Spektrum DX7 või muu?
Spektrum DX7 või muu?
Tere,
Olen algaja selles hobis ja mul hakkab aeg vaikselt kätte jõudma selleni, et tuleks korralik saatja osta, kuna RTF packagest saadud saatjaga esinevad tihti probleemid ühendusega ja pole seal ka muid süsteeme peale reversingu.
Niisiis sooviksin küsida, kus kohast saaks kätte odavalt DX7 või ehk soovitate mul mingi muu saatja hankida?
Olen algaja selles hobis ja mul hakkab aeg vaikselt kätte jõudma selleni, et tuleks korralik saatja osta, kuna RTF packagest saadud saatjaga esinevad tihti probleemid ühendusega ja pole seal ka muid süsteeme peale reversingu.
Niisiis sooviksin küsida, kus kohast saaks kätte odavalt DX7 või ehk soovitate mul mingi muu saatja hankida?
Last edited by Sebastian on Wed Sep 08, 2010 20:26, edited 2 times in total.
Kus maalt on odav Sinu jaoks? Tahad uut või kasutatud?
Uut saan pakkuda > http://www.fasthobbies.eu/spektrum-koos ... -1507.html
Uut saan pakkuda > http://www.fasthobbies.eu/spektrum-koos ... -1507.html
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
No poes saab käia Bemmiga ja saab ka Fordiga.mart63 wrote:Sest DX6i'st on peale paari mudelit juba vähe ja siis hakka uut ostma..
DX7st on ka paremaid, siis võib öelda ka et sellest jääb väheks ja varsti on ikkagi uut vaja... (mul küll oleks rohkem kanaleid vaja kui dx7 olemas)
Pult pigem sõltub selles, mida juhtida on vaja paljusid mudeleid on vaja sellega hallata ja millised on vajadused kanalite arvu ja mikserite järgi ?
Kitis oleva 4 kanalise puldi asemele ja ühe lihtsa lennuki jaoks on DX7 räige overkill... sõltub mis õhus lendab muidugi.
mikrokopter hexa - fotokopter
Aerofoto - www.100jalga.ee
TimeTrap - pildiblogi
Aerofoto - www.100jalga.ee
TimeTrap - pildiblogi
Poes saad Ford Fiestaga käia, aga kui vaja 7-inimest 4(5) asemel vedada, siis vajad ikkagi Ford S-Maxi vms taolist. Muidugi on sellest, ja ka DX7'st, veel mahukamaid, aga DX7 on juba selline saatja, et iga 'tavalennutaja' vajadused täita, DX6 seda ju pole, see seitsmes kanal on hämmastavalt tihti just see, mis puudu jääb + lisaks rohkem mudelimälusid ja programeerimisvõimalusi.
Minagi astuksin siinkohal Mardiga ühte paati.
Elu on näidanud seda, et kuuest kanalist piisab üldjuhul ühele-kahele esimesele lennukile. Kolmas-neljas lennuk kipub juba tahtma seitsmendat kanalit.
Seega minu soovitus (K.S.T., kui mitu korda juba olen seda andnud) - Vaata esmalt endale natuke mõtlikumalt hinge, ning otsusta:
* Kui oled väga kindel, et piirdud ainult ühe mudeliga (sisuliselt oled immuunne mudellennu pisiku suhtes, ning tervened kuu-paariga), siis on Sinu valik RTF komplekt koos kaasa pandud 4 kanalise "puldiga". Sellega ON VÕIMALIK lennata!
* Kui aga kardad, et mudelinakkus on pisut tõsisem, siis võta vähemalt 7-kanaline "arvuti". DX7 on siinkohal väga hea hinna/võimaluste suhtega riist. Selle asemel, et osta aasta/kahe jooksul kolm-neli "väiksemat" pulti ja lõpetada ikkagi mingi (DX7) analoogsete võimalustega riistaga võta kohe ligi see, millest jätkub parimal juhul elupäevade lõpuni. Säästad lõppkokkuvõttes nii raha, kui ka loodust.
Elu on näidanud seda, et kuuest kanalist piisab üldjuhul ühele-kahele esimesele lennukile. Kolmas-neljas lennuk kipub juba tahtma seitsmendat kanalit.
Seega minu soovitus (K.S.T., kui mitu korda juba olen seda andnud) - Vaata esmalt endale natuke mõtlikumalt hinge, ning otsusta:
* Kui oled väga kindel, et piirdud ainult ühe mudeliga (sisuliselt oled immuunne mudellennu pisiku suhtes, ning tervened kuu-paariga), siis on Sinu valik RTF komplekt koos kaasa pandud 4 kanalise "puldiga". Sellega ON VÕIMALIK lennata!
