Uus aparatuur võiks olla 2,4 GHz

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Ervin2

Post by Ervin2 »

Mis firma 2,4G siis võtsid.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Kuno

Post by Kuno »

võtsin FUTABA-FF-7-2-4-GHz.Valiku tingis saadavus mudelipoes.Muidu kõik nagu vahva,aga oleks võinud 8 kanalit olla,muud asjad aga ilmselt üle minu vajaduste.
Ervin2

Post by Ervin2 »

Ka mina olen oma Spectrumiga üldjoontes väga rahul,ehk jah oleks võinud olla 7 kanalit.
Pole veel suutnud lahti hammustada aga kahe süsteemi olulist erinevust lõppkasutajale,st.FASST versus DSM2.
Meeldiva poole pealt ehk taimeri olemasolu ja 10 mudelit mälus.
Samuti ka see,et juhul kui saatja on jäänud mõne teise mudeli seadisuste peale,siis vastuvõtja ei rakendu,ModelMatch on vist see reziim.
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
prederik

Post by prederik »

Hiinlased nüüd ka mängus ja lihtsa saatja-vastuvõtja komplekti hind u 43$. Varem sai selle hinnaga simulaatoripuldi :)
http://r2hobbies.com/proddetail.php?pro ... 1206_61411
Ervin2

Post by Ervin2 »

Väga kahtlane värk.
Juba selline asi ütleb palju: Code Type : PPM/GFSK
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
mart63

Post by mart63 »

Ropka

Post by Ropka »

see asi on juba päris ammu väljas
staufenbielis Jamara nime all, usas Wfly
kogun vanu vene lennukimootoreid
[J]

Post by [J] »

What radio is your favorite:
http://www.pauzuolis-rc.com/component/o ... ur+vote%21

Spectrum on peale 2,4 GHz müügiletulekut tõusnud komeedina suuremate tegijate hulka!
[J]

Post by [J] »

Panin oma 2,4 GHz saatjasse LiPo aku:
Image
Laen seda tavaliselt valge pistiku kaudu balansserist.
Isetühjenemine on nüüd minevik, alati võib muretult lihtsalt juurde laadida, mahtuvuse annab alati välja (NiMh-del on peal ilusad numbrid, tegelikkus tihti isegi poole halvem) ja 15 minutise normaalreziimil laadimisega on 3-4 tunni töö jagu juba sees.
"Värviteleviisoriga" saatjatel-energiaõgarditel on kohe liitiumakud, aga minu oma on hetkel lihtsakene ja ökonoomne Futaba 7C.
pipercub

külmakindel

Post by pipercub »

Olen eelmises kommentaaris näidatud akut mitu kuud kasutanud. Töötas ka -12C juures. Tundub külmakindel olevat.

Veel ei maksa päris tühjaks lasta. Viimases lõpus hakkab pinge väga kiiresti langema. 10,5V võiks viimane piir olla.
mg3a1@hot.ee

Re: külmakindel

Post by mg3a1@hot.ee »

pipercub wrote:Veel ei maksa päris tühjaks lasta. Viimases lõpus hakkab pinge väga kiiresti langema. 10,5V võiks viimane piir olla.

Jah, oleks ma seda postitust lugenud varem, oleks paljud "närvirakud" alles jäänud. Lennutamist alustades näitas pult 11,1V. ca 5 minutit ja pult piiksus 9,6V ja siis hakkasin vaikselt maanduma, Kui lennuk oli maandunud üritasin kaldasse rulleeruda ja siis oli juba 6,3V ja siis juba pilt taskus ja 7,5ccm gaasi lõõr lahti. Kiire kannakas ühe ca 10aastase poisi jalgeeest läbi ja suund minu 3a poja poole. Lülitasin korraks puldi välja ja siis uuesti sisse-pult pilti ette ei võtnud kuid lennuki kutsus korrale. Servod 0asendisse ja gaas nulli. Õnneks oli ka väike kõrkjatutt kah kust lennuk ei suutnud tühikäigul läbi murda. Seekord pääsesime suure ehmatusega.

