T Rex 450 klooni ehitamine
Moderator: Kristjan
Suht keeruline selgitada siin kirjutades, aga püüan.
Vasak kang all peaks gaas 0% olema ja labade pitch võiks olla -4 umbes
Vasak kang veerandi peal: gaas 40% ja labade pitch -3 umbes
Vasak kang keskel: 80% gaasi ja ladade pitch 0
Vasak kang kolmveerandi peal: gaasi 85% ja labade pitch +5
Vasak kang üleval: gaasi 90% ja labade pitch +10
Seda mis protsendid Sa mingi labade pitchi saamiseks puldist panema pead, pead ise labanurgamõõtjaga mõõtma.
Kui labade pitch on 0, siis peaksid servo õlad 90 kraadi olema.
Minu poolt esitatud gaasi protsendid toimisid minul originaal t-rex'i peal, kui Sul ülekanne midagi muud on siis tuleks kontrollida palju rootoripöördeid 80% gaasi annab.
Vasak kang all peaks gaas 0% olema ja labade pitch võiks olla -4 umbes
Vasak kang veerandi peal: gaas 40% ja labade pitch -3 umbes
Vasak kang keskel: 80% gaasi ja ladade pitch 0
Vasak kang kolmveerandi peal: gaasi 85% ja labade pitch +5
Vasak kang üleval: gaasi 90% ja labade pitch +10
Seda mis protsendid Sa mingi labade pitchi saamiseks puldist panema pead, pead ise labanurgamõõtjaga mõõtma.
Kui labade pitch on 0, siis peaksid servo õlad 90 kraadi olema.
Minu poolt esitatud gaasi protsendid toimisid minul originaal t-rex'i peal, kui Sul ülekanne midagi muud on siis tuleks kontrollida palju rootoripöördeid 80% gaasi annab.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
omalt poolt võin lisada ,et kui seadistada 0asendis labanurgad -10 peale siis võib algajal juhtuda ,et kopter tuleb liiga suure hooga vastu maad(kuna esimene rektsioon on ju nö gaas maha...)
Ja nagu juba selgitati päris 0 ei saa panna kuna siis tuulega keeruline maanduda...(piisab lihtsalt mingist tuuleiilist vms)
Ja nagu juba selgitati päris 0 ei saa panna kuna siis tuulega keeruline maanduda...(piisab lihtsalt mingist tuuleiilist vms)
Hirobo EVO 50//T-rex 600FBL //T-rex 450SE //Gaui EP550* // Honey bee king II*//Lama V4*
Ma oletan, et tuhkur mõtles kang all -10 pitchi
nii pinioni ühendasin lahti ,esci panin külge,...mängib lugu ja puha! Jah mul oli 3ch reversemata ,sellest ka segadus(esc läks programming mode)nüüd mootor töötab nagu hambapuur! Kas see o normaalne ,et isegi nii proovimisel ja ilma pinionita esc suht kuumaks läheb(käega katsudes kuumaks)?
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
Ära mootorit ilma koormuseta väga pöördesse lase.
Ei ole normaalne et ESC ilma koormuseta kuumaks läheb. Mul ei lähe ESC isegi lennates üle 40 kraadi, kusjuures ta on paigutatud kopteri sisse.
Ei ole normaalne et ESC ilma koormuseta kuumaks läheb. Mul ei lähe ESC isegi lennates üle 40 kraadi, kusjuures ta on paigutatud kopteri sisse.
hmm...siis kehvasti! no hobbycity soovitas supersimple 30A regu aga ma ostsin veel niigi kallima https://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOB ... Controller
Peaks oma töö ilusti ära tegema! Isegi kui servodega möllan ja mootor tagant ära ,läheb ka suht soojaks! No see nüüd olemas ja kui põleb maha jälle siis põleb! Täna hakkan siis labanurki uurima ja paikka ajama.
Peaks oma töö ilusti ära tegema! Isegi kui servodega möllan ja mootor tagant ära ,läheb ka suht soojaks! No see nüüd olemas ja kui põleb maha jälle siis põleb! Täna hakkan siis labanurki uurima ja paikka ajama.
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
proovin järgi! tänud!
aaa ja üks asi veel...gyro koos sabaservoga,kui puldist keeran kopterit vasakule paremale( vasak kand paremale, vasakule) siis keerab ühele poole kuid servo tagasi nagu ei tule keskasendisse?? siis pean nagu teisele poole kohe keerama ,et tuleks? et otse kui saatjasse panin servo siis toimis kõik perfektselt aga kui gyrost läbi siis selline uimasem liikumine?! kas keegi viitsib korra sisse ülitada oma kopteri ja proovida seda?? et kui vasakut kangi rahulikult paremale või vasakule liigutad siis kas servo liigub täpselt nii nagu kang või hakkab gyro seal midagi sehkendama??
aaa ja üks asi veel...gyro koos sabaservoga,kui puldist keeran kopterit vasakule paremale( vasak kand paremale, vasakule) siis keerab ühele poole kuid servo tagasi nagu ei tule keskasendisse?? siis pean nagu teisele poole kohe keerama ,et tuleks? et otse kui saatjasse panin servo siis toimis kõik perfektselt aga kui gyrost läbi siis selline uimasem liikumine?! kas keegi viitsib korra sisse ülitada oma kopteri ja proovida seda?? et kui vasakut kangi rahulikult paremale või vasakule liigutad siis kas servo liigub täpselt nii nagu kang või hakkab gyro seal midagi sehkendama??
