sõjardid tallinna lennuväljal

Kõigest mis teiste alateemade alla ei mahu
Post Reply
hommiku kohvi

sõjardid tallinna lennuväljal

Post by hommiku kohvi »

-------------
"Helicopters don't fly as much as they beat the air into submission"
-------------
Pakun 3D printimise teenust
Marek

Post by Marek »

jõudsid 3 min ette :) aga ma oleks selle offtopicu alla pannud ;) Kolmapäeval näeme siis.
hommiku kohvi

Post by hommiku kohvi »

ega ma vist ise saagi neid piiluma minna .. lootsin pigem, et kui keegi läheb, siis VÕTAB FOTOKA KAASA ja jagab tulemusi siin :)

mina üritan neid jälgida Liivalaia Nordea majast. neid peaks nägema siis, kui nad tulevad linna poolt - lendavad kenasti mul "akna alt" läbi :)
-------------
-------------
Keks

Post by Keks »

Peab kolmapäeva vabaks tegema ja raja äärde minema :)
Huvitav mis kella paikku neid oodata võiks?
YAK 54
T-REX 700
kanal: 2,4G

Maksim Keks 5228035
mart63

Post by mart63 »

Sooviks ka teada, lennukale ilmselt ei jõua, aga scanneriga saaks koolis kuulata vähemalt.. :)
Marek

Post by Marek »

Scanneriga sa neid ei kuule arvatavasti. Aga püüan kellaajad teada saada ja siia ka edastada.
Kpe

Post by Kpe »

Väga tore! Ma kolmapäeval tööl ka kenasti. Lähen teen pilti ja räägin paar sõna juttu kah....
Aga pilte kahjuks teiega jagada ei saa, sest Lauri pole minu kontosoovi siiani aksepteerinud :cry:
mart63

Post by mart63 »

Marek wrote:Scanneriga sa neid ei kuule arvatavasti. Aga püüan kellaajad teada saada ja siia ka edastada.
Ega nad ju torniga rääkimata tule?
Keks

Post by Keks »

Kas sõjalindudel ei käi see asi niipidi, et neile eraldatakse mingi kindel aeg millal hoitakse rada vabana torni poolt, ja siis nad ise majandavad selle aja sees?
YAK 54
T-REX 700
kanal: 2,4G

Maksim Keks 5228035
mart63

Post by mart63 »

Näh nõme, jään kogu funnist ilma. :)
Kpe

Post by Kpe »

Kuna tegemist on õppusega (mitte NATO patrulliga), siis eeldan, et maandumine ja start toimub siiski torni juhtimisel.
Kpe

Post by Kpe »

Äsja saabunud "salastatud" info kohaselt on tegelased maas 1200 - 1400. Ärge siis kellelegi rääkige :D
Marek

Post by Marek »

Sellist lennushowd pole minu arvates Eestis veel toimunud. Korra oli F-16 paari etteaste võrreldav isegi Pariisi lennushow ühe etteastega.
Kuskil kella 12 ajal saabusid formatsioonis kaks F-16 hävitajat ja tegid kohe madallennu üle lennuvälja. Üks lennuk vibas rahvale tiibadega. Peale seda algas maailma kõige kiirem lennuväljaringide õppus :D Mõlemad F-16ed tegid kolm lennuväljaringi (maandumislähenemist). Need käisid sellise tempoga, et mul hakkas pea ringi käima. Rattaid päris maha ei pandud. 5 m enne maapinda tõmmati rattad sisse tagasi ja pandi 90 % gaasi peale. Järelpõleteid vist ei kasutatud sel hetkel aga hääl oli ikka MEGA!!! Kopsud lõi rögast puhtaks. Üks F-16 oli eriti äge, see tegi ikka väga mõnusaid manöövreid. Mulle jäi tunne, et ta tahtis juhtimistorni aknaid väristada ja rahvale lahedaid vortekse näidata. Peale seda näidati ideaalset maandumist ja siis oli L-39 Albatroside aeg käes. Enne veel maandus vist üks lahe traspordi-vaatluslennuk - mudeli ja tüübi jään võlgu. L-39ad on muidugi vaiksed aga näitasid rahvale ilusat formatsioonis maandumist. Seejärel tulid Miraged. Väga ilusad deltatiivaga lennukid. Kahjuks nendel ei olnud aega või tahtmist eputada :) Tegid ülelennu ja tulid kohe maanduma üksteise järel - veidi pettusin. Peale seda kui pilootidel oli lõuna söödud ja ajakirjanikud rahuldatud mindi jälle õppusele. Albatrosid tegid ilusa õhkutõusu formatsioonis. F-16ed startisid eraldi ja vist ikka ilma järelpõletiteta aga õnneks heastasid enda eelmise etteaste Miraged, need startisid formatsioonis ja JÄRELPÕLETITEGA!!!!! See lõi seest kõigil maksa ja kopsud sassi. Vägev!
http://gallery.pistik.com/view_album.ph ... s-17-03-10

Image
Kiku

Post by Kiku »

Umbes 14:30 ja 15:00 vahel oli Mustamäe kohal ka kuulda "vaikset" mootorimürinat, 10 sek pärast hävitajate koori algust kui aru sain ja meelde tuli mis mürin see täpselt oli, olid nad kaadrist välja lennanud või lihtsalt pilvedes
mart63

Post by mart63 »

Mina olin samuti mustakal rõdul, pea õieli. Kahjuks oli täna nii madal ja tihe pilvkate, et ei näinud küll midagi.
prosper

Post by prosper »

OZZA!!VINGE!! Kas rahvas lasti lennukeid silitama ka või pidi aknast kaema kuda lendlevad? Huvitav kas täisvarustuses ?Mõni pilt tundub nagu oleksid ise kõrval sõitnud :)Või isegi kõrgemal :roll:
Ropka

Post by Ropka »

Poolakate tranpordilennuk oli An-28 (500 km lennukaugus :) )

sama Enimexi lennuk kukkus meil lennuvälja lähedal alla ka 2003
kogun vanu vene lennukimootoreid
Kpe

Post by Kpe »

Valitud said käega katsuda ja juttu rääkida :D . Pilte endiselt ei näita :( . Too pisike transportlennuk oli An-28 baasil tehtud M-28 :shock: . Antonovist sai Military...
Too tšehhi vigurdaja F-16c - ga oli ikka väga noor poiss! Sealt ka kombed Tallinna kohal lendmiseks :D .
Igatahes nädla pärl!
Marek

Post by Marek »

See uljas F-16 piloot tõmbas 7 G-d välja seal ;)
KPE peaks ka galerii õigused saama lähiajal ;) Rääkisin Lauriga.
Lahkumise video: http://www.youtube.com/watch?v=im7_HF63itg
Kpe

Post by Kpe »

... ja suurest erutusest ajasin Poola ja Tšehhi praegu segamini :D . Aga mõlemad on head :D :D
hommiku kohvi

Post by hommiku kohvi »

siin kah mõned: http://pilt.delfi.ee/album/168141/

Tänud Marekile piltide ja video edastamise eest :)
-------------
-------------
Marek

Post by Marek »

Marek

Post by Marek »

Meenutusi NATO sõjalindudest, võimalik, et tiirutavad tänasest reedeni Eesti taevas seoses NATO üritusega ;)

http://www.youtube.com/watch?v=QY36AEtYTFs
Post Reply