Niii! Olen siin omal jöul ka ühtteist uurinud:) Tänud köigile vastajatele ja linkide eest.
Kaldun arvama, et üks väga suur probleem on servodega. See 360 kraadi on saavutatav mitmeti. Saab neid tellida nagu eelpool olevates linkides on näidatud ja ise modida saab ka:). Kuna minu kogemused ja teadmised veel isetegemist ei soosi, siis leidsin näiteks siit:
http://r2hobbies.com/proddetail.php?prod=rcps91116_10y midagi.
Loodan, et selline mudel sobib. On alustamiseks soodsa hinnaga ja minu arvates ka piisavalt vöimas. Iseasi, kas neid ka EU riikidesse sisse lubatakse:).
Teine asi on saatjate ja vastuvötjatega. Siin on veel pisut segadust. Ise arvan, et sebin möne odava kuue kanaliga "noname" hiina 2,4Ghz komplekti. Saab asja käima (ehk:D) ja asjast rohkem aimu. Kui tekib seadmetega mingi kokkupuude, siis oskab ka kitsaskohti näha. Näiteks see:
http://r2hobbies.com/proddetail.php?pro ... 1206_61411
Vaja oleks veel leida paar komplekti suuremaid hammasrattaid nendele servodele ja tsitaat ühest vanemast postist:
siis läheb Sul vaja veel ühte eelpool kirjeldamata jäänud, ning natukene "eksootilisemat" vidinat - RC-switch'i (või siis maakeeli raadioteel juhitavat lülitit). Sisse läheb standard impulss, välja lülitatavad kontaktid.
Osavate käte klubi võib panna servo tavalist nupplülitit mehhaaniliselt näppima, laiskurite salaühing kasutab spetsiaalset releelülitit
See viimane on pisut segane, aga peaks hakkama päästikut juhtima.
Ma ei ole kangru külast:), olen Kuressaarest, aga oleksin väga huvitatud Teiega kokku saamisest. Usun, et oskaksite mulle palju rohkem tänuväärset infot anda kui ise leiaksin. Vöiksite mulle kirjutada rehepapp1ÄTTgmail.com Saan liikuda üle terve Saare:)
Head ideed ja vihjed teretulnud:)
Edit:
Selguse pärast pean ka märkima, et seda seadet hakkan kasutama piirkondades kus teisi raadio teel juhitavaid seadmeid ei tohiks olla. Ehk siis kusagil kaugel mereääres lindude varitsemiseks vöi sügaval metsaservas. Loomulikult ei ole eesmärgiks kasutada ebaseaduslikke raadiosagedusi ja torpedeerida teiste ettevötmisi.
Mis puutub seadme reageerimiskiirusesse ja töökindlusesse, siis seade on maapeal ja pisikesed viited ja muud pisikesed häired ei sega väga palju. Vist
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)