Spektrum DX7 või muu?

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
hommiku kohvi

Post by hommiku kohvi »

Ervin2 wrote:Niikaua kui sa ei kasuta flappe,...,on DX6 enam kui piisav.

DX6 ga saab ju aileronid ka flapidena kasutada ... kui tõesti vajadus on :)
cuprum

Post by cuprum »

hommiku kohvi wrote: DX6 ga saab ju aileronid ka flapidena kasutada ... kui tõesti vajadus on :)
Kui ikka väga vaja on, saab ka lennatud kahe kanaliga (throtle + rudder), kindlam siiski kolmega.
Ailerone flappidena kasutada aga kohe mitte kuidagi ei saa. Tegu on siis ikkagi flapperonidega ;)
Tuletan meelde igaks juhuks oma jutu konteksti - kolmas/neljas mudel. "Tavalise" lennukiga ei ole probleeme - võid kasutada nii flapperone, kui ka ailerone ühe kanaliga, ning teise alla panna tõupuhtad flappid.
Probleemseks näiteks on plaaner, kuna ühe kanali flapid välistavad flapi diferentsiaali (jätame mehhaanilise võimaluse siin kõrvale), mis on sujuva ja võimalikult väikese pidurdumise puhul oluline.
Kuno

Post by Kuno »

Saatja ostmisel on vaja mõelda enda tulevikuvisioonide peale - kui tõsiselt kavatsed mudeldamise teemasse süveneda.Saatja vahetamine on väga kulukas ettevõtmine .Oma kogemuste põhjal võin öelda.et järelturul on tõelise vedamise korral ehk neljandik-kolmandik esialgu investeeritud rahast võimalik tagasi saada (olenevalt aparaadist - odavast pahatihti ei saagi lahti).Tuleb arvestada ka asjaoluga,et praegu vananevad igasugu elektroonilised vidinad moraalselt väga kiiresti - ka mudelid,seega ei ole mõtet lähtuda seisukohast,et "üle kuue kanali mul iial vaja ei lähe" - iial ei või teada,mis võimalused äkki tekivad.Seega osta tuleb kõige võimsam ja moodsam aparaat,millest rahakott ja mõistus üle käib - eeldusel,et vahetad pulti siis,kui ta on tõesti füüsiliselt otsas.Cuprum "vedas" lennuki kanalite vajaduse kenasti lahti,omalt poolt veel lisan,et suurtel mudelitel on soovitav ka kõrgustüür kahte kanalisse jagada (töökindluse mõttes),seega ilma igasuguste viguriteta oleks 6 kanalit hõivatud.
kronja

Post by kronja »

lisan oma 2 kopikat, kui suhteliselt "värske" lennutaja.

kui ma oma 450 suuruses kopteri olin kätte saanud tekkis küsimus, et milline siis saatja/vastuvõtja. dx6i 2600eeku vs dx7 4500eeku - vahe üks kanal + veel ninnunännu. kuna see oli minu esimene "päris" kopter (mitte fixed pitch) ja eelnev kogemus puudus oli mul üsna lihtne langetada otsus - ma tean, et kopter hakkab kukkuma ja selle raha raiskan parem varuosadeks/akudeks/simuks, kui mõeldes sellele, mis VÕIB juhtuda tulevikus.

nüüd ütlen ausalt, et ei kahetse mitte üht grammi, et ostsin selle (üsna odava) saatja-vastuvõtja, sest et järgmine pult, mille soetan (kui hobiga tegelemine läheb edasi samas suunas, nagu ta praegu tundub), on ilmselt 9 kanaliga :)

kokkuvõtvalt - pigem oleks minu meelest 7 kanaliga saatja-vastuvõtja ost selline selline suhtkoht mõttetu investeering. kui juba hobiga tõsiselt tegeled jääb sul sellest 7st kindlasti väheks, samas kui oled päris algaja siis 6 kanalit on täiesti piisav (ning tunduvalt odavam ka - lisaks võib see dx6 alati jätta microvärgi lennutamiseks, kui juba läheb suuremaks laristamiseks enivei..)

edit: ainuke asi mis dx6 puhul mind häirib on taustavalgustuse puudmine
www.skycam.ee
kronja

Post by kronja »