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
mart63 wrote:Swash mixi alt vähendad collective pitchi protsenti. (alumist poolt vaid)
Samal ajal mõõdad labanurga mõõtjaga tulemust.
hmm mul swash menüü alt saan nagu muuta ainult pitchi ,ehk siis ülemist ja alumist koos?! sealt paningi et üleval oleks +9 all -9 aga seal saan mõlemat korraga proportsionaalselt ainult nagu?!
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
Sorri, mööda panin..
Seda pead muutma siis vastavalt kas normal või idle-up mode pitch curvest.
muudad alumist punkti, või kahte alumist kui 5-punkti graafikud. Keskel on ikka null, niiet regulli alumine punkt välja nt -4kraadi ja siis teine punkt lineaarselt samale joonele nulli ja 0 asendi vahele, näiteks: -40 ; (-70) ; 0 ; (50) ; 100. Kui graafikud 3-punktilised, siis sulgudes väärtuseid ei märgi.
Seda pead muutma siis vastavalt kas normal või idle-up mode pitch curvest.
muudad alumist punkti, või kahte alumist kui 5-punkti graafikud. Keskel on ikka null, niiet regulli alumine punkt välja nt -4kraadi ja siis teine punkt lineaarselt samale joonele nulli ja 0 asendi vahele, näiteks: -40 ; (-70) ; 0 ; (50) ; 100. Kui graafikud 3-punktilised, siis sulgudes väärtuseid ei märgi.
Nii see on ja peabki olema, gyro on heading hold modes.mrtn wrote:proovin järgi! tänud!
Mis uimasesse liikumisse puutub, siis see ei ole normaalne. Kui Sa kangi vasakule või paremale põhja järsult lükkad, siis ta peaks ikka väga kiiresti ennast liigutama.
Nii ongi, sest heading hold modes ta enne ei jäta kui on saba keeratud sinna kuhu Sa tahtsid. Nii peabki olema.
Muide, Sa ei pea kangi puutumagi, keera kopterit ja on sama tulemus :)
Muide, Sa ei pea kangi puutumagi, keera kopterit ja on sama tulemus :)
finless bobi video järgi seadistasin gyro! Seal tuli üles G lülitile 3 erinevad gyro modet??? mis erinevused neil on ? seal see segadus mul tekibki! aga nüüd sain ilusti tööle selle kangiliigutamise ja tagapropi liikumise!
mul on G lülitil 3 asendit...
keskmises asendis lülitan aku taha siis gyro sedaistab ja tuli läheb põlema ehk kõik ok ja toimib ,aga kangist saan keerata labasid aga gyro ise on tagant ära!
Asend 2(üles) siis gyro toimib ilusti ja keerata saab ka kangist aga kang reageerib jube järsult!
Asend 3 (all) on vabshee imelik siis tagatiivik hakkab vaikselt liikuma ühele poole??!! aga kõige veidram on see et kui aku taha panen siis OK tule saan ainult keskmises asendis ,sealt pean aga lükkama peale seadistamist lüliti üles et gyro taha läheks! ka see pole probleemiks aga kõige suurem jama see ,et keskmises asendis liigub kangist tagatiivik sujuvalt kuid ülemises asendis jube järsult?? no pikk jutt ja tänan kui keegi viitsib aidata! eks ma võiksin ise ka kuskilt netist otsida aga seltsis põnevam!
mul on G lülitil 3 asendit...
keskmises asendis lülitan aku taha siis gyro sedaistab ja tuli läheb põlema ehk kõik ok ja toimib ,aga kangist saan keerata labasid aga gyro ise on tagant ära!
Asend 2(üles) siis gyro toimib ilusti ja keerata saab ka kangist aga kang reageerib jube järsult!
Asend 3 (all) on vabshee imelik siis tagatiivik hakkab vaikselt liikuma ühele poole??!! aga kõige veidram on see et kui aku taha panen siis OK tule saan ainult keskmises asendis ,sealt pean aga lükkama peale seadistamist lüliti üles et gyro taha läheks! ka see pole probleemiks aga kõige suurem jama see ,et keskmises asendis liigub kangist tagatiivik sujuvalt kuid ülemises asendis jube järsult?? no pikk jutt ja tänan kui keegi viitsib aidata! eks ma võiksin ise ka kuskilt netist otsida aga seltsis põnevam!
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
Mis saatja Sul on ja mis tähed ja numbrid Sa sinna panid? St mida videos soovitati panna?
nii ,tegin kõik uuesti läbi ja uurisin asja poole ööni. Nüüd tundub toimivat, et nüüd kõikiges lüliti asendites sama setting! Et nagu aru sain see 3 astet lülitil olid vajalikud ainult seadistamiseks ja lõpuks pandi igale lüliti asendile sama setting!? päris täpdelt aru ei saanud aga nüüd tundub kõik toimivat!
Pitch veel vaaj timmida siis võib äkki juba õue minna ja ribadeks lasta see pill
Pitchil ma ikka ei saa seda 0 asendist allapoole asja -4 peale vaid on üles +9 ja all -9
Pitch veel vaaj timmida siis võib äkki juba õue minna ja ribadeks lasta see pill
Pitchil ma ikka ei saa seda 0 asendist allapoole asja -4 peale vaid on üles +9 ja all -9
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor