Siin juba mainitud vahendajate teenimine on üks loomulik asi. Vahendaja peab ju kah millestki elama.jyri1234 wrote: Huvitav, et Fasthobbies'is nii palju kallim on, sest need akud on peaaegu samad ju (odavamal lihtsalt rohkem mAh'e).
Lisanduvad aga veel:
* toll - mitte kõige mõistlikum lisandus IMHO Kohapeal ju ei toodeta, milleks siis "turgu kaitsta"?
* Transport
* Ladustamine
* Kohalik garantii
* Mastaabieffekt - nii mõneski kõige odavaimas kohas (tehases) algavad läbirääkimised küsimusega: "Mitu merekonteinerit siis tahate?" Tean, et tegu ärisaladusega, aga võibolla mõni kohalik poepidaja avaldab *suurusjärgu*, et mitu merekonteinerit ta siis akusid aastas müüb
Mis puutub odavasse hinda ja ostmisesse kohapealt/võrgust, siis mina isiklikult olen teinud endale otsustamise umbes selliseks:
* Kiirelt vaja minevad (tüüpiliselt pisi-) asjad loomulikult kohapealt - nagunii ooteaeg ja transa/tollikulud nulliksid hinnavõidu
* Suuremates partiides tellitavad oma sisemised "laovarud"/"remondifond" võrgust.
* Keerukam ja tõenäoliselt hooldust vajav tehnika kohapealt (kaasa arvatud kohapeale tellimisega/ooteajaga kaup)
* Suuremahulisem ja ühest poest "komplekteeritav" projekt võrgust.
PS. Kui valik eelpool toodud punktide alusel täpselt ei selgu, siis eelistan "kodumaist". Kasvõi selleks, et kohapealne kaupmees ikka elus püsiks ja minu kiirvajalikku "välist laovaru" hoiaks