Kuni 12s LiPo laadimine

Arutelu kõigist mootoritest ja sellega seonduvast... elektrimootorid, sisepõlemismootorid, kiiruseregulaatorid jms
Post Reply
[J]

Kuni 12s LiPo laadimine

Post by [J] »

On olemas üks väga hea akulaadija:
Image
Kasutamisjuhend:
http://data.robbe-online.net/robbe_pdf/ ... 1-8429.pdf
Ainus tõsine puudus on soolane hind 260€ pluss veel LiPo balansser ja muud kulud.
Samaväärse laadija omanikuks võib saada ostes omale näiteks Hong Kongist laadija Mega Power Infinity-960SR ja balansseri 12S MEGA POWER LCB-12S DELUXE. Mälukiibi ja arvuti otsad on töötavatena trükiplaadil olemas, kuigi kastis avad puuduvad. Kulu poole väiksem Infinity 3-ga võrreldes, umbes 180$+60$, lisaks saatmiskulud.
Image
Laadija näitab samaaegselt balanseerimisega 12s Lipo elementide pingeid jne. Nii täiuslikest riistadest on see ilmselt hetkel üks odavamaid variante.

12V toitebloki saaks hankida näiteks siit:
http://stores.ebay.co.uk/diamond-PSU_12 ... idZ2QQtZkm
Last edited by [J] on Sun Jan 13, 2008 13:36, edited 2 times in total.
tulnuk

Post by tulnuk »

Veel miskit sarnast pisikeste osavate käte poolt:
Apex zero - hind umbes 180$ + saatmine jms.
Image

Robbe Power Peak Maxamp - hind umbes 230€
Image
vana

Post by vana »

Tundub, et [J] pakutud mõlemad laadijad on tehtud ühes kohas. Too Mega Power Infiniti-960SR komlekt koos balansseriga maksab 190$.
Karta on, et käibemaks koos tolliga tuleb lisaks.
Järgmine küsimus, et mida selle asjaga laadida... 12S?
[J]

Post by [J] »

12S aku on minuteada Kristjani kopteril. T-Rex 600 kasutab 6s akut jne.
F3A-s ja üldse suurematel võimsustel kasvab järjestikuste elementide arv päris lõbusalt.
Hiinast tulevatel pakkidel on tihti hinnaks peale kirjutatud näiteks 5$ ja siis on maksud ... Jaapanist sellist asja iial pole juhtunud.
Mina usun kah, et Robbe lisab ainult oma kujunduse ja Euroopa hinna.
pipercub

Post by pipercub »

Hiinast tulevatel pakkidel on tihti hinnaks peale kirjutatud näiteks 5$ ja siis on maksud ...

Siis makse ei võeta. ptu, ptu, ptu üle õige õla. Siiamaani on õnneks läinud.

Viimane asi, mis Hiinast tellitud, oli 2x mahtuvusega laptopi aku. Pääses ilma tollita. Kõik paistab sõltuvat tolli suvast. Või on mingi salajane määrus, mis mõõdust ja kaalust alates tolli võtta. Näiteks, et kui on üle poole kilo või üle poole meetri.

Ameeriklased kirjutavad otse, et nendel on dokumendi võltsimise eest kuni 20 aastat türmi ootamas. Jaapanlased olid aastaid Ameerika kontrolli all.

Hiinlased jälle ei taha saata tollijamade pärast Itaaliasse ja Soome.
vana

Post by vana »

Tollist õnnestub pääseda vaid juhul, kui asi tuleb nn. maksikirjaga. Paki saatekulu Honkongist ületab tollimiinimumi ja toll soovib näha pangaväljavõtet. Mingid hiina 5$ neid ei huvita. Kontrollitud...
Mul endal on UH-st tellitud 8S balanzerlaadija, olen rahul, üsna täpne ja piisavate funktsioonidega. Kuna on koos kena kohvriga, siis tollijama on garanteeritud.
[J]

Post by [J] »

See maksikirja väide läheb olnud sündmustega ideaalselt kokku!
Mis marki laadija on?
vana

Post by vana »

Minu "suur" laadija on: https://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOB ... oduct=5606. Täpsus +-0.015V. On ka USB sisend, kuid mulle displeist piisab.
Sellel laadijal tuleb ühedada aku mõlemad otsad, balantseri ja voolu ots.
Teine laadija https://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOB ... oduct=2055 viga on kuni 0.01V. Laeb balantseri sisendi kaudu, vool valitav 0.5 - 2A.
Suurim viga on Multipexi laadija ja Robbe balanzeri komlektil - 0.05V, mis oli kokkuvõttes ka hinna poolest kalleim.
[J]

