest) F3C kohtunik, või siis teiselt poolt 3DX formaadis võistluse korraldamine soomlaste osavõtul. Mõlemad need on üritused, mida päris üksi ei korralda. Kui aga leiduks veel 2..3 aktiivset huvilist, poleks see korraldamine ka mingi eriline ajaröövel.

Iseenesest oleks mõlemat (nii FAI kui ka 3D ala üritust) aga väga vaja, sest need tekitaks laiemat huvi ala vastu, loodetavasti tooksid ala juurde palju harrastajaid lisaks ning kõik see viiks meid HeliCampi rahvaarvu tõstmise juurde tagasi... Ja selle juurde, et Eestil oleks ehk ka kunagi võimalik oma võistkond maailmatasemega võistlustele välja panna...

PS. 3DMastersil esines tütarlapsest demopiloot, kes alustas ca 1 aasta tagasi.

http://www.fly3dx.com/forums/attachment ... 1217077256

Chaos jms. sujus nagu muuseas. Või siis mõtlemapanev fakt, et kõige noorem piloot oli 7 aastane. Ja tuli Expert klassis teisele kohale! Kokku oli algkoolijuntsidest (kuni 16 aastat vanad) piloote päris mitu (10 tk 50st võistlejast, st. 20%, enamus neist püsivad selles staatuses veel aastaid !!!). Kõige vanem 3D piloot oli samas aga 45 aastat vana...

I.
Post Reply