Hirobo Quark

Arutelu helikopteritest ja teistest "liikuva tiivaga" mudelitest

Moderator: Kristjan

Post Reply
tarvo

Hirobo Quark

Post by tarvo »

Tere

Kas keegi oskab soovitada, kust võiks Hirobo Quarki võimalikult soodsalt muretseda. Ainuke "läbiproovitud" koht, mis ma leidsin, on Lindinger. Samas suhteliselt kallis seal: 360 eurot. USAs muidugi ka müüakse, kuid vahel tundub, et nad pakuvad ikkagi vaid 72MHz varianti.

Samamoodi huvitaks, et kust on mõistlik varuosi (paljud kirjutavad küll, et seal muud peale labade ei purune normaalsel kasutamisel) sellele kopterile otsida?
JazZ

Post by JazZ »

Võibolla loll küsimus, aga miks sa just seda kopterit tahad? Kas ei oleks mõistlik osta midagi millele meil kohapeal varuosad olemas on?

Ma olen selle välismaalt juppide tellimise üle elanud, pole just kõige huvitavam igat juppi vähemalt nädala oodata või tellida neid meeletu transpordi hinnaga...

Ja seda et mingil kopteril alla kukkudes ainult labad katki lähevad ma ka nagu väga ei usu.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
tarvo

Post by tarvo »

JazZ wrote:Võibolla loll küsimus, aga miks sa just seda kopterit tahad? Kas ei oleks mõistlik osta midagi millele meil kohapeal varuosad olemas on?

Ma olen selle välismaalt juppide tellimise üle elanud, pole just kõige huvitavam igat juppi vähemalt nädala oodata või tellida neid meeletu transpordi hinnaga...

Ja seda et mingil kopteril alla kukkudes ainult labad katki lähevad ma ka nagu väga ei usu.
Quark huvitab seetõttu, et mitmetes foorumites peetakse teda kõige lihtsamini juhitavaks üherootoriliseks kopteriks, mis mõeldud siseruumidesse.

Mul on varasemast Honey Bee King 2, kuid tolle juhtimisega on raskusi, samas on probleemiks ka vähene harjutamine, kuna sobivat saali, kus seda lennutada, saan harva kasutada.

Seetõttu tahaks midagi, millega saaks suuremas siseruumis rahulikult harjutada. Teine võimalus oleks ilmselt suurem õuekopter, kuid ei tea, algajale on see ikkagi kahtlane vist.
JazZ

Post by JazZ »

Ma ei usu et neil väikestel olulist vahet on.
Kui eesmärk on ikkagi suurema asjaga kunagi õues lennata ja Sul väike juba nagunii olemas on, siis mina soovitaks küll millegi suurema poole vaadata.
Omast kogemusest võin öelda, et suurema kopteriga on palju lihtsam õppida/lennata. Muidugi eeldab see ka suuremat ala ja ohutut kaugust.
KristoR

Post by KristoR »

mina aga võin väita ,et honeybee king 2 on ka võimeline täiesti vabalt väikses ruumis lendama...
Ise harjutasin sellega samamoodi siseruumis...kuna väljas külm ja pime hetkel...
Ainult ,et igav hakkab lõpuks väikses ruumis...
Hirobo EVO 50//T-rex 600FBL //T-rex 450SE //Gaui EP550* // Honey bee king II*//Lama V4*
JazZ

Post by JazZ »

tuhkur wrote:mina aga võin väita ,et honeybee king 2 on ka võimeline täiesti vabalt väikses ruumis lendama...
Ise harjutasin sellega samamoodi siseruumis...kuna väljas külm ja pime hetkel...
Ainult ,et igav hakkab lõpuks väikses ruumis...
Ma pean ikka endale ka mingi väikese "mänguasja" vaatama, kadedaks teeb kui te siin räägite lendamisest...
Aga see peab olema siis tõesti mänguasi, mingi 3D võimelise kopteriga mina küll ümber plasma teleka lennata ei julgeks.
KristoR

Post by KristoR »

samas kui nüüd võrdlen honeybee king 2´te ja gaui550 siis ega eritilist pinget see väiksem enam ei paku...
Ainus eelis on temaga harjutada igasugu asju kuna ta kordades odavam (Ja oluliselt nobedam trikitamiseks ilma igasugu kulukate lisadetta...mis omakorda on jällegi jama kuna gaui on nagu tigu ja siis proovida hbk2 on päris tükk tegemist ,et alla ei kukuks... siis mingi hetk hakkavad jälle reaktsioonid kiirem toimima ja on jälle ok)
Hirobo EVO 50//T-rex 600FBL //T-rex 450SE //Gaui EP550* // Honey bee king II*//Lama V4*
ints

Post by ints »

Lähim koht on Soomes Sabe.fi. Hind 319, kui nende veebi vaadata, ilma saatjata versioon. Peaks päeva-kahega kohal ka olema.

Tegelt, Hirobo asjad on ju nii levinud, et vastaks - saab igalt poolt. Vaata kasvõi minu veebis veidi poodide linke Sulle sobivast maailmajaost.

Muide, kui ma ei eksi, oli kuu-kaks sommide kopterit.net-is neid ka 1 või 2 tükki kasutatud peast müügis. Timo oma võid kindlalt osta, ta on F3C koondise liige. Hetkel neid kuulutusi pole, arvan, et kuulutus vananes - neil on seal uus imelik komme need paari kuuga kustutada ;) Ma võin Timole järgmine nädal helistada, ennem pole kahjuks aega...

Julgelt soovitan antud mudelit - kogu Hirobo toodang on äärmiselt kvaliteetne. Tõsi, ka kallis, võrreldes suvalise hiina kräpiga ;)

I.
tarvo

Post by tarvo »

ints wrote:Lähim koht on Soomes Sabe.fi. Hind 319, kui nende veebi vaadata, ilma saatjata versioon. Peaks päeva-kahega kohal ka olema.

