Hakkan lennukit ostma
Hei!
Kui see mudel on "Elapor"-st, siis parandaksin ma seda keskmise viskoossusega CA liimiga. Pärast klaaskiuga tugevdatud teip peale.
Teip väga oluline stabiilsuse tagamiseks.
Olen seda mitmel Multiplexi mudelil väga edukalt teinud.
Kui vahust detailid veidi deformeerunud, siis pane nad möneks minutiks kuuma vette (70-80°). Köik mölgid ja muljutud kohad lähevad öigeks.
Pärast kleebi kokku ja pinguta teibiga.
Edu!
Mart.
Kui see mudel on "Elapor"-st, siis parandaksin ma seda keskmise viskoossusega CA liimiga. Pärast klaaskiuga tugevdatud teip peale.
Teip väga oluline stabiilsuse tagamiseks.
Olen seda mitmel Multiplexi mudelil väga edukalt teinud.
Kui vahust detailid veidi deformeerunud, siis pane nad möneks minutiks kuuma vette (70-80°). Köik mölgid ja muljutud kohad lähevad öigeks.
Pärast kleebi kokku ja pinguta teibiga.
Edu!
Mart.
-
-
Tervist, on samasugune huvi tekkinud ning samuti otsin omale esimest lennukit ja miski pärast arvan, et "glider" stiilis isend oleks see parim ja lihtsam variant harjutamiseks.
Kogemust on täpselt nii palju, et korra elus olen simulaatori saanud näppida ja sai just täna ära tellitud ka simupult, et eks hakkan esmalt ekraani taga harjutama, aga soov ikkagi lennuk ka ootele seada. Lennutanud olen ka toakoptereid, väiksed 3 kanaliga IR puldiga variante, nendega sain juba enamvähem asja käppa.
Kas tohib küsida, et palju sinu tellitud komplekt maksma läks, koos posti ja kõige sisse kuuluvaga?
Vabandan, kui oleksin pidanud eraldi teema tegema, aga vaatasin et neid on niigi juba päris hunnik stiilis "esimene lennuk" ja pidasin heaks pigem siia ennast sisse trügida.
Kogemust on täpselt nii palju, et korra elus olen simulaatori saanud näppida ja sai just täna ära tellitud ka simupult, et eks hakkan esmalt ekraani taga harjutama, aga soov ikkagi lennuk ka ootele seada. Lennutanud olen ka toakoptereid, väiksed 3 kanaliga IR puldiga variante, nendega sain juba enamvähem asja käppa.
Kas tohib küsida, et palju sinu tellitud komplekt maksma läks, koos posti ja kõige sisse kuuluvaga?
Vabandan, kui oleksin pidanud eraldi teema tegema, aga vaatasin et neid on niigi juba päris hunnik stiilis "esimene lennuk" ja pidasin heaks pigem siia ennast sisse trügida.
- ulmeKulgur
Üks lennukite sort, mida julgeks vist alustamiseks soovitada, on Multiplex EasyStari moodi masinad.
- suht sitkest vahust, väga kergelt ei hukku
- tõukepropeller keskel tiibade kohal, ninali maandumisel jääb propeller ja mootori võll sirgeks
- ülatiib ja tiivaotsad ülespoole, ehk rahulikus õhus ja õige raskuskeskme ja kõrgustüüri trimmi juures on sellised suht iseeneslikult stabiilsed
- kerge kaal ja aeglane lend, eriti kui viisakad LiPo akud ikka panna
- ei maksa palju, ehk vähem muret, kui siiski õnnestub kõrgust võttes seisma jääda ja juhitavus kaotada, või kui puude külgetõmbejõud ületab piloodi puudest eemale hoidmise oskuse :)
Kui konkreetselt EasyStarist rääkida, siis ainus küsimärk minu jaoks on tema originaal-mootor ja mootori kinnitus. Mäletan et mootoriks pakuti mingil hetkel harjadega jurakat, ideega et liimin selle sinna sisse ja kui harjad põlenud, viskan mudeli ära.
Selle peale tõdesin "ei aitäh" ja kuna ostsin selle mudeli omale aerofotode tegemiseks, panin kohe sisse ka võimsama ja harjadeta mootori, mis nagu arvata võiski, kestis kauem kui mudel ise.
