joonistelt detaili kopeerimine???
joonistelt detaili kopeerimine???
hei
andke nõu kuidas oleks kavalam joonistelt detaile kätte saada et ei peaks jooniseid tükkideks lõikama.joonised on tellitud ja ei taha ära lõhkuda.
triikraua meetod ei toimi ja hakkasin kalkaga ajama,probleem jääb ikka vaja ju ikka puidule kuidagi ka saada.
iga idee on tere tulnud.
andke nõu kuidas oleks kavalam joonistelt detaile kätte saada et ei peaks jooniseid tükkideks lõikama.joonised on tellitud ja ei taha ära lõhkuda.
triikraua meetod ei toimi ja hakkasin kalkaga ajama,probleem jääb ikka vaja ju ikka puidule kuidagi ka saada.
iga idee on tere tulnud.
Last edited by seriff on Mon Sep 01, 2008 18:00, edited 2 times in total.
53457079
Ridali lennuklubi.
Ridali lennuklubi.
hea idee aga kust võtta nii suurt koopiamasinat 1000x1800lauri wrote:joonisest koopiamasinaga koopia ja lõigu palju tahad?!
kui oleks väiksem oleks ammu nii teinud.
detailid suuremad kui A4
Last edited by seriff on Mon Sep 01, 2008 18:00, edited 1 time in total.
53457079
Ridali lennuklubi.
Ridali lennuklubi.
- mg3a1@hot.ee
-
Re: joonistelt tetaili kopeerimine???
Kopeerpaber?!?
Originaali alla teine samasuur paber ühest/kahest servast piisavalt tihkelt kinni, ning siis kopeeri lehte liigutad vastavalt sellele kohale, millel "tühja pastakaga" jooni üle nühid.
Hmm, kas nüüd klassikaliste kirjutusmasinate ajalukku minekuga pole ka äkki kopeerpaberid sama teed läinud
Originaali alla teine samasuur paber ühest/kahest servast piisavalt tihkelt kinni, ning siis kopeeri lehte liigutad vastavalt sellele kohale, millel "tühja pastakaga" jooni üle nühid.
Hmm, kas nüüd klassikaliste kirjutusmasinate ajalukku minekuga pole ka äkki kopeerpaberid sama teed läinud
-
Kui on ette näha, et selliseid vajadusi tekib ka tulevikus, siis miks mitte ehitada endale ise kopeerimislaud nagu vanasti oli??
Selle võib ju teha täpselt nii suure nagu vaja. Ühes otsas on pliiatsi moodi pulk millega järgitakse originaali ja teise otsa võib panna pliiatsi või markeri või pastaka..
Selle võib ju teha täpselt nii suure nagu vaja. Ühes otsas on pliiatsi moodi pulk millega järgitakse originaali ja teise otsa võib panna pliiatsi või markeri või pastaka..
Fotokaga on muidugi võimalik. Ainumas asi mida tuleks minuarust jälgida on see, et fotokas oleks originaaliga absoluutselt täpselt risti muidu hakkab ju pärast printides moonutama. Hea oleks pildistamise ajal panna joonise kõrvale mingi joonlaud või asi, mille järgi hiljem saaks täpselt mõõtu ajada.
jah otse võiks ta küll olla, samas seda saab ka hiljem keerata, kui täpselt mudiugi seda ei tea. igaljuhul photoshopis lõikad selle detaili välja mida parasjagu tahad, mõõdad paberi peal laiuse näiteks ära, nign siis juba printides saab valida selle detaili suurust paberil.
Ma usun et kõige kergem, juhul kui skännerit pole saada nii suurt.
Ma usun et kõige kergem, juhul kui skännerit pole saada nii suurt.
56481228- Erkki
No a kõverikkudel saab ju algus- ja lõpp-punktid ka nõeltega ära tähistada. Kõveriku enda joonistaks siis kalka peale ja lõikaks välja jne..
Ahjaa, üks asi tuli veel eelmisest sajandist meelde! Naised kasutasid oma moelehtedelt hilbulõigete kopeerimiseks. Oli pandud hõredate, teravate hammastega hammakale käepide külge ja sõideti sellega läbi originaali teisele paberile või siis ka vastavalt vajadusele otse puidule.
Ja veel - kui oled huvitatud paarist kopeerpaberi lehest, helista 5117003. Ma ei julge 100% lubada, aga ma arvan, et mul kuskil on. Laupäeval olen ise Kanepis.
Ahjaa, üks asi tuli veel eelmisest sajandist meelde! Naised kasutasid oma moelehtedelt hilbulõigete kopeerimiseks. Oli pandud hõredate, teravate hammastega hammakale käepide külge ja sõideti sellega läbi originaali teisele paberile või siis ka vastavalt vajadusele otse puidule.
Ja veel - kui oled huvitatud paarist kopeerpaberi lehest, helista 5117003. Ma ei julge 100% lubada, aga ma arvan, et mul kuskil on. Laupäeval olen ise Kanepis.
Last edited by MadDriver on Wed Aug 20, 2008 21:48, edited 2 times in total.
Re: joonistelt tetaili kopeerimine???
kasutusse läks cuprumi idee,ja enamus detailid aetud vineerile.cuprum wrote:Kopeerpaber?!?
kere detailid juba ka välja lõigatud.
53457079
Ridali lennuklubi.
Ridali lennuklubi.