Ei tahtnud oma mure eelmisse teemasse sokutada...seega tegin uue.
Tegu flightpower 5s 3700mah akuga(eluiga pole teada)
Eelmine aasta oli kõik ok aga see aasta saab aku kuidagi kiirelt tühjaks...
Peale 30-60 sec möödumist hakkavad pöörded langema...ja vaata ,et kopter kukub täitsa alla...
Maandun, vaatan aku pinge 19V...proovin uuesti...lendab jälle 30sec...
Laadija näitas pärast ,et kõik purgid on võrdsed...ja sisse läks 1500mah
Aga täna siis katsetasin ja mõõtsin koormuse all ükshaaval purke ja üks vajub ära...
Kas see näitab ,et võin selle lipoga nüüd lutsu visata?
Lipo kutu?
Lipo kutu?
Hirobo EVO 50//T-rex 600FBL //T-rex 450SE //Gaui EP550* // Honey bee king II*//Lama V4*
Lae elemendid ükshaaval tühjaks balanceri otsa kaudu. Üle 1A ei tasuks sealt pistikust läbi lasta, pigem vähem isegi. 5x3 tunniga saad tehtud 

Lauri Laidna - www.pistik.com
3.0 voldini on küll kuritegu. Alla 3.4V elemndi kohta pole mõtet akut tühjaks laadida. No laed tühjaks ja vaatad, palju mAh välja tuleb elementidest. Või lae täis või tee midagi
Ühesõnaga - kontrolli elemendid ükshaaval üle, vaata palju nende mahtuvus eraldi on.

...seni kuni see tühjaks laadimine lõpeb jõuan ma vahepeal paar ööd magada ja tööl käia...
Aga mida ma sellest tegevusest järeldada võin?
Saan teada iga elemendi mahtuvuse...
Aga selge on ju see ,et üks lipo on teistest kehvem...
Ja no ok nädala lõpuks vb saan ka teada kõikide lipode mahtuvuse ja oletame ,et ühe mahtuvus on oluliselt väiksem.
Mis ma siis edasi teen/teha saan?
Ja miks 3V kuritegu on? Samal lipol on peal kirjas ,et alla 3V ei tohiks laadida...
Aga mida ma sellest tegevusest järeldada võin?
Saan teada iga elemendi mahtuvuse...
Aga selge on ju see ,et üks lipo on teistest kehvem...
Ja no ok nädala lõpuks vb saan ka teada kõikide lipode mahtuvuse ja oletame ,et ühe mahtuvus on oluliselt väiksem.
Mis ma siis edasi teen/teha saan?
Ja miks 3V kuritegu on? Samal lipol on peal kirjas ,et alla 3V ei tohiks laadida...
Hirobo EVO 50//T-rex 600FBL //T-rex 450SE //Gaui EP550* // Honey bee king II*//Lama V4*
Re: Lipo kutu?
Lugesin su esimese postituse uuesti läbi, kuna jutt läks veidi laiali... leidsin sealt ka esialgse küsimuse:
x = elementide arv pakis
n = kehvade elementide arv pakis

Viska selle ühe kehva elemendiga lutsu (soolveelahusesse) ja saad omale x-n elemendise LiPo akupaki. Tervett pakki ära visata pole nagu mõtet, kui teised elemendid ok.tuhkur wrote:Kas see näitab ,et võin selle lipoga nüüd lutsu visata?
x = elementide arv pakis
n = kehvade elementide arv pakis

Laadimine ikka 1C-ga, ehk 3,6A aga 1s-i peale kui 1 aku.
Mahtuvus väheneb umbes 3-5% aastas - 3 aastat vana saab ka 3300 mAh olla.
Minul on harva "täiesti lambist" mõni element akupakis riknenud. Sellised riknenud elemendid vahetan pakis üldjuhul korraliku vastu välja.
Kui jootmine hästi käpas, saab hakkama.
Esimesi samme jootmise alal LiPo paki peal teha ei soovitaks - tuld ja sädemeid võib väga kergesti tulla.
Mahtuvus väheneb umbes 3-5% aastas - 3 aastat vana saab ka 3300 mAh olla.
Minul on harva "täiesti lambist" mõni element akupakis riknenud. Sellised riknenud elemendid vahetan pakis üldjuhul korraliku vastu välja.
Kui jootmine hästi käpas, saab hakkama.
Esimesi samme jootmise alal LiPo paki peal teha ei soovitaks - tuld ja sädemeid võib väga kergesti tulla.
Praeguses pakis surnud elemendi _asendamine_ uuega on küll veidi liiga optimistlik ja ebaratsionaalne soov