aku tühjenemise alert
- hommiku kohvi
aku tühjenemise alert
Hei,
kas on võimalik kuidagi saada lennukist mingit signaali minu Spectrumi DX6i -le, mis annaks märku, et "hakka nüd maanduma ... LiPo on peaaegu tühi"? kas üldse on võimalik DX6i mingit signaali vastu võtma ja seda kuvama?
kas on võimalik kuidagi saada lennukist mingit signaali minu Spectrumi DX6i -le, mis annaks märku, et "hakka nüd maanduma ... LiPo on peaaegu tühi"? kas üldse on võimalik DX6i mingit signaali vastu võtma ja seda kuvama?
-------------
"Helicopters don't fly as much as they beat the air into submission"
-------------
Pakun 3D printimise teenust
-------------
mul on ostetud hobbycityst mingi paari dollarine vidin mi shakkab piiksuma aku küljes ,aga piiksub nii kõvasti ,et kuuled seda.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Monitor_3S
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Monitor_3S
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
Re: aku tühjenemise alert
On ikka võimalik :)hommiku kohvi wrote:Hei,
Arvuta välja mitu minutit saad lennata, arvestades et akust rohkem kui 80% mahtuvusest välja ei imeks ja siis pane taimer selle aja peale.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Või siis selline http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10343
see saadab sulle täpse info alla!
see saadab sulle täpse info alla!
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
- hommiku kohvi
timerit olen proovinud, audio/visuaalse teavituse miinus on see, et kui lennuk on kaugel, siis ei kuule/näe seda.
Küsimus siiski üleval, kas DX6i -le on võimalik saata signaali lennukilt? mõtlen nii, et kui aku on peaaegu tühi, siis tuleb signaal vastuvõtjast saatjasse ja pult annab audio/visuaalse teavituse? kuskil siin foorumis arutleti hiljuti mingi saatjapuldi üle, kus oli erinevate andurite (lennukile) võimalus...
Küsimus siiski üleval, kas DX6i -le on võimalik saata signaali lennukilt? mõtlen nii, et kui aku on peaaegu tühi, siis tuleb signaal vastuvõtjast saatjasse ja pult annab audio/visuaalse teavituse? kuskil siin foorumis arutleti hiljuti mingi saatjapuldi üle, kus oli erinevate andurite (lennukile) võimalus...
-------------
-------------
-------------
Jeti'l on samuti olemas saatjamoodulite-vastuvõtjate valik, mis lubab telemeetriat, hinnad üpris taskukohased, samas ise ma kogemusi ei oska jagada. Üldiselt peetakse Jeti toodangut kvaliteetseks ja korralikuks.
http://www.jetimodel.cz/
http://www.jetimodel.cz/
Kusjuures mina olen lugenud DSM2 tehnoloogia tehnilist tutvustust ja seal räägitakse kahepoolsest sidest. Aga jah, telemeetriat hetkel ükski Spektrum'i lennu saatja ei paku.mart63 wrote:DX6i süsteem on ikka ühepoolne, saatja vaid maas, nö. telemeetriat vastuvõtjast maha ei saadeta..
On olemas mingi eraldiseisev vidin, aga see on vist suunatud auto teemale rohkem. Kas see lennu vastuvõtjatega toimib ma ei oska hetkel öelda (ei leidnud kasutusjuhendit).
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Kahepoolne on see ainult vastuvõtja ja saatja sidumisel (bind).JazZ wrote:Kusjuures mina olen lugenud DSM2 tehnoloogia tehnilist tutvustust ja seal räägitakse kahepoolsest sidest. Aga jah, telemeetriat hetkel ükski Spektrum'i lennu saatja ei paku.mart63 wrote:DX6i süsteem on ikka ühepoolne, saatja vaid maas, nö. telemeetriat vastuvõtjast maha ei saadeta..
On olemas mingi eraldiseisev vidin, aga see on vist suunatud auto teemale rohkem. Kas see lennu vastuvõtjatega toimib ma ei oska hetkel öelda (ei leidnud kasutusjuhendit).
Kindlasti 2.4ghz skeemid nii vastuvõtjas kui saatjas võimaldavad
kahepoolset sidet aga arvan, et spektrumi puhul pole vastuvõtja saatmisvõimsus piisav, et kaugemalt kui mõned meetrit infot tagasi saata (max. bind kaugus).
Igatahes pole Spektrum seda oma tarkvaras rakendanud.
Võibolla püüavad nad ka mingi aeg sellele telemeetria rongile hüpata aga mine tea.
Kui nüüd natuke elektroonikat tunda siis saaks selle eraldiseisva telemeetriamooduli isetegemise korras lisaks teha.
Internet on 2.4ghz, 433mhz, 868mhz transceiver mooduleid täis, LCD mooduleid ka vabalt saada.
Lisaks on vaja veel ainult pealehakkamist ja mikrokontrollerite programmeerimise oskust
Aku tühjenedes muutub elektrikopter vedelaks ja ei allu enam korralikult käsklustele. Pean silmas järsemate manöövrite sooritamist, aga rahulikult maandumiseks on pinget piisavalt. Regu on seatud küll kõrgemale cut-off pingetasemele, aga ennem annab juba aku end õhus tunda digiservodega.
Aga tegelikult võib olla see tunda ka kopteri tundlikuse seadistustest. Näiteks vähem tundlikumalt seadistatud kopter seda välja ei näita.
Kuna kopteri lennukaugus nii suur ei ole, kui lennukil, on seal piiksuvast andurist enam kasu kui lennukil.
Lennukitega kogemusi pole, aga ju effekt sama vast.
Nitrokopteriga kogesin sel nädalavahetusel samat efekti, kus guvernöri töö oli häiritud puuduliku pinde tõttu. Gaasiservo ei jõudnud nii kiirelt liikuda, kui vaja oleks olnud ja kas ainult gaasiservo.
Aga tegelikult võib olla see tunda ka kopteri tundlikuse seadistustest. Näiteks vähem tundlikumalt seadistatud kopter seda välja ei näita.
Kuna kopteri lennukaugus nii suur ei ole, kui lennukil, on seal piiksuvast andurist enam kasu kui lennukil.
Lennukitega kogemusi pole, aga ju effekt sama vast.
Nitrokopteriga kogesin sel nädalavahetusel samat efekti, kus guvernöri töö oli häiritud puuduliku pinde tõttu. Gaasiservo ei jõudnud nii kiirelt liikuda, kui vaja oleks olnud ja kas ainult gaasiservo.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
don`t fly faste then yours angel can fly!
Juba tegelen asja kallalmcmatrix wrote: Kui nüüd natuke elektroonikat tunda siis saaks selle eraldiseisva telemeetriamooduli isetegemise korras lisaks teha.
Internet on 2.4ghz, 433mhz, 868mhz transceiver mooduleid täis, LCD mooduleid ka vabalt saada.
Lisaks on vaja veel ainult pealehakkamist ja mikrokontrollerite programmeerimise oskust
Kui häst läheb saab ehk suve alguseks midagi valmis.