* Kui aga kardad, et mudelinakkus on pisut tõsisem, siis võta vähemalt 7-kanaline "arvuti". DX7 on siinkohal väga hea hinna/võimaluste suhtega riist. Selle asemel, et osta aasta/kahe jooksul kolm-neli "väiksemat" pulti ja lõpetada ikkagi mingi (DX7) analoogsete võimalustega riistaga võta kohe ligi see, millest jätkub parimal juhul elupäevade lõpuni. Säästad lõppkokkuvõttes nii raha, kui ka loodust.
Kusjuures mina ei saa aru mida te nende kanalitega teete, tõenäoliselt on viga muidugi minus, aga mina siiani (üle 5 aasta juba tegelenud) pole vajanud üle 6 kanali. Ja ma olen lennutanud nii lennukeid kui ka elektri koptereid. Samas pean ma tunnustama, et enamus sellest ajast olen ma siiski omanud 7 kanaliga saatjat... saa siis aru.
Minu arusaam asjast on selline, et elektri jõul töötavate mudelite jaoks piisab 6'st kanalist ja sisepõlemismootoriga mudelitele 7 kanalist, ülejäänu on raiskamine :P
Minu arusaam asjast on selline, et elektri jõul töötavate mudelite jaoks piisab 6'st kanalist ja sisepõlemismootoriga mudelitele 7 kanalist, ülejäänu on raiskamine :P
Seda ka kindlasti, ma lihtsalt juhtisin tähelepanu sellele, et kõigil ei pruugi tekkida neid vajadusi.mart63 wrote:Pigem on raiskamine kõrgemate vajaduste tekkimise korral uue saatja ostmine. :)
Samas isegi kui tegib vajadus rohkemate kanalite järele, siis ma usun et Spektrum saatja on võimalik maha müüa üsna hea hinnaga, kuna neid liigub ikka suht vähe järelturul.
Ok, kopteri inimesed las kirjutavad lahti selle, mida nad on mulle moka otsast kobisenud gyro gainidest seitsmenda kanali otsasJazZ wrote:Ja ma olen lennutanud nii lennukeid kui ka elektri koptereid. Samas pean ma tunnustama, et enamus sellest ajast olen ma siiski omanud 7 kanaliga saatjat... saa siis aru.
Minu arusaam asjast on selline, et elektri jõul töötavate mudelite jaoks piisab 6'st kanalist ja sisepõlemismootoriga mudelitele 7 kanalist, ülejäänu on raiskamine
Mis aga lennukitesse puutub, siis aru ma ei saa, mille poolest nitro ja elekter erinevad (OK, elektrikal *tavaliselt* tuleb süsteemi toide throtle august, kuid see on ka sisepõletajal lihtsa ja lihtsustatud (vaid punane ja must) Y-kaabli abil lahendatav.
Aga nüüd kanalitest enestest (numbrid on lihtsalt järjekord, neid ei maksa konkreetse tootjaga seostada).
1. Throtle
2. aileron-L
3. aileron-R
4. rudder
5. elevator
6. gear
7. flapps
8. brake
Siit nähtub, et ELEMENTAARSETE vajaduste rahuldamiseks on juba kõik kuus kanalit kinni. Kui nüüd peaks tekkima tahtmine kas tulesid/pomme/fotokat/suitsu/enesehävitust juhtida, siis juba seitsmes kanal vajalik.
Yep, sissetõmbega telikut ei kasuta iga mees, seega on seda kanalit veel kuidagi võimalik "vabana" võtta, kuid aileronide kokku tõstmist ma tõsisemalt võetaval mudelil küll kuulda ei tahaks. Põhjuseks kas siis flapperonide võimaluse ellimineerimine või minu jaoks nüüd juba täiesti elementaarseks muutunud aileron differential (alla liigub aileron vähem, kui ülesse - annab tunduvalt stabiilsema põõramise).
Kuram, ja mina just plaanisin Sinu poe poolt pakutavat Spectrumi DXx saatjat kiita sõnadega, et neid on siinmail juba piisavalt palju, et kui progemisega hätta jääd, siis võid pea alati sõbra leida, või kui kulumaterjale-varuosi (aku/antenn/luuk/korpus/...) vaja peaks minema, siis äkki mõnes kohalikus poes on pisikene tagavara juba olemasJazZ wrote:Spektrum saatja on võimalik maha müüa üsna hea hinnaga, kuna neid liigub ikka suht vähe järelturul.
Kui mass on olemas, ega siis ka järelturg olemata jää.
PS. Minu sõnu ei maksa kohe mitte kuidagi tõlgendada niimoodu, et kõik tahaksid varsti rämpsust lahti saada. IMHO on Spektrum ikka kvaliteetklassi tehnika.