Post by [J] »

Viimasel ajal on EestiEnergial saanud moeasjaks lühiajalised elektrikatkestused. Tulemuseks, et kui puudub UPS-itud toide jõuab arvuti pildi kokku pakkida ja restardi teha.
Sama lugu võib juhtuda paljude LIPo laadijatega, sest eritüübilisi on tänapäeval, nagu kirjuid koeri.
Kui laadija uuesti käimaminemisel on režiimi vahetanud, on tulemuseks kardetavalt katastroof!
Kellel UPS olemas ja laadija "kehva mäluga seadete suhtes" laadige üle UPS-i või ärge jätke laadijat järelvalveta.
Sama efekti võib põhjustada autoakust laadides vahepealne auto käivitamine.
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Oman laadijat hextronix
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2055
Laeb balanceri august.

Tuttav soetas endale laadija imax b5
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=5549

Ja selline jama
Laadisin oma laadijaga(HexT) 3s lipot ja laadimise lõpus näitas et keskmine purk on tuksis. Ok! See tuksis aku pandi kopteri külge ja varsti paisus see keskmine pakk päris paksuks. Peale paisumist proovisime seda akut laadida iMaxiga ja see aparaat mutkui aga laadis, minu laadija aga keeldus ja väitis et asi on tuksis. Samas aga korralik 2s lipo pakki iMax ei tunnistanud, väitis et ühenduses katkestus sees, minu laadija aga laadis ja asi töötab. iMax tunnistab seda 2s pakki ainult siis kui see on eelnevalt laetud ja siis imax aint ütleb et aku on laetud, tühjana aga ei tunnista.
Ise arvan et see hextronik laeb igat purki täiesti individuaalselt, imax aga laeb purke jadamisi ja vahepeal siis katkestab laadimise balanseerimiseks.
Kristjan

Post by Kristjan »

mg3a1@hot.ee wrote: Peale paisumist proovisime seda akut laadida iMaxiga ja see aparaat mutkui aga laadis, minu laadija aga keeldus ja väitis et asi on tuksis.
Oeh...
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Me kindlasti laeme seda paisunud purki veel, kuid siis juba kopterist väga kaugel ja pika juhtme otsas, üritan ka filmilindile saada, et teisi hoiatada samasuguse rumaluse eest! Ja veel, enese õigustuseks, et pole minu aku ja pole minu kopter ning minu hoiatusi pole tõsiselt võetud. Siiani on kõik hästi läinud.
tarts

Post by tarts »

Paisunud aku niisama laadimisest küll õhku ei lenda.
Mul on ka veidi kogemusi Hextronikuga mis juba esimesel laadimisel natuke pehmeks läks. Praeguseks on see täielik pall, niiet kui krõps kleep-paelaga selle lennukisse paned, siis lääb see sinna ikkagi kõlkuma, sest kontakt pind on nii väike.
Aga üsna hiljuti sai see ka otsa, Lihtsalt ühel päeval ei vedanud enam lennukit ära.

Niiet kokku kestis see hiina jama 30 tsüklit. Laadimisvoolu juures 0.3C(vahest ka rohkem) ja tühjaks laadides max staatilise vooluga 16C
ints

Post by ints »

Paisunud akkust tulenev pauk ja leek on täiesti 1:1 seoses tootja poolt kasutatud tootmistehnoloogia ja akku põlvkonnaga. On elemente, mis lendavad õhku ja ereda leegiga, on elemente, mis ehk ei lenda.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=209187

Laadijatest: 12s on jah iseasi, aga mina eelistan küll Orbiti Pockerloaderit. Paraku sobib kuni 5s-ini, aga see-eest toimib igast asendist, maksab alla 100 euri ja tarkvara saab uuendada. Näiteks LiIon-ide, hiljem LiFePo4-de laadimine tuli seeläbi juurde. PC külge käib samuti. Suhtleb balanceriga.

Mis kõige olulisem - peale voolukatkestust ei käivitu uuesti vaikimisi seadistuses. Kõige uuemas softis suudab ka käiva mootoriga autost elektrit võtta (mida enne üldiselt ei soovitatud).

