Miximisest

Uued ja juba vastuse leidnud küsimused algajatele
Post Reply
cbjuss
Posts: 246
Joined: Sun Jan 20, 2008 17:43
Location: Õismäe

Miximisest

Post by cbjuss »

Kas kopteritel(eeldades,et ma 3d ei tee)oleks mõttekas mixida saba rootor ja külgkalle(roll) kokku?Minu kopedamise kogemused piirduvad küll ainult simuga.
User avatar
titan
Posts: 981
Joined: Fri May 15, 2009 17:10
Contact:

Post by titan »

Ei oska su mõtte poindist aru saad, miks sa seda tahad, aga arvan, et ei ole.
Saba ja kallutus peaksid ikka eraldi olema, selleks ta kopter ju ongi.
Kui tahad kiiret lendu teha ilma saba juhtimata, võid gyro rate mode-i panna, siis lohiseb saba ise järgi nagu lennukil.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
cbjuss
Posts: 246
Joined: Sun Jan 20, 2008 17:43
Location: Õismäe

Post by cbjuss »

Kui ma tahan pöörata siis ma pean ju juhtima nii saba ja ka pearootori kallutust - unustame hetkeks 3D ära.Kas seda siis ühe nupu alt teha ei võiks?
Lennukit saab suuna peal juhtida eleronidega - üks kang kasutuses.Kopteril on selleks vaja kahte kangi st topelt võimlemine.Kas saab seda teha ainult güro kaudu?
User avatar
mart63
Posts: 2508
Joined: Mon Jul 24, 2006 16:44
Location: Tallinn,Mustamäe

Post by mart63 »

Nii ei saaks ju hõljudagi; kopter hakkab vajuma vasakule, annad paremale kangi, ja keerab ka nina paremale.. Lihtsam kohe õigesti ära õppida, selleasemel et pärast ümber õppida..
User avatar
titan
Posts: 981
Joined: Fri May 15, 2009 17:10
Contact:

Post by titan »

See kopteri eripära ongi, et juhitakse saba ja elerone pöördel korraga.
Ei ole kuulnud, et minu teada olevatest lennutajatest keegi saba ja elerone oleks mixinud. Kuna kopteri manööverdusvõime on ikka suhteliselt suur, siis hakkab väikestel kiirustel see sama miximine juhtimist segama. Kiirel lennul annab seda gyro rate modega kompenseerida. Samas on aeglasel lennul sellisel juhul saba stabiliseerimisega topelt töö.
Kui on soov kopterit lennutada, siis tuleb ikka kahe tsostikuga täielikult sõbraks saada :D
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
cbjuss
Posts: 246
Joined: Sun Jan 20, 2008 17:43
Location: Õismäe

Post by cbjuss »

Nojah mina kujutasin seda niimoodi ette,et hõljumisel lükkan mixi maha.aga kui see on niimoodi paika pantud,eks ma siis üritan ta selliselt selgeks õppida.
Suured tänud.
User avatar
cuprum
Posts: 1548
Joined: Fri Mar 09, 2007 22:16
Location: EEKE

Post by cuprum »

cbjuss wrote: Lennukit saab suuna peal juhtida eleronidega - üks kang kasutuses.Kopteril on selleks vaja kahte kangi st topelt võimlemine.Kas saab seda teha ainult güro kaudu?
Hmm, sõltub lennukist. Aga üsna palju mudeleid tahavad põõramiseks ikka vähemalt kahede eri juhtpindade koostööd (viid lennuki esmalt kaldesse, ning seejärel korrigeerid kõrgustüüriga suunda). Veel paremal juhul/ilisamaks põõrdeks tuleb ka "tõeline" põõrdetüür kasutusele võtta.

Ok, jällegi jutt lennukitest, aga loodan, et kehtib ka kopteritel. Nimelt mina viimasel ajal eriti mikse *enam* ei harrasta. Nimelt kõik need erinevad miksid, mis miski asja "ilusaks" teevad, keeravad ülejäänud asjad totaalsesse "peeti". "Ilu-miksidega" Sa seod ennast konkreetsete manõõvrite külge nii kinni, et muid tehes pead silma poole rohkem punni ajama, ning kõigile neile "elu mugavamaks ja lendu ilusamaks" tegevatele veidrustele vastu töötama. Tulemuseks on see, et oskadki ainult paari kolme "ilusaks miksitud" asja teha, ülejäänuid pole isegi harjutanud, sest neid tehes miksitud aparaat väääääga veidralt käitub.

PS. Võimalik, et kopterimeestel on paar-kolm kohustuslikku miksi, mis tõepoolest elu mugavamaks muudavad - jätaksin siis need tollest hambateritusest hetkel välja ;)
User avatar
ziilike
Posts: 103
Joined: Tue Mar 25, 2008 20:35
Location: Tln. Taime uulits

Re: Miximisest

Post by ziilike »

cbjuss wrote:Kas kopteritel(eeldades,et ma 3d ei tee)oleks mõttekas mixida saba rootor ja külgkalle(roll) kokku?Minu kopedamise kogemused piirduvad küll ainult simuga.
Küll ikka üritavad kavaldada! F**K! Kogu nähtud vaev kopteri juhtima õppimiseks oleks nagu võimalik ühe lihtsa miksiga paika panna. Head teed teile härrad kavalpead. Osta siis juba Helicommand Rigid Ja naudi! Tegelikult ongi just see nauding, kus Sa ise tunned et oled kopteri tõeline juhtija. Igasugused abivahendid ei anna mitte mingisugust positiivset kogemust kopteri juhtimise vallas. (Look who`s talking!)

Siis nii: Kaks kätt peavad kahe kangi kallal kogu aeg käima, Kui ei sobi, ei sobi ka kopter Sinu plaanidesse. :twisted:
52 79802
Hot Bodies D4 Cyclone.
Robitronic Mantis x 2, Protos ,Caster Fusion EX-1.
X-Ray XB8 EC Electric
T-Rex 500CF
Kyosho Caliber Hybrid!
Cessna 185
Lama v4
Post Reply