juppide tellimisest ja tollist
Vahemärkusena: Mul oli üks 6-day Express pakk üle-aja läinud. Kui asja uurisin, selgus, et igasugu kiirsaadetistele võib ise küll varem järgi minna. Minul lõpuks tracking näitas, et pakk Eestis. Tahtsin sellele ise järgi minna ja ka tohtis - just EMS ja teiste nö kallimalt saadetud pakkide puhul.
Lauri Laidna - www.pistik.com
Olen ka 1 kord 100 eeku maksnud posti deklari eest. Minule tuli lihtsalt tavaline saatekiri postkasti(maksud olid veel värvilise vildikaga kirja peal ära märgitud), et pakk on kohal ja võib järgi minna. Läksin elukoha järgsesse postkontorisse, maksin sulas ära ja sain paki kohe kätte.felch wrote:Kuda see posti tehtud deklariga käib - ootan kuni tuleb postkasti kutse postkontorisse ja seal maksan või kuidagi teisiti?
No see 100kr maksmine on nö tavaline variant, seda oskavad kõik Nipp on just see reisijadekl. ära teha ja 100kr maksmisest keelduda.
See on muidugi kah point, kuid teinekord mitte ainus.lauri wrote: ja 100kr maksmisest keelduda.
Minul isiklikult on olnud juhus, kus nad üritasid näidata, et selle 100 eekumi eest ikka kõvasti tööd kah teevad... rohkem, kui nädala nusserdasid seda õnnetut deklarit teha (neljapäeva õhtul leidsin postkastist kirja, et vaja lisaandmeid, samal õhtul saatsin need mailiga teele - ja vist oli järgmise nädala reedel või siis ülejärgmise esmaspäeval, kui postkastis oli järgmine teade, et "võta rahakott käruga kaasa, ning käruta postkontorisse"). Omaette huvitav oleks teada olnud, et kui kaua see pakk veel enne selle andmepäringukirja saamist oli Eesti Tiguposti Aktsiaseltsi(tm) käpaall vedelenud.
Noh mul ka viimane saadetis 17.01. hiinamaalt tulema saanud,aga veel ei miskit teavet ei eesipostist ega kusagilt mujalt,ühesõnaga täitsa pael teenindus.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Jah tundus ,et toll tegi oma asja kiirelt ja väga abivalmilt ,ülbed näod hakkasid pihta Postis! seega see reisija deklar parim viis ,peale kauba vabastamist tollist peab eesti post selle ainult kätte sulle andma! Kui olin postis oli seal ka mingi väga vihane kutt kes kõva häälega kõikki sõimas ja rääkis klientide lollitamisest jne.
HK Piaget
Multiplex Mentor
Multiplex Mentor
Igaks juhuks, kõik ehk veel ei tea:
http://teavitus.post.ee/
Registreeritud pakkide liikumist Eestis saab jälgida sealt.
Registreeritud pakkide liikumist Eestis saab jälgida sealt.
Jah, kuid võib võtta päris tüki aega, enne, kui pakk sinna registrisse jõuab.[J] wrote:Igaks juhuks, kõik ehk veel ei tea:
Eestis registreeritud pakkide liikumist saab jälgida sealt.
Saatja poolne päring ütleb, et nemad on edasi andnud, vaata sihtkohamaa postist. See post (tea-vitus) aga ei tea veel nädal aega muffigi.
Jah, Eesti sees(!?!) töötab asi küllaltki reaalajas - usun isegi, et väljaandmine ntx toimibki sama baasi otsas, aga...[J] wrote:Mulle on küll jäänud siiani mulje, et asi töötab küllalt reaalajas
...
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/gen ... 93256054HK - The item (RB093256054HK) left Hong Kong for its destination on 23-Dec-2009
ja sama saadetis nüüd Eestis ilmub veepinnale alles 10.01.2010 10:41:00 Vastuvõetud Sorteerimiskeskus (PI-8 – postimüük)
Kaks ja pool nädalat "musta auku". Ok, jõuluaeg vahepeal, aga auk oli, on ja jääb...