Ega neid ongi palju, näiteks DX6i olen mina juba palju müünud ja eks neid ole ka teisi teid pidi siia sattunud, aga mingil põhjusel ei taheta nendest vabaneda...cuprum wrote:Kuram, ja mina just plaanisin Sinu poe poolt pakutavat Spectrumi DXx saatjat kiita sõnadega, et neid on siinmail juba piisavalt palju, et kui progemisega hätta jääd, siis võid pea alati sõbra leida, või kui kulumaterjale-varuosi (aku/antenn/luuk/korpus/...) vaja peaks minema, siis äkki mõnes kohalikus poes on pisikene tagavara juba olemas ;)JazZ wrote:Spektrum saatja on võimalik maha müüa üsna hea hinnaga, kuna neid liigub ikka suht vähe järelturul.
Kui mass on olemas, ega siis ka järelturg olemata jää.
PS. Minu sõnu ei maksa kohe mitte kuidagi tõlgendada niimoodu, et kõik tahaksid varsti rämpsust lahti saada. IMHO on Spektrum ikka kvaliteetklassi tehnika.
Tagasihoidlik arvamus... mootorlennuki ja kopteri puhul saab 6 kanaliga hakkama. Puudu tuleb siis, kui teemaks plaaner ja 4 servoga tiib või midagi veel keerukamat. 6 on miinimum, mida julgeks soovitada. 7 kanali puhul paremat pulti sul niipea vaja ei ole, kuigi tõenäoliselt saaksid ka 6-kanalisega hakkama (plaaneri puhul näiteks klapid/pidur ühe kanali, mitte kahe alla).
Lauri Laidna - www.pistik.com
Siit võib teha sellise meelevaldse järelduse, et väga paljudele on 6-st kanalist siiski piisanud ja ei kiputa midagi kohe välja vahetamaJazZ wrote: Ega neid ongi palju, näiteks DX6i olen mina juba palju müünud ja eks neid ole ka teisi teid pidi siia sattunud, aga mingil põhjusel ei taheta nendest vabaneda...
Teemaalgatajale siis mõtlemise koht, kas ta igatseb sissetõmmatavat telikut, plinkivaid tulukesi, suitsupomme, kaamerat vms mudru kasutada.
Mina olen õnnelik DX7-e omanik ja olen väga rahul. Lendan lennukeid ja elektrikoptereid. Üks kanal on alati varuks.... Kuidas te inimesed aru ei saa? Ilma enesehävituseta ei tohi lennata!
PS. seda juhul kui gravitatsiooni ja emakest maad pole just parasjagu võtta kusagilt....cuprum wrote: Kui nüüd peaks tekkima tahtmine kas tulesid/pomme/fotokat/suitsu/enesehävitust juhtida, siis juba seitsmes kanal vajalik.
T-Rex 700N DFC, 600N 3GX, 600EFL PRO SK720, 500EFL PRO DFC, 450Pro & SAB Goblin 630 & 500, Blade nano, 130, Blade mCX, Sebart Sukhoi 29S 30E, DX18, RF G6.5
Kui minu puldil oleks 7-mes kanal, läheks kütust tunduvalt vähem..... Muidu saan 6-ega väga hästi juba pikemat aega hakkama. Dešifreerige siit mida tahate .
Spectrumil pole häda kedagi, kuigi eelistan Futabat. Nitrokopterid ikkagi...
Ja samas on mudelismi pisik lausa krooniline ja ravile ei allu enam. Isegi tüsistused on juba tekkinud . Aga 7-ndat kanalit veel hädasti ei vaja.... Veel!
Spectrumil pole häda kedagi, kuigi eelistan Futabat. Nitrokopterid ikkagi...
Ja samas on mudelismi pisik lausa krooniline ja ravile ei allu enam. Isegi tüsistused on juba tekkinud . Aga 7-ndat kanalit veel hädasti ei vaja.... Veel!
Selles ongi asja point, et ainult elektri koptereid...aga mina siiani (üle 5 aasta juba tegelenud) pole vajanud üle 6 kanali. Ja ma olen lennutanud nii lennukeid kui ka elektri koptereid
Nitrokal on 7. kanal governori juhtimiseks, et mootoril pidevalt pöörded ühesugused püsiksid erinevate manöövrite ajal.
Kui viid pichi lennu ajal nulli, langeb ka throttlekurve, nüüd saba järsku pöörates või aileroni/elevaatorit maximumini andes vähenevad koormuse all pearootori päärded suht kõvasti. Halveneb juhitavus, kopter muutub uimaseks jne...
Võib esineda juhus, et manöövri lõpetamiseks tal ei jätku jõudu.