Kuno wrote:Saatja ostmisel on vaja mõelda enda tulevikuvisioonide peale - kui tõsiselt kavatsed mudeldamise teemasse süveneda.Saatja vahetamine on väga kulukas ettevõtmine .Oma kogemuste põhjal võin öelda.et järelturul on tõelise vedamise korral ehk neljandik-kolmandik esialgu investeeritud rahast võimalik tagasi saada (olenevalt aparaadist - odavast pahatihti ei saagi lahti).Tuleb arvestada ka asjaoluga,et praegu vananevad igasugu elektroonilised vidinad moraalselt väga kiiresti - ka mudelid,seega ei ole mõtet lähtuda seisukohast,et "üle kuue kanali mul iial vaja ei lähe" - iial ei või teada,mis võimalused äkki tekivad.Seega osta tuleb kõige võimsam ja moodsam aparaat,millest rahakott ja mõistus üle käib - eeldusel,et vahetad pulti siis,kui ta on tõesti füüsiliselt otsas.Cuprum "vedas" lennuki kanalite vajaduse kenasti lahti,omalt poolt veel lisan,et suurtel mudelitel on soovitav ka kõrgustüür kahte kanalisse jagada (töökindluse mõttes),seega ilma igasuguste viguriteta oleks 6 kanalit hõivatud.

novot ei ole nõus :)

ALGAJAL - ja teema algataja on algaja - EI OLE mõtet raisata liiga palju raha sel lihtsal põhjusel, et sa ei ole teadlik, kas see hobi JÄÄB sinuga, või mitte.

näide: oma esimese nitromootoriga rc-auto ostsin rtf'ina, hpi'lt mt2. kogu komplekt oli suurusjärgus 5keeku - KÕIK kokku. ma sain selle autoga oma isud täis no ikka päris kiiresti, ja kui aus olla - peale kopteri "avastamist" eriti ei kisu ka enam sinnapoole. nüüd kui järgida sinu loogikat oleks ma pidanud juba siis ostma kalli (ilusa, toreda, telemeetriaga) 2.4ghz puldi koos kõikide vidinatega ja sensoritega, super-puper-hyper mootoriga auto ja mida kõike veel. ehk siis 15kilo raha minimaalset oleks võinud täiesti vabalt magama panna. aga milleks? et ta nüüd riiulis vedeleks? okei, müüksin ma selle kraami nüüd 5keeku eest maha - sinu enda väide, et midagi maha müüa on suhtkoht võimatu üle 30% algväärtusest - ikkagi oleksin 10keekuga miinuses :) aga ma olen vaid 5-ga, ja lisaks on mingi asi alles, mis ikka veel liigub ja mis ikka veel (harva küll) liigutatav on :)
www.skycam.ee
kronja

Post by kronja »

sry
Last edited by kronja on Fri Sep 10, 2010 20:32, edited 1 time in total.
www.skycam.ee
Sebastian

Post by Sebastian »

kronja wrote:
novot ei ole nõus :)

ALGAJAL - ja teema algataja on algaja - EI OLE mõtet raisata liiga palju raha sel lihtsal põhjusel, et sa ei ole teadlik, kas see hobi JÄÄB sinuga, või mitte.
Põhimõttleiselt olen umbes 1 aasta selle hobiga tegelenud hetkel on mul 4. (4 kanaliga) lennuk, eelnevalt on olnud kaks mootoritega juhitavat lennukita ja üks Thrust+Elevator+Rudder.
Last edited by Sebastian on Fri Sep 10, 2010 21:38, edited 1 time in total.
JazZ

Post by JazZ »

No aga siis on ju asi lihtne... või Sa tahad teada kas Futaba või Spektrum? See on küll selline teema mille üle on välismaa foorumites lõputult vaiedud. Maitse asi.

Olen ise nii Futaba 7C kui Spektrum DX7 omanud ja mõlemad toimisid. Ühel olid omad plussid ja teisel omad plussid. Lõppkokkuvõttes vali kumb nimi rohkem meeldib :P
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Sebastian

Post by Sebastian »

JazZ wrote:No aga siis on ju asi lihtne... või Sa tahad teada kas Futaba või Spektrum? See on küll selline teema mille üle on välismaa foorumites lõputult vaiedud. Maitse asi.

Olen ise nii Futaba 7C kui Spektrum DX7 omanud ja mõlemad toimisid. Ühel olid omad plussid ja teisel omad plussid. Lõppkokkuvõttes vali kumb nimi rohkem meeldib :P
Ma mõtlesin nüüd tunnikese-paar ja jõudsin kokkuvõttele, et hetkel kuna olen siin alles ikkagi algaja, oleks mõtekam osta dx6, seda kasutada aasta või natuke rohkem vaadata kas see hobi jääb mulle siiski südamelähedaseks kuna hetkel on mul vägagi raske kooli kõrvalt lendamas käia aga üritan seda siiski teha.

Kui kellelgi on pakkuda kasutatud ja heas korras DX6 koos vastuvõtjaga norm hinnaga võin ilusti ära osta, kui ei pöördun kindlasti fasthobbiesse. :)
Post Reply