Ervin2 wrote:Niikaua kui sa ei kasuta flappe,...,on DX6 enam kui piisav.
DX6 ga saab ju aileronid ka flapidena kasutada ... kui tõesti vajadus on
Kui ikka väga vaja on, saab ka lennatud kahe kanaliga (throtle + rudder), kindlam siiski kolmega.hommiku kohvi wrote: DX6 ga saab ju aileronid ka flapidena kasutada ... kui tõesti vajadus on
Kuno wrote:Saatja ostmisel on vaja mõelda enda tulevikuvisioonide peale - kui tõsiselt kavatsed mudeldamise teemasse süveneda.Saatja vahetamine on väga kulukas ettevõtmine .Oma kogemuste põhjal võin öelda.et järelturul on tõelise vedamise korral ehk neljandik-kolmandik esialgu investeeritud rahast võimalik tagasi saada (olenevalt aparaadist - odavast pahatihti ei saagi lahti).Tuleb arvestada ka asjaoluga,et praegu vananevad igasugu elektroonilised vidinad moraalselt väga kiiresti - ka mudelid,seega ei ole mõtet lähtuda seisukohast,et "üle kuue kanali mul iial vaja ei lähe" - iial ei või teada,mis võimalused äkki tekivad.Seega osta tuleb kõige võimsam ja moodsam aparaat,millest rahakott ja mõistus üle käib - eeldusel,et vahetad pulti siis,kui ta on tõesti füüsiliselt otsas.Cuprum "vedas" lennuki kanalite vajaduse kenasti lahti,omalt poolt veel lisan,et suurtel mudelitel on soovitav ka kõrgustüür kahte kanalisse jagada (töökindluse mõttes),seega ilma igasuguste viguriteta oleks 6 kanalit hõivatud.
Põhimõttleiselt olen umbes 1 aasta selle hobiga tegelenud hetkel on mul 4. (4 kanaliga) lennuk, eelnevalt on olnud kaks mootoritega juhitavat lennukita ja üks Thrust+Elevator+Rudder.kronja wrote:
novot ei ole nõus
ALGAJAL - ja teema algataja on algaja - EI OLE mõtet raisata liiga palju raha sel lihtsal põhjusel, et sa ei ole teadlik, kas see hobi JÄÄB sinuga, või mitte.
Ma mõtlesin nüüd tunnikese-paar ja jõudsin kokkuvõttele, et hetkel kuna olen siin alles ikkagi algaja, oleks mõtekam osta dx6, seda kasutada aasta või natuke rohkem vaadata kas see hobi jääb mulle siiski südamelähedaseks kuna hetkel on mul vägagi raske kooli kõrvalt lendamas käia aga üritan seda siiski teha.JazZ wrote:No aga siis on ju asi lihtne... või Sa tahad teada kas Futaba või Spektrum? See on küll selline teema mille üle on välismaa foorumites lõputult vaiedud. Maitse asi.
Olen ise nii Futaba 7C kui Spektrum DX7 omanud ja mõlemad toimisid. Ühel olid omad plussid ja teisel omad plussid. Lõppkokkuvõttes vali kumb nimi rohkem meeldib