MKS servod
MKS servod
Olen nüüdseks umbes pool aastat suhelnud MKS servode tootjaga ja lõpuks on nad jõudnud arusaamiseni, et ka Eestis on olemas mõningane huvi/vajadus nende headele lennumasinate servodele.
Seoses sellega olen alustamas tihedamat koostööd tehasega ja hetkel koostan tellimust.
Kui keegi on huvitatud MKS servodest, siis palun mulle teada anda mis mudelist ja mitu eksemplari võiks huvi pakkuda. Hinnad ei tule kindlasti võrreldavad nende siniste HTX (vms) servodega, kuid hinnad tulevad kindlasti konkurentsivõimelised MKS servode hindadega välismaa netipoodides. Kahjuks muidugi on mul käibemaksu kohustus, aga sellele vaatamata peaks olema võimalik päris mõitlikku hinda pakkuda.
Täpsustan transpordi hinna ja siis lisan mõned näited servode lõpphindadega lõpptarbija jaoks.
Ma ei tea paljud teavad MKS-i ja paljud mitte, aga olgu siis öeldud, et nad toodavad vägagi arvestatavaid servosid, mida kasutavad mitmed maailma tipplennutajad just eelkõige helikopteritel. Loomulikult sobivad servod ka lennukitele, autodele, robotitele. Tootevalikus on gürod, vastuvõtjad ja igasugust muud elektroonikat.
Lisaks pakub MKS nn kõrgepinge servosid, mida saab toita kuni 12V pingega. Omavad nad titaanhammasrattaid ja magneesiumisulamist korpuseid. Tõsised tööloomad...
Näiteks seline mudel nagu HV300 12V pinge juures suudab teha:
kiirus 0.13 sek
jõud 38.4kg/cm
või kui on oluline kiirus siis HV380 12V pingega teeb:
kiirus 0.03sek
jõud 10.4 kg/cm
Saadaval on ka harjadeta mootoritega servod, valik on lai, servosid peaks olema igaks elujuhtumiks.
Minu peamine mure on praegu see, et mida ja kui palju Eestisse tuua. Mis on reaalne huvi ja vajadus selliste servode vastu? Isegi kui osta ei plaani, siis võiks aktiivselt juturingist osa võtta ja oma arvamust avaldada. Eesmärk on ju lõppkokkuvõttes kohalikule tarbijale võimalikult hea hinnaga häid asju kohalikul turul pakkuda.
Infot MKS-i ja firma toodete kohta leiad siit http://www.mks-servo.com.tw
Seoses sellega olen alustamas tihedamat koostööd tehasega ja hetkel koostan tellimust.
Kui keegi on huvitatud MKS servodest, siis palun mulle teada anda mis mudelist ja mitu eksemplari võiks huvi pakkuda. Hinnad ei tule kindlasti võrreldavad nende siniste HTX (vms) servodega, kuid hinnad tulevad kindlasti konkurentsivõimelised MKS servode hindadega välismaa netipoodides. Kahjuks muidugi on mul käibemaksu kohustus, aga sellele vaatamata peaks olema võimalik päris mõitlikku hinda pakkuda.
Täpsustan transpordi hinna ja siis lisan mõned näited servode lõpphindadega lõpptarbija jaoks.
Ma ei tea paljud teavad MKS-i ja paljud mitte, aga olgu siis öeldud, et nad toodavad vägagi arvestatavaid servosid, mida kasutavad mitmed maailma tipplennutajad just eelkõige helikopteritel. Loomulikult sobivad servod ka lennukitele, autodele, robotitele. Tootevalikus on gürod, vastuvõtjad ja igasugust muud elektroonikat.
Lisaks pakub MKS nn kõrgepinge servosid, mida saab toita kuni 12V pingega. Omavad nad titaanhammasrattaid ja magneesiumisulamist korpuseid. Tõsised tööloomad...
Näiteks seline mudel nagu HV300 12V pinge juures suudab teha:
kiirus 0.13 sek
jõud 38.4kg/cm
või kui on oluline kiirus siis HV380 12V pingega teeb:
kiirus 0.03sek
jõud 10.4 kg/cm
Saadaval on ka harjadeta mootoritega servod, valik on lai, servosid peaks olema igaks elujuhtumiks.
Minu peamine mure on praegu see, et mida ja kui palju Eestisse tuua. Mis on reaalne huvi ja vajadus selliste servode vastu? Isegi kui osta ei plaani, siis võiks aktiivselt juturingist osa võtta ja oma arvamust avaldada. Eesmärk on ju lõppkokkuvõttes kohalikule tarbijale võimalikult hea hinnaga häid asju kohalikul turul pakkuda.