EasyStariga on see häda, et ta pole mootori vahetamiseks ette nähtud. Hiljuti Kullo majas mudelipoes käies nägin mingis teise firma kataloogis (mudelipood Multiplexi vist ei too) mingit vesilennukit, mil tundusid olevat samad head omadused, ja lisaks vahetatav mootor, aga see oli hetkemulje, EasyStariga pole hetkemulje vaid suure koguse õhu läbikündmise tulemusena tekkinud mulje.
- suht sitkest vahust, väga kergelt ei hukku
- tõukepropeller keskel tiibade kohal, ninali maandumisel jääb propeller ja mootori võll sirgeks
- ülatiib ja tiivaotsad ülespoole, ehk rahulikus õhus ja õige raskuskeskme ja kõrgustüüri trimmi juures on sellised suht iseeneslikult stabiilsed
- kerge kaal ja aeglane lend, eriti kui viisakad LiPo akud ikka panna
- ei maksa palju, ehk vähem muret, kui siiski õnnestub kõrgust võttes seisma jääda ja juhitavus kaotada, või kui puude külgetõmbejõud ületab piloodi puudest eemale hoidmise oskuse :)
Kui konkreetselt EasyStarist rääkida, siis ainus küsimärk minu jaoks on tema originaal-mootor ja mootori kinnitus. Mäletan et mootoriks pakuti mingil hetkel harjadega jurakat, ideega et liimin selle sinna sisse ja kui harjad põlenud, viskan mudeli ära.
Selle peale tõdesin "ei aitäh" ja kuna ostsin selle mudeli omale aerofotode tegemiseks, panin kohe sisse ka võimsama ja harjadeta mootori, mis nagu arvata võiski, kestis kauem kui mudel ise.
EasyStariga on see häda, et ta pole mootori vahetamiseks ette nähtud. Hiljuti Kullo majas mudelipoes käies nägin mingis teise firma kataloogis (mudelipood Multiplexi vist ei too) mingit vesilennukit, mil tundusid olevat samad head omadused, ja lisaks vahetatav mootor, aga see oli hetkemulje, EasyStariga pole hetkemulje vaid suure koguse õhu läbikündmise tulemusena tekkinud mulje.
Kas keegi oskab ka öelda palju sealt HobbyKingist tellimine maksma läheks?
Võtame siis näiteks sellise komplekti nagu siin samas osteti, palju koos postiga maksma läheks?
1. http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/ ... To_Fly_EPO
2. http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/ ... oduct=8338
3. http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/ ... oduct=6306
Kas reaalselt 1000-1500EEK eest saaks analoogse komplekti kätte?
Tänud.
Võtame siis näiteks sellise komplekti nagu siin samas osteti, palju koos postiga maksma läheks?
1. http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/ ... To_Fly_EPO
2. http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/ ... oduct=8338
3. http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/ ... oduct=6306
Kas reaalselt 1000-1500EEK eest saaks analoogse komplekti kätte?
Tänud.
Tee kasutajakonto, lisa asjad korvi ning vaata palju kaalub ning milliseid transpordivõimalusi pakub + 20 % arvesta kogumaksumuselt maksudeks, kui on kokku üle ~22€, oli vist nii.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne
; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )

Tegin siis konto ära ning asjad korvi lisades on hinnad järgmised :
Total : $86.97
Vajutan "Continue"
EMS Express (ESTONIA) 4000g - 4999g $100.58
Air Parcel (ESTONIA) 4000g - 4499g $72.53
Ja nüüd annab veel valida Declared Value 10,20...%
Saan ma nüüd õigesti aru, et terve selle kupatuse maksumus tuleb arvutada järgmiselt :
86,97$ (tavaar) + 72,53$ (post) + 17,39$ (maksud) = 176,89$
ehk ~2100EEK
Väga hull nagu polegi, aga jällegi tuju rikub ära suur postisumma ning 20%.
Küsin kohe juurde, et kas kannatab ka kuidagi odavamalt need asjad sealt ära tellida ehk on siin foorumis ühistellimuse laadi teemad vms?