Viimase sugulane< Orbit MicroLader, saab suurepäraselt hakkama kuni 11s Li*-dega. Tõsi, firmware uuendamine käib tal EEPROMi vahetusega (= maksab uue kivi saatmise ja omandamise jagu)

I.
primaat

Post by primaat »

Ka natsa hüva nõu tarvis,kahese lipo üks pakk nigu jõulupõrsas,paks ja pehme ja voolu kahe paki peale 4,2v,milles asi?Kahtlustan kangesti et aku vast ühes pimedas kohas :( ,kas kinnitate mu kahtlusi?
seriff

Post by seriff »

primaat wrote:Ka natsa hüva nõu tarvis,kahese lipo üks pakk nigu jõulupõrsas,paks ja pehme ja voolu kahe paki peale 4,2v,milles asi?Kahtlustan kangesti et aku vast ühes pimedas kohas :( ,kas kinnitate mu kahtlusi?
viska see heaga minema.ära laadima topi võib kurvalt lõppeda,üks pakk kutu oma voolu alla lasknud.
53457079

Ridali lennuklubi.
mart63

Post by mart63 »

Lipo aku nii madalal pingel + veel punnis ka = aku on õhtal.
primaat

Post by primaat »

Ma tänan aga siiski,üks pakk ju peris korras..........kahju nigu ära visata,äkitsi harutaks teise laiali?
seriff

Post by seriff »

primaat wrote:Ma tänan aga siiski,üks pakk ju peris korras..........kahju nigu ära visata,äkitsi harutaks teise laiali?

ühega pole miskit teha,mina isklikult ei oskaks küll.
omal vastutusel võtad laiali.lipod särisevad hästi.
53457079

Ridali lennuklubi.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Paisunud lipo plahvatas ja süttis põlema (Pärnus võistlustel):
Image

Mina hoiaks oma elamist ja tervist ning pistaks selle paki soolveega täidetud purki 24-tunniks. Soolane vesi tühjendab aku turvaliselt ning kuna hapniku ligi ei pääse, pole ka tuleohtu. Kui palju soola panna, ei oska tõesti soovitada, ehk veidi rohkem kui makaronide keetmisel :wink: Mida sa selle ühe poolkõva lipo elemendiga peale hakkad? Kindlasti ei tohi paisunud elemendile auku sisse torgata, et gaasid välja pääseks.
Lauri Laidna - www.pistik.com
primaat

Post by primaat »

Tänud,pärnus tehtud pildike oli väägast kena ja minu aku nüüdseks soolveepurgis :cry:
[J]

Post by [J] »

Tundub asjalik ja ka odav lisavahend LIPo balansserile:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7390
Image
Plaanis laadimisjuhtme külge riputada.
mart63

Post by mart63 »

Kas ei usalda laadija näitu või laadija ei näita eraldi purkide pingeid või .. ?
[J]

Post by [J] »

Balansser ei näita ja tahan, et näitaks, nagu paljud tulevikus ilmselt tegema hakkavad.
tarmotaja

Post by tarmotaja »

Igati mõistlik seade.
Kuna aasta eest seda poes ei pakutud ( õigemini : ei osanud otsida ). Siis läksin keerulisemat teed:
http://gallery.pistik.com/view_photo.ph ... =balancer1
Kodukootud balancer.... Mõistagi tänaseks on sellel ilus karp ümber ja suht igapäevases kasutuses.

Tarmo
Ervin2

Post by Ervin2 »

Panin oma aku külge sellise vidina,ka väga huvitav.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... nitor_2-6S
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
asterix

Post by asterix »

Mida arvata sellisest laadijast?:
http://www.skylinemodels.co.uk/Links/xc ... 422&page=1

Hetkel vaevlen just selle käes, et milline laadija valida. Antud postituses olnud esimene laadida tundub tõesti hea kuid liiga kallis.
Align Trex500 | Futaba 7C
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

[J]

Post by [J] »

Küllaltki täieliku kontrolli oma akude "hingeelu" üle võib saada kasutades tarkvara LogView.
Soft toetab väga paljusid akulaadijaid ja veidi vananenud nimekiri koos lühitutvustusega on siin:
http://www.wattflyer.com/forums/showthread.php?t=14593
Üks näide 3s LiPo tühjakslaadimisandmetest ekspordituna Exceli tabeliks:
Image
Kasutan laadijat Mega Power Infinity-960SR ja balansserit 12S MEGA POWER LCB-12S DELUXE. Laadijal on arvutiotsad trükiplaadil 100% töötavana, ainult kasti sisse tuli juhtmele auk uuristada.
See pole ei vaba- ega tasuline tarkvara ja on toetamist sooviv tarkvara ja autori arvele võib kanda sisetundele sobiva summa. Töötab ka siis kui ei maksa.
tulnuk

Post by tulnuk »

Logiview on hea programm t6esti. Ise kasutasin seda eraldi akupurkide testimisel kunagi. Ainuke probleem on vahetevahel toimuvad crashid, kui j22d kogu oma kallist mitme tunnisest graafikust ilma.
Post Reply