Infot MKS-i ja firma toodete kohta leiad siit http://www.mks-servo.com.tw
Kasulikku hobikaupa igale maitsele leiad siit:ClayPitRC
MKS servosid müüb ka HobbyKing.
Näiteks:
MKS P03 No.4 Copper Gear Servo 10g/2.9kg/.1sec $18.45
MKS S1618 No.4 Copper Gear Servo 9g/1.3kg/.16sec $12.91
MKS DS9660A Plus Digital Ti-Gear Servo 3.36kg/.12sec/27g $49.99
MKS DS450 Digital Servo 3.1kg / .12sec / 9.5g $23.14
Saatekulud on väga väikesed, 4 servot $7.80 registreeritud kirjaga.
Kas on võimalik selliste hindadega konkureerida?
Näiteks:
MKS P03 No.4 Copper Gear Servo 10g/2.9kg/.1sec $18.45
MKS S1618 No.4 Copper Gear Servo 9g/1.3kg/.16sec $12.91
MKS DS9660A Plus Digital Ti-Gear Servo 3.36kg/.12sec/27g $49.99
MKS DS450 Digital Servo 3.1kg / .12sec / 9.5g $23.14
Saatekulud on väga väikesed, 4 servot $7.80 registreeritud kirjaga.
Kas on võimalik selliste hindadega konkureerida?
Ma usun, et võib arvestada sarnaste hindadega nagu hobbyking ja no võibolla on törts kallimad, kuna eestis tegutseva ettevõttena röövib riik käibemaksu, aga äkki on see talutav kui servod kohapeal olemas on? Kuna diil on otse tehasega ja vahepeal mingeid vahendajaid ei ole, siis omahind on suhteliselt mõistlik ja ehk saab edasi müüa ka mõistliku hinnaga.
Arvutan natuke ja ütlen nende väljatoodud servode hinnad kroonides.
Väljatoodud servode näitel...
hobbykingist kokku need 4tk 116,61$ (sõltub konto omanikust, mul tuleks paar $ kallim kuna ma sealt vähe ostnud). Kokku see ~1376.- EEK-i ilma maksudeta. Maksudest küll pääseb, aga kui need juurde tuleks, siis oleks summa 1651.- + 100.- tollivormistus ja teadmata pikk ooteaeg.
Mina võiks neid servosid pakkuda järgnevalt:
P03 269.-
S1618 189.-
DS9660A+ 690.-
DS450 335.-
kokku 1483.- ja selle summa sees on juba ka käibemaks 20% ja savisaare maks 1% Ilma maksudeta on see summa 1236.- eeki seega on odavam kui HK. Küsimus jääb rohkem õhku, et kas ollakse nõus maksma 100.- eeki peale, et seda va riiki "toetada"
Iseenesest oleks võimalik teha maksudega hinnad veel madalamaks kui HK maksudeta hinnad, aga ettevõttel on siiski kulud, mida tuleb müügi arvelt katta.
Kas hind on HK-ga konkureeriv või mitte, jäägu nüüd teie otsustada. Eesti seaduste järgi makse makstes on hobbykingist oluliselt kallim, ilma maksudeta törts odavam. Jääbki vaid see imeõhuke mugavuse faktor, et kas saab kohapealt või peab alati tellima.
Tagasiside igati oodatud.
Homme läheb tellimus tehasesse ära, konkreetsete soovide puhul on hinnakujunduses võimalik läbi rääkida.
Peamised huvitavad servod on vist
DS450 335.-
DS460 340.-
DS470 345.-
DS480 350.-
Veel mõned juhuslikud valikud
BLS950 ~1300.- http://www.mks-servo.com.tw/goods.php?g ... 50%20Servo
HV767 ~1250.- http://www.mks-servo.com.tw/goods.php?goods_id=HV%20767
DS760 ~1300.- http://www.mks-servo.com.tw/goods.php?goods_id=DS760
Arvutan natuke ja ütlen nende väljatoodud servode hinnad kroonides.
Väljatoodud servode näitel...
hobbykingist kokku need 4tk 116,61$ (sõltub konto omanikust, mul tuleks paar $ kallim kuna ma sealt vähe ostnud). Kokku see ~1376.- EEK-i ilma maksudeta. Maksudest küll pääseb, aga kui need juurde tuleks, siis oleks summa 1651.- + 100.- tollivormistus ja teadmata pikk ooteaeg.
