Trainer (2 pulti)
Trainer (2 pulti)
On keegi seda proovinud või on tegelenud?
Kuna ma olen suht kohmakas ja kardan natuke siis ehk tulevikus usaldan oma lennuki kellegil õhku viia ja ise sealt üle võtta ,esimene lend ikkagi (sisepõlemis mootoriga)
Kuna ma olen suht kohmakas ja kardan natuke siis ehk tulevikus usaldan oma lennuki kellegil õhku viia ja ise sealt üle võtta ,esimene lend ikkagi (sisepõlemis mootoriga)
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +
51980760
TBS Discovery
GoPro 3 BE +
51980760
Eestis on seda suht vähe kasutatud, paaril korral olen platsil kohanud. Midagi keerulist pole, kuigi pole ka ise platsil veel sellise süsteemiga lennutanud. 2007. kavas teha just sellel viisil mudellennu "kursusi" kus saab lennukit lennutada ja esimese tunde kätte, kui simu peal juba kõik välja tuleb.
Lauri Laidna - www.pistik.com
Ma päris palju nii teinud, et viin lennuki ise õhku ja siis annan puldi õppija kätte, ise hoian kätt kangide juures ja vajadusel siis saab lennuki asendit korrigeerida.
Õpetaja-õpilane puldiga võib ka vabalt teha, olen katsetanud aga lennukite puhul suurt vahet pole kuna eksida võib rohkem.
Kopteriga peaks kindlasti kahe puldi süsteemi kasutama.
K.
Õpetaja-õpilane puldiga võib ka vabalt teha, olen katsetanud aga lennukite puhul suurt vahet pole kuna eksida võib rohkem.
Kopteriga peaks kindlasti kahe puldi süsteemi kasutama.
K.
Olen korduvalt kasutanud öpilane-öpetaja ühendust kahe puldi vahel.
Kui kasutada vaid ühte pulti ja proovida juhtimist üle vötta, siis enamusel juhul see ka önnestub, kuid pidev stress on omal sees, et kas jöuab, ning seetöttu pooldan kahe saatja kasutamist.
Multiplexi saatjatega see väga mugav, saab valida mitut funktsiooni öpilasele usaldada ja vajadusel neid ülejuhtida.
Öpetaja-öpilane süsteem tomib hästi ka Graupneri pultide vahel.
Veel on vöimalus kasutada kahte ACT Diversity vastuvötjat kahe erineva sagedusega. Sellisel juhul pole vahet, millise firma puldid ja juhet pole ka vaja. Sellisel juhul savad mölemad puldid, erineval sagedusel, mudelit juhtida.
Kui kasutada vaid ühte pulti ja proovida juhtimist üle vötta, siis enamusel juhul see ka önnestub, kuid pidev stress on omal sees, et kas jöuab, ning seetöttu pooldan kahe saatja kasutamist.
Multiplexi saatjatega see väga mugav, saab valida mitut funktsiooni öpilasele usaldada ja vajadusel neid ülejuhtida.
Öpetaja-öpilane süsteem tomib hästi ka Graupneri pultide vahel.
Veel on vöimalus kasutada kahte ACT Diversity vastuvötjat kahe erineva sagedusega. Sellisel juhul pole vahet, millise firma puldid ja juhet pole ka vaja. Sellisel juhul savad mölemad puldid, erineval sagedusel, mudelit juhtida.
Saatjana töötab MASTER, nö SLAVE edastab MASTERILE ainult signaali (saatja osa üldse ei tööta!). Niiet pole probleemi.
Niipalju, kui mina aru olen saanud, sealsamas "trainer" kaablis jookseb ainult servode asendite signaal -> Seega kumbki pult kasutab *omi* setinguid tegevusulatuste, mixingute ja muu sellise kohta.AndresO wrote:Kuidas on kangide-servode-mix-ide setingutega?
Kehtivad siis MASTERI omad ja SLAVE-st tuleb ainult kangi-nupu-liigutamise info?
MX-12 saad nö põhiseadete menüüst (menüü nuppe all hoides lülitad saatja sisse) muuta trainer-juhtme tüüpi. Seal on nö Normal ja siis veel paar varianti.
Normal puhul peavad olema SLAVE saatja settingud täpselt need, mis ka MASTERIL - ehk siis MASTER edastab SLAVE saatjast tuleva signaali otse lennukile, mingit töötlemist ei toimu.
Seal põhiseadete menüüs on veel mingid PI LINK vms nimelised valikud. Nende puhul ehk toimib siis asi nii, et SLAVE'ist võetakse ainult kangide signaal ja MASTER mixib ja teeb igasugu muid trikke ka. See on nüüd VIST ja EHK ja ARVATAVASTI Keegi võiks järgi katsetada! Ehk on ka manualis kirjas, ei ole hetkel käepärast.
Igatahes kallimate aparatuuride puhul on see kirjeldatud võimalus kindlasti olemas - ehk siis SLAVE-i kangiliigutused mixitakse MASTERis kokku ja edastatakse lennukile või kopterile.
Normal puhul peavad olema SLAVE saatja settingud täpselt need, mis ka MASTERIL - ehk siis MASTER edastab SLAVE saatjast tuleva signaali otse lennukile, mingit töötlemist ei toimu.
Seal põhiseadete menüüs on veel mingid PI LINK vms nimelised valikud. Nende puhul ehk toimib siis asi nii, et SLAVE'ist võetakse ainult kangide signaal ja MASTER mixib ja teeb igasugu muid trikke ka. See on nüüd VIST ja EHK ja ARVATAVASTI Keegi võiks järgi katsetada! Ehk on ka manualis kirjas, ei ole hetkel käepärast.
Igatahes kallimate aparatuuride puhul on see kirjeldatud võimalus kindlasti olemas - ehk siis SLAVE-i kangiliigutused mixitakse MASTERis kokku ja edastatakse lennukile või kopterile.
Pigem ikka kahe saatjaga varjant....striker wrote: 2 vastuvõtjat millel kummalgil oma pult? Või hakkavad segama?
1 vastuvõtja ja 2 saatjat?
Kahe vastuvõtjaga Sa nii lihtsalt ei pääseks, et paned aga lennukile, ning kõik toimib. Hakkavad segama üksteist küll, kuid mitte raadiotehnilises võtmes (eri sagedused, modulatsioonid, kodeeringud aitavad seda vältida). Probleem on selles, et kuidas teevad need kaks vastuvõtjat omavahel kindlaks, kesse on boss. Üks saab/annab edasi käsu minna üles, teine alla - kumb peale jääb....
Ok, seda probleemi on pisikesed tublid kollased käekesed juba üritanud lahendada sellise riistapuuga kuid, kahjuks ei oska kommentaarida, kuidas selle asjanduse võimekus on. Isiklikult mulle tundub, et jupstükk ise on küll väike ja kerge, aga kaabeldus tema ümber saab olema korralik ussipesa. Kahe vastuvõtjaga süsteemiks läheks siis lisaks vaja sedasama boxi, teist vastuvõtjat ja 2xkanalite arv pikenduskaablit.