Kui kaotab juhitavuse, hakkad teda püüdma ja korrigeerima madalatel pööretel, tulemuseks on chrash, kuna madalatel pööretel max pichi andes keerab laba end labahoidjasse risti ja läheb sabatorusse.
Saab governori asendada ka aileron -> throttle mixiga, aga ega see tulemus pole ikka see, mis governoriga.
Rolli tehes on tegelikult ka elektrikal sama efekt. Loop tuleb ju palju paremini välja, kui roll Kas pole nii?
Governoriga kopter võib rollitama jääda, samas governorita kopter hakkab kõrgust kaotama, olenemata on ta elektrikas, või nitrokas.
Last edited by titan on Thu Sep 09, 2010 11:21, edited 2 times in total.
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
don`t fly faste then yours angel can fly!
Hei,
mul jäi 6 kanalit väheks siis, kui installisin kopterile Helicommand'i. 7 kanalit tundub olema selline number, mis naljalt kitsaks ei jää enamlevinud lennuvahendite puhul. Rohkem võib alati olla, kuigi tundub, et üle 8 kanali lähevad nii saatjad kui vastuvõtjad oluliselt kallimaks ja kahjuks ka suuremaks. Hetkel kasutan T12FG saatjat (12 kanalit) ja 8-kanalilisi vastuvõtjaid ja ei tunne et midagi piiraks.
AndrusK
mul jäi 6 kanalit väheks siis, kui installisin kopterile Helicommand'i. 7 kanalit tundub olema selline number, mis naljalt kitsaks ei jää enamlevinud lennuvahendite puhul. Rohkem võib alati olla, kuigi tundub, et üle 8 kanali lähevad nii saatjad kui vastuvõtjad oluliselt kallimaks ja kahjuks ka suuremaks. Hetkel kasutan T12FG saatjat (12 kanalit) ja 8-kanalilisi vastuvõtjaid ja ei tunne et midagi piiraks.
AndrusK
Sellise raha eest vaataksin mina pigem Spektrum DX8 poole...prosper wrote:Mida arvata sellest HITEC AURORA 9CH 2.4MH hind 5800.-eeku
Mis osas siis nagu?aretaja wrote:minuarust on Aurora DX8 st peajagu üle.JazZ wrote:Sellise raha eest vaataksin mina pigem Spektrum DX8 poole...prosper wrote:Mida arvata sellest HITEC AURORA 9CH 2.4MH hind 5800.-eeku
Vaatasin kiiruga Aurora feature listi üle ja ei leidnud nagu midagi erilist. Samas leidsin asju mis mainimata ja seega ka tõenäoliselt puudu on?
Näiteks:
Built-In Telemetry
Resolution: 2048
Framerate: 11ms (selectable)
DX8'l pidid ka kanalid valitavad olema.
Lisaks on DX8'l mode 1-4 valitav.
Ma ei suuda kusagilt välja lugeda, et Aurora'l sisseehitatud telemeetria oleks.
Lugesin ühe välismaa foorumi DX8 vs Aurora teema läbi ja eks igaühele oma. Auroral on mõned miksid rohkem ja puuteekraan, sellega paistab asi ka piirduma. Tehniliselt paistab see Aurora igaljuhul DX8'le alla jääma.
Lisaks on DX8'l mode 1-4 valitav.
Ma ei suuda kusagilt välja lugeda, et Aurora'l sisseehitatud telemeetria oleks.
Lugesin ühe välismaa foorumi DX8 vs Aurora teema läbi ja eks igaühele oma. Auroral on mõned miksid rohkem ja puuteekraan, sellega paistab asi ka piirduma. Tehniliselt paistab see Aurora igaljuhul DX8'le alla jääma.
mida lihtsam ja lakoonilisem on pult seda mugavam on teda kasutada,põhiline oleks normaalne ja lihtne seadistamine ja eelkõige vajalike reziimide seadistamine (kanalite mixid).
Kõik välised kellad ja viled on suht mõtetud.
Ses suhtes tundub DX8 omavat tuntavaid eeliseid,juba Dx6 on suht paljude olemasolevate vajalike võimalustega(eriti kanalite miximise osas).
Niikaua kui sa ei kasuta flappe,õhkpidureid,väljalastavat telikut,on DX6 enam kui piisav.
Kõik välised kellad ja viled on suht mõtetud.
Ses suhtes tundub DX8 omavat tuntavaid eeliseid,juba Dx6 on suht paljude olemasolevate vajalike võimalustega(eriti kanalite miximise osas).
Niikaua kui sa ei kasuta flappe,õhkpidureid,väljalastavat telikut,on DX6 enam kui piisav.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M