Mina võiks neid servosid pakkuda järgnevalt:
P03 269.-
S1618 189.-
DS9660A+ 690.-
DS450 335.-
kokku 1483.- ja selle summa sees on juba ka käibemaks 20% ja savisaare maks 1% Ilma maksudeta on see summa 1236.- eeki seega on odavam kui HK. Küsimus jääb rohkem õhku, et kas ollakse nõus maksma 100.- eeki peale, et seda va riiki "toetada"
Iseenesest oleks võimalik teha maksudega hinnad veel madalamaks kui HK maksudeta hinnad, aga ettevõttel on siiski kulud, mida tuleb müügi arvelt katta.
Kas hind on HK-ga konkureeriv või mitte, jäägu nüüd teie otsustada. Eesti seaduste järgi makse makstes on hobbykingist oluliselt kallim, ilma maksudeta törts odavam. Jääbki vaid see imeõhuke mugavuse faktor, et kas saab kohapealt või peab alati tellima.
Tagasiside igati oodatud.
Homme läheb tellimus tehasesse ära, konkreetsete soovide puhul on hinnakujunduses võimalik läbi rääkida.
Peamised huvitavad servod on vist
DS450 335.-
DS460 340.-
DS470 345.-
DS480 350.-
Veel mõned juhuslikud valikud
BLS950 ~1300.- http://www.mks-servo.com.tw/goods.php?g ... 50%20Servo
HV767 ~1250.- http://www.mks-servo.com.tw/goods.php?goods_id=HV%20767
DS760 ~1300.- http://www.mks-servo.com.tw/goods.php?goods_id=DS760
DS480'st oleks ehk mõnedki huvitatud, kui sabaservot vaja.
/Keegi võiks Eesti turul ka odavamaid servosid pakkuda. Nt HXT 900'sid, sest olen kindel, et paljud peavad neid Hiinast 3 nädalat ootama..
/Keegi võiks Eesti turul ka odavamaid servosid pakkuda. Nt HXT 900'sid, sest olen kindel, et paljud peavad neid Hiinast 3 nädalat ootama..
Last edited by Wreckie on Tue Apr 20, 2010 15:15, edited 1 time in total.
Hei,
MKS servosid mina sel aastal ilmselt ei osta. Vahet pole, kuskohas neid pakutakse, kuna ma vaatan pigem nonde siniste poole, sest selle aasta teema on depronist vaidtiivad.
Samas, igal juhul on tervitatav, kui Eestis saab olema pood, mis on hinnalt konkurentsivõimeline aasia poodidega. Pealegi, miks ei võiks Eestis teha poodi, mis on vähemalt samakallis või odavam kui Saksa/Austria internetipoed?
Arvaks aga nii, et Eesti turg kallimate servode jaoks on väga väike. See tähendab omakorda, et turuna võiks algusest peale vaadelda pigem Euroopa Liitu või siis kogu maailma. Ohuna näen, et kallite servode lattu ostmine tapab kasumlikkuse, aga kõrgemad hinnad ja/või tellimise pealt elamine kaotab eelise.
AndrusK
MKS servosid mina sel aastal ilmselt ei osta. Vahet pole, kuskohas neid pakutakse, kuna ma vaatan pigem nonde siniste poole, sest selle aasta teema on depronist vaidtiivad.
Samas, igal juhul on tervitatav, kui Eestis saab olema pood, mis on hinnalt konkurentsivõimeline aasia poodidega. Pealegi, miks ei võiks Eestis teha poodi, mis on vähemalt samakallis või odavam kui Saksa/Austria internetipoed?
Arvaks aga nii, et Eesti turg kallimate servode jaoks on väga väike. See tähendab omakorda, et turuna võiks algusest peale vaadelda pigem Euroopa Liitu või siis kogu maailma. Ohuna näen, et kallite servode lattu ostmine tapab kasumlikkuse, aga kõrgemad hinnad ja/või tellimise pealt elamine kaotab eelise.
AndrusK
Eks see siseturg on nagu on jah, plaan on kindlasti laiemalt asja vaadelda ja üle piiride ka müüa üritada, et asjal mingigi kasumlik plekk küljes oleks. Mis puutub nendesse sinistesse servodesse, siis hobby kingist ju tellivad mitmed meie poed omale kaupa müügiks, kas siis keegi veel pole avastanud, et neid võiks täitsa edukalt meil siin müüa? Ise pean vaikselt plaani, aga hetkel on natuke E-Flite mikrosid sees (jah, maksavad küll pea 3x rohkem), seega mingi kohapeal olemasolev variant on olemas.
Igatahes loodan parimat ja kui hästi läheb, siis on minimaailmal võimalik mõningaid MKS-i servosid võimalik käega katsuda.