Või ehk leidub mõni lehekülg, kus on olemas samad või analoogsed tooted rahakotile kergemate postiteenustega ja euroopa siseste ladudega?
Total : $86.97
Vajutan "Continue"
EMS Express (ESTONIA) 4000g - 4999g $100.58
Air Parcel (ESTONIA) 4000g - 4499g $72.53
Ja nüüd annab veel valida Declared Value 10,20...%
Saan ma nüüd õigesti aru, et terve selle kupatuse maksumus tuleb arvutada järgmiselt :
86,97$ (tavaar) + 72,53$ (post) + 17,39$ (maksud) = 176,89$
ehk ~2100EEK
Väga hull nagu polegi, aga jällegi tuju rikub ära suur postisumma ning 20%.
Küsin kohe juurde, et kas kannatab ka kuidagi odavamalt need asjad sealt ära tellida ehk on siin foorumis ühistellimuse laadi teemad vms?
Või ehk leidub mõni lehekülg, kus on olemas samad või analoogsed tooted rahakotile kergemate postiteenustega ja euroopa siseste ladudega?
- ulmeKulgur
Vaatasin, et palju EasyStar tuleks, poest aadressil:
http://www.commonsenserc.com
Hind tuli sedasi:
Multiplex EasyStar Standard Kit -- $72.99
Priority Mail International (6 - 10 business days) -- $56.75
Ekspordimaksusid ei näidanud. Vähe on kohti, kus ekspordimaksud eksisteerivad. Impordimaksud (käibemaks 20% ja tollimaksud nii nagu juhus juhtub) sõltuvad AS Eesti Vabariigi tollikollide tarkusest. Mõni on osavam ja lendab peale, mõni ei jaga matsu ja laseb läbi. Sõltub.
NB! Ülal toodu on paljas Multiplex EasyStari kere koos sobimatult nõrga standardmootori ning mõttetu standardpropelleriga. Ilma servode, ilma vastuvõtja ega korraliku mootori, ega millegita. Võrreldes tasub seda arvestada.
http://www.commonsenserc.com
Hind tuli sedasi:
Multiplex EasyStar Standard Kit -- $72.99
Priority Mail International (6 - 10 business days) -- $56.75
Ekspordimaksusid ei näidanud. Vähe on kohti, kus ekspordimaksud eksisteerivad. Impordimaksud (käibemaks 20% ja tollimaksud nii nagu juhus juhtub) sõltuvad AS Eesti Vabariigi tollikollide tarkusest. Mõni on osavam ja lendab peale, mõni ei jaga matsu ja laseb läbi. Sõltub.
NB! Ülal toodu on paljas Multiplex EasyStari kere koos sobimatult nõrga standardmootori ning mõttetu standardpropelleriga. Ilma servode, ilma vastuvõtja ega korraliku mootori, ega millegita. Võrreldes tasub seda arvestada.
Last edited by ulmeKulgur on Wed Dec 15, 2010 13:42, edited 2 times in total.
Esimene komplekt võiks olla max. 2000EEK, rohkem justkui ei tahaks välja käia, arvestades et ehk väga pikalt seda lõbu polegi.
Samuti peaks komplekt olema lihtne, et ei peaks ise kõike komplekteerima ja nuputama, see on ju algajale väga keeruline tegevus, kellel puuduvad teadmised erinevate seadmete koha pealt. Ühesõnaga lihtne komplekt, et saaks käe valgeks ja millega kannataks ka lennata.
Ehk oskavad siinsed soovitada mõnda lihtsamat komplekti ~1000-2000EEK ringis. Lennuki komplekt peaks sisaldama kõiki peale puldi/aku, need ikka oskan kõrvalt juurde valida. Samas pean ikkagi silmas, et see hinna vahemik sisaldab endas kõike kupatust.
Samuti peaks komplekt olema lihtne, et ei peaks ise kõike komplekteerima ja nuputama, see on ju algajale väga keeruline tegevus, kellel puuduvad teadmised erinevate seadmete koha pealt. Ühesõnaga lihtne komplekt, et saaks käe valgeks ja millega kannataks ka lennata.