Muul ajal olen tähele pannud, et peale seda kui HK post näitab "left for it's destination" on pakk 5-6 päevaga eestis, ja kui EP teavitust jälgida saab paki 6-7. päeval kätte.cuprum wrote: http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/gen ... 93256054HK - The item (RB093256054HK) left Hong Kong for its destination on 23-Dec-2009
ja sama saadetis nüüd Eestis ilmub veepinnale alles 10.01.2010 10:41:00 Vastuvõetud Sorteerimiskeskus (PI-8 – postimüük)
Kaks ja pool nädalat "musta auku". Ok, jõuluaeg vahepeal, aga auk oli, on ja jääb...
kinnitan et Eesti sees töötab jälgimine reaalajas aga Eesti Post annab pakile oma koodi. jälgisin oma paki liikumist Saksa Posti süsteemiga. kui seal öeldi, et pakk antud Tallinnas üle, siis proovisin sama koodi EP süsteemis - ei näita midagi. helistasin siis EP infosse et kas võib järgi tulla ja nad seletasid asja ära. ütlesin neile Saksa Posti koodi ja nemad andsid vastu oma koodi. siis jälgisin huvi pärast päeva jooksul kuidas pakk liigub. sain oma paki kätte samal pärastlõunal sõna otseses mõttes 15 min peale seda kui süsteem ütles et see jõudis kandekeskusesse Toompuiesteel.
veel- tellisin usa amazonist raamatuid üle uue piirsumma. need tulid usast, peal saatja usa aadress ja hind doltsudes jms. aga peal oli ka kleeps Saksa Post, Frankfurt ja ei tulnud mingit tolli ega käibemaksu. amazonil ilmselt leping et Euroopas liigutab nende pakke Saksa Post.
PeepK
veel- tellisin usa amazonist raamatuid üle uue piirsumma. need tulid usast, peal saatja usa aadress ja hind doltsudes jms. aga peal oli ka kleeps Saksa Post, Frankfurt ja ei tulnud mingit tolli ega käibemaksu. amazonil ilmselt leping et Euroopas liigutab nende pakke Saksa Post.
PeepK
On Euroopas (näiteks UK), on USAs. Hinnad ja tootevalik ka erinev. Teinekord peab USA Amazonist tellima.tulnuk wrote:Kas Amazonil mitte Euroopas oma ladu pole? Oleks nagu loogiline ju.
Mul õnnestus seekord saada kokkuvõttes positiivne kogemus seoses Hiinast paki tellimisega, vähemalt Eesti poolse asjaajamise osas.
29. mai sai tehtud Hobbycity'st tellimus, karp oli selline kingakarbi suurune ja numbriks karbi peal 30 dollarit. Välja saadeti pakk 1. Juunil läbi Singapuri ning tracking sealse kullerfirma kodulehelt on järgev:
30/06/2010 09:18
Delivered
Processing at Delivery Office
25/06/2010 10:24
Received at Destination Transit Centre
25/06/2010 01:26
22/06/2010 23:06
15/06/2010 12:22
Processing at Sorting Centre
28. juunil helistati mulle TNT'st, ning öeldi, et tarvis oleks deklaratsioon vormistada (pakil olev väärtus ületas 22 eur). Välja pakuti 2 võimalust - kas tulen teen ise kohapeal deklari, või kirjutan neile volituse ning lasen neil teha. Et olin kõne hetkel veel mõneti hommikune, andsin enda meili ja nõustusin esialgu volitusega. Hiljem, kui mõte juba liikus, helistasin veel korra üle ning sain teada, et läbi neti see deklaratsioon teha on siiski kõikse kiirem lahendus (miks nad seda algul välja ei pakkunud - ei tea).
Paar kõnet EMTA'sse ja natuke õpetussõnu mõnelt kaasfoorumlaselt, ning paari tunniga sain end EMTA kodulehelt leiduvast piiritust bürokraatiast siiski läbi näritud.
Kuid nippe, mis ehk teistelegi abiks:
*Sedasorti tellimustele, nagu meil, on kõikse mõttekam teha reisijadeklaratsioon (profiil R)- sellel on tublisti vähem lahtreid.
*Tädid EMTA infotelefoni(1811) otsas on tõsiselt abiks ja kiirendavad tublisti kogu deklaratsiooni täitmise protsessi - vähemalt minu puhul oli nii.
*Kogu paki sisu tohtivat julgesti üldistada - "mudellennukite varuosad" vms, nii tegingi - taaskord vähem lahtreid täita.
*Ning veel, et Hobbycity ei saada naljalt mingis vähegi viisakamas vormis kinnitust, et oled tellinud ja maksnud, edastasin mina EMTA'le lihtsalt copy-paste väljavõtte HC kodulehelt tellimuste ajaloost, kus oli kirjas sõna "paid - täiesti töötas
Deklar tehtud ja raha riigile makstud, vabastati pakk umbes tunni ajaga, saatsin 29. hilisõhtul veel TNT'sse meili deklaratsiooniga ning palvega, pakki mitte kulleriga Tartusse saata, vaid et tulen ise sellele nende kesk-sõjamäe lattu järgi, ning järgmisel hommikul laabus kohapeal juba kõik väga kiiresti.
