Klubitegevus siseruumides - Tallinnas

Kõigest mis teiste alateemade alla ei mahu
Post Reply
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Klubitegevus siseruumides - Tallinnas

Post by lauri »

Ilmad muutuvad iga päevaga kehvemaks ja varsti pole enam võimalik 4-5 korda nädalas platsil kohtuda. Tõueb päevakorda jälle küsimus - kust leida ruumid klubi jaoks Tallinnas?

Hetkel on Tallinnas ligi pooled aktiivsed mudelistid Fun Fly klubis - päris palju aktiivseid inimesi, niiet vähemalt kord nädalas klubi ruumides kokku saada oleks väga reaalne. See oleks hea koht omvahel info vahetamiseks (a la F3K mudelite ost, tehnika jms küsimuste lahendamine ja muu taoline) ning ka saaks kohale kutsuda uued asjast huvitatud, et neile hobi tutvustada.

Nüüd võiks avaralt mõelda ja leida lahendusi, kust saaks kasvõi üheks hooajaks (näiteks suveni) klubiruumid? Ega palju pole vaja - 15-20m2 esialgu piisaks. Esialgu teeks ainult "nõupidamise" ruumi, viilima ja saagima ei hakka, kui just 50m2 pinda kätte ei kuku.

Kontorihooned seisavad mitmelpool tühjana, oleks vaja "oma-meest" kes sponsor-korras mõned ruumid eraldaks või soodsalt üürile annaks. Kohti on kümneid ja sadu, aga tuleks lihtsalt jutule saada. Asukoht võiks muidugi olla selline, et ka ühistranspordiga juurdepääs pole probleem (mõeldes koolinoortele peamiselt).

Klubi on MTÜ staatuses täiesti olemas ja hulga liikmetega juba. Taoline vähemalt kord nädalas kokkusaamine oleks hobi arengu seisukohalt ääretult tähtis - just uute huviliste koolitamise seisukohast. Poleks probleem hankida ka arvuti ja seal simulaator jooksma panna jne. Kaugemas perspektiivis võiks muidugi ka töötuba tekkida, kus saaks koos mingit tehnoloogiat arendada, vorme teha, cnc-lõikurit ehitada vms.

Variant on ka ruumid üürile võtta nagu iga firma seda teeb, kuid reeglina on 1m2 maksumus 100kr või rohkem, mis teeks igakuisteks kuludeks 1500-2000kr + internet, mis on esialgu veidi palju, arvestades et puudub igasugune riiklik/kohaliku omavalitsuse tugi esialgu.

Arvamused, ettepanekud? Võimalus on muidugi ka nö ametlik kiri koostada enamvähem ülal oleva info põhjal ja saata see laiali näiteks suurematesse kinnisvarafirmadesse, kellel omal ka kuhjaga kinnisvara vedeleb. Hobi ise-enesest ju atraktiivne ja võiks ka firma omanikele/juhtidele huvi pakkuda ;)
Lauri Laidna - www.pistik.com
User avatar
tola555
Posts: 348
Joined: Thu Mar 15, 2007 13:24

Post by tola555 »

talvel saab ju lumehanges kah lennata :P
Vana oli EasyStariga lumehange pealt startinud täitsa edukalt
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Post by Marek »

Saab saab, aga Lauri jutu mõte oli vist veidi teine :)
Ruumid kokkusaamisteks on igati tähtis ja klubinduse juurde käiv asi. Alguses võiks asja lahendada ka mõne söögikoha, pubi vmt-ga. Korra 2 nädala jooksulgi 10-15 inimest kokku saada ja mõnda küsimust silmast silma arutada on vist hetkel suht reaalne: tulevikus on ehk kogukond suurem. Super oleks nt Kullos mingi ruum kindlal ajal meie kasutusse saada, et siis mingil päeval, mingil ajavahemikul. Kohe ei peagi vast üürima, sest pole ka nagu mõtet, kui enamus ajast ruum tühjalt seisaks. Kuid kui asi tõesti käima läheb ja me vajame ruume lennukite ehituseks jms-ks, siis on üürimine väljapääsmatu.
User avatar
ak
Posts: 552
Joined: Fri Jul 20, 2007 17:16
Location: Tallinn
Contact:

Post by ak »