Ehk oskavad siinsed soovitada mõnda lihtsamat komplekti ~1000-2000EEK ringis. Lennuki komplekt peaks sisaldama kõiki peale puldi/aku, need ikka oskan kõrvalt juurde valida. Samas pean ikkagi silmas, et see hinna vahemik sisaldab endas kõike kupatust.
- ulmeKulgur
Üldiselt tundub mulle, et kõigi juppide hindu arvesse võttes on United Hobbies'i pakkumine kõvasti parem, kuid nendega äri tegemise kogemust mul pole. Ehk teised teavad?
Üks asi mida igaks juhuks mainiks: kui läksin nende lehele ja lisasin mudeli ostukorvi, sain väikese kirjakese talle alla:
"This item is on backorder*"
...ehk see artikkel on järeltellimuste peal (pole oma laost võtta, tellitakse tootjale lähemast laost ja saadetakse kui saabub).
Üks asi mida igaks juhuks mainiks: kui läksin nende lehele ja lisasin mudeli ostukorvi, sain väikese kirjakese talle alla:
"This item is on backorder*"
...ehk see artikkel on järeltellimuste peal (pole oma laost võtta, tellitakse tootjale lähemast laost ja saadetakse kui saabub).
Jah, tean et backorder, paljud kuumad kaubad on sellise alasildiga, aga eks neid tuleb ilmselt ikka juurde aegajalt ja siis nad niiöelda jälle "stock" ja saadetakse välja inimestele, kes on nende eest juba maksnud. Kuna mul selle asjaga kiiret ei ole, siis oli lihtsalt väike plaan midagi endale ära tellida ja kui ilmad lähevad jälle soojemaks ja ilusamaks, siis oleks lennuk kohe võtta ja saaks harjutama minna. Siin külmaga ei motiveeri mind miski lennutama minna 

Juba aastaid on meil vahust plaaneritega edukalt lennatud ja sõelale on jäänud vähem -rohkem kaks mudelit - MULTIPLEXI EASY GLIDER ja ROBBE ASW 15 - Mõlemad täiest aktsepteeritavad ja hästilendavad,parandatavad mudelid. On ka nende mudelite hiina kloone,mis on suuremalt jaolt ,spetsialisti poolt kohandatuna ,ka lennuvõimelised.
Kõikvõimalikud meetrised ja alla - piperid ja misiganes - lendavad ka......aga,jama on nendega rohkem ja nagu teadjad eelpool kirjutasid on mõeldud algajale nuhtluseks nende rumaluse eest.
Ma saan aru,et rahadega on kitsas ja tahetakse väga odavalt,aga paraku tunduvad hetke head variandid - nullist alates olevad sellised:
http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... set_2050mm
http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... ettset_rtf
Kasulik oleks neid mudeleid tellida euroopast,või siis ka vaadata üle kohalikud mudelipoed - Kullo, Fashobbies jne.
Juhul kui aparatuur olemas võib muud pudinad (servod, mootor,ESC,akud)tellida hiinast,lennukitooriku ostmine on mõneti euroopa poodidest odavam,eriti Schweighofer,kus saatekulu on suuremate pakkide korral 6 eurot. Pean aga täheldama,et viimaste saadetiste puhul pole mul olnud vaja maksta midagi muud ,kui ainult toote hind,mingit transat pole lisatud.
Kõikvõimalikud meetrised ja alla - piperid ja misiganes - lendavad ka......aga,jama on nendega rohkem ja nagu teadjad eelpool kirjutasid on mõeldud algajale nuhtluseks nende rumaluse eest.
Ma saan aru,et rahadega on kitsas ja tahetakse väga odavalt,aga paraku tunduvad hetke head variandid - nullist alates olevad sellised:
http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... set_2050mm
http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... ettset_rtf
Kasulik oleks neid mudeleid tellida euroopast,või siis ka vaadata üle kohalikud mudelipoed - Kullo, Fashobbies jne.
Juhul kui aparatuur olemas võib muud pudinad (servod, mootor,ESC,akud)tellida hiinast,lennukitooriku ostmine on mõneti euroopa poodidest odavam,eriti Schweighofer,kus saatekulu on suuremate pakkide korral 6 eurot. Pean aga täheldama,et viimaste saadetiste puhul pole mul olnud vaja maksta midagi muud ,kui ainult toote hind,mingit transat pole lisatud.
