Esimene pult
Esimene pult
Olen oma mudellennundusega niikaugele jõudnud,et oleks vaja muretseda pult endale. Aru olen saanud, et tasuks pigem vaadata neid 2.4 GHz elukaid ja nii mõnigi on silma jäänud. Kuidas te hindaksite sellist pulti: http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=9828. Kas sellega oleks ka võimalik simulaatorites ringi põristada? Mis erinevused on sellel nö Hobbycity enda 2.4GHz pultidega? Kas keegi oskab äkki midagi paremat soovitada?
Selle Futaba puldiga saab kindlasti simut kasutada. Lisaks on Sul vaja siis simulaatori juhet (kui simulaatoriga kaasas pole).
Hobbycity puldist ei tea ma midagi. Enne kui tellid, veendu et see EU nõuetele vastab ja vastavad dokumendid ka olemas oleks, muidu saadab Eesti toll selle rõõmsalt sama teed tagasi.
Kas ei oleks mõistlik pulti Eestist osta? Saaks toimiva garantii ja ei peaks tolliga jamama. Futaba pult on vist Eestist ostes küll natuke kallim, aga Spektrum DX6i saaks küll odavamalt või vähemalt sama raha eest kätte kui Sinu poolt viidatud Futaba.
Hobbycity puldist ei tea ma midagi. Enne kui tellid, veendu et see EU nõuetele vastab ja vastavad dokumendid ka olemas oleks, muidu saadab Eesti toll selle rõõmsalt sama teed tagasi.
Kas ei oleks mõistlik pulti Eestist osta? Saaks toimiva garantii ja ei peaks tolliga jamama. Futaba pult on vist Eestist ostes küll natuke kallim, aga Spektrum DX6i saaks küll odavamalt või vähemalt sama raha eest kätte kui Sinu poolt viidatud Futaba.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Hei,
2.4G on mõistlik valik, aga Futaba 6EX juures häirib mind see, et tal on nii vähe nuppe ja ka programmeerimisvõimalused on piiratud. Kui soovid hea tootja pulti, mis oleks ka tulevikukindel, siis 7Z oleks parem (ja kahjuks ka oluliselt kallim) valik. Samas, simulaatori jaoks sobib 6EX küll ja hakkama temaga saab ja kokkuhoitud raha eest saad lennukeid osta:-) Hobbicity puldid tunduvad olema veel lihtsamad, aga ka oluliselt odavamad. Price/performance on hea, aga kasutusmugavus ja tulevikukindlus mitte. Simulaatoris pole arvatavasti vahet, aga kui muretsed endale keerulisema kopteri või lennuki ja tahad hakata erinevaid miximisi proovima, siis võid hätta jääda.
Ma olen peamiselt kasutanud Futaba pulte ja seetõttu teiste tootjate seadmete kohta eriti midagi öelda ei oska. Seda küll, et kui pulti saab arvutiga ühendada (temale sobiv juhe on kas kaasas või vähemalt saadaval), siis küllap ta toimib simulaatoritega kah.
Üks asi mida puldi puhul veel vaadata tasub on see, et kui palju maksavad temaga sobivad vastuvõtjad. 2.4G puhul sobib saatjaga enamasti ainult sama tootja kindel arv kindlat tüüpi vastuvõtjaid.
AndrusK@Futaba T12FG
2.4G on mõistlik valik, aga Futaba 6EX juures häirib mind see, et tal on nii vähe nuppe ja ka programmeerimisvõimalused on piiratud. Kui soovid hea tootja pulti, mis oleks ka tulevikukindel, siis 7Z oleks parem (ja kahjuks ka oluliselt kallim) valik. Samas, simulaatori jaoks sobib 6EX küll ja hakkama temaga saab ja kokkuhoitud raha eest saad lennukeid osta:-) Hobbicity puldid tunduvad olema veel lihtsamad, aga ka oluliselt odavamad. Price/performance on hea, aga kasutusmugavus ja tulevikukindlus mitte. Simulaatoris pole arvatavasti vahet, aga kui muretsed endale keerulisema kopteri või lennuki ja tahad hakata erinevaid miximisi proovima, siis võid hätta jääda.
Ma olen peamiselt kasutanud Futaba pulte ja seetõttu teiste tootjate seadmete kohta eriti midagi öelda ei oska. Seda küll, et kui pulti saab arvutiga ühendada (temale sobiv juhe on kas kaasas või vähemalt saadaval), siis küllap ta toimib simulaatoritega kah.
Üks asi mida puldi puhul veel vaadata tasub on see, et kui palju maksavad temaga sobivad vastuvõtjad. 2.4G puhul sobib saatjaga enamasti ainult sama tootja kindel arv kindlat tüüpi vastuvõtjaid.
AndrusK@Futaba T12FG
Kui Futaba, siis ikka 7C juba, lennuki menüüd ei tea, aga kopteri oma on 6Cst märksa parem. Ju lennuki omas ka ikka progress olemas on.
Esimene asi, mis 7C eeliseks 6C ees on andmete kuvamine displayl, mis on mugavam ja käepärasem.