Hei,

mõtleks natuke, mis on vajadused, et mida koos tegema peaks?
1. social event mõttekaaslastega - dringi kõrvale juttu puhuda? Miks ka mitte, aga kas pubi ei sobi selleks?
2. Mingi ressursi hankimine, mida oleks individuaalselt raske/mõttetu hankida? Aga mis see küll olla võiks - neid kes ise midagi ehitavaid vist ikka ei ole nii väga, enamus lennutajaid vast piirdub poest ostetud konstruktori kokkupanekuga, mida saab ka kodus teha.
3. Ühine lennutuskoht, olgu see siis lennuplats ja miks mitte mingi siselennu angaar. Koos lendamine on social event, simulaator on pigem individuaalne.
4. mingi tehnikaga tutvumine enne tema ostu, olgu see siis mingit tüüpi lennuk, helikopter või kasvõi helicommand - kui tihti seda vajadust ette tuleb aastas?

Ma kardan, et minul näiteks ei ole eriti aega lihtsalt ülaltooduga tegeleda. Paremal juhul saab kas peale tööd tunnikese plaanerit lennutada suvalise tee peale jääva põllu peal või nädalavahetusel paar korda helikopterit õue tõsta ja akud tühjaks lennata. Millegi ehitamine toimub kah, aga väga ebaregulaarselt ja ma ei vaja spets tööriistu või siis on nad olemas. Social event'id on kah kõik naise poolt ette ära planeeritud:-) Kui pensionile jääda, siis on ehk ka aega ja klubi oleks parim koht ajaviitmiseks, aga enne tuleb mitukümmend aastat elada ja töötada veel...

Heameelega paneks kasulikule üritusele õla alla, ka rahaliselt, aga sellel peab olema reaalset perspektiivi. Mareki ettepanek (mida ma peale postitust nägin ja nüüd postitusele juurde kirjutan), hakata pubis koos käima, tundub mõistlik algus.

Andrus
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Pubis käimine ei ole perspektiivikas, seda asendab platsil käimine. Pubisse ei võta me ka oma mudelit või mingit vidinat kaasa (ei võta ju!) - et uurida, puurida, teistele näidata, küsida. Pubisse ei kutsu sa näiteks kooliealisi hobist huvitunud noori - nende vanematele võib kahtlane mulje jääda! Pubis kohtuda võib ja seda peakski tegema, aga minu teema on tõstatatud veidi perspektiivikama plaaniga.

Klubi ruumid võimaldavad:
- rahulikult kohtuda sobival ajal
- ilma mureta kaasa võtta oma uue mudeli, aparatuuri vms
- kohale kutsuda uusi huvilisi
- ruumidesse jätta katalooge, jooniseid jms
- vana ja enda jaoks ammendunud mudeli võib nurka uut omatikku ootama jätta jne....

Pubis kohtumine oleks tore, kuid see ei vii asja edasi nii, nagu vaja oleks! Klubiruum annab ka hetkel sisuliselt paberil ja "hinges" olemas olevale klubile ka uut hingamist ja väljundi.

Vaba ajaga on nii, et vahel on väga kiire, teinekord aga poleks küll probleemi üks nädalapäeva õhtu hobile pühendada klubi tegevuse kaudu. Sel teemal olen juba vist üle aasta vaikselt inimestega rääkinud. Usun, et Tallinnas aktiivseid osalisi oleks kümne kanti - ja kui iga nädal ühel päeval isegi 5 meest kohale ujub, saaks igasugu asju arutada! Muidugi elu näitaks, kuidas teooria ka praktikas tõestust leiab. Tartus vist saadakse reeglina korra nädalas kokku? (aasta tagasi käis see jutt foorumist läbi)

Ideaal oleks muidugi nii nagu Rootslastel. Klubi hoone ja klubi lennutamisplats seal kõrval:
Image

Hetkel mõtleme veidi väiksemalt, aga nii väikselt ka ei tahaks, et miks meille ruumid, kohtume pubis...
Lauri Laidna - www.pistik.com
User avatar
tola555
Posts: 348
Joined: Thu Mar 15, 2007 13:24

Post by tola555 »

Lendamiseta poleks nagu päris see. Kui paljudel on toas lendamise vidinad olemas(paberlennukid ei lähe arvesse)?
daapn
Posts: 300
Joined: Mon May 28, 2007 12:48

Post by daapn »

Rahu!

Tugevat mudellennu kommuuni/klubi ei teki päevapealt. See rootsi klubi on ilmselt tegutsenud paarkend aastat. Kui me tahame mingil hetkel tulevikus omada majakest, varikatuseid, toitlustust ja lennuplatsi, siis alustada tuleb kooskäimistega pubis, spordisaalis vms kohas. Kaasata noori, teha olemine mugavaks vanameestel. Tüdrukud tuleb ka kampa saada. Teatavasti on naistel näpuosavus/täpsus suurusjärgu võrra parem, kui meestel.