Last edited by Ervin2 on Wed Dec 15, 2010 16:34, edited 1 time in total.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Eks ikka mängib rolli rahaline seis, aga üsna põhimõtte pärast ei sooviks esimese komplekti peale eriliselt rohkem raha raisata. Hiljem, kui asi hakkab selgeks saama ja lennutamine tuleb juba sedasi välja, et lennuk ka järiepidevalt "maandudes" maapinnale jõuab, siis on mõeldav osta järgmise taseme isend, mis maksab juba natukene rohkem ja siis ka korralikum pult sinna juurde. Seega kallemaid komplekte kindlasti mitte pakkuda, kuna ilmselt ei andestaks endale selle ostmist ja hiljem tükkide kokku korjamist. 
Olen üsna veendunud, et esimene mis mulle meeldiks oleks Glider stiilis lennuk, saaks rahumeeli hõljutada ja vaikselt lennata. Usun, et algajale oleks selline vaikne jälgimine lihtsam, kui kohe ligi võtta võitluslennuk. Selle viimase sooviks ilmselt osta järgmisena.

Olen üsna veendunud, et esimene mis mulle meeldiks oleks Glider stiilis lennuk, saaks rahumeeli hõljutada ja vaikselt lennata. Usun, et algajale oleks selline vaikne jälgimine lihtsam, kui kohe ligi võtta võitluslennuk. Selle viimase sooviks ilmselt osta järgmisena.
Lennuk on mõistlik HK-st osta + akud, hind.
Puldi võid minu käest osta
Storm 6ch
http://picasaweb.google.com/lh/photo/AE ... directlink
http://image.helipal.com/storm-st-06rx.jpg
Vastuvõtjal on ka sateliit
Progemiseks on ka kaabel olemas, USB dongle
~500 eest annaks ära... hinda võin mõelda veel ,mul seisab niisama, jäi kopterist üle
On ju võimalus ka ise ehitada nö tasapinnaline lennuk, ehk keegi oskab selle õige nimetuse öelda - midagi taolist: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11339 <- nende kohta leiab igasuguseid jooniseid, lihtne valmistada ning odav pidada.
Materjal ehituskauplusest, vahtplast plaat ~100 eeq
Vidinad (HK, pistik) ~200 eeq
Mootor ja prop (HK, pistik) ~200 - 300 eeq
Kontroller kuni (HK) 250 eeq
transa kulu ka kindlasti väiksem... Tellid ainult akud ja need pisividinad (hinged, vardad jne) Servod ~5$/tk jne jne
http://www.google.com/search?hl=en&q=rc ... edbb6a28fc
Puldi võid minu käest osta

http://picasaweb.google.com/lh/photo/AE ... directlink
http://image.helipal.com/storm-st-06rx.jpg
Vastuvõtjal on ka sateliit
Progemiseks on ka kaabel olemas, USB dongle
~500 eest annaks ära... hinda võin mõelda veel ,mul seisab niisama, jäi kopterist üle
On ju võimalus ka ise ehitada nö tasapinnaline lennuk, ehk keegi oskab selle õige nimetuse öelda - midagi taolist: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11339 <- nende kohta leiab igasuguseid jooniseid, lihtne valmistada ning odav pidada.
Materjal ehituskauplusest, vahtplast plaat ~100 eeq
Vidinad (HK, pistik) ~200 eeq
Mootor ja prop (HK, pistik) ~200 - 300 eeq
Kontroller kuni (HK) 250 eeq
transa kulu ka kindlasti väiksem... Tellid ainult akud ja need pisividinad (hinged, vardad jne) Servod ~5$/tk jne jne
http://www.google.com/search?hl=en&q=rc ... edbb6a28fc
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne

Ei tundu just selline pult, mille eest tahaks 500.- välja käia. Pigem võtaks siis HobbyKingist kunagi Turnigy 9X puldi, mida on kiidetud oma hinna ja omaduste poolest.