Kopter kasutab ise juba 6-te kanalit ja seega mingi lisavõimalust lisa seadmele puudub. Näitekd governor jne.
Esimene asi, mis 7C eeliseks 6C ees on andmete kuvamine displayl, mis on mugavam ja käepärasem.
Kopter kasutab ise juba 6-te kanalit ja seega mingi lisavõimalust lisa seadmele puudub. Näitekd governor jne.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
Keegi oskab nõõbile pintsakut külge soovitada?Wreckie wrote:keegi oskab soovitada Dx6i'le simulaatorit?
Simudega kipub siinmail olema niimoodu, et *legaalselt* saad mängida FMS-iga (vaja läheb 100..300EEK eest PPM->USB kaablit).
Ülejäänud simudega on *tavaliselt* kaasas kas oma pult või siis seesammune PPM->USB kaabel, kuid juba konkreetse simu riistvaraliseks võtmeks nimetatuna. RF-i korral on need 2 asja (kaabel/pult) kokku laulatatud. Nimelt saad kaasa tulnud puldile taha ühendada veel ka oma puldi, ning siis valida, kummaga neist lendad (või siis jagad ekraani kaheks ja lendad kahekesi).
Spektrum DX6i ja Futaba 6EX'i oluliseim vahe (minu meelest) on ekraan. Spektrum DX6i ekraan on nö graafiline. Futaba 6EX ekraanil on ainult numbrid. Rohkem informatsiooni ekraanil, teebki seadistamise lihtsamaks.Wreckie wrote:Ise olin ka algul kahe puldi vahel, milleks olid Spektrum Dx6i ja seesama Futaba, otsustasin ikkagi Dx6i kasuks, kuna see oli väheke soodsam ning foorumist lugesin, et loogilisema menüüga kui Futaba.
Simulaatori kohta ei oska öelda, keegi oskab soovitada Dx6i'le simulaatorit?
Algajale kes asjast suurt midagi ei tea, võib Su jutt arusaamatuks jääda. Mis pult see 6C on? Ma oletan et mõtlesid Futaba 6EX'i selle all.titan wrote:Kui Futaba, siis ikka 7C juba, lennuki menüüd ei tea, aga kopteri oma on 6Cst märksa parem. Ju lennuki omas ka ikka progress olemas on.
Just nii: http://2.4gigahertz.com/systems/futk6900.html tänud parandamast ja ta vähe aegunud jah. On juba mugavaimaid pulte.JazZ wrote: Algajale kes asjast suurt midagi ei tea, võib Su jutt arusaamatuks jääda. Mis pult see 6C on? Ma oletan et mõtlesid Futaba 6EX'i selle all.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
Miks siis kindlasti Futaba 7C? Miks mitte Spektrum DX7? (lihtsalt huvi pärast tahaks mingit põhjendust)Wreckie wrote:Kui oled nõus rohkem maksma(päris palju), siis kindlasti 7C, iseasi, kas sa 7't kanalit kasutama ka hakkad, kopterid kasutavad 6 kanalit.Kiku wrote:Aga kumba tasuks pigem vaadata kas Futaba 7C või Spectrum DX6i?
- mg3a1@hot.ee
Jazz käitub härrasmehelikult ja ei reklaami. Seega reklaamin mina:
http://www.fasthobbies.eu/spektrum-dx6i ... -1505.html
1.Spektrum Eestist tuleb igati odavam kui Futaba hiinast(isegi ilma tolli ja käibeta)
2.Ostes Eestist saad ka toimiva garanti(mis on väga määrav argument)
3. Teiste soovitused Spektrumi kasuks. Kahtlen et valetavad.
Ei näe mingisugust põhjust, miks valida Hiinast Futaba. Loomulikult omal igasugune kogemus puudub, Olen Graupner/JR´i omanik.
Ainuke küsimus Spektrumi omanikele, et kas tõesti töötab pult AA patareidega?
http://www.fasthobbies.eu/spektrum-dx6i ... -1505.html
1.Spektrum Eestist tuleb igati odavam kui Futaba hiinast(isegi ilma tolli ja käibeta)
2.Ostes Eestist saad ka toimiva garanti(mis on väga määrav argument)
3. Teiste soovitused Spektrumi kasuks. Kahtlen et valetavad.
Ei näe mingisugust põhjust, miks valida Hiinast Futaba. Loomulikult omal igasugune kogemus puudub, Olen Graupner/JR´i omanik.
Ainuke küsimus Spektrumi omanikele, et kas tõesti töötab pult AA patareidega?
- mg3a1@hot.ee
Ja veel 6 või 7 kanalit. Kui lennutad lennukit ja oled veel algaja siis 6kanalist sulle kindlasti aastateks. Tähendab, tava lennuks läheb vaja ainult 4 kanalit.
Paned klapid(või flapid) ja rattad ka kõhu alla, ikka piisab kuuest.
Üle kuue läheb vaja siis kui miskit eriline koopialennuk plaanis-viskab pomme alla, igast luugid liiguvad ja tuled põlevad ja "tont teab" mida veel.
Aga kui raha on siis miks mitte.
