06.-07.2007 lennutamine

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Post Reply
Marek

06.-07.2007 lennutamine

Post by Marek »

TERE, ja head uut aastat!

Kuigi talve nautimiseks on ilmad jubedad, siis soe kliima soosib veidi mudellendureid. Mina üritan kindlati tuleval nädalavahetusel Piibel jälle rattad õhku saada. Soovitan teistele sama ;) Suvi pole enam mägede taga, kevadest rääkimata. Ennast peab vormis hoidma. Aprillis juba peaks soomlased F3A-d õpetama, näitama tulema. Olen kindel, et suvel peetakse ka mõni võistlus, nii et harjutama peab ja seda igal võimalusel! Pikem ilmaennustus soosib meid nädalavahetusel mõõduka tuulega. Mina alustan mõlemal päeval 11:00.

Kohtume Piibel!

PS! Palun andke teada kes olete tulijad. Ehk siis registreeruge. Siis on hea arvestada kas nt võtta kaasa mingi algeline kvartsipuu jne jne. Kopteri mehed võiks ka ju tulla? Kes lihtsalt vaatama tuleb pangu ka ennast kirja!
Loodetavasti teatasin nüüd piisavalt pikalt ette :)

Lennake kõrgelt ja maanduge ohutult!!!
Kristoka

Post by Kristoka »

Ise veel kindel ei ole et tuleb asi on 50:50 kuna on tehnilised probleemid ;)
Aga loodan et saan korda
KRisto
Ropka

Post by Ropka »

kui miski ära ei riku, siis liitun minagi
kogun vanu vene lennukimootoreid
lauri
Administrator

Post by lauri »

F3A Sport kava lendamiseks läheb 2007 kindlasti, niiet printige see välja ja harjutama! Esialgsed eestikeelsed reeglid, võistlusjuhend jms saab ka loodetavasti lähipäevil valmis.

Ise kahjuks see nädalavahetus olen hõivatud...
Lauri Laidna - www.pistik.com
Submarin

Post by Submarin »

Üritan tulla,aga ilma linnuta
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
Marek

Post by Marek »

Ole nüüd, võta ikka lennuk kaasa!!! Putita ta kenasti laupäevaks ära: keera kõik poldid seekord korralikult kinni, liimi üle; karbussiava regulli ka ära; propelleri koonus (spinner) pane ka ette, siis on käivitus kerge ja teeme ikka mõned treeninglennud!!!
Marek

Post by Marek »

Niisiis, ilmaennustus soosob meie üritust. Eriti hea peaks pühapäev olema aga homsel ei tohiks ka viga olla. Loodan, siis kõiki Piibel kohata.
Kuno

Post by Kuno »

Loodame siis ilusale ilmale.... küll lendajaid leiab.Kui ilm on ilus,olen käsi.
Marek

Post by Marek »

Homne ilm:

tuul 3-6 m/s, lõunal võib väge kergelt lörtsi tulla ja pealelõunat vihma aga tõenäosus väga väike ja kui tuleb siis õrnalt ja korraks. Nii ma vähemalt sain aru siit: http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=341
ja http://www.gismeteo.ru/towns/26038.htm
Hommikul võib asja kontrollida siit: http://www.piritatop.ee/index.php?lid=5&pid=2

Homseni!
Marek

Post by Marek »

Nii...minu esimen lend see aasta on tehtud.

Ilm oli täpselt nagu ennustatud, seda võib Kuno ka kinnitada.

Kohale jõudsid Kuno, Maksim, mina lennukitega + mõned pealtvaatajad ja Toomas (Tom vist) kes vaatama/asja uurima tuli enda lennuk pagasiruumis veel kokkupanemata. Kell 11:20 oli Kuno juba õhus.

Ilm oli super, peale 12 hakkas küll õrnalt mingit lumevinet tulema kuid see ei seganud kedagi, sest veidi aja pärast läks jälle selgeks - aeg mõned lennud teha. 13 ajal hakkas jälle midagi alla tulema taevast, see oli õrn vihma ollus aga ei hullu midagi. Igastahes, lennata sai ja mul nüüd pikaks ajaks hea tuju. Kahju aint Maximist kes oma lennukil teliku ära lõhkus, õhkutõusu ajal suri mootor välja - juhtub. Kahju ka et nii vähe osavõtjaid oli.

Kui homme vähegi ilm aon siis üritan 10:00 kohal olla.
Marek

Post by Marek »

Nii, ilmateade on pühapäeva hommikuks väga hea ja mul juba äratus 9:00ks seatud. 10ks jõuan Piibele, loodan et ma pole nii üksi seal kui siin teema all foorumis.
Kuno

Post by Kuno »

Nii vara ma küll ei viitsi...aga peale 1100 võib juhtuda,et ühinen.
Kristjan

Post by Kristjan »

Tulen ka 11:00 paiku.

K.
Kristjan

Post by Kristjan »

Lähme lennutama. Tehtud!

E.
vana

Post by vana »

Käisin Hüürus, Punane väljak on küntud. Jääb ainult Alliku ja esimene plats enne Vääna jõge paremale. Lennutasin viimasel, kõik oli OK.
Kuno

Post by Kuno »

Sai siis äka käidud,ehk nagu Kristajn ja veel mõned klassikud ütlevad - tehtud!Ilm oli suurepärane,vahepeal isegi tiba päikest!
Nüüd siis ongi nii,et mudasel ajal saab lennata ainult Piibel.Silm ja käsi hakkavad ka selle metsatukaga harjuma,kuigi ei taha isegi mõelda sellest,mis saab,kui käsi vääratab.
Varsti kevad käes,peab hakkama tõsisemalt mõtlema suvele ja võimalikule võistlushooajale - siis läheb vähe põnevamaks.Platsil käis ka sel teemal väike arutelu.Ilmselt tuleks teema tõsiselt üles võtta.
lauri
Administrator

Post by lauri »

F3A Sport kava võistlused tulevad. Reeglid jms on pooleldi juba tõlgitud/tehtud, üritan tuleval nädalal üles panna! Niiet pange vaim valmis ja kava harjutama juba :)

Võistluste kuupäevad saab vast veebruari lõpus paika, peab nad kuidagi teiste klasside võistlustega sünkrooni saama. Esimene võistlus võiks nii juunisse jääda, siis peaks ka Vasalemma lennutamisplats valmis olema (muru külvatakse kevadel). Enne juunit siis teeme kindlasti ka harjutusvõistlusi ja koolituse by Kimmo Soomest (võistlejatele, kohtunikele jne). Teha on palju, alustades valge postid lennutsooni märkimiseks ja lõpetades helisüsteemiga.
Lauri Laidna - www.pistik.com
Marek

Post by Marek »

Mina käisin ka pühapäeval aga väga vara, nii et Kuno jõudes olin mina juba kodus asju maha tõstmas. Valmistasin kiirelt robustse kvartsipuu, mille otsa käib eraldi tuulelipp (umbes 2,5m kõrge). Selline kaasaskantav variant, mida saab pehmesse mulda lüüa. Nii et järgmine korda püüaks kasutada seda ja seega olla veidi proffessionaalsemad. Kvartsipuu, tuulelipp - TEHTUD!

Sport kava on mul peas, vajab aint lihvimist. Võistlustel osalen igaljuhul! Treeningutel, loengutel samuti.
ints

Post by ints »

Noh, käisin minagi seal, 2x lausa järjest ;) Ja Kristjan oli ka...
Post Reply