Lennukit ka ei hakka kohe ise ehitama, pigem ostan valmiskauba. Minu käsitöö oskused on üsna algelised ja olen pisiasjade nikerdamises üsna kriitline enda suhtes. Pigem olen üsna saamatu selliste asjade ja detailide nikerdamises.
Lennukit ka ei hakka kohe ise ehitama, pigem ostan valmiskauba. Minu käsitöö oskused on üsna algelised ja olen pisiasjade nikerdamises üsna kriitline enda suhtes. Pigem olen üsna saamatu selliste asjade ja detailide nikerdamises.
Kardan, et kooslus UUS, 2K ja HEA LENDAJA ei sobi eriti kokku.
Isiklikult mina paneks välja ostu-müüki kuulutuse kasutatud kraami peale (sealt võib midagi saada, kuid !UUS)
Teiseks, tegelikult küll eelistatumaks varjandiks ma tõstaks maksimumeelarve umbes kolmele kilole (heast lendajast ma ei loobuks).
Kui aga kolme kilosse mahtuda, siis ma ise kaaluksin väga põhjalikult Fasthobbies'i ja ka mujal pakutavat Radian'i või selle PRO mudelit. Isiklik ja vahetu kogemus puudub, aga väljanägemine ning kirjeldused tunduvad paljulubavad. Khmm, kui "piloot" Oskar on oma reisiväsimuse välja maganud, siis vast jagab vahetut kogemust
Aga samuti julgen soovitada eespool läbi jooksnud Mentorit ning ASW-d
Mis pultidesse puutub, siis niipalju, kui olen käes hoidnud, siis Turningi oma küll väga usaldusväärset muljet ei jätnud.
Isiklikult mina paneks välja ostu-müüki kuulutuse kasutatud kraami peale (sealt võib midagi saada, kuid !UUS)
Teiseks, tegelikult küll eelistatumaks varjandiks ma tõstaks maksimumeelarve umbes kolmele kilole (heast lendajast ma ei loobuks).
Kui aga kolme kilosse mahtuda, siis ma ise kaaluksin väga põhjalikult Fasthobbies'i ja ka mujal pakutavat Radian'i või selle PRO mudelit. Isiklik ja vahetu kogemus puudub, aga väljanägemine ning kirjeldused tunduvad paljulubavad. Khmm, kui "piloot" Oskar on oma reisiväsimuse välja maganud, siis vast jagab vahetut kogemust

Aga samuti julgen soovitada eespool läbi jooksnud Mentorit ning ASW-d
Mis pultidesse puutub, siis niipalju, kui olen käes hoidnud, siis Turningi oma küll väga usaldusväärset muljet ei jätnud.
Selge, eks ma uurin ja vaatan ning koostan plaani 
Aga eelpool tõin ju täitsa hinnad välja, terve komplekt = ~2100EEK
Lennuki ARF Kit + pult + aku.
Saab ju lendava ja täiesti toimiva komplekti kätte selle hinna eest ja lisaks on seda lennukit nagu eelpool mainitud ja kiidetud. Kokkuvõtteks usun, et saab küll selle raha eest asja ja eks hiljem annab ju alati sama kere peale upgrade laduda ehk paremaid juppe.

Aga eelpool tõin ju täitsa hinnad välja, terve komplekt = ~2100EEK
Lennuki ARF Kit + pult + aku.
Saab ju lendava ja täiesti toimiva komplekti kätte selle hinna eest ja lisaks on seda lennukit nagu eelpool mainitud ja kiidetud. Kokkuvõtteks usun, et saab küll selle raha eest asja ja eks hiljem annab ju alati sama kere peale upgrade laduda ehk paremaid juppe.
Samunegi et piloot Oskar ülbitseb ikka veel lennuväljal, istub pähe (otseselt - talle meeldib õlal istuda ja oodata kuni soovitud punkti transporditakse....)
Kui lennukogemus Radianiga tekib, annan kindlasti teada. Üksi ma seda trikki ette ei võta, ikka mõne kogenud piloodi käe all. 1 võimalik variant on teada ka.