Paned klapid(või flapid) ja rattad ka kõhu alla, ikka piisab kuuest.
Üle kuue läheb vaja siis kui miskit eriline koopialennuk plaanis-viskab pomme alla, igast luugid liiguvad ja tuled põlevad ja "tont teab" mida veel.
Aga kui raha on siis miks mitte.
Et siis peab kindlasti sealt tellima?ak wrote:Hei,
võrreldi ju Dx6 ja C7.
Aga põhjendused:
Hobbykingis on 7C natuke odavam ning pealegi, seal müüakse ainult mode 1 DX7't. Kas piisab? :-)
AndrusK
Ei tegelt ma niisama. Futaba 6EX'i ja Spektrum DX6i vahel valides ma näen reaalseid erinevusi (millest suurimatest juba sai räägitud).
Aga Futaba 7C'l ja Spektrum DX7'l ma olulisi erinevusi ei näe (jah, ma olen mõlemat kasutanud). Mõlemal on omad plussid ja miinused. Ehk siis reaalsuses valitakse kaubamärk?
Ja tegelikult on ka Futaba Eestis müügil. Kui ei õnnestu leida, siis võib ka minu käest küsida, ehk saan aidata.
Ma lihtsalt ei näe mingit head põhjust, miks pulti peaks kuskilt hiinast tellima.
Hiinast mingi suvalise brändi saatja ostes saab tellida ühe odava (suva bränd) ja siis pool aastat hiljem ühe hea saatja
Aparatuuri pealt poleks väga mõtet kokku hoida. Korralikel (Futaba, Spektrum jt) aparatuuridel on ka täiesti adekvaatne järelturu väärtus. Ehk kui otsustad siiski mudelismist loobuda, saad mõistliku hinnaga aparatuuri maha müüa. Mingi odava hiina 2.4GHz aparatuuriga võib igasugu hädasid olla, aga võib ka mitte - kuid kas see on vaeva ja seda 1000-1500kr väärt? Kas ja kust sa 2 aasta pärast sobivaid vastuvõtjaid saad?
Spektrum vs Futaba puhul vaata ka vastuvõtjate valikut ja hinda. Näiteks auto pultide puhul teeb Spektrum Futabale selles osas pikalt ära - odavam ja suurem valik.
Aparatuuri pealt poleks väga mõtet kokku hoida. Korralikel (Futaba, Spektrum jt) aparatuuridel on ka täiesti adekvaatne järelturu väärtus. Ehk kui otsustad siiski mudelismist loobuda, saad mõistliku hinnaga aparatuuri maha müüa. Mingi odava hiina 2.4GHz aparatuuriga võib igasugu hädasid olla, aga võib ka mitte - kuid kas see on vaeva ja seda 1000-1500kr väärt? Kas ja kust sa 2 aasta pärast sobivaid vastuvõtjaid saad?
Spektrum vs Futaba puhul vaata ka vastuvõtjate valikut ja hinda. Näiteks auto pultide puhul teeb Spektrum Futabale selles osas pikalt ära - odavam ja suurem valik.
Lauri Laidna - www.pistik.com
Tean omast kogemusest, et tegelikult ei ole vaja üldse mitte väga ulmelist lennukit, et 7 kanalit ära kasutada. Piisab vaid klappidega plaanerist, millele veel elektrimootor külge kruttida ning 7 kanalit on kulutet.
Pigem investeerida tõesti natuke rohkem ja olla aastaid muretu.
Ise oman Futaba FC-18, ning tunnen, et varsti oleks miskit moodsamat vaja.
Pigem investeerida tõesti natuke rohkem ja olla aastaid muretu.
Ise oman Futaba FC-18, ning tunnen, et varsti oleks miskit moodsamat vaja.
teema algatajale infoks, et tulnuk'i Futaba FC-18 on tõenäoliselt aastast 199x ? Ehk siis osta korralik saatja 10ks aastaks.
Lauri Laidna - www.pistik.com
Piiksataks siis omalt poolt kah, et kui nüüd peaksin valima, siis pisut pikemaks, kui ühe-mudeli-puldiks jookseb IMHO jäme joon läbi justnimelt kuue ja 7 kanali vahelt.tulnuk wrote:Tean omast kogemusest, et tegelikult ei ole vaja üldse mitte väga ulmelist lennukit, et 7 kanalit ära kasutada.
Olen näinud paari-kolme lennukivenda, kes on 6 kanaliga lihtsalt peaga vastu seina jooksnud - *ÜKS* õnnetu kanal jääb igat pidi puudu.
Aga jah, see probleem kipub tekkima kas teise või kolmanda lennuki korral
Jah,tänase seisuga eelistaks ise ka 7 kanaliga aparatuuri,aga jääks ilmselt Spektrumi juurde.
Kuigi Dx6i on suht hea menüü ja päris heade miximisvõimalustega,plaaneril saab tööle ni flapid kui ka "butterfly".
Kuigi Dx6i on suht hea menüü ja päris heade miximisvõimalustega,plaaneril saab tööle ni flapid kui ka "butterfly".
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M