Tere! Elan haapsalus ja sooviksin tellida dealextremest 50mw rohelise laseri ning UV pastka, kokku u 18 dollarit. Kas keegi saaks mul need tellida, või mõni haapsallane minuga kokku, kuskil ära telliks, annaks raha sulas.
Võtke ühendust : kristjan10@msn.com
Dealextreme
Palun ole nende võimsate >5mw laseritega mängimisel ettevaatlik.
50mw on juba selline võimsus, mida kasutatakse CD/DVD kirjutajas.
Sellega võid vabalt hetkega oma või kellegi teise silma võrkkestale augu sisse põletada.
Samuti on seadusega keelatud laseritega lendavatele lennukitele osutamine!
Lisaks kiirgavad odavad laserid ka osaliselt infrapuna (silmale nähtamatu) lainepikkuses.
http://www.technologyreview.com/blog/arxiv/25597/
Laser on küll lahe ja cool kuid üldiselt võiksid endale teised mänguasjad leida.
Näiteks mudelismi vallast midagi
50mw on juba selline võimsus, mida kasutatakse CD/DVD kirjutajas.
Sellega võid vabalt hetkega oma või kellegi teise silma võrkkestale augu sisse põletada.
Samuti on seadusega keelatud laseritega lendavatele lennukitele osutamine!
Lisaks kiirgavad odavad laserid ka osaliselt infrapuna (silmale nähtamatu) lainepikkuses.
http://www.technologyreview.com/blog/arxiv/25597/
Laser on küll lahe ja cool kuid üldiselt võiksid endale teised mänguasjad leida.
Näiteks mudelismi vallast midagi

Eluohtlik
Hei!
Laserid ja laserite kasutus on mu igapäevane leib.
Töesti, need seadmed on väga suure rakendusalaga ja väga paljude vöimalustega, kuid ka nagu juba mainitud, seotud ka ohtudega.
50mW rohelises, 532nm juures (see valguse lainepikkus), on inimese silmale eriti ohtlik.
Inimese silm on rohelises spekri, valgusriba, osas väga tundlik ja vöimsused üle 1W/cm2 tekitavad 100% mittepöörduvaid kahjustusi inimese silmale.
Ilmselt see laser, mida sa soetada tahad, omab kiire läbimöötu kusagil 2mm juures, seega 1cm2 sisse mahuks seda kiirt 25x, ehk vöimsuse arvutuslik hulk oleks 1,25W/cm2.
See köik kehtib, kui kiir pole fokuseeritud, inimese silm aga teebki viimast, et fokusseerib valguse silmapöhjale, seega töuseb energia tihedus veelgi sadu kordi.
Ole nende asjadega väga ettevaatlik.
Ma tean, et keegi neid manitsusönu lugeda ei taha ja ollakse kindlad, et miskit ei juhtu, kuid igal inimesel on vaid ainult kaks silma ja laserikasutajad arvavad, et:
lASERISSE SAAB SISSE VAADATA VAID KAKS KORDA:
ÜKS KORD VASAKU JA ÜKS KORD PAREMA SILMAGA.
Niipalju siis hoiatamiseks.
Kui sul on tösine huvi laserite vastu, siis see ju igati tervitatav ja pönev eriala, kuid emajärgus ettevaatus ja kaitseprillid
Edu ja terveid silmi ka su tuttavatele!
Mart.
Laserid ja laserite kasutus on mu igapäevane leib.
Töesti, need seadmed on väga suure rakendusalaga ja väga paljude vöimalustega, kuid ka nagu juba mainitud, seotud ka ohtudega.
50mW rohelises, 532nm juures (see valguse lainepikkus), on inimese silmale eriti ohtlik.
Inimese silm on rohelises spekri, valgusriba, osas väga tundlik ja vöimsused üle 1W/cm2 tekitavad 100% mittepöörduvaid kahjustusi inimese silmale.
Ilmselt see laser, mida sa soetada tahad, omab kiire läbimöötu kusagil 2mm juures, seega 1cm2 sisse mahuks seda kiirt 25x, ehk vöimsuse arvutuslik hulk oleks 1,25W/cm2.
See köik kehtib, kui kiir pole fokuseeritud, inimese silm aga teebki viimast, et fokusseerib valguse silmapöhjale, seega töuseb energia tihedus veelgi sadu kordi.
Ole nende asjadega väga ettevaatlik.
Ma tean, et keegi neid manitsusönu lugeda ei taha ja ollakse kindlad, et miskit ei juhtu, kuid igal inimesel on vaid ainult kaks silma ja laserikasutajad arvavad, et:
lASERISSE SAAB SISSE VAADATA VAID KAKS KORDA:
ÜKS KORD VASAKU JA ÜKS KORD PAREMA SILMAGA.
Niipalju siis hoiatamiseks.
Kui sul on tösine huvi laserite vastu, siis see ju igati tervitatav ja pönev eriala, kuid emajärgus ettevaatus ja kaitseprillid
Edu ja terveid silmi ka su tuttavatele!
Mart.