Esmamulje põhjal on tegu ilusa lennukiga. Ja seda saab ka Maarjamaa pinnalt tellida/osta: http://www.fasthobbies.eu/advanced_sear ... 65&x=0&y=0
Koos kõigega( lae aku ja mine lendama) või vähema valmidusega.
PS. Ah et Turnigy puldiga pole mõtetki proovida?
PS/1. Ostsin vahepeal rumalusest säärase masina: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=11306
Et kerge ja suht odav. No...minu käes küll ei lenda (parim saavutus oli üle terve Tipi staadioni...mättasse kõrgusel ca 1m). Aga katki pole ka saanud teha!
Kui lennukogemus Radianiga tekib, annan kindlasti teada. Üksi ma seda trikki ette ei võta, ikka mõne kogenud piloodi käe all. 1 võimalik variant on teada ka.
Esmamulje põhjal on tegu ilusa lennukiga. Ja seda saab ka Maarjamaa pinnalt tellida/osta: http://www.fasthobbies.eu/advanced_sear ... 65&x=0&y=0
Koos kõigega( lae aku ja mine lendama) või vähema valmidusega.
PS. Ah et Turnigy puldiga pole mõtetki proovida?
PS/1. Ostsin vahepeal rumalusest säärase masina: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=11306
Et kerge ja suht odav. No...minu käes küll ei lenda (parim saavutus oli üle terve Tipi staadioni...mättasse kõrgusel ca 1m). Aga katki pole ka saanud teha!
Pole midagi paremat halvast ilmast !
Turningy puldist: Kui keegi omanik ja *pidev* kasutaja kiidab, siis pean mina oma kobinad ilmselt tagasi võtma. Isiklikult olen teist käes hoidnud miski paarikümne minuti jagu - ausalt, EI MEELDINUD. Aga nujah, eks ma olen ennast vist paremate pultide peal "paksuks nuumanud" kah. Aga kui ikka pead programmeerimisnuppe nagisevas ja vetruvas plastikus "meelitama", et miskit toimuks - sorry, nu ei ärata usaldust. Oki, pikemat ülevaadet/arvustust vist siia ei kirjutaks.
Floateri ja komplekti kohta niipalju, et kui tõesti on eesmärk ainult korraks proovida ja siis, kui meeldib täiesti uue komplektiga alustada, võibolla saad tõesti ~$190 selle komplekti kätte. Ei oska konkreetset komplekti jällegi isiklikust kogemusest kommenteerida, kuid arvestaksin sinna igaks juhuks miski mootori/ESC upgrade kah hulka. Aga seda hetkel IGAKS JUHUKS, niiet ärme hetkel neid arvesse võtame.
PS. Kui peaksid selle masina valima, anna teada, kuidas/kus lendamine - oleksin huviline natukene lähemalt nägema
Floateri ja komplekti kohta niipalju, et kui tõesti on eesmärk ainult korraks proovida ja siis, kui meeldib täiesti uue komplektiga alustada, võibolla saad tõesti ~$190 selle komplekti kätte. Ei oska konkreetset komplekti jällegi isiklikust kogemusest kommenteerida, kuid arvestaksin sinna igaks juhuks miski mootori/ESC upgrade kah hulka. Aga seda hetkel IGAKS JUHUKS, niiet ärme hetkel neid arvesse võtame.
PS. Kui peaksid selle masina valima, anna teada, kuidas/kus lendamine - oleksin huviline natukene lähemalt nägema

Pole probleemi, muidugi et annan teada teile, kui peaks juhtuma et olen endale lennuki soetanud. Praegu on muidugi natukene kahtlane aeg selle tegevuse sooritamiseks, kuna kohe jõulud käes ja rahakott hakkab tulikiirelt tühjenema. Eks näha ole.
Muidugi see AXN Floater-Jet on sin ühel kasutajal olemas kindlasti ja tal peaks ka täiesti vastav teema sellest olema ja videod.
Muidugi see AXN Floater-Jet on sin ühel kasutajal olemas kindlasti ja tal peaks ka täiesti vastav teema sellest olema ja videod.
HK kohta: kui asi on backorderis, siis mingil hetkel nad tekitavad lattu mingi positiivse seisu, kuid osade kaupade puhul võib see väga palju aega võtta.