Tegelt, Hirobo asjad on ju nii levinud, et vastaks - saab igalt poolt. Vaata kasvõi minu veebis veidi poodide linke Sulle sobivast maailmajaost.

Muide, kui ma ei eksi, oli kuu-kaks sommide kopterit.net-is neid ka 1 või 2 tükki kasutatud peast müügis. Timo oma võid kindlalt osta, ta on F3C koondise liige. Hetkel neid kuulutusi pole, arvan, et kuulutus vananes - neil on seal uus imelik komme need paari kuuga kustutada ;) Ma võin Timole järgmine nädal helistada, ennem pole kahjuks aega...

Julgelt soovitan antud mudelit - kogu Hirobo toodang on äärmiselt kvaliteetne. Tõsi, ka kallis, võrreldes suvalise hiina kräpiga ;)

I.
Ilmselt on plaan Quark omale muretseda, aga pigem vist eelistan uut.
Ei tea aga kas võtta saatjata (mul on korralik MX-12 saatja olemas 75 kanali kvartsiga) või saatjaga. Ei leia eriti infot, mis kvartsid Hirobo vastuvõtjale lähevad ning tundub, et kvartsi ost võib pea sama kalliks minna, kui komplekt koos saatjaga. Võib sinna minna universaal minikvarts? Samuti ei ole ma kahjuks leidnud infot, kas sobivad nii a kui ka b bandi saatjad (kvartsid).
Muide, tundub, et sabe.fi-l oli mingi tuleõnnetus ja hetkel nad siis vist ei teeninda. Mingi selline teade neil üleval on, ei oska kahjuks soome keelt. Eks võiks muidugi kopter ka Lindingerist võtta, aga varuosi oleks küll hea lähedalt saada.
ints

Post by ints »

Minu meelest on Soomes ja Eestis selles mõttes lihtne, et kuna need 4 lubatud kanalit 40Mhz alas ei vääri mooduli soetamist, 35Mz B bänd on keelatud ja ainuke alternatiiv 35 A bandile on 2,4 GHz FHSS modulatsiooniga asjad, siis..

..kuna Hirobo antud kopteris minu teada veel 2,4 GHz vastuvõttu ei toeta, ja 35Mz A bandi vastuvõtja seal sees on mäletamist mööda kvartisga...

...on ainuke variant osta saatjale 35Mz moodul, vahet pole kas sündiga või soviba kanali kvartsiga.

Igaks juhuks peab muidugi modulatsiooni ka kontrollima, ma peast ei mäleta, kas see Quargi vastuvõtja ikka oli PPM. Usun, et on..

Sest nendel pisikestel asjadel on elektroonika integreeritud ja lihtsalt vastuvõtja välja vahetamine võimatu (konkreetsel isendil sh.) või vähemalt raske...

Kui ostad puldiga koos, ära unusta, et vaja on Mode 2 raadiot.

Jõudu,
I.

PS. Lohutuseks, kui Sa plaanid lennumasinate, st. lennukite ja kopteritega Eestis tegeleda, on Sul 35Mhz moodulit/saatjat vaja niikuinii, sest kõik muu on kas üliohtlik või lausa otseselt illegaalne. Aga ma sain aru, et tegelt on Sul MOODUL olemas ja lihtsalt vajad õige kanali kvartsi.
Kui Sul oleks kopter juba vale kanali kvartsiga olemas, ja kuna Sul on juba ka Futaba saatja koos 35Mhz mooduliga, siis oleks Sul suure tõenäosusega vaja osta SAATJA kvarts õigele kanalile, mis minumeelest maksab mingi 8 eurot, kui osta tutikas. Samas, miks mitte osta kohe õige kvartsiga kopter? Kanal 75 = 35.150.

Igaks juhuks tsekka myyjalt yle, kas asi toimib Futaba PPM raadioga, nõua seda kanalile 75 ja asi ongi tahe.

Pigem soovitan kindlaks teha, kas Su raadio on ikka Mode 2 või kas teda annab über lülitada? Kui ei, muretse Mode 2 saatja ja õpi ümber enne kui hilja.

Universaal minikvartsi ei ole olemas. on syndiga moodul, kus kvartis tavatähenduses ei kasutata. MOODUL on kyll yks kallis asi. Moodul on vastavalt sagedusvahemikule (35Mhz, 36Mhz, 40Mhz, 72MHz, 75MHz jne). Kvarts või synt mooduli sees vahetab konkreetset kanalit, st. sagedust hästi väikese sammuga.

Vt. http://www.heli-web.com/content.html?lk=210&topic=tech

Osadel saatjatel aga ei saagi moodulit vahetada. Kui Sul on 75Mhz sagedusvahemiku moodul, siis sõltumata kanalist/kvartsist seal sees seda Eestis kasutada ei tohi.
tarvo

Post by tarvo »

Uurisin Saksa poest, kust lõpuks ka tellisin, et mis kanaliga variante neil saada on. Nad vastasid, et Hirobo toodab neid vaid 4jas variandis, kusjuures kanal 75 selles valikus pole. Võtsin siis komplekti 72 kanalile (35 MHz) koos saatjaga ning mode 2 muidugi. Pakk peaks peagi saabuma.

Mõtlesingi, et võimalusel hangin ilmselt oma saatjale siis ka 72 kanali kvarsti, aga kuna see täiskomplekt polnud palju kallim, siis võtsin ikkagi selle kindluse mõttes. Võib-olla tekib kunagi soov ka kopter edasi müüa, siis ilmselt sellise algaja kopteri puhul on täiskomplekt eelis.
Post Reply