Tahaks alustada lendamisega

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
Post Reply
rsjublik
Posts: 10
Joined: Tue Dec 19, 2006 22:19
Location: Saaremaa

Tahaks alustada lendamisega

Post by rsjublik »

Millist lennukit soovitaksite algajale (esimene lennuk) ja millist saatjat. Ja kas lennukil on vastuvõtja ja servod kohe sees, või pean vastuvõtja ostma spetsiaalselt teatud saatjale. Saan aru, et elektimootoriga on odavamad ja väiksemad, aga kas on ka lihtsam lennata. Algul pean kindlasti simulaatoriga harjutama, selleks vaja aint üht teatud juhet eks.
rsjublik
Posts: 10
Joined: Tue Dec 19, 2006 22:19
Location: Saaremaa

Post by rsjublik »

Kas Pistikus müüdavas täiskomplektis on ka saatja ja saab seda kasutada ka hiljem mõne muu lennuki tarbeks?
User avatar
Ropskar
Posts: 177
Joined: Thu Oct 19, 2006 22:04

Post by Ropskar »

Esimeseks lennukiks sobiksid hästi trainerid. Servod ja vastuvõtja oleneb lennukist, et kas need on tal kaasas või mitte. Elektrimootoriga on jah odavamad ja ma arvan, et see sobiks ka esimeseks lennukiks. Aga juhitavus oleneb lennuki kiirusest ja aerodünaamikast. Kui lennuki on tehtud 3D'ks ja on ka elektrimootoriga teeb ta väga järske liigutusi. Niiet lennukit valides loe kindlasti mingeid review'isi jne.
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Post by Marek »

Mulle tundub, et olen sellisest probleemist juba lugenud ja mitte üks kord :)
Kas peaks alustajatele eraldi kausta tegema, kus kõik soovitused , õpetused sees? Kas oleks mõtekas ka luua mingi tugiisikute süsteem :) Tugiisik annaks (telefoni teel või kokkusaamisel) siis juhiseid, soovitusi, õpetaks, teeks esimese õhkutõusu ja maandumise jne jne. Mis kasu saaks sellest mõlemad pooled? Vastus: Eesti mudelism areneks :) Olen sinisilmne? Igaljuhul peaks alustajatega midagi ette võtma.
Kui kellelgi mudelismiga alustajal on küsimusi probleeme, siis helistage nt mulle. Samas, enne püüdke ikka ise internetist infot otsides mudelismi algtõed selgeks teha. See tähendab seda, et kui keegi helistab ja küsib, et "mis on servo?" siis minu vastus oleks "www.google.com!!!". Veel soovitan kokkusaamistel käia. Eelmine nädalavahetus käisime lennutamas Piibe mnt-el, üle-eelmine nädalavahetus oli võistlus Roogojal (off road autod). Kindlasti minnakse lendama nüüd pühade ajal kui on vabad päevad ja kui ilm lubab. Järgmine off road autode sõit on Roogojal 13dal, kui ma ei eksi. Kahe sõnaga: jälgige foorumeid!!!

Marek
55-950 959
:)
User avatar
Ropka
Posts: 1450
Joined: Mon Jun 12, 2006 16:47
Location: Tallinn

Post by Ropka »

oli hea teema "lennukite" all "esimene lennuk" vms, infot leiab siit kõvasti, loe ainult läbi, tarkusi leiab (teiste vigadest jne)

kahtlen, et Saarema mees tuleb iga nädalavahetus Piibe maanteele vaatama kuidas lennukeid lennutatakse...

kõige lihtsam oleks muidugi ette näidata, kui siin pikki lehekülgi jahuda ja ikka tekib ainult uusi küsimusi :roll:

aga muidugi on lihtsam alustada kastutatud lennukist (komplektist) kui osta mingi odav käkk ja sellega maadelda ja siis lõpuks ei saa hakkama ka ja huvi kaob....
kogun vanu vene lennukimootoreid
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Post by Marek »

eks igas maanurgas leidub tegijaid kes oskavad aidata. Kas viitsitakse aidata on muidugi teine teema :) ja kontakte leiab ka, Eesti ju nii väike :)
User avatar
Submarin
Posts: 826
Joined: Sun Aug 27, 2006 17:49
Location: Tln

Post by Submarin »

Mina oleks pidanud ostma esimese lennuki asemel puldi ja simulaatori :) aga noh mis tehud see tehtud...soovitan sul ka siiski pult ja simulaator esmalt osta :) küll see lennuk siis kergem tulema :D
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
Henri
Posts: 47
Joined: Tue Sep 05, 2006 10:32
Location: Tallinn

Post by Henri »

Mul on piper müüa, selle puldiga saad simus ka olla. :D

Saad omale lennuki ning puldi milelga simulaatoriga harjutada.
Miljon miksi.
vana
Posts: 676
Joined: Tue Sep 05, 2006 11:43
Location: Tallinn, Õismäe

Post by vana »

Alustasin ise kolm kuud tagasi ja pean end edasijõudnuks.
Minu tähtsaim soovitus – osta esimeseks lendav mudel. St. selline mis lendab ka ise, pideva ja pingsa juhtimiseta. Kindlasti ei saa see olla mingi väike, alla meetrine. Saatjat alla 4 kanalit pole mõtet osta, soovitan küsida foorumist, kellegil on äkki midagi pakkuda.
Minu esimene oli EasyStar, koos mootori, regulaatori ja servodega maksis vist pisut üle 100€.
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Post by Marek »

jep, see EasyStar on algajale super asi, lendab nö. ise, isegi mootorit kasutamata. Mootor asub sellel seljal, nii et suht raske on kogu seda asja üldse ära lõhkuda, ja isegi kui juhtub midagi halvasti, on parandamine super lihtne - veidi kleeplinti või liimi. Pult on see, millesse kõige rohkem investeerida soovitan alguses. See umbes sama kui osta uus arvuti, siis kõige tähtsam osa selle juures on emaplaat.
Post Reply