Sama harva, kui ma käin ühistel lennutamistel hakkan ma käima ka pubis.
Toetan endiselt igasugu organiseeritud värki.

daapn
User avatar
Ropka
Posts: 1450
Joined: Mon Jun 12, 2006 16:47
Location: Tallinn

Post by Ropka »

Kunagi sai ka üks autoklubi asutatud (mis toimib siiani)

kokkusaamised toimuvad üle nädala kindlal päeval ja välja on kujunenud kindel pubi. istutakse, süüakse, räägitakse muredest/kes teab see targutab kaasa, kellel midagi uut näidata, saab tiiru õues ka teha.
kelle juppe vaja, tuuakse sinna....jne

Pubivärki mina maha ei laidaks...saaks kooskäimise tundegi kätte, ei pea ju iga kord mingit lennukit viilima, selleks on nagunii igaühel kodused/töised ruumid.
Samas alati on ju võimalus läpakas kaasa võtta ja kasvõi simu peal mingeid hookuspookuseid ette demoda.
Teine asi on muidugi ühislennutamised, mis on sel aastal kõva hoo sisse saanud, ei maksaks talve ka peljata:)

Niikaua kui mingi vald või linn klubi ennast ei sponsoreeri, niikaua võib vist oma ruumidest ainult unistada, seda enam, et keegi ei taha isegi oma laoplatsi või angaari kasutada anda talvel lennutamiseks.

pubi kasuks räägib ka see, et kui midagi tarka ei juhtu, siis saab vähemalt kõhu täis süüa vms. Seda enam, et sügisesed ilmad ei soosi lennutamist, õhtud ka pimedad.
kogun vanu vene lennukimootoreid
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

pubi mõte on muidgi parem, kui mittemidagi... kuid võiks siiski oma ruumide suunas mõelda - kirjutasin selle mõtte lahti oma esimeses postituses!

Tühja kontoripinda on sisuliselt igas kontorihoones - TEAN ja NÄEN seda! Kahjuks pole käppa sees kuskil, et mõni ruum headel tingimustel kasutada saada. Mõne ehk saakski, aga kas siis on asukoht paha või 10m2 - mis on ilmselgelt vähe!

Kindlasti on ka koole, kus on tühjasid ruume jne.
Lauri Laidna - www.pistik.com
User avatar
Kuno
Posts: 1436
Joined: Tue Apr 11, 2006 18:03
Location: Tallinn

Post by Kuno »

On kellelgi infi,kas Tõnu Radik lõpetas Planexi päris ära,või toimib see asi veel mingis vormis edasi.Uus maja Viimsis oli küll vägev ja seest suht tühi - teisel korrusel oli isegi mingi fuajee moodi nurk,kus ruumi piisavalt,et koos viibida.Samas ka töökojad ja arvutid spets tarkvaraga (ka simulaatorid).Muidugi ei oma ma mingit infot selle kohta,mis seal toimus,et Janno sealt ära tuli ja mis üldse juhtus.
User avatar
vallojoe
Posts: 501
Joined: Tue Aug 08, 2006 23:41
Location: Tallinn/Harjumaa

Post by vallojoe »

Hi.

Hetkel pead ei saa veel anda, aga mingit juttu olen ajanud, et äkki saab sellel talvel mõnel nädalavahetusepäeval, ühe lasnamäe kooli võimlat kasutada. Lennutamiseks siis.
User avatar
tarts
Posts: 838
Joined: Thu Sep 14, 2006 20:01
Location: Tallinn
Contact:

Post by tarts »

See oleks väga bro
Tuulevaikuses 3D harjutada.
User avatar
Euka
Posts: 8
Joined: Fri Mar 20, 2009 20:59
Location: Tallinn

tre

Post by Euka »

see on õige et ei peaks mingis pubis istuma kuhu näiteks alajalised nagu mina ,,mu vanemad vaataksid sellele natuke imelikult ma arvan peaksime leidma koha kus oma masinaid taltsutada saali võimala jne. On olemas palju saale ja võimlaid kus saaks väikse raha eest mõne mõnusa laupäeva veeta ma ise oleks ka rahaliselt nõus toetama kuigi olen algaja aga tõsine huvi on kopterite vastu :D.
Post Reply