Igatahes loodan parimat ja kui hästi läheb, siis on minimaailmal võimalik mõningaid MKS-i servosid võimalik käega katsuda.
Enam vähem sama hinnaga on võimalik ja ka müüakse.ak wrote:Pealegi, miks ei võiks Eestis teha poodi, mis on vähemalt samakallis või odavam kui Saksa/Austria internetipoed?
3 lihtsat põhjust miks odavamalt ei saa:
1. Meie poodidele ei müü hulgimüüjad sama hinnaga mis nendele suurtele poodidele.
2. Kogused on meil väikesed, seega transport on kallis.
3. On kaubamärke mida ei lubata soovituslikust jaehinnast odavamalt meil müüa.
Ja siis veel see ka, et ettevõte võiks ka jätkusuutlik olla...
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
pipercub wrote:Minu pakutud servod olid võetud juhusliku valikuga.
peaks olema eelkõige güroservod.DS450 335.-
DS460 340.-
DS470 345.-
DS480 350.-
Uurisin MKS-ist mis kasutust nad neil näevad ja öeldi, et puhtakujulised CCPM servod, seega ei ole sabale, kuid DS480 tihti kasutatakse sabas tõesti.
Sabaservoks on minidest hoopis DS545
Näidiste tellimus on nüüdseks läinud, loodan siis, et jõuavad õigel ajal tollist läbi ja 8. mai ehk saab natuke nendega tutvuda. muidugi meil on ju tuhapilv ja lennuliiklus tugevalt häiritud ja pilude postimajad Euroopa pakkidest punnis

Hei, niipalju kui ma kuulnud/näinud olen: Kullos on kõige odavamad 10g servod vist 115EEK/tükk. HXT900 Hobby Kingist: tellisin neid 9tk, et alla 22EURO jääda, ja tellimuse hind tuli koos transaga $34.71. See on tänase kursi järgi 405.6EEK. Ühe servo hind tuleb seega 44 krooni 33 senti! Selle raha eest võib neid sahtlisse tagavaraks osta ja kui nad hakkavad otsa saama, siis tellid aegsasti uue portsu ja nii see läheb. Kullo, või mõni teine pood, peaks sinna otsa panema käibeka + müügimaksu + nad peavad jälgima, et nende kaubal CE märk peal on + neil on ruumide rent ja töötajate palgad jne, ja tulebki see hind sinna 100EEK kanti. Selliste odavate asjadega tegelemine tasub ära ainult siis, kui seda teha suurelt, seades eesmärgiks müüa samadele turgudele kui nood saksa/austria internetipoed. Eestis peaks saama seda teha odavamalt kui Saksas/Austrias.R0mm wrote:Eks see siseturg on nagu on jah, plaan on kindlasti laiemalt asja vaadelda ja üle piiride ka müüa üritada, et asjal mingigi kasumlik plekk küljes oleks. Mis puutub nendesse sinistesse servodesse, siis hobby kingist ju tellivad mitmed meie poed omale kaupa müügiks, kas siis keegi veel pole avastanud, et neid võiks täitsa edukalt meil siin müüa?
Sabaservona on väga hea väiksemale kopterile (450 klass), julgen soovitada. Gyro on Storm Rock 5 tundub suhteliselt asjalik peale seadistust.
Eile sai gyro ja servot testitud omamoodi
hoidsin kopterit ninaotsast kinni (pealabad olid eemaldatud) keerasin kopteri küljeli ning vaatasin kui hästi hoiab kopterit paralleelselt maapinna suhtes, suurepärane tulemus, hoidis.
Lisaks olen testinud kiireid liigutusi tehes õhus, hoiab samamoodi hästi, väga hea reageerimise aeg ning jõudu ka korralikult.
Eile sai gyro ja servot testitud omamoodi

Lisaks olen testinud kiireid liigutusi tehes õhus, hoiab samamoodi hästi, väga hea reageerimise aeg ning jõudu ka korralikult.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne
; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )

Lõpptulemus siis selline, et EMS tuleb Aasiast Eestisse ühe nädalavahetusega (reedel posti, esmaspäeval EP tollis) ja siis vormistatakse 2 nädalat deklaratsiooni.
Igatahes kohal need esimesed "pääsukesed" on. Mingi hulk osteti juba enne saabumist ära, riismed on näha siin:
http://shop.planana.ee/index.php?cPath=124_226
Lisaks on nad näha Minimaailmal!
Igatahes kohal need esimesed "pääsukesed" on. Mingi hulk osteti juba enne saabumist ära, riismed on näha siin:
http://shop.planana.ee/index.php?cPath=124_226
Lisaks on nad näha Minimaailmal!