Miks võttis paki kohalejõudmisest TNT'sse mulle teatamiseni 6 päeva, ei oska arvata, samuti on jabur, et Aasia trackingust ei olnud mitte kuskilt võimalik välja lugeda, mis kullerfirmaga see pakk tulla võiks, sestap polnud ka minu meeleheitlikust Eesti Posti kaudu paki otsimisest kasu.
Teenindus TNT's oli senistest kogemustest erinevate vastava ala firmadega parim.
29. mai sai tehtud Hobbycity'st tellimus, karp oli selline kingakarbi suurune ja numbriks karbi peal 30 dollarit. Välja saadeti pakk 1. Juunil läbi Singapuri ning tracking sealse kullerfirma kodulehelt on järgev:
Delivered
Processing at Delivery Office
25/06/2010 10:24
25/06/2010 01:26
22/06/2010 23:06
15/06/2010 12:22
Processing at Sorting Centre
28. juunil helistati mulle TNT'st, ning öeldi, et tarvis oleks deklaratsioon vormistada (pakil olev väärtus ületas 22 eur). Välja pakuti 2 võimalust - kas tulen teen ise kohapeal deklari, või kirjutan neile volituse ning lasen neil teha. Et olin kõne hetkel veel mõneti hommikune, andsin enda meili ja nõustusin esialgu volitusega. Hiljem, kui mõte juba liikus, helistasin veel korra üle ning sain teada, et läbi neti see deklaratsioon teha on siiski kõikse kiirem lahendus (miks nad seda algul välja ei pakkunud - ei tea).
Paar kõnet EMTA'sse ja natuke õpetussõnu mõnelt kaasfoorumlaselt, ning paari tunniga sain end EMTA kodulehelt leiduvast piiritust bürokraatiast siiski läbi näritud.
Kuid nippe, mis ehk teistelegi abiks:
*Sedasorti tellimustele, nagu meil, on kõikse mõttekam teha reisijadeklaratsioon (profiil R)- sellel on tublisti vähem lahtreid.
*Tädid EMTA infotelefoni(1811) otsas on tõsiselt abiks ja kiirendavad tublisti kogu deklaratsiooni täitmise protsessi - vähemalt minu puhul oli nii.
*Kogu paki sisu tohtivat julgesti üldistada - "mudellennukite varuosad" vms, nii tegingi - taaskord vähem lahtreid täita.
*Ning veel, et Hobbycity ei saada naljalt mingis vähegi viisakamas vormis kinnitust, et oled tellinud ja maksnud, edastasin mina EMTA'le lihtsalt copy-paste väljavõtte HC kodulehelt tellimuste ajaloost, kus oli kirjas sõna "paid - täiesti töötas
Deklar tehtud ja raha riigile makstud, vabastati pakk umbes tunni ajaga, saatsin 29. hilisõhtul veel TNT'sse meili deklaratsiooniga ning palvega, pakki mitte kulleriga Tartusse saata, vaid et tulen ise sellele nende kesk-sõjamäe lattu järgi, ning järgmisel hommikul laabus kohapeal juba kõik väga kiiresti.
Miks võttis paki kohalejõudmisest TNT'sse mulle teatamiseni 6 päeva, ei oska arvata, samuti on jabur, et Aasia trackingust ei olnud mitte kuskilt võimalik välja lugeda, mis kullerfirmaga see pakk tulla võiks, sestap polnud ka minu meeleheitlikust Eesti Posti kaudu paki otsimisest kasu.
Teenindus TNT's oli senistest kogemustest erinevate vastava ala firmadega parim.
- Nullpointer
Endal kah TNT-ga head kogemused. Samas nt tollivormistuse eest (volitusega) soovisid nad küll vähemalt veel eelmisel aastal tasu (200 krooni, kui õigesti mäletan).
Lisaks veel ühe "nipi". Nimelt saab juba esitatud deklareid kopeerida ning sj on esitatud deklarite hulgas ka need, mida Eesti Post, TNT jm on Sinu eest juba sisestanud. Kopeerimine muudab deklari esitamise märksa lihtsamaks.
Lisaks veel ühe "nipi". Nimelt saab juba esitatud deklareid kopeerida ning sj on esitatud deklarite hulgas ka need, mida Eesti Post, TNT jm on Sinu eest juba sisestanud. Kopeerimine muudab deklari esitamise märksa lihtsamaks.