LiPo-ndus on niipalju arenenud, et nüüd rangelt kohustuslik võistlustel ja trennides akusid LiPo-kotis laadida. Või kui mõtlema hakata, vist oli ka siis juba...
Aga just niisama kogemata paned teinekord kiirustades vale akutüübi, laadimisvoolu või mis iganes. Näiteks külmaga klikkad kiiresti menüüs aga LCD on aeglane - enne kui jõuab õiget asja kuvada jooksed ise järgmist parameetrit seadma - lõpuks vajutad Start ja keerad selja - ja ongi "niisama" tuli taga.aga no niisama nad ikka vist ei lähe põlema ,pigem ikka vale laadimise tagajärjel!
Nu sellele *võid* ühendada balansseri otsad kah külge. *väidetavalt* oskab ta siis ka akust voolu kasutades purgid tasakaalus hoida. Samas, mina isiklikult ei näe selleks ühendamiseks erilist põhjust. Pole seda siiani teinud, kuigi ka minu "arsenalis" on paar balansseriotsalist Turnigy'tWreckie wrote:A asi selles, et mu regul on nii toite kui ka balance otsik, reguks on Turnigy Sentry 40A
Põhjusmõtteliselt oleks võinud pisut veel sõita küll, kuid mina isiklikult selle üle eriti ei põeks. Täiesti tühjaks sõitmine pole kuigi tervislik, ei lennukile ega ka akule. Ok, LiPo akut suudab tark regu ehk enam-vähem kaitsta, kuid kui see kaitse rakendub, siis võib piloodil ikka päris higi lahti olla - isegi praeguse külma ilmaga.mrtn wrote:kui 2200mAh akule läheb sisse 1583 mAh ,kas see tähendab ,et oleks võinud pikemalt tegelikult sõita? mis oleks tervislik 2200 akule ? või on jutt voltidest?
11,3 volti oli kui löpetasin lennu!
Nu mina olen niipalju aru saanud, et lihtsamatel laadijatel on võimalik määrata ainult voolu, millega konkreetset akut maksimum piinatakse. Olen näinud ka asisemaid laadijaid, kelledel sai eraldi max TOITE võimsust ette anda, ning isegi protsent määrata, kui palju millisesse (paraleelselt laetavasse) akusse võis ära kasutada.mrtn wrote: ja enne laadima asumist küsib su käest mis on max laadimisvool millega tahad laadida ja sinna pead panema max . selle mis su toitekas välja annab!
seda kui suure mahtuvusega aku on seda saab ta ise aru. ma vabandan elektroonikute ees kui panin mööda nüüd terminitega nagu vool,pinge,jne.jne