Ma pole seda akut kunagi laadinud ja puldi tööaja taimer väidab ca 13tundi plus ca5-6tundi simu. See, kui põllul, peale 3´me tundi järjest sees olemist langes pinge ca0,1V-0,2V oli tavaline ja selle pärast ei osanud arvata, et 5minutiga pinge 4V langeb, aga.....nüüd olen targem.
gupi

Post by gupi »

Paluks abi-kas saan eri sagedustega aga sama firma (Art Tech) saatja-vastuvõtja omavahel tööle panna pelgalt vaid kvartsi vahetusega. Ehk siis näiteks vastuvõtja on 37 mega,aga pult 2,4 giga- vahetan puldi kvartsi ära. Ilmselt tekib siiski segadus aparatuuri enda sisemise ülesehituse tõttu-kasvõi antenni pikkus ja selle sobitus uue sagedusega ei klapi. On kellegil kogemusi?
kõik on õpitav
mart63

Post by mart63 »

Ei saa niiviisi teha, 2.4ghz üldse kvartsita ning väga erinev tehnoloogia. Üleüldse ei sobi eri tootja 2.4ghz pult kokku teise firma 2.4ghz vastuvõtjagagi ja vastupidi.. Igalühel oma kood.
Last edited by mart63 on Fri Jul 03, 2009 10:53, edited 1 time in total.
ak

Post by ak »

Hei,

kvartsi vahetusega saab saatjat-vastuvõtjat sobitada vaid tööpiirkondade sees (tööpiirkonnad on siis 27MHz, 35MHz, 40MHz jne), aga mitte tööpiirkondade vahel. Seejuures on veel vajalik, et modulatsioonistandard oleks sama - kas AM/FM, PPM/PCM. 35Mhz PPM tehnika puhul tootja reeglina oluline ei ole, PCM puhul on. 2.4GHz puhul on tootja oluline, aga mitte ainult - isegi sama tootja iga 2.4G vastuvõtja ei pruugi iga sama tootja 2.4G saatjaga töötada, see on sobivusmaatriksis kirjas (Futaba jaoks näiteks siin: http://2.4gigahertz.com/modules/modules-receivers.html

Ehk siis, 35MHZ vastuvõtja 2.4G saatjaga reeglina ei tööta ja 2.4G puhul tuleks tootja sobivusmaatriksit uurida.

AK
[J]

Post by [J] »

Sagedustekasutus 2009.a. F3A MM-võistlusel:
http://www.fpam.pt/WCF3A09/Informations ... CF3A09.pdf
JazZ

Post by JazZ »

Huvitav võrdlus: Spektrum - Futaba reconnect
http://www.youtube.com/watch?v=PwnM9pBH9QM

Olen selle kohta välismaa foorumitest vaidlusi lugenud, nüüd siis video kus neid kõrvuti võrreldakse.
Lisaks on veel ära seletatud miks Spektrumi vastuvõtjate tulukesed vahest vilguvad ja mida see tähendab. Olen foorumitest lugenud et seda vilkumist peavad mõned bind'i kadumiseks, tegelikkuses see nii ei ole.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
felch

Post by felch »

Huvitav mida arvatakse Airtronicu pultidest: http://www.airtronics.net/airtronics_RD6000.asp
Pole midagi paremat halvast ilmast !
Ropka

Post by Ropka »

minul on RD8000 ehk siis sama asi 8 kanaliga (kuigi siia teemasse sobiks RDS8000) Eestis olen ühte sellist veel näinud.
Pult nagu pult ikka, levinumad mixid ja lülitused on olemas.
Puuduseks võiks mainida:
* ei saa programmiliselt nuppude asetust (tähendust) muuta (throttle cut on juhtimiskäe all, ehk paremal, väga ebamugav maanduma tulles seda nuppu otsida, ise samal ajal sama käega juhtides.)
* ei saa juhtimiskanaleid muuta

See on mu ainus pult olnud mingi 4-5 aastat, siiani pole raadio poole pealt alt vedanud, akude salv lagunes laiali.
kogun vanu vene lennukimootoreid
Post Reply