felch wrote:
Alati ei pruugi lisaraua olemasolu aidata sest kui puldi prose firmware on tehtud nt. 6 kanalile siis ta ka niipalju saadab. Isegi kui lisaraud olemas.
Puldi prose firmware *ei* *puutu* asjasse juhul, kui "lisaraud" asetatakse puldi ja kõrgsagedusosa vahele. Seal jookseb minu arusaamist pidi "puhas" PPM/PCM signaal, mille analoogsaatja siis oma sisendiks võtab. (uute digitaalsete - loe 2.4G - süsteemidega värk enam nii lihtsalt ei käi). "Puhas" tähendab antud juhul PPM-i puhul siis kaadreid kanalite arv kestus-kodeeringus impulssidest. Kui see signaal nüüd lisaraua abil ära "tinistada", siis on teoreetiline võimalus saada ka 200 kanaliga saade. Praktikas aga keerab lõpmatuse kihva järgmine kaader, enne mida peab olema kõik impulsid, ning lisaks ka vastuvõtja loendurregistri nullimiseks piisav eetrivaikus saadetud.
felch wrote:
Kas keegi teab PPMi spetsigikatsiooni: kui palju kanaleid on lubatud (vist üle 8 ei ole kohanud) ja nominaalset pulsi kestust/pausi ?
Hmm, minu JR-PCM9II on siis ebanormaalne?

Mõnuga saadab PPM-i 9't kanalit..
Kui ma õieti mäletan, siis "kaadrisagedus" oli kuhugile 50Hz kanti ( kaadri algus iga 20mS takka). Pulsi kestvus ja keskasend erinesid tootjati õige pisut - aga pulsi ekstreemumid peaksid jääma vahemikku 1mS kuni 2mS-ni. (NB! Ära nende andmete baasil midagi ehitama hakka, ma mälu järgi panin)
felch wrote:
Muide, prose kinni jooksmise vastu onvahendeid (peale korraliku ja vigadeta koodi): watchdog taimer ja äärmisel juhul lihtsalt reseti nupp. Kui masinal on kõrgust piisavalt, ei ole hetkeline juhtimise kadumine EHK fataalne.
Jee, ta Sul küsib luba kinni jooksmiseks. Tüüpiliselt teeb ta seda ikka just maandumisel, poolteist meetrit maapinnast ning soovitavalt siis, kui just tuli külgtuulepuhang....
Mis korralikku koodi puutub, siis selle eelistaksin jätta siiski prohvide kirjutada ja puldi tööstusliku raua jooksutada - lisa *lülitite* kodeerimine on suhteliselt lihtne, aga kui vaja kolme nelja miksingu ning käigukurviga arvutada, lisades veel juurde expo ja ujuvad otspunktid - siis see saab kivikoodis ikka paras PITA olema puhtalt progeda