paar küsimust

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
Post Reply
Submarin

paar küsimust

Post by Submarin »

1. On kellegil pakkuda summutaja ja moorori vahele käivat tihendit? Mootor 7,5cc

2. receiver nimega Spektrum AR 7000 millel on veel väike receiver eraldi juures,kui see nüüd lahti ühendada kas siis võib eraldi suurt reciverit kasutada? (väiksem reciver on liimitud lennuki külge)
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
tarts

Post by tarts »

Sumpsi tihendi saab mingist korralikumast papist välja lõigata.
Submarin

Post by Submarin »

papist? mis on korralik papp?
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
Kuno

Post by Kuno »

papist? mis on korralik papp?
see peaks olema mingi asbesti sisaldav asi,aga tänapäeval selle saamisega vist vähe keeruline.Mina oma praktikas pole üldse tihendit pannud - üldiselt on ühenduspinnad,kui nad ei ole mingil põhjusel kahjustunud,piisavalt tihedad ka ilma tihendita.Tihendi kasutamisel algab jama kinnituspoltidega,mis kipuvad lahti tulema,kuna tihend vibratsiooni jmt. tõttu vajub kokku.
titan

Post by titan »

Mässasin ka erinevate tihenditega ja üritasin ka ilma, tulemus oli null, sumps loksus ja mootor alt õline peale lendu.
Puurisin sumpsi ja silindri poldiaugud 4mm puuridga üle ca 2mm sügavuselt.
Balticboldist tõin kõvad poldid läbimõõduga 3mm koos kõvade mutritega.
Puksina kasutasin kahte kuullaagri distantspuksi võlisläbimõõduga 4mm, siseläbimõõt on neil 3mm, asetasin need sumpsi ülepuuritud poldiauku. Määrisin flantsi liimiga, mida kasutatakse auto summutajate remondiks ning paigaldasin summuti kohale ja kinnitasin kõvasti poltidega.
Sumps püsib liikumatult ja ei leki enam õli!
Korra olen ka lahti võtnud ning sama tehnoloogiaga taas ühendanud ning tulemus on perfektne. Mootorialune on nüüd kogu aeg kuiv olnud.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
tiit

Post by tiit »

Mina olen oma koikide mootoritel kasutanud autokauppade poest ostetud tihendi liim voi silikon voi mis ta ka iganes eesti keeles on. Kannatab kuumust ja on oli kindel ning peale kuivamist muutub kummiks. Olen väga rahul, ykski mootor ei aja oli läbi. :wink:
Ropka

Post by Ropka »

minu kogemus näitab, et OS ja Magnumi sumpsidel on sisemine auk erinev ja ka poltide vahe oli vist pool milli nihkes, et üks teisele hästi ei istunud, poldid jäid liiga pingesse ja keere kannatas.
OS minu teada sumpsitihendit ei kasutagi, see korralike pindadega.
E-bays müüdi seda rohekat tihendipaberit mingi julma hinnaga (kuskil nägin veel)

mina kui prooviks ise teha, siis teeksin sellest vanast perfoservadega kartongilehest (mida vist enam kuskil ei ole ) :twisted:

õli/kuumakindel sumpsisilikoon on ka abiks
kogun vanu vene lennukimootoreid
JazZ

Re: paar küsimust

Post by JazZ »

Submarin wrote:2. receiver nimega Spektrum AR 7000 millel on veel väike receiver eraldi juures,kui see nüüd lahti ühendada kas siis võib eraldi suurt reciverit kasutada? (väiksem reciver on liimitud lennuki külge)
Üldiselt ei tohi ja ei saa ka.
Kui Sa vastuvõtja ilma selle satellite vastuvõtjata sisse lülitad, siis ta tööle ei hakka, st linki vastuvõtja ja saatja vahel ei tehta.

On variant, et paned kõik tööle ja siis eemaldad selle satellite vastuvõtja, nii ta töötab ilma selle satellite vastuvõtjata, aga ainult nii kaua kui Sa ta välja lülitad.
Aga see on selline kahtlane lahendus ja mina küll ei soovita seda kasutada.

On Sul reaalselt 7 kanalit vaja? Kui jah, siis saab eraldi selle satellite vastuvõtja osta, hind on paraku mõtetult kallis.
Kui ei ole 7 kanalit vaja, siis oleks mõistlikum mingi väiksem vastuvõtja osta.
Kui on huvi mõne Spektrum'i toote vastu, siis võta ühendust...
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Submarin

Post by Submarin »

Selge.. tänan kes vastasid.

Jazz oleks vaja küll ühte reciverit...ei pea olema 7 kanalit aga ma seedin natuke ja eks võtan ühendust kui selgusele saan ;)

Head vana ja uut
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
Post Reply